Soacra soacra poama acra
Raspunsuri - Pagina 12
Delia21 spune:
Carmen,te-ai intors,...nu esti consecventa ,ai zis ca pleci.Da,...s-au lasat sa devina papa lapte...si din pacate cand si-au dat seama,au divortat.Si din pacate....din toata afacea copiii au fost cei care au avut de suferit.Tipul s-a recasatorit,fosta sotie...nu a putut in ruptul capului sa conceapa ca si parintii lui merita si respect si ajutor.....si sa fie primiti in casa...cand ajung in vizita la fiu in USA.La roata,...ma refeream la tine,ca iti admir lipsa de ipocrizie,...sincer,...ai admis ca nu o ai la ficati pe mama sotului tau...si macar nu ne spui aici ca nora ta trebuie sa fie asa cum tu nu ai fost.Este o realitate care este a ta...si tie ti se pare rezonabila.Minunat,traim in america si suntem oameni liberi,avem dreptul la propriile optiuni.La mine e altfel:daca eu am gasit de cuivinta ca nu am nevoie sa-mi demasculinizez sotul,ca il pot respecta si iubi pentru ceea ce este,ca-i pot respecta mama,....si a avut si ea pacatele ei....,ca nu am incercat sa fiu si rege si regina...iar el-regele detronat sa-l schimb in sluga mea,.....deci dupa toate astea,.....zic eu ca merit de nora o tipa care stie sa fie diplomata....si sa nu intervina intre mine si copilul meu....pentru ca o sa-mi invat baiatul sa-i spuna "pretendentei"....ca daca incearca sa spuna rautati la adresa mea.....dispare din peisaj.Daca alege sa plece cu ea....o sa fie alegerea lui,eu o sa-l astept cuminte.Nu sunt de acord cu ideea ca suntem cu totii la fel,ca boabele de porunb,avem calitati diferite.Eu nu imi propun sa fac treaba sotului meu asa cum nici el nu isi propune sa o faca pe a mea.Ne completam unul pe celalalt,nu avem ambitii ca...domnle eu sunt mai tare la matematica si el trebuie sa stea drepti in fata mea si nici invers.Mai adaug doar ca...fapt divers ,ca tatal sotului a murit cand mandrul meu avea 17 ani...si a lasat mostenire neprotejata 2 case....iar mama lui a tocat banii,a vandut casele incat 2 ani mai tarziu acesta a fist nevoit sa munceasca pentru a-si plati studile superioare;pe motivul asta....era suparat pe mama lui,...si eu nu am niciodata gaz pe foc,....da mai mandrule....daca nu facea maica-ta asa...ai fi avut mai multi bani,sau nu ai fi tras ca un bou in facultate;nu,...ci i-am spus tot timpul ca uite asa a avut sansa sa se ridice singur si sa multumeasca celui de sus ca a avut puterea sa cladeasca mult....din mai nimic,...si ca mama lui merita respectului si afectiunea lui.Sant curioase....cate fete ar fi procedat asa ...si nu ar fi invrajbit si mai tare relatia.Iar legat de a-mi ramane...feciorul singur.....asta e ultima mea grija.E prea frumos....si deja primim prea multe cereri,si binentels....ca incerc sa refuz...fara sa supar ....cererea.Mai de graba cred ca...va divorta...de prea multe ori....;dar nici din asta nu imi fac griji....Totusi...nu inteleg de ce esti atat de afectata de cum aleg eu sa-mi cresc copilul....ca doar nu o sa-l ia Rudy al meu pe Eric al ....de nevasta,...ma gandesc....,sper!deci nu reprezentam vreun pericol....pentru voi
Delia21 spune:
Alexia,nu suntem si prosti si rai,....suntem doar....rai....si rafinati.e o diferenta....totusi.
