Diferenta de varsta intre copii
Cand e cel mai bine pentru bebe 2??? Care este diferenta ideala intre copii???
Ne gandim sa il avem pe al doilea, Ana are 9 luni,cumintica foc,nascut natural,deci nu avem restrictii. Nu stiu cand e mai bine pentru ea,nici nu as vrea sa o neglijez si sa acord toata atentia mea bebelusului. Nu imi e frica (chiar dcaa multa lume imi zice sa mai astept inca 2 sau 3 ani) de asa zisa "munca" multa,am mai auzit ca e greu, ca iti iei adio de la viata ta,ca nu mai ai nopti dormite(nu ca acum as avea)...dar totusi mai vrem unul. As vrea sa am 3 copii,diferente destul de mici intre ei, sa creasca impreuna.
Sa mai astept,sa nu mai astept... va rog,mamele cu 2 sau 3 copii...da-ti o idea,veniti cu pro si contra, cum e mai bine pentru ei.
va multumesc!
Votati-o pe ANA!!!
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Depinde si de cum te simti tu in stare si faci fata la doi copii mici. Eu as zice ca 2 ani e numai bine, dar nu-i o regula generala.
Uite, intre ai mei e de 5 ani diferenta.
Cristina +15 si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
claucia spune:
Buna, intre printesele mele este o diferenta de 2 ani si o luna. Mi se pare f buna dintr-un punct de vedere, perioada cand puiul mare e singur la parinti e mai mica si la un moment dat va uita ca nu a fost un bebe in casa dintotdeauna. Se stie ca avem amintiri de peste 3 ani in viata adulta.
Mi se pare greu insa pentru ca amandoi sunt mici si necesita atentie. Insa numai in primele luni. Pentru ca asa cum spui si tu, vor creste impreuna. uite, cea mica a mea are 2 luni si o saptamana, si deja cea mare ii spune cand pleaca la nani noapte buna, ma ajuta extraordinar, si are doar 2 ani si 4 luni. :-) Insa cand va trece primul an, si vor avea 1 an una si 3 ani cealalta, sa te tii cat se vor juca impreuna. Sa nu mai spun la 2 si 4, la 3 si 5, la 4 si 6, etc. Abia astept eu sa mergem la anul la mare in Grecia cu amandoua zanele mele. Noi avem o super experienta de cand avea cea mare un an si am mers. A fost foarte bine.
Pupici si spor la treaba.
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009
lisa79 spune:
multumesc fetelor!
stau bine cu nervii,as putea face fata de la 2 copii acum,imi e un pic groaza de cand o sa inceapa sa se certe pentru jucarii sau mai stiu eu ce.
Votati-o pe ANA!!!
bb_yasmi spune:
si pt mine ideal este ca diferenta de varsta sa fie de 2 ani (chiar 3) si pt ca printesa a implinit 2 ani incepem sa ne gandim la bb2 ! DAR ceea ce e ideal pt mine nu inseamna ca e si pt alta femeie!!
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007
m_monique spune:
intre ai mei e diferenta de 2 ani si 4 luni. sunt zile in care in casa noastra e "ca la nebuni", dar si zile mai bune.
pe baiat l-am dat la gradinita si doar seara o petrecem impreuna, cand ma straduiesc sa-i acord mai mult timp. fata e topita dupa fratiorul ei. toata ziua alearga dupa el.
imi e destul de greu, pt ca fata e tare plangacioasa. si se trezeste noaptea des (chiar daca i-am bagat completare lapte praf). dar sunt convinsa ca vor veni si zile mai bune
lisa79 spune:
pai eu vreau sa incep sa ma gandesc la bb2 deja,daca as ramana in ianuarie ar fi diferenta 1 an si 9 luni intre ei...poate ar trebui sa mai astept mai ales ca sunt si singura aici(bine cu stotul) dar fara mama sau "soacra"
Votati-o pe ANA!!!
ymca spune:
este exact diferenta noastra.
cand bb1 avea 1 an si cateva zile s-a intamplat minunea si am aflat despre bb2.
inceputul a fost greu, dificil si am scris pe aici pe vremea aceea. eu am beneficiat de multe ajutoare si tot ma simteam depasita, frustrata...nu intelegeam cum alte mamici reuseau sa se descurce mult mai bine decat mine.
situatia s-a schimbat cam dupa 9-10 luni si atunci am inceput sa vad doar lucrurile frumoase.
acum, cand bb mare are 3ani si ceva si bebe mic va face in curand 2 ani, lucrurile stau extrem de bine. vorbesc, mananca si se joaca impreuna. se cearta, se pupa, se impaca, se imping, se lovesc. atmosfera in casa e frumoasa, e galagie mereu, veselie, picioare care alearga cu zgomotul specific dum-dum-dum-dum, fac baie impreuna, mergem la teatru impreuna, mai avem putin de asteptat pentru gradinita celei mici. bb mic invata multe lucruri de la bb mare si-mi usureaza mie munca. e frumos, nu ma mai satur sa ma uit sa vad ce jocuri mai inventeaza.
anaemi spune:
intre ai mei copii este o diferenta de 1 an si 5 luni. deci am ramas insarcinata cu Anastasia cand Filip avea 8 luni si a fost ff bine.
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Eseea spune:
si la noi e diferenta de un an si 11 luni , ff bine as zice chiar daca uneori, da, e greu.
Mami de fetita si de baietel
mamabear spune:
Eu zic, daca esti pregatita, sa-i dai batai. La mine diferenta intre puiuti e de 2, 3 si 4 ani; 2 ani mi se pare ideal, dar pentru ca doar prima nastere a fost naturala, la bebe3 si 4 a fost nevoie de o distanta mai mare. Noi nu avem nici un ajutor din afara, totusi ma descurc destul de bine. Daca implici copilasul mai mare in ingrijirea celui mic (chiar daca uneori mai mult te incurca) va fi foarte fericit si nu se va simti dat la o parte sau neglijat din cauza lui bebe.
Sunt asa de draguti, cand se joaca impreuna , cand se sfatuiesc la teme, cand comenteaza un desen animat/film , cand se cearta de la cate o prostie, cand "au grija" de cel mic. N-as da harmalaia si zapaceala din casa mea pentru nimic in lume!
Ana-Maria mami de 4 poznasi: Ioan(5.05.2000) ,Alexandru(8.04.2002), Maria(7.04.2005) si Stefan(25.06.2009)