Virusul H1N1
Raspunsuri - Pagina 11
anca74 spune:
Oana, sanatate multa fetitei tale si sper sa nu iei gripa de la ea.
Vad ca Eva a facut o forma mai usoara decat Anna mea, ceea ce este un lucru bun. Insa fii pe faza in permanenta in caz ca nu-i scade febra sau are dificultate in a respira. Daca se intampla asta, fugi cu ea la Urgenta!
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
aiska spune:
Exista pe undeva statistici cu numarul gravidelor infestate cu acest virus in Europa, starea lor de sanatate inaintea contactarii virusului si numarul gravidelor care au necesitat spitalizare/terapie intensiva datorita imbolnavirii? Statisticile raman bineinteles statistici, dar ma intreb daca cel putin se pot vedea undeva pe Internet.
Vauva, nu stiu o boaba de germana si din traducerea fortata obtinuta prin Google nu am inteles mare lucru. Ai putea sa ne spui in linii mari despre ce este vorba?
In Finlanda mi s-a spus ca este mai bine sa ma vaccinez fiindca datorita sarcinii avansate sunt in grupa de risc, dar nu au putut sa-mi dea datele concrete pe care le-am cerut.
Pe de alta parte, am citit despre lauze care au decedat la 2-3 saptamani postpartum. Nu stiu ce antecedente medicale aveau, dar in in Finlanda lauzele nu sunt clasificate in grupa de risc. Poate ar trebui incluse ?
OanaC, sanatate multa fetitei tale !
aalina2003 spune:
maminuta, inteleg eu bine? In Ro exista acum gripa sezoniera- A/H1N1- si nu gripa noua, adica cea data de H1N1v? si institutl Cantacuzino produce vaccin pentru gripa sezoniera, nu pentru cea noua? nu mai pricep nimic..da'nimic,zau asa!
Emilly spune:
Buna fetelor,
din cunostintele mele, gripa porcina AH1N1, asa cum i se zice pe aici, mai dureaza aproximativ 6 sampamini dupa care ii vine rindul la cea sezoniera.Un vaccin de gripa sezoniera facut acum eu il vad mult prea repede facut caci cele mai multe cazuri de gripa sezoniera sunt in lunile februarie, martie, motiv pentru care campania de vaccinare sezoniera a fost mutata in luna ianuarie.
Aici se vaccineaza ca pe banda gravidele si copii, la stiri au dat cazuri de timp de asteptare pentru vaccin de 7 ore.
Saptamina trecuta au vaccinat cadrele medicale, iar efectele secundate la citeva ore de dupa vaccin au fost foarte agresive, gen oboseala crunta, frisoane, avind senzatia de sfirseala.
Simptomele gripei porcine difera de la o persoana la alta.Stiu familie a carui copil a avut toate simtomele insirate de Anca, iar parintii cu al doilea copil au avut doar starea de oboseala crunta si dureri crunte de cap.In 4 zile au fost vindecati.
Mastile sunt utile atita timp cit ele ramin uscate, cind se umezesc se recomanda schimbarea lor si da ne protejeaza de virusul cu pricina.
Pe haine virusul traieste 24 de ore, pe miine 5 minute, pe suprafete la fel timpul de viata le e lung, nu-mi mai aduc aminte cite ore.Deci cind veniti acasa e indicat sa nu va asezati pe nimic din casa si sa va schimati imediat, la fel si cu copii care vin de la scoala sau gradinite.
Sper ca nu v-am plictisit......sanatate tuturor!
Ica 1975 spune:
Emilly, adica daca trec cele 6 sapt dispare si gripa, eventual cazuri mai putine, sau am inteles eu gresit?
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Oana C spune:
Carmen, Anca, Aiska, multumim mult
Am sunat la ginecolog si mi-a dat imediat prescriptie de Tamiflu; deocamdata am doar o usoara durere de cap (ca la inceput de sinuzita), asa ca nu o sa iau nimic pina la simptome mai serioase (sper sa nu); am fost la farmacie si mi-am luat prescriptia, ca sa le am acasa, just in case.
Emilly, Eva are deja 4 zile implinite de cind are simptomele si inca are febra mare, tuse, ii curge nasul (apos), plus ochii umezi, deci nici un gind de vindecare. Cred ca dureaza cel putin o saptamina, adica aici asa se recomanda (sa se stea acasa), mai ales ca perioada in care esti contagios este de 5-7 zile sau mai mult.
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Tonnia spune:
Oana, sanatate multa!!!!!
Maminuta, a explicat in presa Streinu Cercel, cum ca a fost o neintelegere, din cele 6 tulpini OMS a selectat una pe baza careia toti producatorii fac vaccinul,inclusiv Cantacuzino.
Oana, de ce nu i-au prescris si Evei Tamiflu?
Emily, multumim.
Oana C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tonnia Oana, de ce nu i-au prescris si Evei Tamiflu? |
Pentru ca cica nu e in categoria de high risk, adica nu are astm sau alte probleme medicale care ar putea cauza complicatii.
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Oana C
Pentru ca cica nu e in categoria de high risk, adica nu are astm sau alte probleme medicale care ar putea cauza complicatii. Oana si Eva (29 iunie 2005) |
Nici aici nu se mai prescrie Tamiflu pe banda mai ales ca Tamiflu poate avea efecte adverse mult mai grave decat gripa in sine. Au fost copii care avand gripa dupa administrarea de Tamiflu au ajuns la spital cu varsaturi puternice si deshidratati fiind in pericol mult mai mare decat daca nu ar fi luat Tamiflu.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)