Carmenbr spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delia21 Carmen,te-ai intors,...nu esti consecventa ,ai zis ca pleci.Da,...s-au lasat sa devina papa lapte...si din pacate cand si-au dat seama,au divortat.Si din pacate....din toata afacea copiii au fost cei care au avut de suferit.Tipul s-a recasatorit,fosta sotie...nu a putut in ruptul capului sa conceapa ca si parintii lui merita si respect si ajutor.....si sa fie primiti in casa...cand ajung in vizita la fiu in USA.La roata,...ma refeream la tine,ca iti admir lipsa de ipocrizie,...sincer,...ai admis ca nu o ai la ficati pe mama sotului tau...si macar nu ne spui aici ca nora ta trebuie sa fie asa cum tu nu ai fost.Este o realitate care este a ta...si tie ti se pare rezonabila.Minunat,traim in america si suntem oameni liberi,avem dreptul la propriile optiuni.La mine e altfel:daca eu am gasit de cuivinta ca nu am nevoie sa-mi demasculinizez sotul,ca il pot respecta si iubi pentru ceea ce este,ca-i pot respecta mama,....si a avut si ea pacatele ei....,ca nu am incercat sa fiu si rege si regina...iar el-regele detronat sa-l schimb in sluga mea,.....deci dupa toate astea,.....zic eu ca merit de nora o tipa care stie sa fie diplomata....si sa nu intervina intre mine si copilul meu....pentru ca o sa-mi invat baiatul sa-i spuna "pretendentei"....ca daca incearca sa spuna rautati la adresa mea.....dispare din peisaj.Daca alege sa plece cu ea....o sa fie alegerea lui,eu o sa-l astept cuminte.Nu sunt de acord cu ideea ca suntem cu totii la fel,ca boabele de porunb,avem calitati diferite.Eu nu imi propun sa fac treaba sotului meu asa cum nici el nu isi propune sa o faca pe a mea.Ne completam unul pe celalalt,nu avem ambitii ca...domnle eu sunt mai tare la matematica si el trebuie sa stea drepti in fata mea si nici invers.Mai adaug doar ca...fapt divers ,ca tatal sotului a murit cand mandrul meu avea 17 ani...si a lasat mostenire neprotejata 2 case....iar mama lui a tocat banii,a vandut casele incat 2 ani mai tarziu acesta a fist nevoit sa munceasca pentru a-si plati studile superioare;pe motivul asta....era suparat pe mama lui,...si eu nu am niciodata gaz pe foc,....da mai mandrule....daca nu facea maica-ta asa...ai fi avut mai multi bani,sau nu ai fi tras ca un bou in facultate;nu,...ci i-am spus tot timpul ca uite asa a avut sansa sa se ridice singur si sa multumeasca celui de sus ca a avut puterea sa cladeasca mult....din mai nimic,...si ca mama lui merita respectului si afectiunea lui.Sant curioase....cate fete ar fi procedat asa ...si nu ar fi invrajbit si mai tare relatia.Iar legat de a-mi ramane...feciorul singur.....asta e ultima mea grija.E prea frumos....si deja primim prea multe cereri,si binentels....ca incerc sa refuz...fara sa supar ....cererea.Mai de graba cred ca...va divorta...de prea multe ori....;dar nici din asta nu imi fac griji....Totusi...nu inteleg de ce esti atat de afectata de cum aleg eu sa-mi cresc copilul....ca doar nu o sa-l ia Rudy al meu pe Eric al ....de nevasta,...ma gandesc....,sper!deci nu reprezentam vreun pericol....pentru voi noi aici http://community.webshots.com/user/lela3321 |
Delia, ai grija ca depasesti limita, back off. Nu te-am jignit, ti-am aratat si o alta opinie, am fost destule care ti-am zis ca nu toate soacrele pot fi iubite. Dar vai, tu nu poti accepta o alta opinie si imi spui mie de ipocrizie. Eu zic sa stai in banca ta si sa nu te apuci sa imi spui ca sunt ipocrita. Si nu, nu am spus ca vreau ca nora mea sa fie asa cum eu nu am fost. Am spus ca o sa fiu suficient de desteapta incat sa nu ma implic in casnicia fiului meu, ceea ce tu nu o sa faci. Nu demasculinizeaza nimeni sotul, dar nu la toate ne e frica ca ne lasa sotul si ramanem fara avere. Nu a zis nimeni sa detroneze pe nimeni, ci doar sa existe respect. respectul nu se cere, se impune.
Poti sa-i zici ce vrei copilului tau, dar nu e nimeni obligat sa accepte o casnicie in 3, pentru ca baiatul tau asta o sa aiba, ca nu poate mamitica sa rabde sa nu-si giugiuleasca baiatul.
De fapt pe tine te-a deranjat ca ai fost prinsa cu mata in sac, acum ai o mama rece, acum te giugiuleste, acum e ok sa vina soacra cand vrea in casa lui fiu-sau, acum nu e ok.
Habar nu am ce si cum despre sotul tau si nici nu ma intereseaza.
Asa cum bine ai recunoscut ca esti rea, tine-ti rautatea pentru tine. My god, ca pana la fiu-tau nu or mai fi fost copii frumosi. Toti copii sunt frumosi, doar pentru simplul fapt ca sunt ai nostri.
Vai de rafinamentul tau!
Delia21 spune:
Carmen,...imi pare rau pentru tine ca nu stii sa citesti....tocmai ca spuneam cat de mult iti admir lipsa de ipocrizie......Ti-am spus ca te repezi...,nu procesezi informatia,...si iese exact pe dos decat este.Re citeste!
Carmenbr spune:
citat din mesajul lui Delia21 Carmen,...imi pare rau pentru tine ca nu stii sa citesti....tocmai ca spuneam cat de mult iti admir lipsa de ipocrizie......Ti-am spus ca te repezi...,nu procesezi informatia,...si iese exact pe dos decat este.Re citeste! noi aici http://community.webshots.com/user/lela3321 |
yeah, sure intai spui ca sunt lipsita de ipocrizie si apoi ca nu vreau sa spun de fapt ca imi doresc ca nora mea sa nu fie ca mine. Nora mea nu o sa aiba motive sa fie ca mine, pentru simplul fapt ca eu stiu ce inseamna o soacra in adevaratul sens al cuvantului si nu o sa fiu asa. Cum se numeste omul care de fapt doar se lauda dar ascunde chestii? Nu cumva ipocrit? Adica vezi doamne eu imi critic soacra si nu o inghit, dar de fapt eu vreau ca noru-mea sa nu fie ca mine. E clar acum ca te contrazici?
