la vanatoare langa casa omului

la vanatoare langa casa omului | Autor: Blueiris

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, forum
Vreau sa va povestesc ceva ce mi s-a intamplat astazi, poate s-a mai intalnit cineva cu situatia asta, poate are cineva un sfat bun...
M-am mutat de o luna jumate intr-o casa abia construita, pe un fost teren agricol. Desigur el, plus multe alte parcele din jur au fost scoase din circuitul agricol inainte de inceperea constructiei. Sunt 3 case construite, in rest camp nesemanat care asteapta trecerea crizei si, implicit, a preturilor de vanzare. Am cativa caini, in rest, multi iepuri salbatici si stoluri de potarnichi pe camp. Astazi am iesit cu fiica mea in varsta de 2 ani la plimbare pe camp, cu cei cativa caini pe langa noi. Mentionez ca sunt si insarcinata in luna a opta.
La 100 de metri de casa, vine un jeep pe drum, incarcat cu 3 zdrahoni, coboara unul la vreo 45 de ani si incepe sa ma injure si sa ma faca in toate felurile posibile (repet, sunt cu "burta la gura" si eram si cu copilul de manuta) ca ce caut eu acolo sa le sperii vanatul ca ei au venit la vanatoare. Aveau si pusti. Am ripostat si eu, bineinteles, ba chiar i-am fotografiat masina. De frica pentru siguranta sarcinii si a copilului am plecat. M-am dus direct la politie. Care cica este voie pe terenul agricol sa se vaneze. Am depus o plangere care cred ca n-o sa solutioneze nimic, dupa reactia politiei.

Acum stau si eu si ma intreb... Chiar se poate vana la 100 de metri de casa omului cand un glont are o bataie cu mult mai mare de atat? Chiar trebuie sa-mi fie frica sa stau in curte sau in fata geamului ca poate ma nimereste in cap vreun glont tras de vreun priceput dintr-asta cu chef de macelareala? Oare legea da voie oricui sa mearga pe un camp al oricui si sa-i traga un glont unui taran care poate sta nevazut in lanul de porumb si-si verifica productia?
Si nu in ultimul rand, eu ce fac acum? Ca nu mi se pare normal sa stau cu frica-n san ca se vaneaza in jurul casei mele.
Si politia nu parea straina de fenomen, deci nici nu vad cum va rezolva. Eu ce fac?

Multumiri pentru rabdare

Mami de Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Mami de Maria, imi pare tare rau sa aud asa ceva. Majoritatea vanatorilor e formata din cretini mitocani si cred ca va fi foarte greu sa luptati cu ei. Daca sunt doar 3 case construite acolo sunteti cam putini deocamdata, cand vor fi mai multe case poate veti avea o sansa sa ii opriti ...

In Franta in 2007 a fost o intamplare oribila, o vanatoare de cerb cu caini, s-au apropiat atat de tare de casa incat cerbul a spart o fereastra si a intrat in salon, toti cainii l-au urmat in casa si va dati seama ce a urmat acolo... o scena de cosmar pt acea familie si copii ... au fost sutinuti de multe asociatii pt a deschide un proces pt ca e f greu de luptat cu vanatorii.

Mie ce mi se pare periculos e ca se apropie atat de tare de casa voastra, trebuie sa afli care e distanta minima pe care trebuie sa o respecte si sa va uniti vecinii pt a va face respectate drepturile.

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

La cat de haotic s-a construit, s-a retrocedat si s-a improprietarit in tara asta este firesc sa nu mai stie lumea unde-i rezervatia naturala, unde-i terenul agricol, unde-i intravilanul, unde-i terenul de vanatoare, unde-i baza militara, unde-i aeroportul, unde-i padurea, unde-i pasunea, unde-i trotuarul, etc. Fiecare face cum il taie capul in lipsa unor legi clare si mai ales stabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Pai in primul rand trebuie sa se anunte deschiderea "oficiala" de vanatoarea iar asta trebuie anuntata in zona respectiva cu plancarde MARI pe care le poate citi omul sa se fereasca .

