la vanatoare langa casa omului
Raspunsuri - Pagina 3
gaba-rema spune:
Citat: |
dar sa stii ca la urgente am vazut de n ori mai multi agresionati decat muscati de caini. |
de asta sunt sigura, nu e nevoie sa ma convinga nimeni. oamenii se pricep de minune sa-si faca rau, si semenilor dar si lor insile.
Guestus spune:
A fost gripa gainilor, gripa porcina...urmatoarea e gripa ciineasca si next este gripa pisicii. Pariu ca asta urmeaza? ...si odata cu ea vine si stirpirea ciinilor vagabonzi si etc. Mai e putin si chiar tu Xio o sa alergi ciinii vagabonzi cu toporul in mina.
Mik spune:
Vinatoare e reglementata. trebuie sa intrebi la primarie cind sunt zile de vinatoare (in mod normal nu se vineaza in fiecare zi). Apoi tu erai pe un teren ("plimbare pe cimp") care nu-ti apartinea si poate ca nu era public. E drept ca terenul ar fi trebuit marcat "rezerva de vinatoare" sau asa ceva.
Pe de alta parte, nu stiu care sunt legile in Ro, in alte tari sunt reglementari despre distanta minima care trebuie repectata in raport cu zonele locuite.
In orice caz daca se vineaza pe linga casa te sfatuiesc sa te imbraci in culori vii ca sa poti fi vazuta de departe.
Oftop : nu, vinatorii nu sunt mitocani, nici betivi, nici alte aiureli. Fiecare cu hobby-ul lui. (nu, un hobby nu e un animal care se vineaza)
Chuny spune:
Gabi, nu am chef sa te ignor ... daca tot discutam aici. Si nu m-am enervat tare, parol! dar recunoaste si tu ca in topicul asta nu e vorba despre caini.
Mik, daca hobby-ul tau pune in pericol viata celorlalti, nu mai e ok, eu asa as zice. Poate ca si vanatorii e oameni, unii e chiar simpatici ... eu inca nu am intalnit.
Ah, imi amintesc numai de PSD-istii din Timisoara, toti mari amatori de vanatoare ... bleah! Tatal unei colege de faculta era activ de tot si imi povestea ea multe minuni "vanatoresti".
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle Mik, daca hobby-ul tau pune in pericol viata celorlalti, nu mai e ok, eu asa as zice. Poate ca si vanatorii e oameni, unii e chiar simpatici ... eu inca nu am intalnit. |
Vinatoarea in Franta e strict reglementata, e un permis care se trece, regulile sunt destul de stricte si bine facute. (dupa parerea mea). E adevarat ca e periculos pentru ca se utilizeaza arme, dar tocmai pentru ca sunt reguli, in general nu se intimpla nimic. In plus, zonele de vinatoare sunt clare pentru toata lumea, lista lor e la primarie si, in general, sunt paduri private care sunt sau proprietatea vinatorilor, sau puse la dispozitie de cei din familie, prieteni. In plus, paznicii de vinatoare nu ezita sa aplice legea.
Nu stiu ce fel de lume intilnesti tu.
Totusi peste tot sunt mult mai multi morti de accidente de circulatie decit de accidente de vinatoare.
Blueiris spune:
Nu doresc sa starnesc polemici. Nu discutam despre hoarde de caini salbatici, care chiar nu exista in zona asta si nici despre aventurarea mea cu copilul de mana intr-o zona pustie, la marginea civilizatiei. Am revenit pe prima pagina cu un post in care precizam cam ce inseamna campul de langa casa mea. Este camp doar cat sa cuprinzi cu ochii, in rest sunt case, blocuri, unitate militara. Vorbim de vecinatatea stransa a centurii Bucurestiului, nu de cine stie ce mii de kilometri de pustietate.
Si nu mi se pare normal sa trebuiasca sa merg exclusiv cu masina, de cand pun piciorul afara din casa si pana ma intorc in ea ca asta nu este o viata sanatoasa. Viata sanatoasa mi se pare sa imi pot scoate copilul la 100-150 de metri de casa PE DRUM ASFALTAT, care face parte din oras, sa ne plimbam putin de mana fara sa vina un meltean ordinar care nu stie decat sa-si adauge cea mai inteligenta parte anatomica la trei cuvinte spuse si sa se arunce asupra noastra. Ca probabil o fi vazut vreun iepure prin zona si s-a gandit ca i-ar trebui.
