Virusul H1N1
Raspunsuri - Pagina 12
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aditapop Am gasit ceva interesant apropo de gripa porcina, vaccinare, cum sa trecem peste aceasta perioada. Ma intreb daca e veridic ce se scrie aici?! http://saccsiv.wordpress.com/2009/10/13/vitamina-d-va-ajuta-sa-treceti-cu-bine-peste-orice-fel-de-gripa-fara-sa-va-vaccinati/ Concurs KLORANE, un vot http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat+de+fericit+e+copilul+tau+KLORANE ad1 ad2 |
Articolul spune ca vitamina D intareste imunitatea si ne apara de virusi. Dar "porcina" a izbucnit, s-a raspandit si a omorat fix in tarile FOARTE insorite din America de Sud. Si nici in Spania nu a fost mai draguta... Si daca nici in Brazilia, Spania si Mexic (mai ales in sate) nu sta lumea la soare...
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
Am si eu o nelamurire: odata instalat la om, virusul AH1N1v (al gripei porcine), nu va evolua si el ca toate celelalte virusuri gripale? Adica nu va dezvolta si el in anii urmatori alte si alte tulpini din ce in ce mai rezistente, cu atat mai rezistente cu cat intalnesc in organismul nostru imunitatea introdusa prin vaccinare?
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
Tisina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Am si eu o nelamurire: odata instalat la om, virusul AH1N1v (al gripei porcine), nu va evolua si el ca toate celelalte virusuri gripale? Adica nu va dezvolta si el in anii urmatori alte si alte tulpini din ce in ce mai rezistente, cu atat mai rezistente cu cat intalnesc in organismul nostru imunitatea introdusa prin vaccinare? "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
Bineinteles ca va face asta. Si ce e enervant este ca pe cand vom avea vaccinul pentru acest virus, el va fi suferit deja mutatii, pentru care vaccinul nu va mai fi suficient, asa cum fac toti virusii.
Dupa parerea mea, tot intarirea sistemului imunitar este mai utila. Si chiar si mai la indemana.
Sanatate tuturor!
vikinga spune:
De cind tot citesc ba una ba alta si uite asa stau pe ginduri de citeva zile, am vorbit si cu pediatra si cu dr de familie si al nostru si al vecinilor, numai cu veterinarul nu am ajuns inca sa vb. Ei se cam feresc de recomandari imperioase intr-o directie ori alta, decizia adicatelea e a noastra, logic.Si am hotarit sa facem si vaccinul contra gripei normale si ala contra porcinei, sa le ia naiba de gripe nu vreau nici una. Cu toate ca nu ne-am vaccinat nici unul in toata viata. Corect ca incidenta cazurilor de deces nu e atit de mare, nici de gripe, febre si alte ale nu am chef. Si intotdeauna i-am ferit, i-am luat acasa de erau copilasi bolnavi la gradi ori vreo epidemie, maninca sanatos, fructe, legume si tot s-a ajuns la cite o febra doua pe sezon.Daca fac asa o balanta intre un vaccin pe de o parte si pe cealalta parte febra, muci, dureri, stare proasta, sacosa de medicamente, siropele si spreiulete de nas, scos mucii la copil mic, stat pe la dr cu frica unor alte infestari cu alte minuni cind ei erau inca incomplet reveniti, nu stiu dar riscul vaccinului mi se mai pare asa de mare. pai ce de la gripele astea nu tot complicatii pot sa apara?Acum nu-mi e chiar clar daca eu grravida in sapt 31 pot face fara problema ambele vaccine si daca chiar e adevarat ca bb ar fi protejat inca 6 luni de la nastere, ca daca e asa le fac fara sa mai discut!Bb3 vine pe 1 ianuarie, asta insemnind plin sezon in conditiile in care am doi copii de gradinita ce culeg toate minunile de acolo si le aduc acasa chit ca nu fac ei ori nimic ori forme usoare. Enterocolita care e tot o forma gripala o fac de 3 pe an chit ca se spala pe miini cit pot de des, ei is bine in 3 zile noi bolim o sapt in cap. In locuri turistice asta se face des. Iar gripa porcina si aia normala staim ca se fac mai ales in conditiile de iarna blinda, umeda si ploioasa cum e aici unde locuiesc de obicei. Eu ma mir de recomandarile in canada, ma asteptam ca virusul gripal s afie mai amortit la frigul de pe acolo. Habar nu am pina la urma, credem ca stim multe doar. Daca facVikinga 31+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
anca74 spune:
Eu am ramas profund impresionata de Tamiflu-ul asta, pe cuvant! Pana la gripa asta faimoasa, nici nu am stiu de existenta lui... Ca de as fi stiut, demult ceream sa mi se dea prescriptie sa-mi fac stock in casa. Rapiditatea cu care actioneaza este impresionanta!
Compar acum ce se intampla cu fetita Oanei, Eva, si cat de repede a reactionat la acest medicament copila mea:
- Dupa prima doza, deja nu mai avea febra deloc, a inceput sa bea lichide cum trebuie, i-au trecut mucisorii.
- Starile de voma au incetat dupa a doua doza de Tamiflu.