Cand ati cumparat terenul ati fost informati ca pe acel teren este acceptata de catre lege vanatoarea?
Cauta pe net asociatia vanatorilor dein romania si relateaza cazul tau,ei te pot informa ,nu stiu in cata masura te-ar puta ajuta atata timp cat se stie ca vanatoarea este "painea"lor.

Tu poti suna la ei fara sa le spui de intamplarea ta de azi,intreaba-i cand incepe vanatoarea in acea zona si cum se anunta!
Nu as vrea sa fiu in locul tau,mai ales ca e vorba de vanatorii din romania .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blueiris spune:

E mai grav decat pare la prima vedere, pentru ca nu am explicat eu f clar. Sunt 3 case pe o raza de 500 de metri, este un intreg cartier la o aruncatura de bat, plus blocuri vechi pline ochi de copilasi la maxim 700 de metri. Noi suntem, sa zic, ultimele contructii. Dupa noi vine campul de care spun iar dupa vreun km cred (oricum, in bataia ochiului) este o unitate militara. Deci este o zona populata din Ilfov, imediat dupa centura Bucurestiului. Nu in padure, nu in munti, nu in zone pretabile pentru vanatoare.

Edit: Sunt de acord ca totul este haotic dar unde sunt deja case construite, deja nu mai poti pretinde ca nu stii ca e intravilan terenul. Se iau niste autorizatii ca sa contruiesti, se face PUG, PUZ si ce s-o mai face (sotu' s-a ocupat si le stie mai bine).
Astia nu mi s-au parut vanatori de-aia din vreo organizatie serioasa, care sa tina cont de reguli. De-aia mi-e si teama, de ce poate sa urmeze, mai ales c-am indraznit sa fac si plangere la politie si nu ma dau batuta pana nu se rezolva (mai ales ca au numarul masinii pt identificare).

Mami de Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Majoritatea vanatorilor e formata din cretini mitocani si cred ca va fi foarte greu sa luptati cu ei. Sibylle

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

de unde ai datele astea statistice?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Blueiris
... De frica pentru siguranta sarcinii si a copilului am plecat...

Blueiris,
Intr-adevar, partea cu "vanatorii de ogor" e un bonus nedorit si probabil greu de anticipat al mutarii la casa, langa miriste.
Dar dupa parerea mea... frica putea sa-ti fie si fara aceasta belea suplimentara... Inteleg ca ai iesit din curtea voastra cu 2 copii - unul de mana si unul la purtator - pe un teren destul de pustiu, pe unde nu prea te intalnesti cu alti cetateni. Nu ti se pare ca erati deja destul de vulnerabili, toti trei, chiar si fara vanatorii aia? Parloagele astea de langa cartierele noi misuna de haite de caini... chiar nu te-ai temut ca te trezesti nas in nas cu o haita din asta ? Poti sa fii tu cea mai mare iubitoare de animale din univers, o 'turma' de caini semi-salbaticiti cum se gasesc destule pe langa Bucuresti nu stie de "cutzu-cutzu"... Si sa nu-ti faci iluzii ca un spray sau un aparat cu ultrasunete te ajuta cu ceva intr-o asemenea eventualitate.
Mie mi se pare ca, pana la vreuun glont ratacit al vanatorilor de preerie, pericolul unei haite dintr-astea e cu ordine de marime mai mare.

Cum zici chiar tu, "de frica si pentru siguranta sarcinii si a copilului" cred ca ai face bine sa nu iesi pe jos si neinsotita - cu copii sau chiar fara ei - prin romanticele vecinatati .

PS: Ma tot gandesc ca n-am inteles eu bine... ca poate erai cu masina si v-ati dat jos doar pentru cativa pasi?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ina, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni pe acest subiect si nu e vorba de o statistica, ci de o parere personala bazata pe experienta proprie. Am vazut vanatori si in regiunea bunicilor, si prin Franta cand iesim la plimbare, plus ca destul de des aud tot felul de magarii si accidente stupide la vanatoare etc ...

Si da, am catalogat inca frumos aceste specimene care omoara DE PLACERE. Atat! In rest nu ma intereseaza ca X si Y sunt "vanatori de treaba".

Gabi, te-ai gandit ca poate chiar nu sunt caini in zona de care vorbeste Iris ? ca poate chiar are dreptul sa se plimbe la 200 m de casa si asta fara sa apara un cretin care sa urle ca ala e teritoriul lui de joaca ... ?

Sibylle

Vladimir
***** ***** Anna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Cum zici chiar tu, "de frica si pentru siguranta sarcinii si a copilului" cred ca ai face bine sa nu iesi pe jos si neinsotita - cu copii sau chiar fara ei - prin romanticele vecinatati .

Este plina de cugetare remarca ta, dar problema ei sunt totusi oamenii inarmati care misuna si trag pe langa casa si nu maidanezii pe care a sugerat ca-i cunoaste. Si eu stau la curte, si eu ies cu copilul la plimbare "prin romaticele vecinatati" si eu am 7 (!!!!!daaa 7) maidanezi langa casa, dar sa stii ca e f adevarata vorba care spune ca un caine nu musca mana ce-l hraneste (banuiec ca si Blueiris le mai scapa ceva resturi de la masa).
Blueiris, iti inteleg spaima. Noi ne-am construit initial in alta parte si in acea zona (in spate la fabrica Rostar) sotului meu i-a suierat efectiv un glont pe langa ureche, in miaza-zi. El a scapat fara injuraturile de rigoare, iar 'vanatorii' au sters-o rapid cu jeepu' cand s-au uitat mai bine si au vazut ca nu era iepure, ci om...Sincer, atat timp cat Tiriac e vanator si multi altii din 'inalta societate', cred ca vor confunda codrul cu orice alta zona de fiecare data cand au chef sa apese pe tragaci sau sa vada cum curge sangele

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Citat:
citat din mesajul lui Blueiris
... De frica pentru siguranta sarcinii si a copilului am plecat...

Blueiris,
Intr-adevar, partea cu "vanatorii de ogor" e un bonus nedorit si probabil greu de anticipat al mutarii la casa, langa miriste.
Dar dupa parerea mea... frica putea sa-ti fie si fara aceasta belea suplimentara... Inteleg ca ai iesit din curtea voastra cu 2 copii - unul de mana si unul la purtator - pe un teren destul de pustiu, pe unde nu prea te intalnesti cu alti cetateni. Nu ti se pare ca erati deja destul de vulnerabili, toti trei, chiar si fara vanatorii aia? Parloagele astea de langa cartierele noi misuna de haite de caini... chiar nu te-ai temut ca te trezesti nas in nas cu o haita din asta ? Poti sa fii tu cea mai mare iubitoare de animale din univers, o 'turma' de caini semi-salbaticiti cum se gasesc destule pe langa Bucuresti nu stie de "cutzu-cutzu"... Si sa nu-ti faci iluzii ca un spray sau un aparat cu ultrasunete te ajuta cu ceva intr-o asemenea eventualitate.
Mie mi se pare ca, pana la vreuun glont ratacit al vanatorilor de preerie, pericolul unei haite dintr-astea e cu ordine de marime mai mare.

PS: Ma tot gandesc ca n-am inteles eu bine... ca poate erai cu masina si v-ati dat jos doar pentru cativa pasi?...

Chiar si asa...asta NU scuza ce se intampla si adevarul asta ..ca diversi indivizi inarmati bantuie diverse locuri in cautare de senzatii tari si sange, punand in pericol toti locuitorii din zona , [entru propria placere si pentru ca se pare ca "e voie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle
Gabi, te-ai gandit ca poate chiar nu sunt caini in zona de care vorbeste Iris ?

...Poftim?? Cred ca n-am citit bine...
Aaah, tu stai in Franta... m-am linistit, huh...

Ben, intreaba pe cine vrei tu pe forum si-n afara daca e cat de cat probabil ca acolo unde sta Iris sa nu fie caini vagabonzi...

Mergi la inceput