Soacra soacra poama acra

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iulia1909 spune:

Eu ca sa stau cu ai mei ar insemna nu un alt oras ci o alta tara.vIar aici am totul, si fratele meu e inca in tara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Pe scurt: nu cred ca m-a placut din prima clipa, urmatorul hop a fost la nunta noastra ,cand ne-am certat din diferite motive fara sa ne jignim dar a zis ceva de genul ca "are ea grija de noi" (precizez ca stam in orase diferite). Dar am avut eu grija de ea: am sunat-o cu orice ocazie: de ziua ei sau sa ii cer o reteta, de 8 martie,de sarbatori, de cate ori mergeam la ei ii faceam cadouri (uneori chiar mici de genul o ciocolata) mai tarziu i-am facut un nepot si am incurajat continuu relatia dintre ei , am chemat-o sa stea cu el (cand era aici am scos-o in oras, la restaurant , la plimbare ), ii trimiteam si felicitari cu toate ca uneori am inghitit multe rautati din partea ei pe care nici nu vreau sa mi le mai amintesc.
Pot sa va spun cu mana pe inima ca acum dupa 5 ani avem o relatie chiar foarte buna. am auzit-o vorbind cu cineva si laudandu-ma ce sotie si mama buna sunt si nu va mai povestesc ca acum si ea ma suna si imi face cadouri.
Am facut toate astea deoarece chiar vreau sa am o relatie buna cu ea pentru linistea familiei mele si pentru ca imi iubesc enorm sotul si copilul si nu as vrea sa aibe ei de suferit. Ea este cea care l-a crescut pe sotul meu ea este cea care mi-a daruit acest om minunat din viata mea si pentru asta ii multumesc.
Nu am vorbit-o de rau in fata sotului sau a copilului , o singura data i-am atras atentia sotului asupra unei situatii si am vazut cat de mult sufera si am inteles ca la fel cum eu imi iubesc mama si nu as accepta ca cineva sa mi-o vorbeasca de rau nici el nu poate accepta asta.

Gabitza, ai perfecta dreptate la ce spui. Diplomatia a scapat imperii de la pieire.
Dar.... ce te faci cand soacra iti tot cauta noduri in papura, si ii spune sotului tau si ce este si ceea ce isi inchipuie ea sau rastalmaceste ceea ce spui tu, sau ii tot spune ca nevasta e asa si pe dincolo..., iar el o crede pe ea si tie nu-ti ia apararea in fata ei (desigur daca ai dreptate), ce te faci atunci? Mai poti fi diplomata? Inteleg ca nu e cazul tau, dar sunt multe cazuri din astea. Treaba e destul de complicata, cred ca rezolvarea (o utopie, de altfel!) ar fi sa inteleaga fiecare, si copiii si parintii ca noua familie e un tot, bun-rau cum e ei s-au ales, si trebuie lasat sa functioneze....

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

Delia si eu ce sa fac, sa schimb?vin la mine cand vor,sotul meu nu are curajul sa-i refuze.pune masa,ia masa.mancare,plimbare in oras.desi eu sunt la servici,ei sateau acasa,ma asteptau sa vin s ale pun masa ca la printi.ok,sunt musafiri.dar sa zica apoi ca nu eu trebuia sa le fiu nora?asta cum s-o mai inghit?nu ne dau bani,ok.au inceput un drum de a obtine alta cetatenie si de a revendica niste bunuri,nu au zis nimic.bunurile,ok,nu conteaza mult.dar acea cetatenie,da.am aflat de la un unchi.pai cum?
va spun eu cand nu se poate gasi intelegere.cand baiatul a fost tinut sub papuc,cand mami si tati erau sfinti.si a venit una si i-a deschis ochii si l-a invatat ca respectul se castiga chiar daca esti parinte.si i-a aratat o familie care sta la masa si discuta in care deciziile se iau dupa consiliul fam,unde copilul nu tace si asculta ca-i prost si mic,ca el copil si celalalt e parinte.parintele si copilul nu sunt stapan si sclav,ci cei mai buni prieteni care isi impartasesc totul,nu sef si subaltern.
si cand rastorni lumea lor si ei nu mai au control asupra copilului lor,esti dusmanul nr 1.culmea e ca si cumnata mea le e dusmanadicatelea nu suntem bune nici una.
deci te rog,un sfat.vreau sa repar daca pot ceva.aceasta relatie bolnava m-a secat .

