oligoastenoteratozoospermie 5
Raspunsuri - Pagina 4
tannoo25 spune:
noapte buna, gagici ... 
ne vedem maine, tot aici, pe acelasi forum, la acelasi subiect ...
noapte buna, tuturor !

sabrinela spune:
TANNOO sa stii ca si eu de ce ma apropii mai repede de inceperea injectiilor si apoi iui am asa niste emotii,incerc sa ma detasez de gandul ca poate fi si un esec,din cauza asta am incercat sa nu mai citesc si sa nu mai intru pe desprecopiide ficare data cand citesc de un esec la cineva ma intristez,ma pun in locul acelei persoane,asa ca trbuie sa ne incurajam singuri sau bineanteles intre noi aici pe forum,nu?
noapte buna
didiloo spune:
Buna dimineata fetelor!
alla multumesc pentru sustinere
maya prima data si a doua oara cand am facut spermograma ne-a scris pe biletul de anlaize ca din cauza nr. foarte mic, nu se poate aprecia mobilitatea, morfologia si celelalte caracteristici. a treia oara, cand au iesit 1.63 mil am facut spermograma la debrecen si acolo aveam asa:
volum 2.7ml
pH 7.6
nr. 1.63ml/ml
Mobilitate (a+b) 47%
a 3%
b 44%
c 0%
d 53%.
Prima data cand a facut tratamentul, a facut 3 luni si 2 sapt. acelasi tratament. a doua oara am inceput din nou si a facut iar 3 luni. branca ursului a luat doar 3 sapt. pentru ca l-a durut foarte tare stomacul si de aceea s-a oprit. dar restul a luat in continuare.
si acum ia Fer14 din 21 oct cand am refacut ultima spermograma. In ceea ce priveste stresul...incercam amandoi sa fim cat mai putin agitati...de mancat sanatos mancam...adica nu prajit, nu cola, nu cafea, nu tigari....face sport, nu foarte des, dar face....lucreaza la birou si sta mai toata ziua pe scaun...sincer nu prea stiu ce am mai putea face in plus in ceea ce priveste relaxarea si un stil de viata mai sanatos...am fost in concediu 1 luna si 2 sapt. , am incercat sa ne rupem de toate, ma facut doar ceea ce ne e era bine....si iar rezultate slabe....si eu cred ca se pot intampla minuni si incerc sa am rabdare, dar nici nu vreau sa stau fara sa fac nimic. acum incerc sa am incredere ca va fi bine.
Maya_I spune:
Didi, imi place atitudinea ta, asa si trebuie. Referitor la spermograma, mi se pare ciudat ca in spermograma de la Debrecen sa-ti spuna mobilitatea si tot iar cand avea cu un milion si cu doua milioane mai multi sa-ti spuna ca nu se poate aprecia mobilitatea.
Ma gandesc cat de ciudat, sa nu poti avea copilasi din cauza stresului, as mai intelege daca exista o problema fizica, ceva medical. Dar asa.... e frustrant, nu?
Stii ca noua anul trecut, in urma unei spermograme ne scrisesera pe biletul de analize azoospermie? Da, 0 spermatozoizi. I-am dat sotului atunci de toate: maca, tribulus terrestris, telina, napraznic, coenzima Q10... pana si branca ursului (ca atunci nu stiam ca poate face rau). A luat tratamentul vreo 2 luni pana cand n-a mai putut, ca branca ursului ii facea greata, vomita, si a renuntat.
Acum doua luni, la a o alta spermograma ne-a iesit oligospermia si 10 milioane 400 mii de gigei. In cazul nostru nu cred insa ca a fost o minune ci o greseala de laborator. Ce vreau sa spun este ca sperma poate diferi foarte mult, in functie de starea omului, dar cred ca deja stii.
Iti urez mult succes la FIV si sa-ti reuseasca din prima, si cine stie, poate cu timpul, sotul tau sa fie mai putin stresat iar al doilea copilas sa vina natural. Cum ar fi?
didiloo spune:
Maya
si multumesc mult. chiar incerc sa am o atitudine cat mai optimista. si mi mie s-a parut ciudat in legatura cu aprecierea calitatilor gigeilor la primele 2 analize. aceste prime doua le-am facut la synevo, in satu mare si ma gandesc ca nu o fi atat de performant laboratorul ...sau poate laboranta.
si eu ma gandesc ca paote al doilea (sau al treilea, ca mi-ar place mult sa avem gemeni) va veni fara sa ne gandim. doamne ce bine ar fi.
Intr-adevar la voi cred ca a fost prima data o greseala de laborator. dar acum e spre bine. si eu va doresc mult succes si cat mai repede sa fii mamica.
Maya_I spune:
Didi, multumesc,
. Iti doresc mult succes la gemeni. Si mie mi-ar placea sa am, dar cred ca pe sarcina naturala (daca da DD o minune) sau pe inseminare nu prea sunt sanse de gemeni (desi am multi gemeni in familie, pe linie paterna).
ianna2002 spune:
Didiloo, tot nu ne-ai spus de formele normale!![]()
Sotul tau a avut vreodata interventii chirurgicale in zona?
Spermocultura nu iese tot timpul pozitiva, deci trebuie repetata daca nu aveti decat una.
In legatura cu mobilitatea si formele normale, sotul meu a avut tot timpul sub 1 mil. de spz., si totusi are tot timpul toate astea masurate, indiferent de locul in care a facut analiza.
ianna2002 spune:
evanescence, ai dreptate in legatura cu ICSI, as vrea sa adaug doar ca in Ungaria poti sa alegi sa se faca teste genetice embrionilor care vor fi implantati, deci riscurile de a avea un copil cu probleme se reduc la 0.
Si nici nu costa foarte mult-vreo 30 euro de embrion.
Chiar daca pt. Debrecen si Szeged analizele se trimit la Budapesta si deci mai dureaza o zi pana vin rezultatele, eu zic ca merita asteptarea, nu?!
Oricum, la noi nu am auzit sa se faca asa ceva.
didiloo spune:
ianna in legatura cu formele normale cred ca sunt 0.53mil., nu am acum rezultatul la mine si nu mai retin exact. ultima oara i-a facut si spermocultura si era din nou ok.
Interventii chirurgicale prin zona...a avut o operatie de hernie cand avea 2 luni. dar medicul urolog a zis ca asta nu afecteaza.
in ceea ce priveste masuratorile si eu ma asteptam sa le fac...dar daca cei de la synevo nu le-au facut![]()