Soacra soacra poama acra
Raspunsuri - Pagina 20
maru spune:
Delia, uf, mama, gramatica asta! Am zis ca nu dau lectii, dar uite, teacherul din mine iese la iveala:
Am un copil mandru
mandru e adjectiv, functie de atribut
Mandrul meu ma iubeste
mandrul- devine substantiv, cu functie de subiect
Gramatica de clasa a 3-a
si inca ceva: pentru cineva atat de perfect si in gramatica si in matematica, (ca la spelling m-ai dat gata, nu mai zic) e inadmisibil sa nu intelegi rostul celor 3 puncte in redactare (ori faci pauze atat de dese in gandire?)
Citat: |
citat din mesajul lui Delia21 Carmen,eu stiu din cap scumpa...ceea ce tu desteapta...ai nevoie sa cauti...pe net.Oricum faptul ca faci efortul sa te informezi e de aplaudat,...doar ca nu se stie cat timp iti vei aminti ceea ce citesti...si uite asa,...tot la zero,inapoi ajungi.Offf,Plis ca nu ai baza,..ai citit in Dex,dar tot nu stii cand sa pui pe "l" dupa "mandru" si cand nuTi se pare corect romaneste"am un copil mandrul?".Asa-i ca nu-i corect/Deci...scrie in DEX...cand si de ce se scrie cu "L " la sfarsit?.Barfele tale despre persoane pe care nu le cunosc,....nu ma intereseaza...dar pot doar sa te informez ca am inca un GPA de 4.00,...intact,....ai auzit de GPA?Pe asta nu-l gasesti in DEX...caci nu e din limba romana....of...imi pare rau de tine,dar nu am ce sa-ti fac.Deci la mine se aplica ambele categori...si frumoasa si studenta eminenta,chiar daca nu la politehnica.Ma bucur ca macar tu ai o parere buna despre tineasta a fost cea mai plina de haz....idee...pe care ai emis-o in ultimele ore.Nu ma duc scumpa la culcare pentru simplu motiv ca pentru cursul de economie am niste intrebari la care trebuie sa raspund on-line,la fiecare capitol,...si in timp ce fac treaba asta...mai joc si tenis de masa cu tine.Doar nu credeai ca stau pe net doar din cauza ta,....ti-am zis eu ca esti naiva rau....Esti o draguta de haioasa... noi aici http://community.webshots.com/user/lela3321 |
danamiha spune:
citat din mesajul lui Roxana28 Danamiha, ai dreptate - la 180 de grade am vrut sa spun! :))))) |
Stiu, sper ca nu te-ai suparat
maru spune:
you made my day!
multumesc Alinutza
citat din mesajul lui Alinutza1979 Delia21 ...21 din coada numelui reprezinta varsta ta sau diferenta de varsta dintre tine si sotul tau? Ti-am vazut pozele, esti o femeie tanara, frumoasa insa mi s-a parut ca sotul tau nu-i foarte tanar .... maru ---eu te-am mai citit si pe la alte topicuri si tot timpul am avut o parere de genul "Da, asa este! Ce bine le zice femeia asta"! Imi place foarte mult cum gandesti si pentru asta tin sa-ti trimit peste mari si tari o ---fie ea si virtuala (se stii ca e din suflet!) |
Fomalhauti spune:
Delia e soacra lui Carmen?
Dincolo de glume: Delia, modul tau de a gandi (ma refer la mesajul despre viitoarea ta nora, cum ar trebui ea sa fie) este exact problema acestui subiect. Te-ai gandit vreodata ca fiului tau ar putea sa-i placa alt gen de oameni decat iti plac tie?
As vrea sa scriu mai mult, acum nu am timp, revin.
Soleil spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Carmenbr
Unde-i articolul ala hotarat de care vorbeai? |
citat din mesajul lui Delia21 Ei hai sa-ti spun ,uite mai imi zmulgi o lectie de gramatica,ia notite,...ca sa poti si tu sa te dai mare cu ce-ai invatat....."mandru" e adjectiv,....si substantivele au articol hotarat.O sa-ti explic in ce situatii exceptionale primesc articolul hotarat adjectivele in limba romana....dar la lectia viitoare.Tie nu pot sa-ti predau prea mult odata...caci nu faci fata,...asa ca o luam in pasi marunti |
Ma scuzati ca intervin, da' imi crapa capul de la atata rasucire si maltratare a bietei limbi romane .
"Mandru", de felul lui, e adjectiv, e drept.
Dar ca sa ramana asa, el trebuie sa insoteasca un substantiv si aci' n-avem substantiv.
Substantivizarea adjectivelor se face prin articularea acestora. Hotarata, nehotarata sau demonstrativa, dupa cum va doreste inimoara.
Deci, corect, frumos si-devreme-acasa este "...si toate cele pe care le am eu pentru mandrul meu"
In rest, numai de bine!
