Ce ati face in situatia aceasta? Un sfat va rog...

Ce ati face in situatia aceasta? Un sfat va rog... | Autor: Roxana28

Link direct la acest mesaj

De curand m-am mutat intr-un alt oras si ma bucurasem ca aici am o ruda foarte apropiata, sotul surorii mele, cu care eu si familia mea ne intelegeam foarte bine. Cat timp am stat cu totii in aceeasi casa, noi doi ne-am inteles ca doi frati, iar pentru parintii mei este ca un fiu, pentru care au facut totul ca sa il ajute ori de cate ori a avut nevoie. Dar acum lucrurile au luat o turnura neasteptata. El s-a mutat intr-un alt oras cu serviciul, eu acum m-am mutat si eu in acel oras unde eu nu cunosc pe nimeni. Si am descoperit ca cel pe care il priveam ca pe fratele meu, nu face decat sa ma jigneasca si sa ma umileasca in fata prietenilor sai de ori de cate ori are ocazia. M-a invitat in casa unde locuieste impreuna cu niste prieteni si efectiv el impreuna cu ei mi-au zis atatea lucruri jignitoare si umilitoare la adresa mea, ca eu am ramas socata. Si le-am spus si eu ca nu au nici un motiv sa ma trateze asa, la care cumnatul meu mi-a zis ca eu nu am dreptul sa vorbesc, ci eu doar sa tac, sa ascult si sa ii aprob orice mi-ar spune! Si efectiv toti prietenii sai ori de cate ori ma vad ma jignesc si ma umilesc. In plus, in casa in care sta locuieste si o fata cu care cumnatul meu se poarta fff tandru si suav! Si de cate ori apare domnisoara in peisaj el incepe sa ma insulte in cel mai josnic mod. Au amandoi un comportament de complicitate demna de Romeo si Julieta! Si asta sub ochii mei.

Eu le-am spus parintilor mei, dar nu pot sa-i spun si surorii mele ca ma doare sufletul pentru ea. Si nici nu pot sa-i reprosez lui nimic, pentru ca asa ar avea motiv sa se certe cu sora mea si nu vreau sa le stric relatia. Si in plus, in ziua in care am fost invitata la ei acasa, vazand ca eu nu reactionez la cuvintele lor, el a incercat si sa isi puna mainile pe mine, ceea ce m-a determinat sa plec imediat. Si ceea ce mi s-a parut ciudat, este ca desi prietenii lui (care sunt oameni in toata firea casatoriti si cu copii) au vazut ca eu nu am provocat in nici un mod, ca am fost foarte rezervata si la locul meu, la final tot pe mine m-au privit plini de un dispret covarsitor, iar pe el l-au felicitat din priviri.

Eu am inceput sa il evit, nu ii mai raspund la telefon decat foarte rar. Eu nu stiu ce sa fac, ca eu aici nu cunosc pe nimeni, cei pe care mi i-a prezentat sunt de partea lui neconditionat si desi nu ma cunosc s-au aliat cu el impotriva mea. Parintii mei nu pot face nimic pentru ca nu vor ca relatia lui cu sora mea sa se strice.

Ce ati face in situatia asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Pai, mi-as indemna sora sa faca ceva si sa se mute cu el; casa de la distanta nu prea rezista, mai ales ca el are acolo si o "ispita"...
Iar daca nu se poate, atunci sa-si discute lucrurile deschis si sa ajunga la o intelegere de comun acord... Altceva, cred ca daca taci doar adancesti "crapatura" care este intre ei fara stirea ei...

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu as taia orice contact personal cu respectivul si cunostintele lui si mai ales as spune totul surorii.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Eu cred ca nu a putut sa te sufere niciodata cumnatul, iar cand stateati toti in aceiasi casa nu putea sa isi arate adevaratele sentimente de ura pentru tine si cred ca se prefacea ca tine la tine ca la o sora.Nu sunt de acord cu comportamnetul lui daca nu te suferea putea sa iti arate ca ii esti indiferenta ca cumnata si ca nu da doi bani pe tine decat sa iti dea senzatia ca tine la tine ca la o sora ca apoi dupa pleacarea lui din casa parintilor tai sa isi arate adevarata fata.Nu sunt de acord ca parinti tai vor sa ascunda toate astea surorii tale.Ar trebuie ca parintii tai sa aibe o discutie cu el in care sa ii ceara lamuriri pentru ca el sa inceteze orice atac si sa le interzica prietenilor lui sa se poarte urat.Inteleg ca nu mai vrei sa ai nici un contact cu el si ca nu mai vrei sa ii vorbesti dar gandeste te ce o sa ii explici surorii tale cand o sa vada ca nu va mai vorbiti.Ar trebui pusa in tema cu tot ceea ce iti face sotul ei iar ea va face cum va crede de cuviinta.Sora ta are copii cu el?

