Un baietel rasfatat

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Nu este vorba de confortul mamei.

Al meu a renuntat la pampers asa cum spuneam la 3 ani cand intr-o saptamana a cerut singur sa faca una alta la wc ca "baietii mari" . A avut adaptor cu scarita pus acolo inca inainte de aceasta varsta dar nu il interesa. Olita nu a fost decat un obiect aflat in casa, nu a dorit sa se aseze pe ea decat imbracat. In 7 zile nu i-am mai pus pampers deloc, nu mai fost nevoie. Dar a cerut el, nu l-am invatat eu de la 1 an si 7 luni .

Bravo LUI!

EXACT ! Ca MIE nu imi trebuie titlu de glorie ca am invatat copilul sa faca la olita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ah, Ionica, te-am suparat.
Ce anume te-a deranjat din ce am spus?
Te rog, corecteaza-ma unde am gresit si promit ca nu mai spun a doua oara prostii .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Al meu a renuntat la pampers asa cum spuneam la 3 ani cand intr-o saptamana a cerut singur sa faca una alta la wc ca "baietii mari" . A avut adaptor cu scarita pus acolo inca inainte de aceasta varsta dar nu il interesa. Olita nu a fost decat un obiect aflat in casa, nu a dorit sa se aseze pe ea decat imbracat. In 7 zile nu i-am mai pus pampers deloc, nu mai fost nevoie. Dar a cerut el, nu l-am invatat eu de la 1 an si 7 luni .

Bravo LUI!

EXACT ! Ca MIE nu imi trebuie titlu de glorie ca am invatat copilul sa faca la olita

Pacat ca nu ai gasit alte motivatii. Nimeni nu vorbeste aici despre 'titlu de glorie'. Pana una alta este bine ca a avut initiativa la 3 ani. Banuiesc ca si la 4 si la 5 si la 6 si la 7...ar fi fost la fel de ok.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Bravo LUI!

Pacat ca nu ai gasit alte motivatii. Nimeni nu vorbeste aici despre 'titlu de glorie'. Pana una alta este bine ca a avut initiativa la 3 ani. Banuiesc ca si la 4 si la 5 si la 6 si la 7...ar fi fost la fel de ok.

Mda ...si marmota invelea ciocolata
Tu chiar nu pricepi notiunea de a lasa copilul sa fie pregatit si nu sa il dresezi ca pe catelul lui Pavlov .
As vrea sa vad si eu copilul ala de 7 ani cu pampers ...copil sanatos ma refer ca aici nu discutam de cazurile in care doamne fereste exista o boala.

Cei care fac inainte de 2 ani la olita fara a exista dresajul parintilor sunt raritati. Poti intreba vreo 5 medici asa de curiozitate cam care este varsta medicala in care sfincterul este apt sa se abtina la un copil.
Raspunsul : dupa 2 ani, 2 ani si jumatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

Cei care fac inainte de 2 ani la olita fara a exista dresajul parintilor sunt raritati. Poti intreba vreo 5 medici asa de curiozitate cam care este varsta medicala in care sfincterul este apt sa se abtina la un copil.
Raspunsul : dupa 2 ani, 2 ani si jumatate.

Am intrebat, am citit. Am aflat ca dupa 1 an si 8 luni. 1 an si 8 luni, 2 ani, 2 ani jumate...nu asta e problema. Ci daca faci un efort sau nu. Dar in lipsa 'titlului de glorie' ce rost are sa te ridici de la calculator?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

"Teoria nimicului"...vs "Va spun eu cum e de fapt.Eu le stiu pe toate. Sigur e ca mine". Atunci de ce se deschid pe aici o gramada de subiecte, de catre mamici ce tin mult la tot felul de reguli.... cu "e rasfatat, e egoist, e capos. nu asculta.nu face nimic. nu vrea sa doarma singur". Pana acum n am vazut vreo adepta a "teoriei nimicului", puturoasa sadea mai pe romaneste sa deschida astfel de subiecte si sa si catalogheze propriul copil intr un asemenea hal.

e greu de crezut ca lucrurile pot merge bine doar ascultandu ti copilul, fara sa fie nevoie de n razboaie si prelegeri zilnice....

am 2 copii si nu a fost nevoie sa stau dupa ei cu olita la culcare si trezire , nici sa i intreb din 30 in 30 de min daca faci pipi/caca (cred si eu ca li se ia saracilor copii si nu mai vor sa auda de olita), nu au facut pipi in pat noaptea si nici nu au interdictii la a bea apa inainte de nana nu cumva sa...Da, nu am facut nici un efort, totul a venit de sine, intr o buna zi n au mai vrut pampersul , 2 ani si 2 luni cel mare (din prostie i am mai tinut pamp de noapte pana la 2 ani si 8 luni)- 2 ani si 5 luni cel mic- s a hotarat sa stea numai gol pusca in casa, deci si a dat si pamp jos
. Dupa 2 sapt am decis sa am incredere in el si i l am scos de tot (nici noaptea, nici afara). Cu amandoi au fost la inceput max 5, 6 zile de accidente (3, 4 ori pe zi) si gata......so dupa mine e nevoie doar de atat, asculta ti copilul, el stie cel mai bine cand este pregatit .....cireasa de pe tort...fara efort, de nici o parte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Citat:

Am intrebat, am citit. Am aflat ca dupa 1 an si 8 luni. 1 an si 8 luni, 2 ani, 2 ani jumate...nu asta e problema. Ci daca faci un efort sau nu. Dar in lipsa 'titlului de glorie' ce rost are sa te ridici de la calculator?

Mergi la inceput

Citat:

Ci daca faci un efort sau nu. Dar in lipsa 'titlului de glorie' ce rost are sa te ridici de la calculator?

Nu. Nu fac efortul de a ma ridica de la calculator ca sa il alerg cu olita prin casa .
Fac "efort" pentru a face cu el asta : http://www.activitaticopii.ro/jocuri_12_24_luni
Si multe alte asemenea gen educatie timpurie tip montessori .

Dar vezi tu pentru asa ceva trebuie sa iti asculti copilul nu sa il dresezi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Fete dragi, eu intreb din nou: avand in vedere raspunsurile pe care le primiti (si doar banuind raspunsurile ce sunt sigura vor urma ), credeti ca merita sa mai scrieti vreun randulet? :)

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Fete dragi, eu intreb din nou: avand in vedere raspunsurile pe care le primiti (si doar banuind raspunsurile ce sunt sigura vor urma ), credeti ca merita sa mai scrieti vreun randulet? :)

Nu, nu merita. Drept pentru care eu ma opresc aici.

Mergi la inceput