Un baietel rasfatat (2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Da, Sabina, exact asa zisesem la momentul respectiv: ca n-o bat, nu-i normal deloc sa-i dau vreo palma, da' daca imi sare din mana si fuge in sosea, ii trag una la fund de a doua oara nu mai incearca.
Daca de vorba buna nu pricepe, apai sa priceapa cu raul.
Tot mai bine decat sa nu mai priceapa nimic. Niciodata.

Si n-a fost bine ce-am zis .

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai eu n-as da la popou ca sarit in fata masinii, doar as smulge copilu de-acolo.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Da, Sabina, si daca sare si-a doua oara si nu mai apuci sa-l smulgi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

alta data sunt mai atenta.....copilu nu intelege de bataie.e vina mea ca sarit si prima data.
cand am zis de incendiu, m-am referit la ceva soc care sa io faca sa se miste, deci solutie imediata, atat.

in general, o prelucrez sa aiba incredere in mine in situatii limita.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Aha, am priceput.
Oricum nu era vorba sa inteleaga de bataie. Ca nu-i nimic de inteles. Daca era sa inteleaga, o facea de vorba buna.
Drept sa spun, chiar am vazut un copil sarind din mana mama-sii direct in drum. Pe unde tocmai trecea o masina. Daca soferul ala saracul n'avea frane de nota 10 si prezenta de spirit de nota 100, copilul ala azi nu mai era.
Si mama-sa nu apucase nici sa deschida gura la fiu-sau, ce sa-l mai smulga din fata masinii...
In fine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gioto spune:

Citat:
citat din mesajul lui gioto

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:

Si cum caracterizezi maniera celeilalte mamici? Crezi ca ei ii lipseste respectul fata de copil?

Nu era vorba despre pedepse fizice sau umilitoare, nu vorbim de abuzuri aici! Nu vorbim de-a ne crea o obisnuinta in a pedepsi un copil, vorbim de situatii limita ... Nu vorbim de pedepse care sa infricoseze un copil!

Orice pedeapsa e umilitoare asadar nu prea merge mana in mana cu respectul...

Poti sa-mi dai cateva exemple de situatii limita in care impunerea prin pedeapsa sa fie singura posibila?

Pentru o viata linistita, un copil cuminte si ascultator, detaliiwww.comportamentcanin.ro/rezumat.pdf" target="_blank"> AICI

Situatii limita alea in care voi mamele AP alegeti sa va rastiti/tipati ca asa ii comunicati supararea si noi celelalte sa-i pedepsim. Si dilema mea e care metoda e ok si care nu.Sau o fi o cale de mijloc? Eu vb de copilashi mai mari de 5-6 ani : varsta rebela de 2 ani o inteleg si nu-mi amintesc sa fi aplicat pedepse ..
Eu cred ca practica ne apropie mai mult decat teoria.
Sa-ti dau un exemplu concret a mea fetita de 6 ani vrea musai sa mearga afara cu rochia x , care e la spalat in masina sau nu-i de iarna. Respinge orice alta alternativa.. Ii explic, o rog sa nu ma supere ( deci ii comunic sentimentele mele) dar ea urla in continuare ..Ii spun ca uite daca te imbracai , acum erai afara si te jucai si ii dau de inteles ca va sta mai putin afara pentru ca pierdem vremea cu imbracatul, in loc sa ne jucam in parc si la ora x trebuie sa ne intoarcem.. Nu intelege si tot urla.. OK , atunci stam acasa . Ei , asta e pedeapsa!
Stam in casa , dar ne jucam impreuna ,n-o izolez in dormitor ea mai lasa din botic si pana la urma chiar a fost frumoasa si joaca de acasa ..
A doua zi am surpriza sa ma asculte la imbracat si sa-mi spuna mandra de ea "vezi mami, am ascultat , nu te-am suparat si m-am imbracat cu ce mi-ai dat ( adica cu alternativele date , ca mai iau "Nu-uri").Sau sa vina ea sa-mi spuna ca vrea afara si ca nu va mai face ca ieri , se imbraca potrivit anotimpului :)
Si da , am si eu o problema cu tipatul..nu suport violentele de nici o culoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
..... despre Desiree nu stiu.

nu-s divortata

ba happily married !

...numa ca mama m-a intarcat la 3 luni si m-a trimis la bunica sa ma creasca (bunica 150% AP :))....se pune?

nasol ca am inceput jobul de 2 zile (dupa 3 ani) si azi am vazut ca ati scris 9 pagini..mai am de citit, unele sunteti asa pe sufletul meu ca nu ma las pana nu termin :)

Alina,mami de Mihnea-Octavian, 3 anisori fara un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Situatii limita alea in care voi mamele AP alegeti sa va rastiti/tipati ca asa ii comunicati supararea si noi celelalte sa-i pedepsim. Si dilema mea e care metoda e ok si care nu.Sau o fi o cale de mijloc? Eu vb de copilashi mai mari de 5-6 ani : varsta rebela de 2 ani o inteleg si nu-mi amintesc sa fi aplicat pedepse ..
Eu cred ca practica ne apropie mai mult decat teoria.

mi-o fi scapat, arata-mi si mie care mama recomanda tipatul si rastitul? aici era vorba ca trebuie sa iti recunosti si controlezi emotiile, iar daca scapi fraul, sa te comporti civilizat dupa aia, nu sa-ti pedepsesti copilul pentru emotiile proprii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Allinta, nuuu, nuuu, nu iti apartine metoda aia pe care o citasem!!!

Denizel, multumesc pt precizare.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Sa-ti dau un exemplu concret a mea fetita de 6 ani vrea musai sa mearga afara cu rochia x , care e la spalat in masina sau nu-i de iarna. Respinge orice alta alternativa.. Ii explic, o rog sa nu ma supere ( deci ii comunic sentimentele mele) dar ea urla in continuare ..Ii spun ca uite daca te imbracai , acum erai afara si te jucai si ii dau de inteles ca va sta mai putin afara pentru ca pierdem vremea cu imbracatul, in loc sa ne jucam in parc si la ora x trebuie sa ne intoarcem.. Nu intelege si tot urla.. OK , atunci stam acasa . Ei , asta e pedeapsa!
Stam in casa , dar ne jucam impreuna ,n-o izolez in dormitor ea mai lasa din botic si pana la urma chiar a fost frumoasa si joaca de acasa ..
A doua zi am surpriza sa ma asculte la imbracat si sa-mi spuna mandra de ea "vezi mami, am ascultat , nu te-am suparat si m-am imbracat cu ce mi-ai dat ( adica cu alternativele date , ca mai iau "Nu-uri").Sau sa vina ea sa-mi spuna ca vrea afara si ca nu va mai face ca ieri , se imbraca potrivit anotimpului :)
Si da , am si eu o problema cu tipatul..nu suport violentele de nici o culoare.

Gioto, nu te supara pe mine, chiar cred ca esti o mama faina doar ca mie nu-mi pare ca i-ai comunicat sentimentele tale ci imi suna a manipulare.

Ce as fi facut eu. Daca rochita n-ar fi fost la spalat, as fi lasat-o sa se imbrace cum vrea ea si am fi iesit afara. Daca i-ar fi fost frig, i-as fi amintit ca eu, in calitate de parinte cu ceva mai multa experienta i-am sugerat alternative dar ca in final a fost decizia ei iar acum suporta consecintele. I-as fi propus asadar sa ne intoarcem acasa si sa se imbrace adecvat sau as fi luat din start un pulover de-al ei la mine.

Daca ar fi fost la spalat, i-as fi prezentat alternativele. Asteptam in casa pana se usuca sau isi alege altceva de imbracat si iesim.

Pentru o viata linistita, un copil cuminte si ascultator, detaliiwww.comportamentcanin.ro/rezumat.pdf" target="_blank"> AICI

Mergi la inceput