Cine e seful ? la gradi, mai ales

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvia_d

apropos de ce se vb in ultimele 2 pagini despre cateva zile libere cu copilul;

am facut in felul urmator-vineri a zis ca nu vrea la gradi,ok,l-a tinut mamaie la ea,iar sambata si duminica am facut un munte mic,unde s-a simtit extraordinar,a fost atat de degajat si relaxat;l-am luat cu noi la restaurant,la pizza,la telegondola,peste tot!!

ei,poate sunt si eu mai relaxata,mai odihnita,dar aceste 3 zile de repaos de gradi AU FACUT MINUNI.n-a mai plans asha de mult,a papat tot,etc...si a inceput sa mi mai povesteasca si mie detalii de la gradi(cum ii keama pe colegi,ce activitati au facut,etc)

ideea este nu neaparat 2 3 zile liber,ci poate weekendul petrecut impreuna sa nu fie STATTIC,ci ACTIV.

Silvia si Sergiu-Stefan-2 dec.05

Poftim, alta solutie! :)

asadar, hai sa discutam alte solutii, unele din care sa pricep si io ceva. In legatura cu concediile, m-ati bulversat . Ba ca bugetarii obtin greu 3 zile libere, ca ca bugetarii obtin usor 3 zile libere .

Mai vin cu o solutie: in perioada de acomodare cu gradinita, daca copilul da semnale ca sufera, parintii sa il aduca nopatea la ei in pat .
Sper sa nu aud replici de genul "o mama care nu doarme bine noaptea nu poate fi o mama eficienta" .

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Carmenbr, trec peste voluptatea cu careforumistul de rand ma tot diseca si e atat interesat de persoana mea cu fiecare ocazie.
Deja ma simt magulita si va multumesc pentru atentie, stimati telespectatori .

Exista 'forumisti de rand' si persoana ta ( la alta categorie), din cate vad.

Citat:
Iti multumesc pentru atentie, Carmenbr .
De grupul ala ai mai aflat ceva?

Citat:
Ralcat, scuz-o te rog pe Carmenbr pt. atatea off topics .
Stii... nu e prima persoana de pe DC care dezvolta pasiune pentru un anumit user :).

Intelegi la ce ma refer?
Te asigur ca am citit tot topicul si nici o reclamatie.

Revenind la subiect, m-a deranjat usurinta cu care se vehiculeaza ideea ca e o bagatela sa pleci cand vor muschii tai de la servici (inclusiv Sabina, care mi-e draga si o respect enorm mi s-a parut deplasata cu ideile ei de 'a-ti lua o zi pe saptamana liber sau sa lucrezi de acasa'. Pt ca in 'real life' nu merge asa, deloc).
Nu e o bagatela ca nu se adapteaza si ca plange copilul la gradinita. trebuie tratat problema cu maxima seriozitate si gasite urgent caile prin care sa impaci copilul cu gradintia. Gradinita in cauza, sau alta. Educatoarea in cauza.. sau alta. Desi si aici e o mare problema si o mare discutie. Cand esti intr-un oras mare, cu multe gradinite, multe particulare, ai optiuni, muti copilul. Cand sunt 4-5 gradintie de stat in tot orasul, cu bataie la sange pt fiecare loc, cu cate 35-40 de copii intr-o grupa, fara nici o gradinita particulara, sau doar 1 cu preturi mari si locruile ocupate, e cam imposibil sa muti copilul pt ca nu ii place la o gradi anume.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

Mai vin cu o solutie: in perioada de acomodare cu gradinita, daca copilul da semnale ca sufera, parintii sa il aduca nopatea la ei in pat .

Sunt si parinti care dorm oricum, noapte de noapte cu copilul in pat.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
Carmenbr, trec peste voluptatea cu careforumistul de rand ma tot diseca si e atat interesat de persoana mea cu fiecare ocazie.
Deja ma simt magulita si va multumesc pentru atentie, stimati telespectatori .

Exista 'forumisti de rand' si persoana ta ( la alta categorie), din cate vad.

Citat:
Iti multumesc pentru atentie, Carmenbr .
De grupul ala ai mai aflat ceva?

Citat:
Ralcat, scuz-o te rog pe Carmenbr pt. atatea off topics .
Stii... nu e prima persoana de pe DC care dezvolta pasiune pentru un anumit user :).

Intelegi la ce ma refer?
Te asigur ca am citit tot topicul si nici o reclamatie.

