Sotul meu e posibil sa mai aiba un copil ! ajutor

Sotul meu e posibil sa mai aiba un copil ! ajutor | Autor: oana_pdv

Link direct la acest mesaj

Povestea mea e mai lunga si poate am sa va plictisesc un pic dar va rog sa o cititi si sa imi dati si mie un sfat !
Ne-am casatorit pe 1 mar 2009, iar acum astept sa se nasca si fiul nostru ( la sf lui nov)! Ne cunoastem de cand aveam 11 ani eu, el fiind pana nu demult un fel de frate mai mare al meu deoarece era si vecinul meu. Intre noi e o diferenta de 10 ani, si nu am avut o "relatie" inainte de casatorie decat de 3 luni deoarece iubirea a aparut din senin si fara explicatii, in plus eu eram cu cineva de 4 ani.
Prin 2006 el a fost cu o fata pt 1 an si jumatate , am facut si revelionul 2007 impreuna , fiecare cu perechea sa, insa tipa asta era cam mica pt el 20 de ani, naiva si cam prostuta si nici liceul nu il terminase, mai avea si o sora geamana care era iubita altui vecin din bloc.
Primele sentimente care au aparut si in inima mea pt sotul meu ( ca la el deja mocneau de cateva luni bune) au venit in august 2008 care s-au concretizat prin cateva sarutari aducatoare de fiori! In septembrie tot 2008 el a aflat ca fosta sa iubita de care v-am povestit a nascut o fetita si mama acesteia ( a fostei iubite) sustinea ca ar fi a lui. Mie nu mi-a zis nimic despre asta atunci, nici cand am hotarat sa imi parasesc iubitul ca sa fiu cu el si nici cand am acceptat sa ii fiu sotie. Nu mi-a zis nici dupa cununie si nici dupa nunta insa in august anul acesta am aflat singura gasind o citatie in cutia postala. Pe atunci eram in luna a 6-a de sarcina. Initial am crezut ca e o greseala deoarece numele acelei femei care imi chema in judecata sotul sa ii recunoasca copila si sa ii plateasca pensie alimentara, nu imi spunea nimic ( o cheama altfel in acte decat stiam eu) si nici poza de la copia de buletin atasata nu m-a dus cu gandul la acea tipa. Am aparut senina in fata sotului cu citatia fiind aproape sigura ca e vb de o greseala, iar sotul meu parea sa nu o stie nici el cine ar fi acea tipa, asa ca am cautat-o dupa adresa ( la solicitarea mea) ca sa lamurim lucrurile, pe drum incepe sa imi spuna despre vestea pe care o primisa in urma cu 11 luni. El mi-a zis ca a propus testul ADN ca sa recunoasca copila , de care a aflat pt prima data dupa nasterea ei si de la mama fostei iubite nu de la fosta iubita , (de altfel si pe acea femeie ar fi cunoscut-o tot cu aceeasi ocazie) iar ele nu au mai zis nimic dupa propunerea lui , motiv pt care el a crezut ca acea fosta iubita ar fi spus familiei care e adevaratul tata si tot de aceea a preferat sa nu imi mai zica si mie nimc si ca uitase de povestea asta . Cand am ajuns acolo tot cu mama fostei iubita am vb care in mare parte a confirmat spusele lui. Tot atunci am vazut si copila deoarece o tinea in brate si va spun sincer ca mi s-a parut ca seamna f bine cu sotul meu. Dupa ce am plecat de acolo, jigniti si umiliti ( inclusiv eu) fara nici o lamurire din partea nimanui, am incercat sa imi sustin sotul spunandu-i ca nu are de ce sa se teme ca in cel mai rau mai castiga un copil care e o binecuvantare pe lume , e si fetitza ( asa cum ne-am dorit si noi f tare), in plus eu aveam in minte sa infiiez un copil la nastere! Am incercat practic sa imi pastrez calmul si zambetul pe buze cat sa il si sustin. In plus credeam in el si il vedeam f sigur pe el cand sustinea ca nu are cum sa fie al lui. Nici calculele nu ar fi aratat altceva. Intre timp au aparut informatii sa zic asa( dar care nu au fost confirmate oficial ) cum ca ar fi nascut la 30 de sapt, atunci ar fi aflat si parintii ei de ce "boala" de care suferea de fapt fiica lor, in plus aceasta "informatie" ar fi exclus cu totul posibiltatea sa fie acea copila a sotului meu deoarece el sustinea ca din nov 2007 nu mai avea nimic cu ea si in decembrie se implicase deja in alta relatie, insa relatia aceea a durat doar o luna si nu mi-a putut garanta ca dupa ce s-a rupt nu s-a mai intalnit cu mama acestei copile careia ii poate fi tata.
In plus inca din a 2-a infatisare din instanta, ea a cerut direct testul ADN pt confirmarea paternitatii. Acum povestea se opreste aici pana cand se vor face testele si se va afla adevarul, insa cat de nebuna sa fii sa mergi pana aici daca nu esti sigura pe tine? Din acest motiv cumulat cu faptul ca am vazut si fetitza, tind sa cred ca el este tatal, sotul meu.
Acestea fiind spuse , va intreb pe voi voi ce ati face in locul meu? ati incerca sa vb cu mama copilei? precizez ca prefer custodia fetitei decat sa mearga el acolo iar eu sa imi lamuresc fiul despre ce se intampla.
Ce voi face daca nu voi putea iubi suficient copila, sau daca voi face involuntar diferente, sau daca in tp va interveni gelozia, sau cine imi poate garanta ca nu va mai fi nimic intre el si acea femeie care de altfel este o f tanara foarte frumoasa?
Daca acum doar ma mint ca sunt ok ca sa nu creez probleme bebelusului meu? De la ultima infatisare am si insomnii, visez prostii, si parca nu mai pot fi la fel de dragastoasa cu sotul meu. De ce?- in inima mea , exista un "ceva" care ma face sa cred ca povestea asta e cusuta un pic cu ata alba iar eu am fost si sunt mintita inca.
Parca am pierdut increderea in el si in plus cum vom sti sa luam cele mai bune masuri pentru binele copiilor?
De cate ori deschid subiectul el imi zice ca ma stresez prea mult si par sa il deschid degeaba iar apoi ma enerveaza si pasivitatea lui. In plus eu trebuie sa le raspund parintilor mei la mii de intrebari pe tema asta. Si atat pe ei cat si pe ai lui a trebuit sa ii mint ca eu stiam exact de cand a aflat si el de povestea asta,ca sa nu ajunga ai mei sa il urasca iar ai lui sa nu ne dea de gol.
Ce sa fac?
Ajutor si imi cer scuze daca v-am plictisit

