Rugaciune colectiva pentru a avea copii (50)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Cuv. Paisie Aghioritul: RESPONSABILITATEA PARINTILOR PENTRU EDUCATIA COPIILOR

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/11/26/cuv-paisie-aghioritul-responsabilitatea-parintilor-pentru-educatia-copiilor/#more-10162

Mergi la inceput

Mai tare si mai duios de cum a chemat Iisus pe oameni, nu-i poate chema nimeni de pe lume. Necazurile vietii insa iau pe oameni din alta parte, silindu-i sa-l caute pe Dumnezeu. Necazurile nu sunt fapta lui Dumnezeu, ci urmarea greselilor noastre, urmare pe care ingaduie Dumnezeu s-o gustam spre inteleptirea noastra”.

“Nu este alta cale de mantuire, de ispasire a pacatelor, decat calea Crucii. Daca ar fi fost alta, Dumnezeu ne-ar fi aratat-o pe aceea. Prin Cruce, prin suferinta unei rastigniri in viata se intra in Imparatia lui Dumnezeu. Si se intra cu atat mai sigur, cu cat rabdam o rastignire nedreapta. Deci, cel ce vrea sa se mantuiasca n-are pe nimeni de osandit pentru crucea pe care o duce. Cine s-a hotarat cu toata puterea sufletului sau sa vina la Iisus, rastignirea-l asteapta, dar acesta iubeste din tot sufletul pe cei ce-l rastignesc. In necazuri se vede iubirea omului de Dumnezeu si de oameni. In cuptorul suferintelor de tot felul se curateste sufletul omenesc pentru Imparatia lui Dumnezeu. Si suferinta smereste trufia omului si Il face pe Dumnezeu prieten. Asa sa va talcuiti crucea pe care o aveti fiecare de dus! In Cruce Dumnezeu a ascuns o taina: taina mantuirii fiecaruia. Vai de cel ce nu are o cruce de dus: acela n-are prin ce se mantui“.

“Toate darurile inchise in destinul nostru sunt ingradite cu suferinte si numai la atatea daruri ajungem, prin cata multime de suferinte putem razbi cu bucurie. Numai atat bine putem face, cata suferinta putem ridica de pe el. Numai atata mangaiere putem aduce printre oameni, cata amaraciune putem sa bem in locul celor ce vrem sa-i mangaiem. Atata stralucire va arata iubirea de Dumnezeu si de oameni in noi, sau atat de puternice vor fi mila si adevarul in noi, cata vapaie de ura infruntam bucurosi pentru Dumnezeu si oameni. Si asa mai departe. E bine de stiut si aceea ca darurile lui Dumnezeu dau o mare putere de a suferi, cu seninatate, orice potrivnicie in calea darului si, rabdandu-le cu liniste, toate piedicile cad pe rand, printr-o nevazuta randuiala dumnezeiasca”.

“Cine se leapada de lume nu mai sta la cumpana intre pretul lumii intregi (de i-ar da-o cineva toata in stapanire pana la sfarsitul veacului), si intre pretul sufletului, curatit si stralucit de slava lui Dumnezeu, in viata de apoi. Fata de slava aceea, ale lumii de aici toate sunt gunoi (Matei 16, 26 ; I Ioan 2, 17). Lepadarea de lume e o convingere pe care poti sa o ai si in mijlocul lumii stand, precum poti sa n-o ai si in mijlocul pustiei petrecand. Dar cei ce se mantuiesc, toti trebuie sa o aiba“.