M-am interesat la Primarie. Asta este teren ce face parte din oras, nici vorba sa poata fi folosit pentru partide de vanatoare. Deci, totul nu se reduce la hobby-ul unui vanator care e inscris intr-o organizatie si respecta niste reguli elementare ci la un grup de cretini care vin cu pustile la 100 de metri de casa mea sa vaneze iepuri, prepelite, copii sau doamne umflate care sunt atat de tampite incat sa-si inchipuie ca nu stau in jungla.
Gabi, sincer sunt dezamagita de interventiile tale. Tu iesi cu copiii din casa? Te duci la aer curat cu ei? Nu am intrebat daca sa mai indraznesc sa scot nasul afara, de frica hoardelor de caini salbatici din Alaska unde am avut proasta inspiratie sa ma mut sau de cetele de violatori din mijlocul inchisorii, unde m-a tampit D-zeu si m-a facut sa-mi construiesc casa. Intrebam cam ce-as putea face eu acum, dupa plangerea de la politie. Martori am cativa muncitori care lucreaza la o casa din apropiere, plus vecina mea care era pe geam si a asistat la toata intamplarea. Am identificat si propietarul masinii, care este o firma. Banuiesc ca acum ar trebui sa presez politia sa identifice persoana care conduce masina si, eventual, s-o cheme s-o chestioneze. Poate macar se lasa de sportul asta in zonele populate si se muta in zone reglementate in sensul asta.
Mami de Maria
Natasa spune:
Eu zic sa faci poze daca ii mai vezi, eventual sa suni la vreo televiziune. E dementa curata ce se intimpla in tara asta, cei cu bani si creier mic nu se mai tem de absolut nimic.
Chiar si bine reglementata si desfasurata in arii bine delimitate, mie vinatoarea mi se pare hobby de oameni frustrati. Cum naiba sa tragi intr-un urs, lup, caprioara sau mai stiu eu ce animal nevinovat si pe urma sa te mai si lauzi cu asta? Daca iti place sa tragi la tinta, mergi in poligon, uciderea animalelor ce sens are? Buba la cap, aia e, dementii aia care se intilnesc pe domeniul lui Tiriac in fiecare an ca sa faca pe barbatii sint cel mai bun exemplu.
Mik spune:
Blueiris, te-as sfatui sa faci plingere la politie, la Asociatia de vinatoare Ilfov si la primaria de unde apartine terenul (vezi intii foia de cadastru). Sa ai grija sa-ti dea peste tot un numar de inregistrare.
Faptul ca pe terenul cu pricina sunt prepelite, iepuri si alt tip de vinat nu da nimanui deptul sa se plimbe cu pusca pe umar.
gaba-rema spune:
Blueiris, n-am stiut ca aici trebuie fiecare sa posteze numai ceea ce doresti tu sa auzi. Daca stiam, nu te mai 'dezamageam'.
Sunt placut surprinsa ca in ilfov exista un loc unde nu sunt caini vagabonzi.
In rest, vad ca ai primit multe sfaturi utile si, mai mult, ai actionat prompt si eficient. N-am nici o indoiala ca problema "vanatorilor" se va regla foarte repede si definitiv.
numai bine
Bee spune:
Iris ar trebui sa vezi daca se repeta problema. Banuiesc ca acum toamna e sezon de vanatoare, desi nu cred ca pot vana unde vor muschii lor. Si eu am patit-o, acum foarte putina vreme (de asta zic ca o fi ceva cu sezonul). La fel 3 case relativ izolate, plimbare pe camp cu copiii, vine jeepul, ne depaseste in viteza, opresc oamenii 100 m mai incolo si se apuca de "treaba". Numai ca pe mine nu m-au injurat. Si nu e prima oara cand ii vad. Prin iarna, pe ceata si vreme urata, vanau cred ca la 100 m de sat. De fapt undeva intre satul grupat si o casa mai izolata. E drept ca eu stau mai la vreo 15 km de centura. Si nu vad de ce nu te-ai putea plimba pe unde vrei tu in siguranta.
http://www.dropshots.com/dochia