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Hop si eu la post-ul asta ca si barbatul cu care stau are o mama, care inca nu mi-e soacra cu acte insa imi permit s-o comentez ca este o femeie desteapta, cu un suflet bun si cu foarte, foarte mult bun-simt!

Locuim in garsoniera ei de cativa ani buni la 2 blocuri de ea (distanta intre ea si noi de 5 min mers pe jos), niciodata nu a venit la noi neanuntata, niciodata a venit in lipsa noastra sa verifice sau sa cotrobaie prin dulapuri. Niciodata nu intra in bucatarie nepoftita!
Cand vine in vizita nu o uita Dumnezeu la noi; nu cred ca a stat vreodata mai mult de 2h!
Este o doamna din toate punctele de vedere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

hop si eu la postul asta ca o am pe soacra in vizita de 3 luni
nu imi mai vine sa plang , ca stiu ca pleaca saptamana viitoare, dar ce stiu e ca mi-a aratat ca mama barbatului cu care te casatoresti nu poate fi o mama pentru tine ...ci doar o soacra! am invatat asta dupa 20 de ani de casnicie!!!!
trist dar adevarat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

.... dar ce stiu e ca mi-a aratat ca mama barbatului cu care te casatoresti nu poate fi o mama pentru tine ...ci doar o soacra! am invatat asta dupa 20 de ani de casnicie!!!!
trist dar adevarat!

alina

total de acord cu ce zici!Pe lumea asta poti avea doar o mama care te naste, creste iubeste ...
si sotii noatrii au o mama care i-a nascut, crescut...pe care trebuie sa o respectam!
Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa "ma imprietenasc" cu soacra! Niciodata nu o sa discut cu soacra cum discut cu mama mea! Nici ea nu se va purta cu tine cum se poarta cu copilul ei pe care l-a crescut de la 3kg! Este totusi "o straina" pe care trebuie sa o intelegi si cu care trebuie sa te pui de acord!
Ceea ce ma intriga pe mine este ca intr-o eventuala cearta cu soacra vor ca barbatul sa le ia apararea numai lor --- "mata e nebuna,cretina,dusa...etc" . Pai nebuna, cretina....imputita sau cum vreti voi, este MAMA LUI!
...bunicamea imi spunea asa: "n-o sa te mariti niciodata cu el ci te mariti cu toata familia lui!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

subscriu la ce spui tu alinutza1979

si mai cred ceva..."lucrurile urate" din jurul nostru ajung in general la noi si uneori pun si stapanire pe noi doar daca noi permitem asta.