“Lupta incepatorului este lupta izbavirii de patimi; straja atentiei la portile simturilor, ca sa nu intre pruncii vavilonesti, care facandu-se barbati, ar fi mai greu de scos. Deci, cum arata aceia sa-i si loveasca de Piatra ca sa nu ajunga cu ei la lupta. Navala de ganduri sa nu descurajeze pe incepatori; toata grija sa-i fie, sa nu primeasca gandurile. A nu avea ganduri e tot asa de cu neputinta, ca si a crede ca poti opri vantul. Cu oranduire dumnezeiasca, vin si vremuri fara furtuna.
Incepatorii pot sa vada cum numele Mantuitorului ii izbaveste de asuprirea momelilor vicleanului, ceea ce-i indatoreaza cu o mare smerenie inaintea Lui. Partea incepatorilor este nevointa de a usca izvoarele patimilor din pamantul inimii, precum si grija de a nu sui cu mintea in vazduhul parerii [de sine], caci acolo bat furtuni mari si se rup aripile mintii. Fiindca de multe ori e atrasa mintea dincolo si, furata cum e, usor poate fi muscata de bucuria straina. Sfintii Parinti ne atrag luarea aminte sa ne impotrivim acestei rapiri a mintii, pentru ca dincolo, mari si multe sunt primejdiile, in care incepatorii pot sa-si franga mintea. Incepatorii trebuie sa stea cu mintea de straja la portile sufletului, ca sa nu intre foc strain in cetate.”.

(Din Parintele Arsenie Boca, “Fericirea de a cunoaste calea”)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Dragele mele va rog frumos sa va rugati si pt mama mea Martabolnava. Va multumesc mult.
Sf Stelian sa ne ajute pe toate. Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

buna dragele meel!

astazi este o maaare sarbatoare, bucurie am avut in suflet cand m-am trezit si am aprins candela, iar in camera fetei este o icona mare pictata cu Sf Stelian si ma uitam la ea si imi dadeau lacrimile; Doamne ajuta sa ne bucure pe toate

caciantoni, foarte interesant site-ul si intr-adevar ne inalta

sandaa, sanatate multa mamei tale, Doamne Ajuta!

va pup cu drag

mami fericita de Maya Teodora (17.05.09) binecuvantarea si minunea noastra
poze cu noi si printesa ***www.onetruemedia.com/shared?p=925437d7a0f0c96a6a0847&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete Maya***www.onetruemedia.com/shared?p=834e5a3921b68aa10112f5&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> albinutze mai iunie 09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeva73 spune:

Buna viata fete dragi si Cipicah,

Is mortu' care umbla. Sa va spui ce s-o'ntamplat nu pot c-as umple o biblioteca. Viata noastra ii ca un puzzle. Daca nu vezi tot peisaju', ci numa' o piesa si sa intampla ca tomna aia sa fie roz iti faci parere ca viata acelui om ii buna.
Is peste 20 de ani de cand m-am luat la tranta cu destinu' si tot primesc lovitura dupa lovitura, poate nu-s puternice da-s dese ca focu de mitraliera. Is peste 20 de ani de cand tot ce fac azi se naruie maine... Domnu' ingaduie celui rau sa ma loveasca fara incetare.
Stiti dara cum ii viata me'? Asa mi-s eu ca omu cela batut cu paru pe spinare zi de zi pana pica lat. Si atuncea ma lasa rau' in pace o tzara ca sa ma ridic, iara dupa ce mi-am revenit din nou ma loveste. Cu sadism diavolesc m-asteapta sa-mi revin ca sa nu se aplece dupa mine cand is jos. Acuma is gata raman jos, nu mai pot s-o iau de la capat.
Vorbele voastre, desi cu inima buna spuse, mie-mi fac rau. Urechile nu-mi mai pot auzi incurajarile, ochiu' nu mi se mai poate opri din plans, genunchiu' nu mi se mai poate pleca spre rugaciune. De vreti sa-mi ajutati atuncea rugati-va in tacere Celui Milostiv. Si mie nu-mi mai cereti nimica, toate mi s-or sfarsit rabdare, nadejde, credinta. Nu mai imi cereti sa fiu tare, cereti catre Domnu' sa fie Iertator si Milostiv, cereti ca toate ce mi se intampla sa se opreasca, fin'ca deja ii foarte tarziu.
Si sa nu-mi ziceti de Iov ca ala o fo' un sfant iara eu o pacatoasa mizerabila care nu merita atata cercetare din partea Domnului. Nu-s vrednica sa ma comparati cu el.

Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Deeva Bunul Dumnezeu sa te aiba sub protectia LUI azi, maine si intotdeauna.....o sa ma rog pt tine sa depasesti tristetea si deznadejdea care te macina!....prea multa tristete si suferinta emana din scrisul tau
Doamne ajuta!