Astept cu interes lectia viitoare, cand sper ca toata lumea isi va fi facut temele.
Doamna profesoara, de data asta va iertam, da' sa nu se mai repete! Stiu ca ati citit regulamentul, dar sa stiti ca (totusi) gramatica nu este un "detaliu de decor" pe care sa-l asezam de ici, colo dupa cum da mai bine la feng-shui.
Sanatate si spor in ramura!
Luna1 spune:
citat din mesajul lui Delia21 Alexia,lasand gluma la o parte,noi,eu si sotul suntem oameni civilizati si minunati,pe bune,cat se poate de altruisti....si nu voi(vom)...permite sa avem ca nora pe cineva care nu ar avea respect...si destule alte calitati.Nimic nu e pe gratis...si atunci cand dai mult...mi se pare firesc...sa astepti mult inapoi.Rudy va stii ca se si asteapta destule din partea lui,zic eu lucruri firesti.Sa nu faca lucruri ilegale,sa nu faca dumnezeu din vreo muritoare...care muritoare poate oricand sa isi gaseasca un altul,...si sa nu sa se uite inapoi,...Nu am sa-l cresc sa fie un naiv sau vreun nataflet...care nu stie sa-si puna nevasta....la locul ei.Iar ea...atata timp cat e respectuoaasa...si nu se interpune intre mine si el,...o va duce bine.Chiar nu mi se pare mult....eh,poate pentru unele e imposibil....sa nu vrea sa-si transforme sotiorii...in carpa de sters papucii.....nescapandu-le nici o ocazie...sa-si faca praf consortul ori de cate ori considera ele....ca ceva,nu conteaza cat de neimportant....putea fi facut mai bine.Inchei aici. noi aici http://community.webshots.com/user/lela3321 |
Oh my God! Acum am vazut mesajul asta si inca ma uit mirata la monitor. Delia in ce secol traiesti? Iti spun doar atat, imi pare rau pentru fiul tau cand se va simti sfasiat intre doua femei importante din viata lui, imi pare rau de tine cand vei pierde batalia. Pentru ca oricum ai da-o batalia o vei pierde, ori iti vei divorta fiul de femeia pe care o va iubi enorm si te va judeca cand va vedea unde a ajuns din cauza ta, ori te va parasi inainte sa-i distrugi casnicia. Imi pare rau pentru tine, sincer.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maru Delia, uf, mama, gramatica asta! Am zis ca nu dau lectii, dar uite, teacherul din mine iese la iveala: Am un copil mandru mandru e adjectiv, functie de atribut Mandrul meu ma iubeste mandrul- devine substantiv, cu functie de subiect Gramatica de clasa a 3-a si inca ceva: pentru cineva atat de perfect si in gramatica si in matematica, (ca la spelling m-ai dat gata, nu mai zic) e inadmisibil sa nu intelegi rostul celor 3 puncte in redactare (ori faci pauze atat de dese in gandire?)
Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Deci esti adorabila! Pe bune!
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
cristiama spune:
Biata Delia,
Fetelor, va dati seama ca poate nimeri o nora ca mine?!?
Si soacra mea isi programase viata foarte frumos: ea si fiul ei sa traiasca fericiti impreuna, sa mearga la plimbari impreuna mana-in-mana, in concediii impreuna, la doctori cat mai des posibil, sa-l doftoriceasca toata ziua, ii explica ca doar ea ii poate face mancare pe care sa o manance.
Si a aparut nora, la prima vedere a parut ca va fi bine, parea ca soacra va controla si viata mea in plus fata de a fiului: cand mergeam la masa la ea imi spunea si din ce parte a farfuriei sa incep sa mananc!!!!
Si ca iaurtul nu se mananca inainte e masa, desi aia era TOATA masa!
Ma programa la doctori, hotara ea de ce m-am imbolnavit!!!!!
La un moment dat m-a luat de-oparte si mi-a spus ca noi doua daca ne aliem putem face ce vrem cu "baiatul ei"!
Ce n-a luat in considerare a fost ca noi "vrem" lucruri complet diferite!
Si am cumparat casa pe numele nostru, desi "mama, daca nu punei casa pe numele ei, iti facea mancare acuma!"
A, nu intram in amanunte de genul ca eu chiar gatesc, intamplator bine si sanatos.
S-a terminat si distractia cu doctorii ca sotul meu s-a insanatosit brusc de cand ne-am mutat impreuna, asa ca nu mai are de ce sa apara la 7 dimineata incarcata cu mancare de regim pt "baiatul ei".
Daaaaa.... i-am stricat rau de tot planurile!!!
Atat de rau, incat la ultimul santaj cel cu "cand o sa fiu batrana, o sa ma duc la azil" propriul ei fiu i-a spus sa inceapa sa caute unul bun de-acuma!
Si tot asteapta sa se intoarca fiul risipitor acasa, dar uite ca deja au trecut 10 ani.