Soacra soacra poama acra
Raspunsuri - Pagina 11
Carmenbr spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delia21 Carmenbr,...pentru al meu Rudy nu o sa ia nimeni decizii....O sa am eu grija sa-l cresc rau...dar rau de egocentrist...si rasfatat,...genu care numai el taie si spanzura...si tot ce atinge el se transforma in aur....asa incat...egocentristele...nu vor sa suporta sa stea langa el,un mega-ulta-egocentrist.O fata prea desteapta,....sau prea indragostita...si care e dispusa sa fie vioara a 2-a in casa...va putea fi cu el,...dar una care nu-l lauda de 5 ori pe minut....cum face mamica,adica moi,si care nu e dispusa sa cedeze scena lui fiu-miu....in nici un caz.Mai bine asa....decat sa am nevoie din partea ei de bilet de voie...ca sa imi vad baiatul,sau vorbesc cu el. |
Delia, tu glumesti nu-i asa? Daca tot ce ai scris aici e adevarat si asa gandesti (eu prefer sa cred ca nu, sa ma agat de zambaricii aia si sa cred ca ai glumit), dar eu nu mi-as dori niciodata ca baiatul meu sa fie in preajma baiatului tau. Sincer! Eu tot mai sper ca ai glumit!
Nu uita de unde ai plecat, nu te uita unde ai ajuns. Faptul ca acum ai situatia care o ai, nu ar trebui sa te faca sa gandesti asa. Da, toti ne rasfatam copii, dar ce zici tu ....e way departe...Esti femeie si nu imi vine sa cred ca gandesti asa. Tu esti vioara a doua in casa? Ca nu mi te inchipui! Sincer, eu m-am speriat si mai spun inca o data ca sper sa fi glumit. A, si nu te gandi ca eu sunt amarata si de aia gandesc asa. Nu, am o situatie foarte buna, doamne ajuta, dar nu mi-am pierdut ratiunea doar pentru asta. Copilul meu are tot ce isi doreste, dar ca sa fie om trebuie sa stie ca TOTI meritam respect, nu el taie si spanzura si toti ceilalti amutesc ca asa vrea el. Jeez!
Cat despre cealalta intamplare, asa ar fi facut oricine. Soacra ta era in spital, nu acasa plictisindu-se la telenovele si sunand la 6 dimineata sa imi scoale copilul si urland la telefon intr-o privinta care nu o priveste, sau aparand pe neasteptate la usa. E o mare diferenta. Mare!
Delia21 spune:
Carmenbr,nu fi chiar asa de sigura ...ca toata lumea asta e plina de intelegere pentru telefoanele,5-6 in decurs de 3-4 ore la orele de dupa miezul noptii.A...si pot sa mentionez ca am primit telefoane fiind in vacanta si cand nu era la spital,...chiar daca nu la fel de multe,...dar se intampla sa fie 12 si jumate....si sa sune teleful...si sa-l intrebe unde este ceva anume,...de genul,farfuria nu stiu care,sau ceva...ce nu avea neaparata nevoie.Si da....sunt vioara a 2-a,de ar fi asta o rusine???Il las pe el sa-si bata capul cu multe....si daca imi cere parerea i-o spun si daca face ca el nu ma supar.Nu am complexul de printesa venita din Romania careia toti trebuie sa i se inchine,...nu ma calca nimeni in picioare...si am aplicat intotdeauna formula...."ma port indatoritor" de frumos...cu lumea din jur.Dar nu am glumit in totalitate...despre educatia pe care o primeste Rudy de nu se lasa supus de nici o veveritza cu coada stufoasa.E ok,nu ma supar deloc,catusi de putin daca copilul tau nu se joaca cu al meu,nici macar nu locuim in acelasi cartier......ca sa se puna problema de asta.Si da,eu nu uit de unde am plecat...apropo,parintii mei nu sunt chiar niste muritori de foame,sunt oameni super-scoliti,cu realizari destule si frumoase;Dar tocmai de aceea pentru ca am prea mult bun simt....nu m-am impopotonat...ca domnle...de ce nu sunt eu cea intrebata cand cutare si cutare decizie se ia in familie,si domnle cand m-am mutat in casa noastra care e cumparat pe banii lor....sa cer sa fiu lasat in pace,ca deh,...sunt mare doamna in casa.Si astept o nora ,(sau mai multe)la fel de rabdatoare,blanda,diplomata,dedicata familiei si pacii in familie,in intregimea ei ....,precum sunt eu.Mai am tare multe calitati,...dar una imi lipseste cu desavarsire.....,modestia.Eh,sunt si modesta...dar numai cand vreau.