cata vreme aleg sa nu ma incarc cu toate rautatile din jurul meu,cata vreme aleg sa nu ma alimentez cu energie negativa...pot gestiona perfect orice situatie din viata mea...si-mi este bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
Delia si eu ce sa fac, sa schimb?vin la mine cand vor,sotul meu nu are curajul sa-i refuze.pune masa,ia masa.mancare,plimbare in oras.desi eu sunt la servici,ei sateau acasa,ma asteptau sa vin s ale pun masa ca la printi.ok,sunt musafiri.dar sa zica apoi ca nu eu trebuia sa le fiu nora?asta cum s-o mai inghit?nu ne dau bani,ok.au inceput un drum de a obtine alta cetatenie si de a revendica niste bunuri,nu au zis nimic.bunurile,ok,nu conteaza mult.dar acea cetatenie,da.am aflat de la un unchi.pai cum?
va spun eu cand nu se poate gasi intelegere.cand baiatul a fost tinut sub papuc,cand mami si tati erau sfinti.si a venit una si i-a deschis ochii si l-a invatat ca respectul se castiga chiar daca esti parinte.si i-a aratat o familie care sta la masa si discuta in care deciziile se iau dupa consiliul fam,unde copilul nu tace si asculta ca-i prost si mic,ca el copil si celalalt e parinte.parintele si copilul nu sunt stapan si sclav,ci cei mai buni prieteni care isi impartasesc totul,nu sef si subaltern.
si cand rastorni lumea lor si ei nu mai au control asupra copilului lor,esti dusmanul nr 1.culmea e ca si cumnata mea le e dusmanadicatelea nu suntem bune nici una.
deci te rog,un sfat.vreau sa repar daca pot ceva.aceasta relatie bolnava m-a secat .

Cam asa era si la noi, eu provenind dintr-o familie deschisa care discuta orice si se ajuta in orice situatie. La ei e ceva de genul parintii sunt cei care hotarasc. Nu cred ca relatia lor e stapan sclav ci mai degraba "parintele stie cel mai bine ce e bun pentru copilul lui" .
Nu vad de ce ai avea asemenea asteptari de la socrii :sa-ti dea bani, sa-ti zica ca isi schimba cetatenia.... sau sa-ti ceara parerea in legatura cu asta si ca vin cand vor la tine pai vin cand vor ca vin la copilul lor (cand o s fie copilul tau casatorit ce faci? nu-l mai vizitezi ca nu vrea partenerul) si da le pui masa ca sunt musafiri (eu si lui mama ii pun masa cand vine in vizita ca a venit sa ma vada nu sa fie sluga) eu zic ca tu ai vrea sa le comanzi viata si nu prea poti sau ai vrea sa faca ca tine .
Problema noastra este ca pana in momentul casatoriei suntem ajutati de parinti si ne asteptam ca si socrii sa procedeze la fel-sa ne ajute cat mai mult . Ni se pare ca parintii nostrii ne ajuta in continuare deoarece fara sa ne dam seama chiar le cerem asta mai ales noi ca femei pe cand barbatii nu o fac.
Aceasta situatie nu este normala ajuta-te singura nu mai astepta ajutor de la altii si respecta-i pe socrii tai care sunt parintii sotului tau si bunicii copilului tau.
PS: Nu m-ai barfi cu cumnatica. Nu mai barfi cu nimeni situatia ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

gabitza,cine zice ca am barfit cu cumnata?
renunt.fiecare face ce vrea si cum vrea.zic una,se intelege alta,bla-bla.clar,valorile in viata ne sunt total diferite.
refuz o atitudine obedienta.respectul se castiga,politetea si bunul-simt impun niste reguli pe care tanar sau batran,parinte sau copil,trebuie sa le respectam.
pt fetele cu spatele drept.
nu voi accepta niciodata sa fac/zic ceva "de aia",doar fiindca "e cutare sau e cutare".

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Hop si eu cu pareri, fireste, despre soacra.
Dupa muuulte cioniri violente cu soacra, care am considerat-o la inceput ca fiind ea mama mea, am descoperit adevarata ei valoare de SOACRA dupa 15 ani. eu si al meu sot am facut pace.
El a recunoscut ca nici el nu-si iubeste soacra, asa cum nici eu nu-mi iubesc soacra. Gata. Le lasam sa trancaneasca ele verzi si uscate si noi traim cu ale noastre, desi avem parte sa le vedem destul de des. Norocul meu este ca soacra sta in alt oras, dar cand vine in vizita este doar musafir si cel mai mare inspector. Nu ma plang ca la mine nu gaseste o scama
Incerc sa fiu verticala ca voi ajunge si eu soacra si ...

Mergi la inceput