Cine e seful ? la gradi, mai ales
Raspunsuri - Pagina 19
Carmenbr spune:
Conchita, pai pana la uram vad ca vorbim aceeasi limba. Ca situatiile sunt diferite si ne adaptam situatiilor. degeaba ii dam fetei sfaturi cu ia-ti 3 zile de concediu, tine copilul acasa, schimba gradinita, daca situatia e de asa natura si nu se poate, pentru ca nu se poate mereu acelasi lucru aplicat peste tot.
Cu putina bunavointa, ne intelegem. Trebuie sa mai si vrem.
P.S. Mi-ar place mie in San Diego, asa cum imi place si Santa Monica, dar trebuie sa stam aproape de un port, sotul lucreaza in marina. E tare frumos si aici la mine, am Disneyland la 10 minute distanta.
ruxij spune:
Bai, dc gasesc vreodata un job k lumea in California (adicatelea 100K+), ma mut si eu la voi ca e misto (nu datorita gradinitelor, ca's scumpe acolosha fata de aci la noi si nu's mai grozave). Dar chiar dc. e scump, macar platesti soarele care iti bronzeaza fundu'
Cu APul, mie chiar imi plac multe chestii la AP (ex. co-sleeping, nebatut copil, nelasat sa planga copil mic-luat in brate samd), dar sunt si unele putinel exagerate dupa gustul meu (ex. nu te mai duce la munca, ce daca esti sarac; alapteaza pana la N ani ca e copilul mai destept, time out e o catastrofa nucleara etc.), uneori insa ma deranjeaza modul in care e propagat.
Cu problema Ralcat-ei, reiterez ca cc copilul se va adapta dc parintii nu trimit semnale amestecate si dc. nu e traumatizat pe la gradinita. Asa si fi-miu a avut un soc in primul an de scoala (la scoala "mare") pt. ca la gradinita si acasa era un fel de rege. La gradinita era in centrul atentiei, preferatul educatoarei si copiii cand il vedeau parca vedeau un Rock Star (Yeee matthew matthew!!), iar la scoala ii durea fix in cot de el pe toti
In prima zi de scoala vede fi-miu lume adunata si el de colo: "Mama, toti oamenii astia au venit sa ma vada pe MINE.". Cand colo, pe la scoala mare nu numai ca n-a venit nimeni sa il vada ce genial e el, dar a tot fost criticat si pus la punct
Eh, a trecut si asta, ideea e ca e greu de trecut de la centrul atentiei la a fi mai independent, dar trebuie facut.
Carmenbr spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Noe fetelor, aveti grija ca va plimbati pe o gheata foaaarte subtire ..e destul de risky sa afirmi pe un forum public ca oamenii saraci ar trebui sa isi bata copiii si sa se comporte cu ei totally emotion-free doar pentru ca sunt saraci toti oamenii bogati practica AP cu puradeii proprii si ii tin intr-un puf emotional |
Uite te ajut putin, sa nu uiti ce ai afirmat!
Qamar spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Carmenbr
Uite te ajut putin, sa nu uiti ce ai afirmat! Carmen & Ericutz (15.06.2004) Ajutati-o pe Diana! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii! |
da, iubita, concluziile voastre

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
Laura25 spune:
Aici se continua discutia despre adaptarea la gradinita. Despre celelelte ce aveti de discutat, mergeti aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145204
Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Chuny spune:
Deci,
eu nu comentez de cine e AP sau nu, am facut doar o continuare a ideei lansate de ruxij. Inca nu a aparut nicio o AP-ista confirmata care sa spuna ca lucreaza 9 ore pe zi departe de copil si mai pierde o ora si in trafic.
Cred ca fiecare incercam sa avem o relatie frumoasa cu copiii nostri, fiecare in stilul propriu si adaptandu-se situatiei in care se afla.
Uite, ati combatut-o atat de mult pe Simali, ati uitat sa luati in calcul ceva extrem de important: Simali e o mama extraordinara si lupta cu o situatie diferita si cu niste probleme care sunt foaaaarte departe de arhicunoscuta dificultate "ah, fiica-mea nu vrea sa mearga la scoala in pantaloni. ce sa fac, simt ca innebunesc ?" ( urmeaza cateva emoticoane care sa mareasca gravitatea problemei si apoi 5 solutii, neaparat AP ca daca nu se numesc AP e jale).
Simali a fost nevoita sa gaseasca atat de multe solutii, sa lupte ata de mult cu anxietatile fiului ei, incat acum toate astea fac parte din ea si asa vede ea lumea. Nu m-as fi inversunat sa-i demonstrez contrariul pt ca nici nu ar fi fost frumos si nici nu ar fi folosit la nimic. Ea a gasit o metoda sa mearga mai departe si fiecare familie face tot ce poate pt a-si gasi echilibrul.
Daca ati fi avut un dram de EMPATIE, ati fi stiut ca Simali vorbeste din experienta EI de mama, si, mai ales, nu ati fi facut tot posibilul sa-i demontrati ca nu e o mama buna pt ca nu corespunde criteriilor AP.