- Tusea a mai continuat inca 2 zile, insa deja atunci incepuse sa manance la loc, era din nou ea insasi, plina de energie si pusa pe nazdravanii.
Practic, a treia zi de la prima doza de Tamiflu, fetita mea era la fel ca inainte de gripa asta H1N1. Daca nu as fi avut de terminat tratamentul pentru 5 zile in total, as fi zis ca am visat urat si ca totul este in imaginatia mea.
Ieri ne-a sunat directoarea gradintei unde merge pitica, si ne-a intrebat de ce nu a mai dat pe acolo. Cand i-am spus ca am fost "virusate", mi-a raspuns nonsalanta ca si la gradinita au fost cateva cazuri zilele trecute, dar ca acei copii sunt acum acasa, in grija parintilor si, deci, este ok sa aducem copiii inapoi la gradinita. Abia astept, ce sa zic!...
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
Vauva spune:
Aiska, ce am inteles eu din ce a spus acest epidemiologist ca acest vaccin Pandemrix nu este un vaccin sigur si suficient testat si din aceasta cauza el nu il recomanda populatiei, cu atat mai putin copiilor si femeilor gravide.Acest vaccin contine un adjuvant. Ca alta optiune recomanda Celvapan sau Focetria care este mult mai mult testat si contine doar urme de thiomersal(mercur) dar cica astea nu se prea gasesc. Oricum el sustine ca se face mult prea mare tam-tam cu gripa asta doar sa fie populatia panicata si ca ca aceasta gripa nu este mai periculoasa ca o gripa sezoniera, de care poate au murit mai multi. Si critica OMS pentru lipsa de independenta fatza de companiile farmaceutice.
Daca tu ai posibilitatea sa te vaccinezi cu alt vaccin decat Pandemrix ar fi foarte bine desi parca am inteles ca aici in Finlanda tot Pandemrix au cumparat.
Despre acest vaccin au vorbit si autoritatile medicale elvetiene care nu il recomanda copiilor sub 18 ani, femeilor gravide si batranilor peste 60 de ani tocmai pt ca nu au date suficiente despre sigurantza lui.
Iti doresc multa sanatate si sarcina usoara in continuare!
Qamar spune:
azi a aparut un caz si la Bia in scoala
copiii din clasa respectiva vor sta 1 sapt acasa...
in rest, precautiile normale si vorba lui Kay:
spalati-va bine pe maini daca vreti sa va atingeti fata proprie, fata altor persoane sau daca vreti sa palmuiti(mesaj primit de ea din alta sursa)
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
Oana C spune:
Tonnia, tusea a fost ca din piept, nu latratoare, cam la jumatate intre uscata si putin cu mucus (a sunat ca la inceputul pneumoniei pe care a facut-o acum 2.5 ani, de aceea am cerut sa ii faca si radiografie).
Oricum, sper sa nu pocesc acum, Eva s-a trezit fara febra, fara tuse, are doar nasul infundat (apos, cu putin mucus galbui) si ochii umezi putin; iar eu inca nu am simptome. Sper sa fie asa in continuare. Dar pastrez Tamiflu'ul intact, cine stie mai tirziu ... Expira in Noiembrie 2011.
Si stau cu ochii pe ea ca pe butelie, pentru ca au fost cazuri in care copiii au avut swine flu, nu au avut complicatii, iar la 1-2 zile dupa ce le-a trecut febra, au facut febra iar, de data asta a fost ceva bacterial care s-a dus imediat la plamini, infectia s-a extins in singe, si copiii au murit in 2 zile! (am vazut pe CNN, la Larry King Live, intr-o emisiune cu medici f buni, discutau despre asta, plus invitati parintii unei fetite care a murit asa - asta chiar in seara in care am fost la ER).
Deci, daca febra revine, imediat la ER!!!
Noe, sper ca Bia sa fie bine. (am citit si la subiectul tau, multa putere, mamico!)
Noi stam cu sticlutele de gel dezinfectant in buzunare si le folosim non stop cind nu sintem acasa sau nu avem sapun si apa; ne spalam pe miini de ff multe ori pe zi, dar ce sa facem daca vreun alt copil stranuta sau tuseste chiar in nasul ei. (avem un vecinel, prieten si coleg de clasa cu Eva, care tuseste de vreo saptamina si ceva si are muci mereu; vorbeste cu fiica-mea la 2 cm de nasul ei, mai vorbeste si cu precipitatii ca-i puternic ss-it, am inceput sa o invatam pe Eva sa faca pasi inapoi, cind se apropie de ea asa de tare)
Oana si Eva (29 iunie 2005)
karra80 spune:
Buna,
Am gasit prin cautari pe net aste depre H1N1, si mai ales despre vaccinuri, infiorator, cat rau poate face un vaccin,oricum eram hot sa nu-l facem, acum dupa ce am citit aicisi aicinu imi mai vine sa mai fac nici un alt vaccin.
Nu o fi dracul asa de negru........
Va doresc sa nu va imbolnaviti.....
ralucis spune:
ce ziceti de asta?
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/874443/Demisia-lui-Streinu-Cercel-aranjata-de-Bazac-PSD/