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Hm, cam incurcata treaba si desigur extrem de neplacuta. Ce nu inteleg este de ce sa iti minti tu parintii ca sa il acoperi pe el? Crezi ca el merita atata protectie din partea ta? Sarmanii oameni doar ei stiu ce e in sufletul lor desi in final este problema doar intre tine si sotul tau. Dar parintii sunt parinti si sufera inzecit pentru copilul lor.
Ce poti face acum? Greu de spus. Momentan cred ca doar poti astepta rezultattele testelor, apoi, daca doresti intr-adevar sa ramai cu acest om, puteti discuta solutia custodiei fetitei. Crezi ca aveti sanse s-o obtineti de la mama ei?
In orice caz, ramane problema increderii in sotul tau. Care chiar e o problema. Dar mai raman inca fara raspuns si toate celelalte probleme la care tu ridici intrebari.
In esenta, nu prea stiu ce sa zic dar iti tin pumnii sa ai intelepciunea necesara si puterea sa treci intr-un fel sau altul peste tot.

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

este o situatie neplacuta...din care iti doresc sa iesi cat mai bine.
nu voi face alte comentarii...insa nu pot sa nu precizez ceva care mi-a "zgariat" retina:

spui ca preferi custodia fetitei,in cazul in care se demonstreaza ca este a sotului tau...daaaaar...te-ai gandit oare si la femeia aia???la femeia careia ai dori sa-i iei copilul???poate ca nu este vreo mare marca de femeie-frumoasa da' cam prostuta,din descrierea ta...insa asta nu inseamna ca nu are dreptul sa fie mama.
poate femeia aia doreste doar dovedirea peternitatii...si cu drepturile ce decurg de aici,evident...si nimic mai mult.

problema este in alta parte...insa prefer sa nu dezvolt subiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poti sa schimbi ceva?
Nu.
Depinde de tine ceva?
Da. Linistea ta si a familiei tale.

Exista un copil al sotului tau actual. Ok sa creasca mare si sanatoasa.
Du-te mai departe in viata si bucura-te de ea nu de alta dar sunt multe greutati mult mai...reale si mai dure decat existenta unui copil care are o mama si un tata biologic. Acel copil este cel nefericit nu tu. Bucura-te de viata!

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Dar de ce deplangi Marius acel "copil nefericit" si nu o deplangi pe sotia inselata? De ce ar trebui sa fie acel copil nefericit cu mama sa si nu cumva sotia actuala si insarcinata?
Cum sa traiasca clipa fericirii...?????
Si nu, nici eu nu vreau sa dezvolt acest subiect.

Mergi la inceput

Citat:

....au venit in august 2008 care s-au concretizat prin cateva sarutari aducatoare de fiori! In septembrie tot 2008 el a aflat ca fosta sa iubita de care v-am povestit a nascut o fetita ....

Scuzele mele dar din ce am citit pe vremea cand actuala sotie era la primii fiori al primelor saruturi ex iubita viitorului ei sot deja nascuse o fetita. Nu vad analogia cu sotia inselata. Pe vremea cand se casatorea fetita avea deja cateva luni bune.... deci viitorul sot avea un copil dntr-o legatura anterioara. Nu e nimic nou si eu am cunostine care au copii din relatii anterioare casniciei actuale atat ei cat si ele si nu se simte nimeni inselat. Ba da ceva nu e fair si anume corect ar fi fost sa spuna eu asa as fi fost procedat asta ca sa plecam de la bun inceut corect la drum. Dar nu e o inselare in sine. Ba mai mult nici el nu stia conteaza si asta. In fine ideea este ca eu cel putin as fi cel mult neutru fata de un copil al sotiei mele dintr-o posibila relatie anterioara, e viata ei inaintea vietii cu mine ar fi absurd sa consider ca m-a inselat cat eu nici nu existam in viata ei la acel moment. Ba mai mult (dar asta e o chestie personala) cred ca mi-ar fi dragi copiii ei pentru ca sunt copii si toti copiii sunt minunati, si mai mult ar fi sotia mea mama lor. Dar repet este strict opinia mea.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Tocmai, toti copii sunt minunati si nici un copil (cel putin asa vreau eu sa cred) nu trebuie sa fie nefericit.
M-a deranjat pur si simplu remarca ta vis-a-vis de acel copil.
Tocmai, ca acel copil este rezultatul unei relatii anterioare, nu vad de ce trebuie el sa fie nefericit.
In cel mai rau caz, nefericita ar putea fi sotia inselata (dpdv moral, desigur.

Mergi la inceput

Citat:

...nu o deplangi pe sotia inselata?

Pai unde este inselata sotia? Aici imi scapa faptul ca mentionezi ca ar trebui deplansa sotia inselata .....

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Inselata din punct de vedere moral, adica, din cea ce povesteste sotia, da-mi voie sa am maari dubii fata de calitatea lui umana si morala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielatt

Tocmai, toti copii sunt minunati si nici un copil (cel putin asa vreau eu sa cred) nu trebuie sa fie nefericit.
M-a deranjat pur si simplu remarca ta vis-a-vis de acel copil.
Tocmai, ca acel copil este rezultatul unei relatii anterioare, nu vad de ce trebuie el sa fie nefericit.
In cel mai rau caz, nefericita ar putea fi sotia inselata (dpdv moral, desigur.

Daniela, cum adica ““nefericita dpdv moral““?

Mi se pare ca nu l-ai inteles pe Marius. Nefericirea de care pomeneste se refera efectiv la faptul ca acel copil nu va avea o mama si un tata impreuna si cand va creste va afla povestea care nu-l va incanta. Asa, omeneste vorbind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Daca am inteles eu bine, copilul s-a nascut inainte ca tu si sotul tau sa fiti impreuna, deci dintr-o relatie anterioara a sotului tau. Este ceva ce s-a intamplat inainte de a fi voi impreuna, si da, daca se dovedeste la testul ADN ca este a sotului tau, va trebui sa va ganditi cum se va concretiza situatia aceasta, si ce masuri trebuie sa luati, tatal biologic va avea responsabilitati pt. acest copil ca si pt. copilul pe care-l aveti voi impreuna.
Dar asta nu cred ca ar trebui sa influenteze relatia ta cu sotul tau.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noėl, Yasmin Serena si Mara Letizia 22+

Mergi la inceput