Carmenbr spune:
Delia e absolut problema ta ca vrei sa fii vioara a doua. eu nu vreau, am coloana vertebrala si nu vreau sa fiu vioara a doua. Suntem egali intr-o casnicie, nu e niciunul mai cu mot, ca aia nu mai e casnicie. Dar asta e parerea mea.
Si nu e cazul sa faci comparatie intre situatia din tara si cea de aici, serios acum. E problema ta, casnicia ta, eu una nu as putea trai asa si nici altele. De asta nu e indicat sa dai atatea indicatii, pentru ca uite suntem si alt gen de femei care nu vrem sa fim vioara a doua. Nu ne sperie deloc ca se supara domnul "sef" si pleaca. N-are decat!
Rabdatoare, blande, diplomate au fost si femeile din generatia mamelor noastre si toate stim de ce, ca divortul era sperietoare. Nu, acum femeia e independenta, castiga sa se intretina si nu se impiedica in mofturile unui rasfatat. Rasfatatul va sta cu mama si o sa se insoare la pastele cailor sau poate tot cu o romanca fricoasa ca vai o sa divorteze daca am alta opinie.
I'm out of here, gandim diferit, avem conceptii de viata si de educatie diferite. E chiar bine ca nu stam in acelasi cartier.
mianna spune:
Delia, nu te cunosc (forumistic vorbind). din topicul asta am inteles ca ai un baietel. sa-ti traiasca! si sa mai faci si-o fetita frumusica pe langa el, fiindca citind cuvintele tale, gluma sau nu, mi-a fugit gandul la un banc (iertare, nu prea am talent la zis bancuri, iar la scris cu atat mai putin)
- vecina, ce-ti mai fac copiii?
- ce sa faca, s-au casatorit, is la casele lor.
- si? le merge bine?
- eh, fata a avut noroc, s-a maritat cu un baiat bun, o iubeste, o rasfata ca pe-o printesa, n-o lasa sa faca nimic in casa, el gateste, el spala, el face curat, pana si cafeaua i-o face dimineata, ii duce micul dejun la pat...
- si baiatul?
- din pacate baiatul n-a avut noroc, are o sotie lenesa, nu face nimic, nici macar cafeaua dimineata, vrea si micul dejun la pat...
ce zici? faci si-o fetita care s-ajunga vioara a doua?
Delia21 spune:
Carmen,depinde ce intelegi tu prin vioara a 2-a.Coloana vertebrala am si eu si nu a atentat nimeni in relatia de fata, inca, la ea.Am divortat de primul sot pe acest motiv,am luat o singura palma pe strada,caci a 2-a nu a mai avut ocazia.Mai lipsite de coloana vertebrala mi se par cele care vor cu tot dinadinsul sa se impuna in fata sotului lor de absolut fiecare data si cu orice pret,cand nu au pic de respect pentru munca mamelor sotilor lor,...si mai emit si idei de genul ca mama sotului nu merita nici macar o cana de apa.sau o alta categorie...care isi duc sotiorul departe...si mama ei e chemata in vizita sa se ocupe de nepoti,in timp ce mama lui nu e chemata.Cunosc astfel de cazuri.ba mai mult parintii ei sunt ajutati financiar de catre familia tanara,el castiga mult mai mult decat ea,ea face 1500 ,el vreo 6 mii,...dar parintii lui,nu vad un cent din munca fiului.de ce?Pentru ca el se supune...s-a supus mai bine zis...pana intr-o buna zi...cand a mers in Romania(e doar un exemplu)...si a vazut in ce casa cumparata nu din pensii...traiesc socrii...in timp de ai lui veniti in vizita pentru botezul celui mic...nici macar nu au avut dreptul sa stea in casa fiului,au stat la o alta ruda de a sotului.Refuz sa cresc un papa lapte care se supune sotiei...si e la cheremul ei.Sunt pentru calea de mijloc....dar si pentru a verifica...sa ai in "barca"...oameni cu aceleasi valori.Si chiar nu tin neaparat ca valorile mele sa coincida cu ale nimanui atata timp cat nu se pune problema de vreo inrudire...,sunt ale mele,....daca nu sunt si ale tale mi-e totuna.Si da...pot sa spun ca iti doresc drum bun...nici mie nu-mi place graba ta de a trage concluzii pripite binenteles de genul ca din tot ce spuneam eu nu avea legatura cu subiectul...sau presupusul lipsei de coloana.Pana una alta...definim diferit coloana vertebrala,care nu inseamna egoism dus la extrem,...nu e soacra de acord cu mine,i duc copilul pest tari si mari...ca sa vada ea cine e mai femeie.Si uite asa,...roata se va invartilll la cine trebuie peste ani,...in nici un caz la mine
Delia21 spune:
Miana,fac si 5 fetite daca mi le da dumnezeu,....si mi-as dori sa fie intelepte,nu bataioase cu orice pret,nu lenese.Normal ca l-ea invata sa nu-si ia de sot vreun pierde-vara,vreun om inchis la minte,...dar le-am mai spune...ca asa cum ele vor fi mame...si mamicile sotilor ...sunt tot mame.Si asa cum relatia mea cu ea ca fata,fiica e speciala...sa nu fie geloasa sau sa i se para deplasat...daca sotul ei are o relatie buna cu mama lui.Dimpotriva sa apreceieze acea relatie daca e buna.
