Cine e seful ? la gradi, mai ales

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

"Problema este la educatoare" si numai copilul lui Ral are probleme. Hmmm, interesant.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr
Singura solutie, cel putin aici in SUA in statul unde locuiesc eu, e sa suni ca esti bolnav si asta iti asigura o zi, poate cel mult doua.

aici si pentru jumatate de zi lipsita trebuie sa aduci hartie de la doctor, altfel poti opta sa iti iei jumatate de zi de concediu. deci daca nu iti e rau de tot mai bine stai pana se suna de plecare in loc sa pleci cu 4 ore mai devreme caci altfel timpul ala il pierzi mergand la doctor.

pentru situatii de urgenta exista "concediu social", fara plata, dar si pentru ala ai nevoie de o hartie de undeva - avantaj ca nu iti scade din zilele de concediu sau din primele pe anul urmator. asa ceva se da cand ai copiii bolnavi. e insa limitat la 10 zile pe an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Alra multam de informatii.
Aici, e drept eu nu locuiesc in zona super-aglomerata, gen: Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam...sunt multe mame casnice, nu te gandi ca au vreun avantaj, nimic. Niente. Nu primesc niciun ban, traiesc doar din salariul sotului dar mentalitatea e de natura asta: las ca dupa ce intra toti(au in jur de 2-3 sau mai multi copchii) la scoala am timp destul si de munca.

Evident nu vorbesc de mamele cu joburi foarte sus-puse sau de cariera care de obicei nu se izoleaza in orasele mici ca al meu.

Ralcat incearca totusi sa-l "socializezi" tu, nu stiu exact daca voi va permiteti sa schimbati scoala/gradi...la noi sunt de zona, nu prea risca nimeni sa-si duca copilul la cucurigu, plus ca nu e posibil.
Daca tu spui ca invatatoarea e draguta asta e super.
Incearca sa discuti cu ea.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ilse, stiu ca daca alegi sa stai acasa o faci pe gratis in olanda. si la voi sunt vreo 14 saptamani de concediu de maternitate nu?
familiile cu mame casnice pe care le stii stau dintr-o singura sursa de venit? cum se descurca cu ratele la casa - sau nu au facut inca credit? noi avem prieteni in olanda si clar nu se puteau intretine dintr-un salariu chiar daca sotul era programator, deci un salariu bunicel + ca la banca nu ii baga nimeni in seama cu un asa venit.

si eu tot la tara stau. la noi in sat sunt 2 scoli (gradinite). noi am putut alege. pe mine m-a surprins tot timpul placut gradinita de aici - educatoare, activitati, metode de abordare si faptul ca acorda atentie deosebita copiilor cu dificultati. la fata mea in grupa e o fata cu aparat auditiv si din cauza ca fata are restrictii de apa, nisip au decis sa restrictioneze putin toata clasa in loc sa izoleze fata la anumite activitati, pentru a nu-i da ideea ca e ceva anormal cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

alra ti-am trimis PM, sa nu acaparam discutia fetelor.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Scrisesem un subiect mai amplu si mai veninos,din greseala l am sters,si bine ca l am sters...imi luam ban pe viata pe forumul asta!!

CITESC SI NU MI VINE A CREDE CA SUNT IN CLUBUL NOSTRU,AL MAMELOR,si ne infieram ,ne aratam cu degetu',facem gasti anti,gustam cu maxima plescaiala a limbii aroma dulce amara a reprosurilor si a instigarii.

HAHAHAHHAAA-hai sa radem de mamele si de copiii mai sensibili!!

hai sa "ne radem"de mamicile care au curajul sa scrie si sa se smiorcaie(te citez pe tine,Corina!) de copilasii (INCA) ne adaptati la gardinita!!!!

HAHAHAHAHHAAA-copilul meu e de la 6 luni la gradi si e un fericit;ba copilul meu e de la 3 ani la gradi,si e si mai fericit,si se joaca cu straini si cu educatoarea n a avut nicio pb.

HahHAHAHAHAAA-sunt mame care vin la copiii de clasa I,sa i mangaie si sa i aline....moamamama,niste neadaptati si niste neadaptate!!!!!!

NU I ASHA??

Dar care e rolul mamei,in esenta?ce nseamna MAMA?
Nici nu pot sa definesc...mi ar tb cel putin o mie de cuvinte...si totusi,chair la acest subiect,se facu deja o gasca de mame-barbate care arunca jar pentru copiii mai sensibili,mai mamosi...

De cand e PATOLOGIC sa dragalesti cu copil,la scoala,in primele zile,de cand e PATOLOGIC sa ceri ajutor pe forumul asta,de cand e PATOLOGIC sa ai un copil cu lacrimi in ochi,in primele luni de gradinita??

ce cautati pe un astfel de subiect?

e ca si cand m-ash duce eu la subiectul-despre cum sa facem clatite-ca sa ma laud ca sunt desteapta la chimie....

