Help! Bebe refuza biberonul :(

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

asa facem. dupa ce papa, la verticala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_s spune:

eu am trecut prin perioade din astea cu amandoi copii mei si s-a dovedit ca de fiecare data a fost o problema. Cu fetita cea mare a inceput dupa o raceala cand sunt convinsa ca a ramas cu o iritatie in gat si desi nu avea nici un simptom refuza sa manance. Eu nu reuseam sa-i dau biberonul decat duoa ce adormea. Era un cosmar ca nu dormea de foame si plangea saracuta pana reusea sa adoarma. Iar dupa ce adormea manca. Cu baiatul cel mic a fost alta poveste. Pe la 4 luni nu am mai avut deloc lapte (pana atunci il alimentam mixt) si de atunci am observat ca mananca tot mai greu pana cand a refuzat de tot biberonul. Cred ca daca l-as fi lasat o zi fara mancae nu ar fi fost nici o problema. Am incercat sa incep sa diversific alimentatia dar refuza totul. Medicii la care am fost nu m-au ajutat cu nimic, credeau ca sunt o mamica care isi face griji degeaba mai ales ca avea o greutate buna. Asa ca incepand sa caut pe net am testat tot felul de ipoteze (m-am gandit si la anorexie psihogena!) dar am descoperit ca era intoleranta la lactoza. Nu avea alte simptome decat scaune acide (daca nu observam cand face caca si nu-i schimbam imediat scutecelul se irita foarte tare)si binenteles durere de burtica. Asa ca am trecut la formula pe baza de soia si lucrurile s-au normalizat. Treptat a inceput sa suporte si formulele delactozate. Dar a ramas cu o reactie negativa legata de mancare multa vreme. Cred ca asocia mancatul cu durerea. Abia pe la un an jumate a inceput sa manance cu placere. Altfel doar cu jucarii, distragerea atentiei in toate felurile. Pentru el era importanta si temperatura laptelui- il accepta doar la temperatura camerei. Am povestit toate astea pentru ca eu cred ca aproape intotdeauna refuzul biberonului are o cauza si nu e doar un moft - poate nu-i place gustul laptelui, sau temperatura, sau il doare ceva. Pana cand o sa descoperi cauza trebuie totusi sa-i dai sa manance asa ca incearca diferite metode - distragerea atentiei cu muzica, o jucarie colorata, prin somn in diferite momente ale acestuia, cand ii schimbi scutecul daca ii place cand nu are pus scutecul(la mine functiona uneori). . Stiu cat sunt de dificile perioadele astea. Eu eram deja terorizata cand stiam ca se apropie ora mesei! Iti doresc multa rabdare, nervi de fier si incearca sa fii cat de calma poti!

Mergi la inceput

merci pt raspuns, monica...

noi tocmai ne-am intors de la doctor. ne-a spus ca e dezvoltata normal si sanatoasa (aparent). i-am povestit de fazele ei si mai ales despre ziua de ieri cand nu a mancat nimic. spre marea mea surprindere, mi-a spus sa INSIST sa ii dau sa pape, chiar daca refuza...
ne-a dat ceva pt cresterea apetitului si ne-a trimis la echo abdominala si cateva teste de sange si urina. mi-a spus ca vom vedea despre ce e vb cand avem rezultatele si cam asta a fost intrevederea. sincer, credeam si speram de fapt ca imi va pune mai multe intrebari...
asta e, poate am eu asteptari prea mari.

vis-a-vis de experienta ta, racita nu are cum sa fie de atata vreme (e mofturoasa la mancare de cand s-a nascut) iar intoleranta la lactoza nu cred ca e pt ca scaunele par normale. o sa ma uit mai bine cand o schimb data viitoare. am inteles ca trebuie sa miroase intr-un anumit fel si sa fie mai moale...

deocamdata este un mister comportamentul ei si nu sunt foarte increzatoare ca vom reusi sa ii dam de cap. parerea mea e ca ne vom chinui asa pana la diversificare... sper sa ma insel...

numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

giani, eu sper sa fie doar o perioada si nimic altceva
doar ca de exemplu pt un reflux de genul care l.a avut ivan, pt a masura aciditatea se facea un test destul de deranjant, i se baga un furtun pe gat etc...eu am refuzat proba asta , copilul fiind sanatos dezvoltat corespunzator, cu chin dar nah, cu trecerea timpului a fost mai bine

roxana 22 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

de duminica, cand a fost in greva foamei, a inceput sa pape f bine... nu stiu ce inseamna asta... a stat o zi fara mancare si dintr-o data si-a luat avant. astazi i-am dat sa pape pe la 7 jumate iar pe la 10 a inceput sa planga. nici prin cap nu mi-a trecut ca poate sa planga de foame... pana la urma am zis sa incerc si cu papa pt ca nu reuseam sa o linistesc. a papat cam 130 ml ceea ce este f bine avand in vedere ca inainte papa la 4-5 ore.

maine cred ca mergem la recoltare (sange si urina) iar sapt viitoare suntem programati la echo abdominala.

daca ea continua sa pape la fel de bine cum a fost ieri si azi, poate ca suntem pe drumul cel bun si fetita nu are nici o problema de sanatate.

numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana Cocieru spune:

Giani, sper sa fie intr-adevar totul bine si sa fi fost niste "mofturici" de bebe mic. Si sa papati mai bine de acum sa cresteti mari!

Mergi la inceput

am fost cu bebita la recoltare. i-am facut o hemoleucograma si are niste valori sub si peste dar nu cu mult. vom merge sa le interpreteze dr, lunea viitoare, cand avem si echo abdominala.

revenim atunci cu stiri.

mai nou, a facut ieri si azi caca mai moale si cu mucozitati.. asta nu stiu ce mai e, insa ii voi admninistra tratamentul cu ecoflorina si infant formula prescris de dr.

toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_stefania spune:

am patit si eu cu baietelul meu.
in fiecare luna, cate 10 zile ii dau calciu (5ml/zi).
pana la 3 luni, in aceste zile in care ii administram calciu avea dureri de burtica (mi-am dat seama dupa prima luna, cum intrerupeam calciu cum nu-l mai durea burtica)
si la fel,plangea cand ii bagam biberonul in gurita. Nu reuseam sa-i dau laptic decat cand era aproape adormit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina-o spune:

Ma alatur si eu mamicilor disperate ai caror copilasi nu binevoiesc sa manance. Tudor - 3 luni si 6 zile - o masa obisnuita 60-70 ml. Cand servim un 120 e sarbatoare. Asta pana de curand. Evolutia noastra merge inspre 40 de ml. Doi medici mi-au spus ca e indigestie si mi-au dat sirop de pofta de mancare. Dragi mamici care traiti sub teroarea mililitrilor ajutati-ma si pe mine cu un sfat!

Mergi la inceput

adina, ce papa bebele tau? ca sunt curioasa...
daca ai citit toata povestea mea, o sa vezi de ce iti inteleg perfect ingrijorarea. cate kg are bebe si lungimea?
am cautat tot felul de explicatii pt acest comportament si le-am luat prin eliminare. eu cred ca am gresit si prin faptul ca noaptea mai tineam lapticul cate 2-3 ore pana se trezea sa pape. cine stie? paote se altera putin desi eu l-am mirosit de cateva ori si era ok (nu am gustat). nu mai fac treaba asta. intotdeauna ii dau laptic proaspat facut si neaparat o ajut sa eructeze dupa.
acum mananca mult mai bine. cine stie, poate a avut o legatura cu asta si atunci eu am gresit...
cand fetita mea manca putin sau deloc, am observat ca se umfla f tare la burtica dupa ce papa.. era saraca ca un balon si abia respira... inghitea f mult aer. acum nu se mai umfla asa desi papa mai mult. am ajuns si la 175 ml ceea ce este un record pt ea.

am schimbat pediatra pt a 3 a oara pt ca nu ne-au multumit raspunsurile sau mai degraba lipsa lor. am ajuns la dr marcu cristescu de la medlife pt ca am inteles ca nu da gres la diagnostic. facem niste investigatii acum si pe uram poate stim exact daca fetita are sau nu vreo problema.

bebele tau cum se comporta de obicei? e vesel? energic? sau apatic si somnoros?

fruntea sus si fii barbata pt bebele tau! trecem noi si peste astea, chiar daca acum suntem speriate si disperate uneori.

Mergi la inceput