FSH mare
Raspunsuri - Pagina 10
misa_21 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui gabi3604
Scria cineva ca la Bratislava exista posibilitatea de donare de ovocite. da' nu mai stiu cine!? Pe-aici pe undeva, sau la celalalt subiect despre FSH peste limita... A, si in Spania exista! |
Jeee!!!!
housepocket480 spune:
Multumesc fetelor de raspunsuri.
Aceasta analiza se face la recomandarea medicului endocrinolog? Mi-e analizele mi-au iesit in limite dar raportul FSH/LH este mai mare de 2,5 si de aceea ma gandesc sa face si eu aceasta analiza.
Stiti cumva in ce zi a CM se face?
Multumesc frumos
Mama lui Matei Alexandru
bytzi spune:
AMH in orice zi de CM
Inhibina B in z2-3 de CM ca si fsh
bafta
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
FIV intrerupt din lipsa de foliculi
vind o fiola de 300ui puregon(400ron)
(exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace)
gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui housepocket480 Multumesc fetelor de raspunsuri. Aceasta analiza se face la recomandarea medicului endocrinolog? Mi-e analizele mi-au iesit in limite dar raportul FSH/LH este mai mare de 2,5 si de aceea ma gandesc sa face si eu aceasta analiza. Stiti cumva in ce zi a CM se face? Multumesc frumos Mama lui Matei Alexandru |
te duci la orice laborator de analize medicale si ceri ce analiza vrei tu.
De ce sa mai alergi si dupa recomandare?
Incearca Synevo,d e exemplu.
Dasha spune:
Fetelor, am si eu aceeasi problem am FSH mare...de fapt foarte foarte mare
iar singura otpiune este sa fac FIV cu ovocite donate. Am facut la MNL acum trei ani dar am pierdut sarcina.
Cu toata nebuneala din Romania, nu mai stiu exact cum stau lucrurile. Stiti cumva care sunt clinicile unde se mai face FIV cu donare de ovocite? Am vazut ca spuneati ca trebuie donanta. Acum trei ani nu am avut nevoie.
Vreau neaparat sa incerc din nou.
Va multumesc
misa_21 spune:
| citat din mesajul lui Dasha Fetelor, am si eu aceeasi problem am FSH mare...de fapt foarte foarte mare iar singura otpiune este sa fac FIV cu ovocite donate. Am facut la MNL acum trei ani dar am pierdut sarcina. Cu toata nebuneala din Romania, nu mai stiu exact cum stau lucrurile. Stiti cumva care sunt clinicile unde se mai face FIV cu donare de ovocite? Am vazut ca spuneati ca trebuie donanta. Acum trei ani nu am avut nevoie. Vreau neaparat sa incerc din nou. Va multumesc " Selfishness is prudence and insensibility of danger,security for happiness....." (Jane Austen) |
Nu exista clinica in Rom care sa faca cu donate,nu legal cel putin.Pt. ca nu exista legislatie pt asa ceva,tre sa cauti clinici pe afara unde poti astepta intre6 si 12luni pina o gaseste.
Bafta
lidiadiana spune:
Cand sa ma hotarasc si eu sa fac FIV la Kovacs am citit niste postari nefavorabile pentru el...eu avand FSH-ul mare ,din nou nu stiu unde sa ma indrept.
FSH mare... urmeaza primul FIV
gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui lidiadiana Cand sa ma hotarasc si eu sa fac FIV la Kovacs am citit niste postari nefavorabile pentru el...eu avand FSH-ul mare ,din nou nu stiu unde sa ma indrept. FSH mare... urmeaza primul FIV |
eu cred ca si Kovacs, si echipele de la Giulesti sunt cam la fel de bune. Dar cu FSH mare ca mine si ca tine, problema nu e dr., nici clinica... ci chiar ovarele noastre saracite
.Sansele la FIV cu propriile ovocite cānd ai avut FSH 18... sunt cam mici. chiar f.mici :( Mai bine cauti tu o clinica unde sa faci FIV cu ovocite donate. Bratislava? Spania?... mai sunt si in alte parti in Europa.
Si la Giulesti se poate cu donate, dar trebuie sa te inscrii si sa astepti pāna apare o oportunitate de ovocite donate.
Acuma, tu avānd 33 de ani, poate merita sa īncerci macar o data FIV cu ovocitele tale. Poate datorita vārstei raspunzi suficient de bine la stimulare. Dar te-as sfatui sa nu īncerci multe FIV-uri de-astea stimulate, ca dupa aia te umpli de estrogen fara rost si mai dai īn alte alea.

PS: Cred ca rap. FSH/LH e bun, dar mult mai importanta e valoarea FSH decāt raportul... Asa cum e la tine acest raport, stii doar ca nu ai ovare polichistice.
ana-m spune:
Buna fetelor,
Am aproape 39 de ani incerc sa raman de 7 ani. Am facut primul FIV in iulie la Giulesti. Mi-a dat sanse ff putine pt am avut FSH de 13,9 si cu doze ff mari de puregon (200-300ui) si luveris 75ui, stimulare 18 zile.
Au rezultat 4 foliculi cu 4 ovocite, au rezultat 2 embrioni A1 si unul B1. Am intrebat embriologul daca toti sunt ok chiar si cel B1, sa nu apara cumva ceva genetic si a zis ca este ok si acesta, asa ca i-am bagat pe toti. Unul sa prins. Sarcina a mers ok, bebelina era ecografic ok, dublu test ok mai putin riscul de varsta. Amniocenteza in schimb ne-a taiat pamantul de sub picioare. Trisomia X.....extrem de rarisim......... Am avortat (nascut) la 5 luni.........
Incerc sa-mi revin sa o pot lua de la capat.
O sa facem cariotipul amandoi, inhibina B, AMH.
Nu stiu incotro sa o iau, la Giulesti nu mai vreau, totul este pe banda. Daca nu esti pila cuiva sau vedeta nu-ti dau prea mare atentie.
Trebuie sa gasesc o clinica unde sa-mi studieze cazul cu atentie si sa gaseasca si pentru mine o solutie.
Ceea ce sa intamplat este o gresala matematica a naturii si sa produs in timpul meiozei. Nu are legatura cu cariotipul nostru sau cu varsta se putea intmpla si la 20 de ani. Asa ne-au spus geneticienii.
Eu ma tem sa nu fi fost devina ovocitele........
Voi ce ma sfatuiti?
Multumesc anticipat!