Laura25, e haios modul in care ai ales sa moderezi acest micut conflict, generat de un user focusat pe persoana mea si ale carui postari si aprecieri la persoana mea, culmea!!, nu le aduci in discutie (crezi cumva ca vorbeam singura? ).

P.S. Si eu sunt tot un forumist de rand :).
Insa, in momentul in care sunt adusa pe scena , pentru a fi disecata, sorry, ma transform in vedeta .
Apoi, stai linistita, dupa momentele de glorie , revin cuminte in randurile forumistilor de rand.

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
[
Repet pt. a cincea oara: cateva zile de concediu nu inseamna concediere si ruina familiei.
Exagerarile nu-si au rostul.

Cateva zile de concediu nu ajuta copilul, ci ii fac rau si ii prelungesc suferinta acomodarii. Trebuie consecventa. Trebuie tinut copilul la gradinita full time, pana la ora 5pm, nu doar trei ore. In nici un caz luat cateva zile de concediu. Dc. va fi consecventa, copilul isi va face pana la urma prieteni, se va obisnui cu gradinita, va deveni a doua lui familie si se va simti confortabil. Fi-miu in cele din urma chiar se supara pe mine dc veneam sa il iau mai repede, desi nici el nu a fost asa incantat in prima luna, mai ales ca nu intelegea o boaba din ce vorbeau aia acolo. 4 ani e tarziu, ce facem la scoala, dc. nu merge la gradinita acum, va fi mai greu dupa aia, va fi nepregatit pt scoala. Pariez ca se acomodeaza dc. procedeaza in acest fel, dc. copilul intelege ca treaba e definitiva si parintii sunt fermi. Ei nu au asa tinere de minte si dc. il tot duci acolo fara sa eziti si incepe sa se obisnuiasca cu mediul acela, uita pana la urma de ce era suparat initial. Eu as zice ca probabil ezitarea parintilor este ceea ce ii prelungeste copilului suferinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui simali

O femeie tanara abia intoarsa din concediul de maternitate (admitand ca i-a tinut cineva postul 2 ani) este cel mai fragil lucru posibil. Si societatea nu are nicio mila... Daca adaugi peste aceste probleme si plansul copilului la gradinita, sentimentul de vinovatie si intoleranta celorlalte mame care dintr-un motiv sau altul isi permit luxul statului acasa obti reteta sigura spre cea mai adanca depresie. Iar o mama depresiva este cel mai rau lucru care i se poate intampla unui copil. Plansul la gradinita si teama de straini sunt vax albina pe langa ce-l asteapta...

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Ah, bietul adult, cat e el de fragil si cata ingaduinta trebuie sa avem pt. sufletelul lui haituit.
Decat un adult depresiv, mai bine un copil depresiv...

Simali, scuze, te caracterizasem gresit acum cateva zile.
Credeam ca esti severa inclusiv cu tine.
M-am inselat.

Citat:
Plansul la gradinita si teama de straini sunt vax albina pe langa ce-l asteapta...

Sunt fara replica!!!

Da, familia este un intreg si TOTI, absoluti toti membrii ei au momente cand sunt cei mai fragili. Se poate intampla sa existe momente cand tatal, da, atotputernicul tata, sa fie cel mai fragil si sa aiba nevoie de alinare inaintea tuturor. Si sunt alte momente cand mama are nevoie sa fie in centrul atentiei. Este o eroare sa crezi ca un copil este cel mai fragil lucru de pe pamant. OMUL este cel mai fragil lucru de pe Pamant. Omul fir-ar sa fie ca si copilul tot om este! Iar cine nu intelege acest lucru se neaga si se minte pe sine, nevoile sale si pe ale celor din jurul sau.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si Ralu a mers la 3 ani si 10 luni aici la gradi si NU stia o boaba engleza si nu aveam nici "mamaie" sa ducem copilul acolo. Si nici nu am tinut o 3 zile sau 6 zile acasa cu mine desi as fi putut ptr ca nu rezolvam NIMIC. O ameteam doar de cap...
Ea trebuia sa mearga la gradi ptr ca, culmea, urma si scoala si ce as fi facut???
Si nu m am mai perpelit atata si nici topice nu am deschis aoleu ce face copilul meu acolo. Ce face? Invata engleza, se joaca si este safe. Face ce trebuie sa faca la varsta ei.

