M-am hotarat..........adoptie(67)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui criss_85

Va multumesc mult fetelor pt sfaturi! Nu credeam ca e chiar atat de grav daca iti cauti copilul din maternitate.Stau linistita mai bine si las lucrurile sa se intample de la sine.

Nu trebuie sa lasi lucrurile sa se intimple.Poti depune cereri in tara si poate si cu modificarea legii sa fie mai bine.Eu asa sper.Macar poate vor fii mai multi copilasi adoptabili.

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_85 spune:

Da,Simo cereri voi depune in toata tara dupa ce voi primi atestatul.Si eu sper ca schimbarea legii sa ne usureze asteptarea.Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

simo_75 plasamentul de urgenta mai este inca valabil,iti pot spune sigur. Acum depinde de fiecare judet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

MihaelaAnca vorbesc de modificarile propuse legii 273/2004 , art 12 alin.2 Parintele sau parintii decazuti din drepturile parintesti sau carora li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor parintesti pastreaza dreptul de a consimti la adoptia copilului. Consimtamantul reprezentantului legal este obligatoriu.

Simo75 bine ar fi sa aduca aceste modificari cat mai repede desi nu stiu daca politicienii astia se vor o cupa de adoptii.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Adevarul este ca parca altele mai sint cum mai sint, insa articolul asta este de neacceptat. Cum adica sa nu ai drepturi asupra copilului, dar totusi sa ai dreptul sa-i stabilesti viitorul! E inuman. Articolul asta ar trebui atacat la Drepturile Omului.

Am terminat si noi saptamina asta. Am luat si hotarirea, care, culmea, este redactata corect! )
Ma uit la el si nu-mi vine sa cred ca e al nostru PE VIATA!
Acum am alt curaj sa o iau de la capat, ca e musai sa fie si o surioara

Va multumesc tuturor din toata inima. Stiu ca fara voi nu as fi reusit, poate niciodata. Sinteti minunate!

Mergi la inceput

nu trebuie sa-si schimbe buletinul/cartea de identitate. Trebuie doar sa-si faca viza de flotant (de resedinta-asa se zice acum). E o hirtie autocolanta care se lipeste pe spatele buletinului si pe care o sa-i scrie adresa (aceea pe care o ai si tu). Se duce la Evidenta populatiei (care nu mai apartine de politie, acum este in subordinea primariei) de la sectorul unde stai tu, sau la primaria capitalei (nu stiu exact) si va intreba acolo despre actele care-i vor trebui. In principiu: contract de casa-original si copie, certificat nastere-original si copie, certif de casatorie-original si copie, taxa de 4 lei la adm financiara (au un ghiseu deschis si in sediul unde este evidenta populatiei, deci o poate plati pe loc), o cerere-tip pe care o va completa acolo, si cam atit. Oricum sa se duca si el sa se intereseze ca poate mai sint si altele si nu-mi mai aduc eu aminte

edit: viza se face pe maxim 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cons spune:

Misha 71 a scris:
Adevarul este ca parca altele mai sint cum mai sint, insa articolul asta este de neacceptat. Cum adica sa nu ai drepturi asupra copilului, dar totusi sa ai dreptul sa-i stabilesti viitorul! E inuman. Articolul asta ar trebui atacat la Drepturile Omului.

Am terminat si noi saptamina asta. Am luat si hotarirea, care, culmea, este redactata corect! )
Ma uit la el si nu-mi vine sa cred ca e al nostru PE VIATA!
Acum am alt curaj sa o iau de la capat, ca e musai sa fie si o surioara

Va multumesc tuturor din toata inima. Stiu ca fara voi nu as fi reusit, poate niciodata. Sinteti minunate!
------------------------------------------------

Felicitari Misha71! Sa fiti frumosi si sanatosi si sa aveti parte doar de fericire! Mos Nicolae la tine a venit putin mai devreme.
Deci sunete si trambite, pupicuri si multe flori din partea mea si a lui Lau.

toate fetele si-mi pare rau ca nu-mi permite timpul sa inntru mai des pe forum.
Sa va aduca Mos Nicolae multa sanatate si surprize placute!
Noi ne-am facut ghetele, bocanceii, pantofiorii si adidasii si stam la panda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salviae spune:

Va multumesc tuturor, pentru si
Misha, felicitari pentru hartie.
Ce bine ar fi concediul acela de 3 luni, pentru acomodare, pentru noi... Dar din pacate pana se va vota (daca se va vota), va fi primavara sau vara.

Ce trebuie sa fac eu in timpul celor 9o de zile? Trebuie sa duc undeva hartii. Ma va anunta cineva in acest sens?

Mergi la inceput

va multumesc mult pentru urari.
Multi pupici si din partea noastra
Salviae, in principiu n-ar trebui decit sa refaci actele care iti expira, adica certificatul medical si cazierul, care au 6 luni valabilitate si in plus, dupa implinirea celor 15 zle (fara prima si ultima) sa legalizezi hotarirea de incredintare, daca n-ai facut-o deja (ca se mai poate si mai devreme in unele parti). In rest e treaba DPC-ului sa faca vizite, rapoarte, si alte hirtii pt dosar.

Drum bun, licurici iubit!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi

POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!

Misha mami fericita de Alexandru (14.03.2008)

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Liliana, te rog sa treci si la mine: finalizat: 25.11.2009 Multumesc frumos

Drum bun, licurici iubit!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi

POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!

Misha mami fericita de Alexandru (14.03.2008)

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput