Virusul H1N1 (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Ellinia si eu am aceeasi dilema: de ce se refuza la noi vaccinarea? e ignoranta?

"Unii experti spun insa ca printre posibilele consecinte grave se numara sindromul Guillaume-Barré, caracterizat prin paralizia unor muschi, sau encefalomielita, care presupune inflamarea encefalului si a maduvei spinarii."

Eu nu stiu ce sa mai cred, sunt tare indoita daca sa-l fac sau nu, stau in Bucuresti si sunt mai sensibila de fel. Ce ma incurca e faptul ca totusi vaccinul nu a fost testat suficient. Desi ce inseamna suficient, ca doar nu se fac vaccinuri de 2 ani si ar trebui sa se stie anumite chestii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Si eu am innebunit cautand pe net fel de fel de informatii si am dat peste consipartii, bioterorism si aletele. Eu una nu cred in asemenea baliverne, si mai degraba aceasta lipsa de informare si aceasta dezinformare infloritaoare face parte din bioterorism.
In concluzie, eu, sotul si copii am facut vaccinul.
Si vorba lui musetto, nu am murit si nici paralizat !Doamne fereste!
Eu am avut ca efecte secundare 1-2 zile cand doar mi-a curs nasul mai apos asa, dar nu cu simtome de raceala sau altele. Asa cum mi-a aparut asa au si disparut.
Este drept ca au si copii am luat vaccinul nazal si poate dina ceasta cauza eu am fost mai sensibila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Pai vad ca in afara de presupuneri si conspiratii, s-au vaccinat destul de multi oameni si sindroamele alea nu s-au manifestat. Daca pericolul ar fi atat de mare, la cate sute de mii de persoane vaccinate exista, incidenta ar fi trebuit sa fie mai mare, nu credeti?
Eu am incercat sa citesc pe net areticole scrise de medici, nu de toti ticnitii. Dar vad ca si astia sunt impartiti, desi multi au facut vaccinul si n-au patit nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

Fetelor unde se poate face acest vaccin in Bucuresti? stiti vreo clinica privata sau farmacie care il comercializeaza? eu nu il pot face dar as vrea sa il faca sotul ca sa nu ma trezesc cu surprize...

29 Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Eu m-am vaccinat cu vaccinul de la Cantacuzino. Nu am avut nicio reactie, doar o durere in brat, 1-2 minute dupa vaccin, iar timp de o zi mi-am simtit mana mai "grea". Sotul meu a avut aceleasi simptome.
Incet-incet vad ca incep sa se vaccineze tot mai multe cunostinte. Incepand cu dr. de familie, care era total impotriva, dar dupa ce au murit cativa oameni tineri, inclusiv doua femei insarcinate, l-a facut urgent si acum il recomanda si altora.
E normal sa se scrie in prospect eventualele reactii adverse, chiar daca "sansele" de a se produce sunt fff mici, asa e legea, cititi prospectul la orice medicament si veti vedea ca la fel se procedeaza. Insa vaccinul asta a fost testat inainte de a fi pus in circulatie, l-au facut deja o multime de oameni si de la vaccin nu a murit nimeni, insa de gripa se moare. Adrian Streinu-Cercel spunea ca evolutia e spre deces la 2%dintre cei infectati cu AH1N1 si nu putem sti care sunt cei 2%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

irinabobe, vaccinul se face la medicul de famile, peste tot in tara.
Sunt si unele companii care l-au achizitionat pentru proprii angajati, dar asta e alta poveste... Ideea e ca daca mergi la medicul de familie el ti-l face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

De ORICE gripa se moare. Cazuri de deces din cauza grupei sint in fiecare an, voi va vaccinati in fiecare sezon?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Am posibilitatea sa ma vaccinez in Germania si nu stiu ce sa fac....la inceput, am zis ca nu, acu....parca l-as face. Cu atat mai mutl cu cat imi doresc o sarcina in viitorul apropiat, ca sa nu mai zic ca lucrez cu studentii, deci intru in contact cu multa lume......

Intrebarea mea ar fi: vaccinul asta trebuie repetat, sau ofera imunitate for ever?

Oare sa fac vaccinul in Germania sau in Ro?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Si eu cu sotul ne-am vaccinat. Pe mine m-a durut mina o saptamina, vad ca acuma mi-a trecut, sotul meu nu a avut nimic.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Copiloi, asta este exact motivul pentru care m-am vaccinat si eu azi...imi doresc o sarcina, si numai gripa asta imi mai lipsea...Si cand vezi cate femei insarcinate sunt internate in spitale (cel putin in judetul de unde sunt eu), si cand auzi ca medicii nu le dau nicio sansa copilului si in privinta mamelor sunt rezervati...mie personal mi se ridica parul pe ceafa, ca sa zic asa...

Mergi la inceput