Cum adica "cine i seful"??? Pai copilul ala e seful peste tot si dintr o data i a plecat sefia? Ce face mai tarziu la scoala. Ca nu poti fi sef pe unde mergi.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Si Ralu a mers la 3 ani si 10 luni aici la gradi si NU stia o boaba engleza si nu aveam nici "mamaie" sa ducem copilul acolo. Si nici nu am tinut o 3 zile sau 6 zile acasa cu mine desi as fi putut ptr ca nu rezolvam NIMIC. O ameteam doar de cap...
Ea trebuia sa mearga la gradi ptr ca, culmea, urma si scoala si ce as fi facut???
Si nu m am mai perpelit atata si nici topice nu am deschis aoleu ce face copilul meu acolo. Ce face? Invata engleza, se joaca si este safe. Face ce trebuie sa faca la varsta ei.

Cum adica "cine i seful"??? Pai copilul ala e seful peste tot si dintr o data i a plecat sefia? Ce face mai tarziu la scoala. Ca nu poti fi sef pe unde mergi.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Da si fii mea tot asa...chiar asa in Olanda se incepe scoala la 4 ani, ce faceti in cazul asta?

Eu chiar n-am vazut copil de olandez care sa nu vrea la scoala=gradinita pentru alte tari, fiindca toti stiu ca e de "joaca" acolo, distractie, copii multi, jucarii, etc.

Nu am vazut drame, plansete si mai stiu eu ce...si foarte multe mame olandeze nu lucreaza, sunt casnice cum ar veni, deci pana la varsta aia=stiu o sa ziceti matusalemica stau cu ei acasa...si cu toate astea va zic, nu am nici macar un exemplu de copil care sa nu vrea la scoala, pentru ei este o adevarata placere...desi unii nu au pus piciorul in nicio cresa sau gradinita, deci nu stiu cu ce se mananca "scoala" asta.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Eu nu mai dau copy la copy la copy ca as umple o pagina doar cu raspunsul meu. Dar Denizel, te magulesti si te alinti singura. Nimeni nu iti da o importanta atat de mare. Tu esti singura care crede ca, vai Doamne, te urmaresc userii de pe DC, ca tu esti vedeta, etc. Nu, nu esti vedeta si ar fi bine daca ai intelege asta. Drept dovada ca atat de importanta te-ai crezut ca ai fost sigura ca cineva (adica eu) a trimis reclamatie. Nu draga mea, eu am lucruri mult mai importante decat tine, eu nu trimit reclamatii, nu sunt inca la faza "tovarasa, denizel m-a batut" si aratat cu degetul. Iti zic ce am de zis si te ignor.
Si inca o data dovedesti ca de fapt esti adepta principilui "cine nu e cu mine, e impotriva mea". Daca cumva Laura a avut indrazneala sa aiba o parere proprie, deja tu erai sigura de reclamatie, etc. Te bati singura cu propriile arme, te contrazici singura. Nu mai fii atat de narcisista, ca nu esti sigura femeie de pe pamant.

Eu zic sa nu va mai suparati chiar asa de rau pe Denizel ca sustine cu atata tarie varianta cu tinutul acasa, dar e simplu pentru ea, doar sta acasa. Nu toti ne permitem sa stam acasa, unii au si 2-3 copii, nu doar unul de intretinut si platit gradinite si hainute, mancare.

Ralcat, eu ma bucur ca s-a rezolvat cat de cat si sper sa nu se schimbe iar atitudinea copilului. Asigura-te ca e o gradinita safe, fa vizite inopinante, vezi atitudinea educatoarelor si apoi fii consecventa, daca totul e ok cu gradinita. Si dedicati-i in continuare cat de mult timp liber lui. O sa fie bine, nu are cum altfel.

Mergi la inceput

Citat:
Cateva zile de concediu nu ajuta copilul, ci ii fac rau si ii prelungesc suferinta acomodarii. Trebuie consecventa

Ruxi, la baietelul meu au functionat foarte bine cele cateva zile de pauza :).
Probabil ca faptul ca am tinut cont de tristetea lui si l-am scos putin din mediul ala, i-au dat forta si mai multa incredere in el.

Cu consecventa nu sunt de acord.
Nu poti fi consecvent cu o situatie care ii face rau copilului.
Trebuie sa schimbi macar cateva date ale problemei copilului.

Protest

Mergi la inceput