Intelegeti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Deosebiri:
- adultul are control (aproape) absolut asupra vietii sale
- copilul nu are nici un control asupra vietii sale

Copilul are control prin adult care trebuie sa fie deschis la nevoile lui. Dar deschis la nevoile copilului nu inseamna sa sari la lupta pentru fiecare "Au". Eu pot sa inteleg ca al meu copil, dupa o vacanta de vara de 3 luni, cu huzur si distractie, nu are niciun chef sa inceapa scoala. Pot sa-l bat pe umar si sa-i spun ca si eu simt tot ca el (dupa un concediu frumos as dori sa vina inca un concediu) dar nu inseamna ca o sa intreprind fel de fel de actiuni pentru a schimba scoala/invatatoarea/colegii/societatea numai pentru ca el e putin intors pe dos.

Daca sunt convinsa ca mediul in care este copilul e in regula nu vad de ce as intreprinde actiuni de schimbare. Cu conditia sa nu fiu una dintre acele mama care cred ca bine nu-i este copilului decat langa fusta ei...

Citat:
citat din mesajul lui denizel

- adultul are mecanisme de a lupta cu stressul provocat de un serviciu naspa (nu ii interzice nimeni sa mananace doo ciocolati odata daca asta are chef)
- copilul nu are mecansime de a lupta cu stresul provocat de o gradi naspa, unde se simte ca naiba

Un servciu naspa stim cu totii ce inseamna.

Dar sa definim o gradinita naspa si sa luam cazul de fata, al baiatului lui ralcat. Ce este naspa la gradinita lui? Din ceea ce povesteste ea (20 de copii in grupa, educatoare prietenoasa, sta numai 4 ore, conditii materiale decente) mie imi pare un loc pentru care 90% din parintii romani ar ucide.

Copiii cand plang la gradinita din ziua 1, din prima secunda in care ti-a trecut prin cap sa-i duci acolo. Deci ei nu au apucat sa vada daca e sau nu naspa. Anxietatea de separatie nu are nimic in comun cu locul in care este dus copilul. El poate sa planga si cand ramane cu bona sau bunica la el in casa. Si este, aceasta anxietate, o spaima peste care copilul trebuie sa treaca in cele din urma singur. E o chestie pe care, uite, n-o poti face tu in locul lui. Poti sa-l ajuti facandu-i trecerea mai usoara (explicatii anterioare, adaptare progresiva, etc.) dar atat.

Dupa parerea mea mamele care nu au fost la gradinita sau carora nu le-a placut la gradinita sunt cele care tind sa exagereze cel mai tare. Ele transmit inconstient stresul lor copilului care reactioneaza prin plans.

Mie mi-a placut gradinita. A fost un loc cald si prietenos. Nu mi-a placut scoala in schimb si de aceea, desi baiatul meu nu a avut probleme de adaptare la grdinita, a avut probleme de adaptare la scoala. Interesant, nu?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvia_d

hai sa "ne radem"de mamicile care au curajul sa scrie si sa se smiorcaie(te citez pe tine,Corina!) de copilasii (INCA) ne adaptati la gardinita!!!!

HAHAHAHAHHAAA-copilul meu e de la 6 luni la gradi si e un fericit;ba copilul meu e de la 3 ani la gradi,si e si mai fericit,si se joaca cu straini si cu educatoarea n a avut nicio pb.

HahHAHAHAHAAA-sunt mame care vin la copiii de clasa I,sa i mangaie si sa i aline....moamamama,niste neadaptati si niste neadaptate!!!!!!

Sa sti ca eu cand am scris despre copiii de clasa I-a nu am facut-o ca sa rad. Imi cer scuze daca a parut asa. Am vrut umai sa va transmit mesajul ca indiferent de varsta pe care o are copilul exista stres datorat anxietatii de separatie si ca lupta pentru depasirea acestui stres trebuie data oricum (la 4,5,6,7 ani).

Este mult mai bine pentru copil ca ceasta lupta sa fie data inainte de inceperea scolii pentru ca in clasa I-a stresul este oricum foarte mare (alta locatie, teme acasa, notare, trezit la ore fixe, program mai rigid, etc.) si daca pui in varful tortului si spaima ca pleaca mami iese un cocktail emotional foarte greu de suportat.

Nu rad de mamicile care vin in pauze (amintesc ca scoala a inceput pe 15 septembrie si ca acum suntem in 18 Noiembrie, deci nu vin cateva zile la inceput) dar consider ca nu si-au facut "temele" la timp si ca din cauza aceasta sufera acum copiii.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Buna Dimineata!

Parerea mea este ca Ralcat a deschis acest subiect ca sa primeasca sfaturi si sprijin. Pentru ca mai mult decat sfaturi din experienta si sprijin cu vorbe bune nu ii putem da. Fiindca fiecare copil e altfe, diferenta cu atat mai vizibila cu cat vorbim de sisteme de invatamant diferite. In loc de asta s-a declansat o dezbatere pro si contra. Pro si contra .... ce? Ca asta mi-a cam scapat.....

In fine, ca sa nu raman de caruta, ma bag si eu cu sfatul.

