Virusul H1N1 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
ellinia spune:
Inclin din ce in ce mai mult sa ne vaccinam. Am sa sun azi dr. de familie, pana acum nu am deschis discutia, eram hotarati sa nu ne vaccinam. Sa vad ce-mi zice. Ma gandesc si la copil, are 5 ani, pe el nu-l pot vaccina, daca ne imbolnavim noi se imbolnaveste si el.... De fapt, mi se pare ireal ce se intampla (ori am fost eu prea ignoranta pana acum din punctul asta de vedere), sa contactezi un virus gripal si sa ajungi la moarte ...
eveline spune:
Natasa, eu in afara de anul in care am fost insarcinata si cei doi ani in care am stat cu copilul acasa in "crestere copil"(gripa fiind in sezonul rece in care stateam mia mult in casa - nu m-am considerat a fi in grupa de risc), eu m-am vaccinat in fiecare sezon.
delsim spune:
La mine s-a vaccinat toata lumea: sotul, parintii, fratele, prietena lui. Prin medicul de familie. Acum 2 saptamani .Si nimeni nu a patit absolut nimic. Parintii si sotul sunt si grupe de risc crescut, deci nici nu s-a pus problema sa nu se vaccineze.Si se vaccineaza si de gripa obisnuita , anual, de la cantacuzino sau alt producator.
Teodora D. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa De ORICE gripa se moare. Cazuri de deces din cauza grupei sint in fiecare an, voi va vaccinati in fiecare sezon? |
Pt gripa "obisnuita" exista grupe de risc, din care eu nu fac parte; totusi, am facut vaccinul in fiecare an, ca sa nu-i aduc copilului acasa virusul. Desigur ca il poate lua si de la gradi, din parc etc, dar asta nu mai pot sa controlez decat izolandu-l total, ceea ce nu vreau sa fac.
Gripa porcina are o evolutie imprevizibila, majoritatea cazurilor nu ridica probleme deosebite, dar nu pot sa stiu cum ar evolua in cazul meu sau al copilului meu, de aceea incerc sa fac ceea ce depinde de mine ca sa nu se imbolnaveasca sau sa ramana orfan; deci m-am vaccinat.
iarina spune:
Si pe matusa mea a durut-o mana, dar in rest s-a simtit bine. Eu cerd ca o sa-l fac impreuna cu sotul, intrebarea mea este: ramane valabil ca si in cazul celorlalte vaccine faptul ca nu trebuie sa ai nici o urma de raceala, nu?
iarina spune:
Multumesc Teodora, deci m-am lamurit, efecte pe termen scurt nu prea da, e in general bine tolerat. Ma ingrijoreaza ce s-a scris despre efectele pe termen lung, ca "ar putea" sa apara. Off, tare sunt indoita daca sa-l fac sau nu. Si m-au panicat ai mei, ca stateam linistita
dry_votka spune:
Da, si eu am cam evitat ceva subiectele referitoare la gripa porcina. Insa cazurile din ultimul timp chiar au inceput sa ma ingrijoreze, si am inceput sa ma interesez.
http://verze.ro
simtul umorului nu a murit
NicoletaB spune:
Daca n-as fi insarcinata si azi m-as duce sa-l fac. Prima data am crezut si eu ca e propaganda, dar la cati mor a inceput sa-mi fie frica. Mai ales ca femeile cu sarcina inaintata nu prea mai au vreo sansa si nici sa fac avort nu vreau.
Nu stiu ce sa fac, daca acest vaccin il va afecta pe bb sau nu.
15+
sirimie spune:
Eu am o mare nelamurire despre proportii.
In noiembrie a aparut o www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-6384421-gripa-porcina-ucraina-anuntat-inchiderea-tuturor-scolilor-anularea-intrunirilor-publice-cel-putin-patru-persoane-murit.htm" target="_blank">stire despre ucraina:
In total, 37.900 de persoane au fost diagnosticate cu infectii respiratorii virale si 951 dintre ele sunt spitalizate.
Si ca sint 30 decese suspecte.
La www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-6792757-26-noi-cazuri-gripa-h1n1-7-decese.htm" target="_blank">noi
Numarul total al cazurilor inregistrate in tara noastra de la inceputul epidemiei a ajuns la 5.941, iar cel al deceselor, la 73.
Eu stiu sigur ca sint mult mai multe cazuri, pentru ca nu toti care prezinta simptome sint testati cu noul virus, doar cei care sint spitalizati.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog