O parere......

O parere...... | Autor: tyaa

Link direct la acest mesaj

Eu nu mai stiu cum sa iau lucrurile. E mai complicat, poate subiectul nu isi are locul aici. Daca e asa rog sa fie mutat.
Sa prezint scurt:
2003- sse infiinteaza firma, asociati sotul cu fratele lui. Lucram noi 3. Service TV, IT si alte chestii, plus instalare TV satelit. Firma merge excelent, se hotaraste angajarea cumnatei (sotia fratelui sotului), apoi la scurt timp apara mici probleme si cumnatul lucreaza cam numai pt el, adica tot ce face pune in buzunar, nu bani pt chirie, nu bani pt pese tv folosite, nu bani pt rate la masini si liniile de credit. Cumnata primeste salaril lunar. Eu lucrez fara sa scot salariul, ma multumesc cu ce mai da sotul, dar foarte putin, adica pt mancare, facturile si ratele noastre personale au fost platite la timp doar cand am avut concediul cu bb sau somaj.
Anul asta a trebuit sa inchidem o linie de credit, am fost de acord sa vindem ap nostru sa platim linia de credit (mare prostie!!!!), am inchis asta, am fost de acord cu conditia ca sotul sa iasa din afacere.
Nu asta ma deranjeza cel mai tare ci faptul ca acum vreo 2 zile imi zice sotul meu ca ar trebui sa se mai imprumute de undeva cu 200 milioane, sa rezolve furnizorii si maruntisurile care mai sunt sa poate iesi...Cum????
Eu NU sunt de acord si i-am zis ca e pe cont propriu de aici inainte daca se mai imprumuta dupa ce noi am ramas fara locuinta?
Cum e corect?
Eu sunt in ceata si nici nu cunosc intregul adevar banuiesc, ce e intre frati. Nu inteleg de ce nu discuta cu frate-so sa faca si el ceva. Fratele lui a inceput cam din iunie anul acesta sa mai miste cate ceva, dupa ce am platit noi linia de credit dar lucrurile sunt departe de ce ar trebui sa fie?
Cine in locul meu ar fi de acord sa ramana fara nimic si sa mai plece si cu datorii personale ca sa le plateasca pe ale firmei, si cumnatul sa conduca "afacerea" singur de aici incolo.
M-am gandit sa il intreb eu pe cumnatul ce au discutat. Dar nu as vrea sa il fac de ras pe barbat-mi-o.
Ce atitudine sa am eu acum?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

cred ca e cam greu de dat sfaturi
Eu una nu as fi deacord sa-mi vand locuinta, pentru a salva firma,care nici macar nu e a mea.
Si nu inteleg,daca si tu lucrezi de ce nu iti iei salarul la fel ca cumnata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

lucrurile sunt cam asa
unul trage pt familia lui(aica fratele) si sotul tau pt fratele lui...
asta din ce am priceput eu

eu as discuta mai inainte cu sotul...daca nu se ajunge la nici o rezolvare l-as avertiza ca o sa discut eucu fratele lui si in final asta as face
dar ce aveti de discutat voi stiti.....

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.

Mahadma Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Exista o vorba mare..."cu rudele si cu prietenii nu se fac afaceri"
sincer, nu am ce sa-ti spun, pot decat sa-ti urez sanatate si mult noroc.

Toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

da, cu rudele si prietenii nu faci afaceri daca vrei sa nu te certi cu ei.

Vorba asta am invatat-o la primul loc de munca unde cei doi asociati, prieteni fiind, au inceput sa se certe pe cine munceste si aduce bani mai multi in firma. S-au separat.

I-am spus-o si sotului meu dar nu a auzit bine. S-a asociat cu ccc cumnatul sau. Era dragoste mare la inceput. A tinut 4 luni. La finele celor 4 luni au tras linie si la lucrarea manageuita de cumnat: 4000RON paguba + 2 luni in plus de lucru si platit oamenii din banii comuni. Au platit paguba pe din 2 si au incheiat afacerile impreuna. Nu au vorbit vreo jumatate de an dar acum sunt ok.

Din ce ai spus tu, eu inteleg ca de fapt sunt 400 milioane in joc din care 200 trebuie platite de sotul tau. Altfel nu mi se pare ok. Dar informatiile pe care le ai tu sunt cam putine. In plus pare ca problemele nu sunt abordate cum trebuie: imprumut, vanzare casa. cam nasol. Cum veti achita acest credit? sau se gandeste mai incolo? Cred ca mai sunt si alte lucruri, mai adanci.

Cum as face eu: Daca creditul se ia pe firma ok. Daca creditul se ia pe persoana fizica adica tu sau sotul tau atunci nu. Problemele firmei sunt ale firmei, cele de familie sunt de familie. Si cred ca ar trebui sa te tii tare pe pozitie. De asemenea, as solicita mai multe detalii de la sot si de la cumnat. Eventual un consiliu cu totii fara cearta.

Inca ceva: Aceasta problema: problemele firmei sunt si ale familiei, cred ca este des intalnita, mai ales cand firma este mica. Si la noi este la fel. Imi amintesc ca la inceputul anului cand nu a fost activitate, salariile angajatilor de la firma sotului au fost platite din economiile firmei si apoi din cele ale familiei noastre + salariul adus de mine. Era destul de inconfortabil sa imprumut banii mei de la parintii sotului: tata-socru angajat la firma sotului si mama-soacra sa zicem la mine (caci ne ajuta cu copilul si curatenie dupa ce plecam la serviciu). Dar lucrurile au trecut fara alte pagube majore (credit, vandut casa - lucruri cu care nu sunt acord).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Pe firma erau 2 linii de credit. Una de 600 milioane am platit-o noi integral cu banii de pe vanzarea apartamentului. Cealalata se va rambursa in 2 ani, rate lunare (400 milioane), era vb ca o platim noi pe asta si iesim din afacere, dar acum sotul imi spune ca mai are nevoie de 200 milioane pt plata maruntisurilor, adica el isi asuma toate respomsabilitatile si fratele lui niciuna. Asta vad e. Credit nu mai putem face nici pe firma nici pe pers fizica. Ar trebui sa imprumute sotul acesti bani "la negru" cum ar veni, fara sa aiba garantia ca ii poate da inapoi. Ori eu nu sunt de acord si nu inteleg pozitia lui. Nu vrea sa il supere pe fratele lui si pe cumnata? S-au obisnuit sa inchida toti gura in fata cumnatei, inclusiv soacra (nu intru in amanunte acum).
Pe mine ma deranjeaza atitudinea lui, nu isi apara familia deloc, nu cer nimic absurd, doar sa fi corect fata de noi.
Sunt foarte suparata pe el, mereu amcerut bani de la ai mei, ieri i-am zis ca nu mai cer pt firma nimic de la ai me si a fost foarte suparat, mi-a zis sa cobor din masina ca vrea sa fie singur.
Ce sa mai zic, imi vine sa plec cu tot cu fata, dar nu e asa de usor, ca mi-e si foarte mila de el, in fost nu e un om rau dar nu stie sa fie pt familie deloc. Eu nu m-am bagat niciodata, nu am avut bni in casa, banii au fost mereu la el, nu l-am controlat, verificat, a mers cand a vrut, unde a vrut..insa eu nu. Masina nu a vrut sa mi-o dea nicaieri pe motiv ca are nevoie de ea, bani pt nevoile mele ioc
Etc..........
Nu stiu incotro ne indreptam, cere suportul meu, l-a avut pana acum, insa suportul lui pt noi, pt mine unde e? Am reusit sa ma inscriu la facultate, el zice ca nu vede rostul, sambata ar trebui sa merg la cursuri si nu cred capot, el vrea sa merg cu el inUngaria, el merge oricum...
Momentan nu scoate bani suficienti nici pt mancare, chiria abea o platim, etc...
Mi-e rusine ca eu nu pot face nimic, lucrez tot la firma asta blestemata, nu iau salar ca nu e de unde, sunt de fapt in somaj, lucrez la negru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Tyaa, situatia ta imi aminteste de o prietena a mea care este in ceva asemanator cu tine: sotul ei asociat cu fratele lui la o afacere, iubire mare intre frati, totul unul pentru altul, iar pe ea n-o baga nimeni in seama. Ea tace si inghite ca si tine, vede de casa, de copii, el tine banii, el hotaraste cheltuielile majore, el pleaca in delegatii dar ca s-o ia si pe ea nu sunt bani. Si nu se duce cu alta numai ca... nu sunt bani. Iar cand ea a indraznit sa deschida gura si sa-i ceara socoteala si sa ii explice ca totusi afacerile nu trebuie amestecate cu familia, ca fratii sunt frati, dar sotia si copiii trebuie sa fie totusi primii si treburile familiei trebuie sa fie sfinte, el i-a replicat ca sunt banii lui si face ce vrea cu ei, iar ea, nu produce nimic si deci... gura mica... Ce sa zic, plang pentru ea dar chiar nu am cum s-o ajut, si continua sa fie in aceeasi situatie de supusa, fara nici un drept la replica si nici n-are unde pleca pentru ca nu are nimic si nici unde se duce; tot ce a realizat el e pe firma: casa, masina, chiar daca ar divorta nu ar avea ce imparti... de cate ori vorbesc cu ea e mai tacuta si mai retrasa in ea, parca s-a salbaticit, nici sa isi gaseasca de lucru nu poate ca orasul e mic, n-are nici o sustinere, ea s-a deprofesionalizat stand acasa cu copiii... oooffff.... Fii foarte atenta....

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

problema voastra nu mi se pare a fi cine pe cine ajuta si cine pt cine trage, ci datoriile neacoperite ale acelei firme, care bag de seama ca v-au adus in situatia de a pierde o casa. Deci lasa incolo disputa cu cumnatul si vezi cum faci sa afli exact ce datorii exista si la ce sa te mai astepti...si evident, sa iesi din situatia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

la restul nu ma pricep.

dar: sambata du-te la facultate la cursuri. explica-i frumos, dar ferm, ca pt. tine e foarte important. lasa-l sa mearga singur in ungaria, va reintalniti la sfarsitul zilei dupa ce el a rezolvat treburile lui, si tu pe ale tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Nu pot merge nici la facultate, nu am cum sa ajung pana la ora 9 acolo nici cu trenul nici cu autobuzul si nici cu altceva pt ca ne-a lasat acasa cu 70 ron. Azi fac o supa si cam atat cu banii aia. E dator pana peste cap peste tot si doar el, adica el se imrpumuta sa plateasca impozitele si alte alea...De frica sa nu il supere cu ceva pe fratele lui ne baga pe noi in datorii .......eu nu prea il inteleg.
Nu imi pasa ca noi am platit cu casa noastra, imi pasa ca efortul a fost degeaba, el e tot aici si tot nu il poate lasa pe fratele lui care de altfel nu are nici o grija. Are casa, are familia ok, are masina pt care doar noi am platit vreme de 2 ani si nu are nici datorii.
Nu vreau sa scot in evidenta eforturile noastre ci doar faptul ca au fost in zadar. Tot aici suntem, tot sotul meu isi face griji pt toate si nu vad lumina de la capat.
Axxa, nu e vb de disputa cu cumnatul ci despre faptul ca al meu nici acum nu vrea sa plece din mizeria asta, nu ma intereseaza ca ei au si noi nu, dar ca si acum, noi am ramas pt 3 zile cu 70 ron si mereu asa a fost. De ce nu poate pleca pur si simplu?????
De ce m-a pacalit ca poate face puscarie daca nu plateste? De ce nu s-a gandit si la noi si sa nu fie de acord sa vindem? Am aflat ulterior ca putea sa declare falimentul....Apartamentul era pe numele meu deci nu exista riscul sa il pierdem, am vrut sa il scap de un stres, sa putem pleca de aici, sa ne separam de fratele lui. De ce e tot aici cu problemele pe cap?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

tyaa, de ce nu te poti duce la facultate?

Mergi la inceput