Ca sa revin la subiect: Vladi al meu merge la gradi dimineata pt ca TREBUIE. In Franta toti copiii incep scoala la 3 ani, doar cei cu probleme mari stau acasa. El se duce cu drag la gradi ( din pacate nu intelege mare lucru acolo, dar cauta socializarea intr-un stil propriu :-( ) si nu stiu ce as fi facut daca ar fi plans. Cred totusi ca as fi facut tot ce pot sa il ajut sa se adapteze pt ca TREBUIE sa se adapteze. Daca l-as tine acasa ar fi de 10 ori mai nepregatit sa intre in clasa I si ar fi dezastru. Asa, luptam incet si sigur.
Problema e ca prea va impartiti in AP si restul lumii si cine nu e AP e parinte naspa si copiii sunt traumatizati etc. Sa stii ca si noi ceilalti dormim cu bebeii, alaptam, ii iubim, nu-i lasam sa planga, nu stam indiferenti la tantrumuri, ne jucam si petrecem timp cu ei, dar, mai ales, ne adaptam la realitatea noastra.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir *****
***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
mamitzica spune:
Lasind la o parte toata furtuna iscata de acest subiect(care recunosc ca m-a socat)....parerea mea e ca baietelul tau e nemultumit de schimbare si poate e greu adaptabil.
Gindeste-te ca tu azi traiesti in casa ta cu mobila ta si cu sotul tau iar de miine numai 3 ore pe zii te muti in alta casa,alta mobila,alt sot.Chiar daca adult fiind stii ca dupa 3 ore vine sotul tau sa te ia acasa nu te-ar apuca oarecum pandaxia?Poate si tu la nivel de minte de copil ai face la fel-ai spune nu vreau sa merg acolo,de ce ma trimiti acolo si poate inconstient iti e frica sa nu ramii acolo.
De ce spun asta(normal ca raportez totul la experiente proprii)-copilul meu s-a dus la day care de la 4 luni jumate ca ma-sa a trebuit sa se intoarca la servici.Dupa un an jumate l-am mutat la alta gradi si toata lumea a zis ca nu va fii nici o problema pentru ca el e obisnuit cu day care.I-a luat o luna sa se obisnuiasca acolo si sa se simta in largul lui.Asta in contextul in care vorbea ceva engleza si nimic franceza.
Depinde de tine ce vrei sa faci-sint opinii care spun sa-l scoti din gradi si sa-l mai tii acasa un an,poate va functiona poate anul viitor va face la fel si opinii(ca subsemnata)care spun sa-l lasi pentru ca ia timp sa se acomodeze.
In Belgia am mari indoieli ca educatoarea are vreo vina pentru ca banui ca e ca aici-adica copii sint tratati cu multa rabdare,libertate si bunavointa si nu-i cirpeste nimeni si nu striga nimeni la ei.
Nu cred ca baiatul tau are vreo problema doar ca e greu adaptabil(eu ca adult cind am schimbat casa mi-a luat 6 luni sa ma obisnuiesc).Si fiecare copil este unic in felul lui dar parintii au rolul de a-l ajuta sa creasca si sa se integreze in societate.
Iar povestea cu mamele care merg in pauze...no offence dar mie mi se pare ridicol.Ce o sa faca cind se casatoreste copilul o sa mearga in concediul de nunta pentru ca asta e rolul mamei?Hai sa fim seriosi.
ralcat spune:
In primul rand va multumesc tuturor pentru timp, pentru sfaturi si pentru implicarea in problema mea.
In al doilea rand, imi cer mii de scuze pentru "disparitia" din ultimele zile. Cum va spuneam, puiul meu a racit un pic la gradi ... ei bine de fapt nu a racit ci a adus acasa un pui mic de gripa. Pe care noi l-am luat, l-am crescut bine de tot cu febra, rau si toate cele. Asa ca am zacut in continuu de marti seara, pusa la pat de un virus mititel, care oricum nu m-a lasat in pace, dar trebuia sa vin la munca.
Promit ca ma pun pe citit si pe raspuns, in masura in care ma tin ochii si neuronul.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adina Iulia Referitor la mama copilului de clasa I ce merge in fiecare pauza la scoala...no comment. |
comment io - chiar daca off topic (sau nu?). am avut in primul an de facultate o colega de palier in camin - si ea tot anul intai, care m-a lasat masca atunci cand am auzit-o la telefonul din hol (ca pe vremea aia nu erau mobile) vorbind cu mama ei sa vina peste doua zile ca s-o insoteasca la examen. ok, e drept ca anatomia din anu-ntai nu prea are termen de comparatie in dulcea ta viata de proaspat posesor al dreptului la vot, dar...
am vazut pe forumul asta (nu neaparat in acest topic) o idee de genul "inca n-am vazut mireasa cu suzeta". adevarat, n-am vazut nici eu, dar unele n-au renuntat la ea de prea mult timp, ca sa zic asa.
mai on topic de-atat n-as face decat sa repet chestii care s-au spus deja de zeci de ori - si-s doar la jumatea topicului