M-am hotarat..........adoptie(67)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisa220972

simo_75 plasamentul de urgenta mai este inca valabil,iti pot spune sigur. Acum depinde de fiecare judet.

In Bucuresti nu mai e valabil 100% si sunt destule judete unde aplica aceasta lege nescrisa.Acum ce sa fac? sa stau sa dau telefoane si sa o iau prin eliminare care judet da plasament si care nu?E aiurea rau.
Mie mi-a spus AS sa nu incerc nici in tara cu plasamentul ca nu se mai da nicaieri.Acum eu ce sa mai cred?Ca ne-au innebunit DPC-urile cu regulile lor.Unul zice asa ,altul zice altfel si noi stam si nu stim incotro sa o luam.

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maribela spune:

Misha 71 din partea mea si a lui Alex!Acum sunteti o adevarata familie.La multi ani tuturor Nicolailor si in special noua de pe acest forum. Toti Mosii sa vina cu tolba plina,iar aspirantelor la titlul de mamica sa le aduca un !Pupici tuturor!

doar cei ce cred,inving!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaAnca spune:

Viitoare mamici,

sper ca Mos Niculaie va adus, daca nu un , macar putina liniste in suflet.

Nu credeti ca termenul de 120 de zile prevazut maxim pentru acordarea atestatului (articolul 19.2) este prea mare? Este un interval de 4 luni in care familia adoptatoare este trasa "pe linie moarta". Nu ti se poate arata nici un copil. Daca ai ghinionul ca la sfarsitul celor 120 de zile sa inceapa si perioada concediilor (iulie-august) se fac 5-6 luni de uzura emotionala a cuplului si de mentinere nejustificata in plasament a copilului adoptabil. Cred ca maxim 2 luni este suficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

La multi ani de Mos Nicolae si sa aveti ghetutele pline cu cadouri.

simo_75 Eu te cred ca asa fi cum spui tu la Buc. dar eu am depus 2 dosare, unul de plasament de urgenta si unul de adoptie, in acesta perioada(oct.- nov).iar acum astept ceva.
Mai stiu ca la DPC-ul meu sa dat dispozitie sa se faca liste cu toti copii din sistem(asis.maternali+centre+maternitati)) care pot fi declarati adoptabili, in baza noi legii, acum o sa mai vedem, ce o sa fie......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salviae spune:

Multumesc Misha!
Cand s-a depus dosarul nostru la judecatorie, ne-au cerut un certificat medical, cazier si adeverinta de salar nou. Partea asta e OK. Asteptam atunci sa vina sentinta de la judecatorie, dar au trecut doar 6 zile, asa ca mai avem de asteptat, banuiesc :-) si o sa ma duc sa-l legalizez. Si ce sa fac cu sentinta legalizata? Ne va cere DPC-ul?
La voi de cate ori au venit in vizita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisa220972

simo_75 Eu te cred ca asa fi cum spui tu la Buc. dar eu am depus 2 dosare, unul de plasament de urgenta si unul de adoptie, in acesta perioada(oct.- nov).iar acum astept ceva.
Mai stiu ca la DPC-ul meu sa dat dispozitie sa se faca liste cu toti copii din sistem(asis.maternali+centre+maternitati)) care pot fi declarati adoptabili, in baza noi legii, acum o sa mai vedem, ce o sa fie......

Mai nou mie mi s-a spus ca era bine daca nu aveam atestat.Asa as fii putut baga dosar pentru plasament de urgenta si puteam lua un copil urmand dupa ceea sa fii depus actele de adoptie.
Dar eu de unde sa stiu ??De la AS? in nici un caz,ca ea nu stia nici de modificarea legii.... care va urma.
Statistica despre copilasi adoptabili cred ca trebuia facuta mai demult nu acum cu modificarile legii dar tot raul spre bine.
Ce pot sa va spun este ca deja s-au facut acele birouri de control ceea ce ma bucura pentru ca o sa fie monitorizate DPC-urile foarte strict.

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

la multzi ani la nicolete shi nicushori

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Salviae

Multumesc Misha!
Cand s-a depus dosarul nostru la judecatorie, ne-au cerut un certificat medical, cazier si adeverinta de salar nou. Partea asta e OK. Asteptam atunci sa vina sentinta de la judecatorie, dar au trecut doar 6 zile, asa ca mai avem de asteptat, banuiesc :-) si o sa ma duc sa-l legalizez. Si ce sa fac cu sentinta legalizata? Ne va cere DPC-ul?
La voi de cate ori au venit in vizita?

pai trebuie sa treaca 15 zile fara prima si ultima, adica 17 zile in total incepind cu ziua sentintei.
La noi au venit o data si o data ne-am dus noi la dpc pt dosar asa ca l-au vazut si in alt mediu decit acasa la el. Probabil ca trebuia sa vina mai des, dar stiau ca ce vad prima data vor vedea mereu, ca sintem oameni normali, iar copilul este la el ACASA.
acum va trece timpul mult mai usor, crede-ma. Nici n-o sa-ti dai seama cind vine termenul de incuviintare.

edit ca acum am vazut intrebarea ta: sentinta se depune la dosarul pt incuviintare. De asemenea poti depune actele pt. alocatie (iti trebuie si asta la dosar).

Drum bun, licurici iubit!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi

POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!

Misha mami fericita de Alexandru (14.03.2008)

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MihaelaAnca

Viitoare mamici,

sper ca Mos Niculaie va adus, daca nu un , macar putina liniste in suflet.

Nu credeti ca termenul de 120 de zile prevazut maxim pentru acordarea atestatului (articolul 19.2) este prea mare? Este un interval de 4 luni in care familia adoptatoare este trasa "pe linie moarta". Nu ti se poate arata nici un copil. Daca ai ghinionul ca la sfarsitul celor 120 de zile sa inceapa si perioada concediilor (iulie-august) se fac 5-6 luni de uzura emotionala a cuplului si de mentinere nejustificata in plasament a copilului adoptabil. Cred ca maxim 2 luni este suficient.

nici eu nu inteleg la ce le trebuie 4 luni. Expira si analizele si cazierul pina dau astia atestatul, de parca l-ar redacta pe luna nu tot in DPC.

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi

POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!

Mergi la inceput

multumesc Liliana

Mergi la inceput