MONICA, mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT - (23.12.2008)
si viitoare mamica de copilasi jucausi

Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !

..............................................

Nimic nu este intamplator!.........iar timpul nu-i decat o clipa!
..............................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Deeva...te imbratisez si te tin strins, strins...

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Claudia(Deeva)... off dragutza ce mica ma simt, ce vorbe sa-ti spun sa poata lua durerea din inima ta, ma rog la Bunul Dumnezeu sa te lumineze si sa fie langa tine mereu, cu toate ca sunt sigura ca este,te tine in brate, chiar daca nu simti asta, esti mult prea dura cu tine, pacatosii suntem cu totii, doar Domnul este fara de pacat, atata timp cat ne caim pentru pacate, nu ne uita.Daca citesti vietile sfintilor si sunt sigura ca ai citit mult mai mult decat mine ai sa vezi ca sunt putini care au avut o viata crestineasca de la inceput ,unii chiar au avut pacate grele, crezi ca daca ar vrea moartea noastra fara sa ne caim i-ar sta in cale ceva?Pentru asta sunt si toate incercarile astea, ne iubeste prea mult , vrea sa luptam.
Lasa-ne sa te ajutam, spune oful tau, stiu ca e greu drumul acesta ,viata, e cumplit de greu uneori, si eu am fost mult incercata anul acesta, inca e greu, inca imi plang puiutul...probabil vor mai urma multe zile negre....nu stiu ce ne rezerva ziua de maine...dar acestea sunt doar niste trepte pe care trebuie sa urcam,tu ai urcat mult prea mult, mai ai un pic, nu te intoarce inapoi, te rog din suflet, priveste inainte si ai sa vezi cum Sfanta Maicuta iti arata drumul, care de multe ori nu e in directia in care cautam noi.
Ma rog mult, mult pentru tine sa gasesti acel drum care sa-ti aduca linistea si pacea in suflet.

Madutz

ingerash din ceruri, mami te iubeste 28.05.2009
www.pregnancy-layouts.com/style-Belly-MariaNectarie.jpg" target="_blank">astept a doua binecuvantare, ai mila de noi www.surebaby.com/community/plugins/tickers/widget.swf?client_id=4aae592d5132a&wt=1%22%20type=%22application/x-shockwave-flash%22%20wmode=%22transparent%22%20alt=%22symptoms%20of%20pregnancy%22%20height=%22200px%22%20width=%22200px" target="_blank">
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "

www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank"> NU RAMANETI INDIFERENTE, IMPREUNA PUTEM DARUI VIATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Buna seara,

Draga Deeva, citind randurile tale am abservat cum spui ca s-au terminat rabdarea si nadejdea si credinta. Si mi-au venit in minte randurile de mai jos, din care reiese ca nimic nu e pierdut atata vreme cat in inima noastra exista iubire. Le-am copiat mai jos in speranta ca iti vor aduce alinare si o idee noua. Te rog frumos sa le citesti si sa te gandesti la ele, sunt din intaia Epistola a Apostolului Pavel catre Corinteni:

“Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiar daca as avea darul prorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.

Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizia o pauzaste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.

Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit. Caci cunoastem in parte, si prorocim in parte; dar cand va veni ce este desavarsit, acest “in parte” se va sfarsi.

Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc. Acum, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin.

Acum dar raman aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. “

M-am gandit adesea (in ultimul timp) ca noi gresim incrancenandu-ne sa ne realizam, sa fim fericiti pe acest pamant, cand fericiti nu putem fi decat alaturi de Tatal Ceresc. Iar acesta nu este locul fericirii, desi uneori cand ne uitam in alte curti vedem desigur (numai) piesele roz ale puzzle-ului vietii lor. Fii binecuvantata in incercarile tale si sa dea Dumnezeu sa vina si zile senine, cu implinirile pe care le astepti!

Te imbratisam strans si ne rugam, draga noastra!

Cu drag,
Ana

Mergi la inceput

SLAVIT SA FIE DOMNUL!

dragutelor si cipicah.....sinaxarul de azi....

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie27.htm

Mergi la inceput