Carmenbr spune:
Delia, apropo de roata aia...vad ca ai multe exemple cu barbati care de obicei se aliaza sotiilor lor. Oricat ti-ai educa tu baiatul, de cele mai multe ori pasiunea invinge, doar se culca cu nevasta nu cu mama. Nu ti-as dori sa se intoarca roata in rpivinta asta la tine, ca sigur tu cu felul tau de a privi lucruile nu o sa te intelegi cu nora si o sa-ti pierzi baiatul.
Oricum vorbim vorbe, ca mai e mult pana departe. Dar asa independent cum il cresti tu, s-ar putea sa te dea pe spate independenta lui si sa hotarasca el ce vrea el, nu ce vrei tu.
AVoogt spune:
citat din mesajul lui Delia21 Refuz sa cresc un papa lapte care se supune sotiei...si e la cheremul ei. |
Sper ca nu vrei sa cresti un viitor sot care sa dea cu pumnul in masa si sotia ingaduitoare , educata cu mare bun simt sa tremure in fata lui , sau sa ajunga sa divorteze de 10 ori cum ai spus mai sus si sa-i acorzi tot sprijinul stiind ca tot la tine o sa se intoarca, sa-l ai numai pt tine. Fara suparare eu genul asta de soacra de vad, stii ce vrei... si-l formezi de pe acum .
Ti se pare normal ?
Este copilul tau, o sa te iubeasca oricum ...ai grija,risti sa-l intorci impotriva ta.
de
AVoogt
mianna spune:
citat din mesajul lui Delia21 Miana,fac si 5 fetite daca mi le da dumnezeu,....si mi-as dori sa fie intelepte,nu bataioase cu orice pret,nu lenese.Normal ca l-ea invata sa nu-si ia de sot vreun pierde-vara,vreun om inchis la minte,...dar le-am mai spune...ca asa cum ele vor fi mame...si mamicile sotilor ...sunt tot mame.Si asa cum relatia mea cu ea ca fata,fiica e speciala...sa nu fie geloasa sau sa i se para deplasat...daca sotul ei are o relatie buna cu mama lui.Dimpotriva sa apreceieze acea relatie daca e buna. noi aici http://community.webshots.com/user/lela3321 |
sincer, da, mie mi se pare deplasat un asemenea gen de "relatie buna" cu mama. din punctul meu de vedere, relatia buna cu mama inseamna o relatie sanatoasa, in care o respecta, in care o ajuta la greu ("greu" neinsemnand insa pauzele dintre telenovele care trebuie umplute sau ceva similar), in care pupaturile dulci apartin copilariei, in care mama are viata ei si familia noua are tot dreptul la intimitate, in care nora isi permite sa umble topless in casa ei daca doreste, etc. etc.
si nu inteleg un lucru - spui ca tie nu ti-ar face placere vizitele neanuntate, dar ii propui lui Girly sa n-o deranjeze - sincer - asemenea vizite. ar fi minunat intr-adevar, daca asta ar fi realitatea si n-ar deranja-o. dar o deranjeaza. unde-i butonul pe care ar putea apasa ca sa n-o mai deranjeze? iar uitatul prin fereastra ... uh,imi placeau apartamentele de bloc la etaje inalte din cu totul alte motive, dar le-am mai descoperit un avantaj
bobocel_07 spune:
Delia21 imi pare rau ca gandesti asa.Sigur nu ai sa fii o soacra buna si poate ai surprize si il indepartezi si pe fiul tau odata cu nora.
Am fost la o nunta acum cateva saptamani si la dansul de deschidere nu stiu daca au dansat mirele si mireasa 10 secunde ca s-a bagat soacra si la luat pe baiatul ei la dans lasand-o pe mireasa incremenita langa ei.Probabil asa vrei sa il cresti tu pe baiatul tau, tu sa fii unica importanta in viata lui si nora sa faca plecaciuni in fata ta si a lui si sa fie foarte ingaduitoare.Nu cred ca o sa-ti iasa oricat ti-ai dori.
alexia_07