Delia21 spune:
Alexia,lasand gluma la o parte,noi,eu si sotul suntem oameni civilizati si minunati,pe bune,cat se poate de altruisti....si nu voi(vom)...permite sa avem ca nora pe cineva care nu ar avea respect...si destule alte calitati.Nimic nu e pe gratis...si atunci cand dai mult...mi se pare firesc...sa astepti mult inapoi.Rudy va stii ca se si asteapta destule din partea lui,zic eu lucruri firesti.Sa nu faca lucruri ilegale,sa nu faca dumnezeu din vreo muritoare...care muritoare poate oricand sa isi gaseasca un altul,...si sa nu sa se uite inapoi,...Nu am sa-l cresc sa fie un naiv sau vreun nataflet...care nu stie sa-si puna nevasta....la locul ei.Iar ea...atata timp cat e respectuoaasa...si nu se interpune intre mine si el,...o va duce bine.Chiar nu mi se pare mult....eh,poate pentru unele e imposibil....sa nu vrea sa-si transforme sotiorii...in carpa de sters papucii.....nescapandu-le nici o ocazie...sa-si faca praf consortul ori de cate ori considera ele....ca ceva,nu conteaza cat de neimportant....putea fi facut mai bine.Inchei aici.
Delia21 spune:
Carmen,...ori ai probleme de procesare a informatiei...ori incepi sa nu mai integi limba romana.Cere ajutor,roaga pe cineva sa citeasca pentru tine....si sa-ti spuna ce a inteles.E problema ta ca intelegi pe invers....
Carmenbr spune:
citat din mesajul lui Delia21 Alexia,lasand gluma la o parte,noi,eu si sotul suntem oameni civilizati si minunati,pe bune,cat se poate de altruisti....si nu voi(vom)...permite sa avem ca nora pe cineva care nu ar avea respect...si destule alte calitati.Nimic nu e pe gratis...si atunci cand dai mult...mi se pare firesc...sa astepti mult inapoi.Rudy va stii ca se si asteapta destule din partea lui,zic eu lucruri firesti.Sa nu faca lucruri ilegale,sa nu faca dumnezeu din vreo muritoare...care muritoare poate oricand sa isi gaseasca un altul,...si sa nu sa se uite inapoi,...Nu am sa-l cresc sa fie un naiv sau vreun nataflet...care nu stie sa-si puna nevasta....la locul ei.Iar ea...atata timp cat e respectuoaasa...si nu se interpune intre mine si el,...o va duce bine.Chiar nu mi se pare mult....eh,poate pentru unele e imposibil....sa nu vrea sa-si transforme sotiorii...in carpa de sters papucii.....nescapandu-le nici o ocazie...sa-si faca praf consortul ori de cate ori considera ele....ca ceva,nu conteaza cat de neimportant....putea fi facut mai bine.Inchei aici. noi aici http://community.webshots.com/user/lela3321 |
Nu de alta dar trebuia sa salvez mesajul asta. E prea fain sa se piarda!
citat din mesajul lui Delia21 [ma refeream la tine,ca iti admir lipsa de ipocrizie,...sincer,...ai admis ca nu o ai la ficati pe mama sotului tau...si macar nu ne spui aici ca nora ta trebuie sa fie asa cum tu nu ai fost. |
Delia, la asta ma refeream. Explica-ti tie mesajul de mai sus, nu trebuie sa imi explici mie. Oricum mandria si infumurarea nu te-ar lasa sa ne mai dai explicatii noua, astora, muritorii de rand.
Delia21 spune:
Carmen,nu mi-e deloc rusine cu mesajul respectiv,oamenii normali...protejeaza...cand au ce sa protejeze.......Nu am inventat eu...acele contracte premaritale....care se folosesc aici in America....la case mari.
Carmenbr spune:
Si tu tot pe baza unui contract premarital stai in casnicia ta de nu admiti ca femeia trebuie sa aiba si ea parerea ei? Ca numai asa imi explic atitudinea ta. Eu nu am nici un contract premarital la baza casniciei mele, totul se bazeaza pe incredere, nu avem nevoie de contracte premaritale si da, am dreptul sa am propria mea parere referitoare la viata mea, la casa mea.
Stii cine are de obicei contracte premaritale? cei care se casatoresc tarziu cu femei mai tinere, carora le e frica ca respectiva se casatoreste doar pentru bani, nu din dragoste. In mare, de asta sunt contractele premaritale, de teama ca nu cumva sa plece cu banii tai. Ori aia numai casnicie nu e, sa fim seriosi. Da, casatorie din interes poti sa-i spui. Eu nu as rezista intr-o astfel de casatorie. Eu am nevoie de incredere, de intelegere. Nu pot sta cu cineva de frica unui contract.
Daca tu asa intelegi o casnicie, atunci inteleg total atitudinea ta fata de soacra, de sot, inteleg de ce vrei sa-ti educi copilul asa. Dar, crede-ma, in cazul asta, tu te amagesti ca esti fericita. De fapt nu stii ce e fericirea.