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana28 spune:

sora mea si sotul ei nu pot fi acum in acelasi loc din motive obiective si independent de vointa lor, si oricum e doar ceva temporar si de comun acord intre ei doi. eu nu ma pot amesteca in intelegerea lor.

ce ma nedumereste pe mine este schimbarea lui brusca de atitudine. de ex, cand era acasa cu noi nu bea si nu injura. acum bea si de injurat, injura tot timpul. si tine neaparat sa ma injoseasca in fata celorlalti. de ex., cand am fost la ei, fusesem invitata la ziua de nastere a unei cunostinte de a lui, si la masa eu am refuzat sa beau altceva decat suc, pentru ca eu nu beau niciodata alcool. si le-am explicat frumos gazdelor, dar el, care ma cunoaste foarte bine, a intervenit imediat si a zis sa nu cumva sa mi se dea nici macar sampanie ca am reactii urate cand beau. si eu am ramas efectiv socata, pentru ca eu nu beau niciodata si el stie acest lucru, dar a vorbit astfel cu intentia de a ma jigni in mod gratuit.

eu ma gandesc ca probabil cu familia mea nu s-a manifestat la modul asta pentru ca nu a gasit mediul propice, iar aici si acum isi da arama pe fata. de fapt, inainte sa ajung aici, cand i-am zis ca vin mi-a replicat ca el ma va suna in fiecare zi si daca nu ii raspund la orice ora din zi si din noapte va fi vai si amar de viata mea. iar eu nu pot intelege cum isi permite sa spuna asa ceva, pentru ca nu locuiesc cu el, nu i-am cerut nimic. practic nu avem nicio legatura, in afara faptului ca e insurat cu sora mea.

Mergi la inceput

Evident ca nu te poti amesteca in intelegerile lor, insa sora ta cu siguranta ca nu stie cum stau lucrurile cu sotul ei in care si-a pus toata increderea. Eu, in locul ei, as fi foarte suparata daca sora mea mi-ar ascunde toate astea. Tu nu trevuie sa ii impui ei sa faca ceva anume, dar ii aduci la cunostinta sa fie mai vigilenta.
Te-ai gandit ca s-ar putea trezi sora ta intr-o zi ca sotul ei nu mai e... sotul ei? Cum crezi c-ar fi atunci?

Mergi la inceput

Cat despre comportamentul lui fata de tine, eu stiu ca sunt unii oameni care nu dtiu sa faca glume dar se vor spirituali si atunci zic si ei ceva, chiar daca e o mitocanie. Tu trebuie sa fii pe faza si sa contracarezi atacurile lui, sau si mai bine tine-l la distanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Nu stiu ce relatie ai tu cu sora ta, dar eu i-as spune si i-am spus de-alungul timpului si parerile bune si rele despre relatiile ei.

Uneori mi-a dat dreptate, alteori nu dar in mod sigur nu i-as ascunde ceva asa de serios.

Asta cu bautura la petrecere mi s-a parut o gluma. Eu si sotul meu bem f rar si putin alcool asa ca auzim toata glumele proaste posibile pe seama asta, ni s-a spus:
- ca suntem sectanti, nu ca ar fi ceva rau da nu e cazul
- ca-l tin pe sot sub papuc
- si evident asta clasica ca facem urat la betie, desi de 10 ani de cand ne cunoastem nici macar nu ne-am ametit vreodata!

Daca nu-ti place anturajul lui, o sa-ti faci tu alte cunostinte, nu trebuie neaparat sa le adopti pe astea. Si despre cumnat daca nu-ti place nu trebuie sa ai nici o relatie cu el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Citat:
el a incercat si sa isi puna mainile pe mine

adica?sa puna mainile pe tine la modul necuviincios?!

Eu, una, m-as indeparta de un asemenea personaj si de anturajul lui,apoi as avea o discutie deschisa cu sora-mea,in care i-as spune absolut tot ce m-a deranjat si care sunt motivele pt care nu mai doresc sa ma aflu in preajma sotului ei.
Am trecut prin genul asta de situatii si numai adevarul mi s-a parut cea mai viabila cale ,pt ca daca as fi tacut si as fi inghitit m-as fi simtit vinovata pentru ceea ce mi se intampla,intr-un fel.

Si apropo de faptul ca parintii tai nu doresc sa-i spuna surorii tale ca sa nu le strice relatia:
Unu la mana nu inteleg ce poate fi pretios in relatia cu un astfel de om
Si doi eu ca parinte nu mi-as dori ca fata mea sa aiba un asemenea partener.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Roxana, eu am o sora; daca cumnatul meu s-ar purta tandru cu vreuna in prezenta mea, eu i-as spune surorii. Macar sa aibe bunul simt sa nu ma puna intr-o situatie penibila. Pentru ca daca-i spun, nu-i bine, ca ma bag. Daca nu-i spun, iar nu-i bine...ca ascund. Tot in rahat ma aflu. Asa ca n-as tace, macar n-am regrete ca sunt si eu de aceeasi teapa.
Te rog sa observi ca nici n-am amintit faptul ca se mai si poarta urat cu tine, in afara de faptul ca se da crai in prezenta ta.
Sfatul meu e sa gasesti o ocazie si sa marturisesti adevarul, cu orice risc. Cinstea e pretioasa oricand.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

A fost candva o discutie aici pe forum despre situatia in care afli ca o prietena de-a ta este inselata de sot - ii spui sau nu? Opiniile au fost diferite, unele persoane spuneau ca nu ar spune, unele aveau chiar experiente neplacute in domeniu...

Mi-am spus si atunci parerea si o spun si acum: eu i-as spune prietenei si cu atat mai mult sorei mele (daca as avea...). Eu personal as vrea sa stiu daca sotul m-ar insela si as vrea sa stiu si daca el se poarta ca un magar in timp ce eu il cred un domn. Deci, in primul rand, eu i-as spune totul sorei mele. Indiferent de parerea parintilor. Apoi as rupe orice relatii cu "domnul". Inteleg ca iti este greu dar in timp iti vei face si tu prieteni. Ai putea incepe prin a intra pe forum, la "diaspora", poate sunt acolo persoane care locuiesc in acelasi oras cu tine. Chiar daca nu gasesti, sunt sigura ca in timp vei gasi prieteni. Incearca sa faci abstractie de faptul ca cel pe care l-ai considerat ca un frate locuieste in acelasi oras cu tine...

Mergi la inceput