Sunt de acord ca nu e bine sa sugeram copilului ca mergem la serviciu de nevoie si ca nu ne place acolo. OK, strecuram putin nuanta ca serviciul ala e bun ca sa avem bani din ce trai, dar eu i-am dat clar de inteles copilului ca imi place munca mea, asa cum si lui, cand va fi ca mine, ii va placea munca lui (sau cel putin asa sper).

I-am explicat ca el merge la gradi ca sa-si petreaca bine, frumos si in siguranta timpul cat mami e la serviciu. Sa faca adica si el ceva care ii place. Pt ca acolo e ingrijit, primeste mancare buna, e cu copii de seama lui, are prieteni buni pe cutare si cutare, invata lucruri noi si jocuri noi, etc etc ... ... stiti vorba aia, cu uite-asa o barba avea.....

Am incercat sa transform we intr-o perioada atractiva sa para ca fiecare saptamana de "munca" e urmata de 2 zile placute in familie.

Am considerat ca nu ar fi ok sa stau cu el la gradi in perioada de acomodare. Dar asta a fost decizia mea pentru copilul meu, fiecare stie mai bine ce s-ar preta la al ei. Mie mi-a fost teama ca daca stau o data cu el, va dori sa vina mami ori de cate ori va fi prost dispus. Nu a iesit nici o drama dintr-asta fiindca, in final, s-a acomodat ok si nu au fost probleme. Pe de alta parte educatoarele mi-au explicat ca daca accepta asta in cazul unui copil, s-ar putea sa vrea si alti copii. Nici eu n-as intelege de ce mama lu Matei poate sa vina si mama mea nu poate, ca si mie mi-e dor de ea. Mi-au mai explicat ca asta ar "da inapoi" alti copii care-s deja acomodati.

Si MAtei la prima gradinita a tinut-o la fel aprox 2 luni: cand vine mami? vine inainte de masa! cand vine mami? vine inainte de masa! ... si tot asa

Educatoarea a avut rabdare, i-a raspuns intotdeauna, nu s-a plans NICIODATA de el in fata lui, tot ce-mi spunea imi spunea doar mie.

Eu as scoate recompensele (fetele zambitoare si cele triste) de pe perete fiindca in acest fel are permanent sub ochi "esecul" in a se acomoda. As renunta si la pedepse fiindca poate sa vireze pe panta: ok, fac asta, imi ia o jucarie, suntem chit, de fapt nici nu vreau sa ma joc cu jucaria aia.

La mine a mers in acea perioada sa ii promit lui Matei ca facem impreuana "chestii" dupa gradi, de regula activitati mai asa, de oameni mari, sa se simta important. De exemplu " diseara cand vin sa te iau mergi cu mine la cumparaturi si dupa aia ma ajuti la gatit, vrei, te rog?" . Ii dadeam impresia ca am chiar mare nevoie de el, lui ii placea asta si astepta cu mare interes sfarsitul zilei si parea ca vremea trece mai usor la gradi.

Niciodata nu i-am aratat ca-s suparata pe el ca nu se acomodeaza. Nu i-am aratat nici macar ca eram trista. Am manifestat maxima intelegere pentru ceea ce simte si am incercat sa fac perioada mai usoara.

Educatoarea trebuie sa gaseasca o activitatea care ii face lui placere. Al meu e cam tipicar asa ca il puneau sa faca ordine in jucarii sau in cate un dulap. Aprecierea pe care o simtea ca i se da o responsabilitatea a ajutat foarte mult.

O alta tactica este sa fie lasat in pace. Tactica minimei rezistente. Hai la masa. Vrei? ok, nu vrei, nu vii. punct. Hai la joaca, nu vrei, nu vii. punct. si tot asa. Incet incet se va integra PENTRU CA VA DORI EL SA O FACA, nu pentru ca i se cere. E doar chestiune de punct de vedere.

Alta metoda de a-l incanta: l-am incurajat sa isi lipeasca acasa, pe dulap, recompensele pe care le primeste la gradi. A functionat foarte bine asta fiindca a inceput sa se simta apreciat, ca are rezultate , etc etc. Acuma trebuie putina conspiratie si cu dna educatoare, sa ii dea recompense chiar daca nu face f bine ce are de facut. Asa, de incurajare.

Inca un aspect: promisiunile. Daca am promis ca ma duc sa-l iau la masa de pranz, apoi moarta coapta m-am tinut. La a doua gradinita el s-a acomodat mult mai repede decat la prima, dar tot o luna l-0am tinut la program scurt. Puteam sa lungesc programul dupa prima saptamana, dar negocierea e negociere.....

Cam atat din experienta noastra.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
"Problema este la educatoare" si numai copilul lui Ral are probleme. Hmmm, interesant.

Nici sa gandesc asa ceva nu as putea... Nu mai vorbesc despre spus cu glas tare ce as putea gandi...

Silvia, !!!

Ral, , stai linistita, nu citi chiar toate postarile , copilul tau nu are probleme!!!!

O sa sochez anumite persoane, dar risc: fiecare copil e UNIC si se comporta intr-un mod unic!!! Ta naaaa!!! Sper sa nu ajung pe prima pagina a ziarelor ca am spus asemenea gogomanie .

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput