Help! Bebe refuza biberonul :(
Raspunsuri - Pagina 2
Bee spune:
Sub nici o forma sa nu incepi diversificarea inainte de 4-5 luni, chiar daca e hranita cu lapte praf. Sistemul ei digestiv e inca imatur. Persevereaza cu cantitati mici, mai des, in somn, cand crezi tu, fara sa te stresezi sa fara sa mai calculezi. Pe langa ca nu toti copiii mananca aceeasi cantitate de lapte (cum era 110-150 ml/kg? asa zicea Capraru si calculam eu si ma dadeam cu capul de pereti langa mofturoasa mea), nu toti copiii au acelasi ritm de a se hrani. Tb sa incerci sa stii cum prefera: putin si mai des, sau intervale mai mari intre mese. Numai tu iti cunosti copilul suficient de bine ca sa stii ce i se potriveste. Incearca sa o observi si sa o intelegi, tine-o muuuuult in brate (cand ziceai ca tu esti la PC si ea urla langa tine.......daca tot urla, macar sa urle la tine in brate cat e mica) si o sa fie mai bine cu timpul.
http://www.dropshots.com/dochia
Geani80 spune:
Bee, toata ziua e la mine in brate :) desi toata lumea imi atrage atentia ca nu fac bine, ca "se invata prost". o iubesc prea mult ca sa o las in patut singurica, chiar daca nu plange. eu nu ma pot dezlipi de ea. o alint toata ziua, ma joc cu ea si o fac sa rada. daca ma uit la tv sau sunt la calculator, o iau pe o perna langa mine. nu o las niciodata singura.
pana la urma, intre timp, a mai papat 2 portii a cate 150 ml ceea ce ma face sa cred ca ea ar vrea sa pape pt ca ii este foame, insa ceva o deranjeaza. nici nu e nevoie sa ii bag tetina in gurita. numai cat ii arat biberonul si incepe sa scanceasca... in ultima vreme nu prea a mai scos aerul dupa ce a papat desi o tin ridicata. poate ca s-a simtit rau la burtica din cauza asta si asociaza cu biberonul... nici nu stiu ce sa mai cred...
cat despre diversificare... nu stiu ce sa mai cred... sunt atatea pareri... poate ca e mai bine sa astept, dar daca doamne fereste ajunge sa refuze complet biberonul, nu prea am de ales. sper sa isi revina si sa nu ajungem la asa ceva.
Geani80 spune:
pt ca am primit f putine raspunsuri la problema mea, am inteles ca nu multe mamici s-au confruntat cu asa ceva. in final, cred ca am descoperit singura unde era problema si este in curs de remediere.
m-am luat orbeste dupa teorii privind alimentatia copilului, mai ales in termeni de cantitate si program. am tinut mortis ca bebelusul meu sa pape "ca la carte", dupa un program pe care l-am stabilit EU. asadar, i-am dat copilului sa manance cat si cand am considerat eu, fara sa ma gandesc ca poate ea are alte ganduri. saracuta, s-a "conformat" cat a fost mai mititica pt ca nu prea avea forta sa protesteze. cum era sa nu pape daca eu ii indesam biberonul in gura?
in final, la capatul rabdarii, am zis sa o las sa ceara ea de mancare si atunci doar sa incerc sa o hranesc, fara insistente. iata ca a trecut aproape o saptamana si fetita mea a inceput sa pape linistita, fara sa mai tipe si sa se mai agite. chiar a plans de foame! lucru nemaiintalnit pana acum, pt ca eu nu o lasam sa ajunga la stadiul asta. o las in ritmul ei, sa pape la orice ora vrea si cat vrea, pt ca papa bine.
sper ca am descoperit problema si ca de acum lucruile vor intra pe fagas normal.
un lucru e clar: nu cumva sa faceti ca mine! lasati deoparte teoriile despre greutatea copilului, cat papa, cand papa etc. atata timp cat este un copil fericit si sanatos, restul nu mai conteaza.
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Geani80 pt ca am primit f putine raspunsuri la problema mea, am inteles ca nu multe mamici s-au confruntat cu asa ceva. in final, cred ca am descoperit singura unde era problema si este in curs de remediere. m-am luat orbeste dupa teorii privind alimentatia copilului, mai ales in termeni de cantitate si program. am tinut mortis ca bebelusul meu sa pape "ca la carte", dupa un program pe care l-am stabilit EU. asadar, i-am dat copilului sa manance cat si cand am considerat eu, fara sa ma gandesc ca poate ea are alte ganduri. saracuta, s-a "conformat" cat a fost mai mititica pt ca nu prea avea forta sa protesteze. cum era sa nu pape daca eu ii indesam biberonul in gura? in final, la capatul rabdarii, am zis sa o las sa ceara ea de mancare si atunci doar sa incerc sa o hranesc, fara insistente. iata ca a trecut aproape o saptamana si fetita mea a inceput sa pape linistita, fara sa mai tipe si sa se mai agite. chiar a plans de foame! lucru nemaiintalnit pana acum, pt ca eu nu o lasam sa ajunga la stadiul asta. o las in ritmul ei, sa pape la orice ora vrea si cat vrea, pt ca papa bine. sper ca am descoperit problema si ca de acum lucruile vor intra pe fagas normal. un lucru e clar: nu cumva sa faceti ca mine! lasati deoparte teoriile despre greutatea copilului, cat papa, cand papa etc. atata timp cat este un copil fericit si sanatos, restul nu mai conteaza. |
Felicitari! Ai facut un lucru intelept sa iti asculti copilul
Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
lisa79 spune:
felicitari!
imi pare rau ca nu am citit mai repede subiectul tau. o prietena de a mera s-a confruntat cu aceiasi problema,fetita ei a fost nasucta prematur ,la 32 de sapt,din spital au pus-o pe programde masa,cand a luat-o acasa,normal ca a tinut-o tot pe program de masa tot la 3h. a tinut cat a tinut,dar la un moment dat nu a mai papat micuta si tipa cat putea ea cand era vorba de papa. pana intr-o zi cand sfatuita de mai multe prietene mamici si=a luat inima in dinti si nu i-a mai dat la 3h ci atunci cand i-a fost cu adevrat foame. a papt bine mersi,fara plansete si urlete.
cu cat cresc mai mari cu atat manaca mai rar. fiecare e in felul lui,Ana a mea e o fomista, de mica a fost asa...dar acum la aproape 10 luni are 3 mese pe zi si 2 de lapte.
aaa,noua pediatra ne-a zis ca dupa ce bebe are 6kg se pot scote linistit mesele de noapte.
multa bafta in continuare si bine ai venit pe DC!
Votati-o pe ANA!!!
Liliana Cocieru spune:
Buna Giani,
si eu abia acum am vazut subiectul deschis de tine. Am patit-o si eu cu bebica mea, doar ca a mea era putin mai mare si sa stii ca si eu am ajuns la aceeasi concluzie, ca trebuie sa o las si sa-i dau lapte doar atunci cand cere. Eu am mai facut o greseala... a mea manca, dar f. putin, si eu insistam sa pape tot :(.... ceea ce ducea, bineinteles, la proteste vehemente. Am patit-o la fel si cu diversificarea, care nu prea a incantat-o. Partea buna e ca a inceput sa aprecieze laptele mai mult. Acum are 1 an si o luna si inca trebuie sa o pacalesc sa manance mancare solida (ne uitam la cantecele pe calculator, rasfoim o carte, re/descoperim o jucarie interesanta), iar lapte mai mult de 170 ml la o masa nu bea nici acum... de multe ori nici atata. Are aproape 9 kg (si s-a nascut de 3,400!), dar asa e ea... Si sa stii ca si acum ma mai stresez uneori cand chiar nu vrea sa pape nimic, desi stiu ca rau fac... apoi trag aer adanc in piept, ies din camera pe cateva minute daca e nevoie :) si o luam de la capat.
P.S. Chiar ca o fi mofturi de fetite, ca eu am si un baiat mai mare si niciodata nu mi-a facut figuri din astea ;)
Liliana, mamica de Vladut (26.07.2003) si Alessia (09.10,2008)
Geani80 spune:
nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac... fetita nu a mai papat de ieri :( in 24 de ore, daca a papat 200ml in mai multe reprize..
am lasat-o in pace. am zis ca o sa ceara ea, insa nu da semne ca ar manca...
maine mergem la o dr de la medlife despre care am auzit lucruri bune (mihaela marcu cristescu). sper din tot sufletul ca in experienta ei a vazut asa ceva si va sti ce sa ne spuna. ca eu simt ca o iau razna de atata ingrijorare :(
dayanara spune:
giani, aceeasi problema am avut.o eu cu baietelul meu, niciodata nu a baut lapte cat era normal sa bea, avea zile cand bea 60 de ml la 3-4-5 luni de exemplu , asa ca ii dateam in mai multe reprize, era jale, imi venea sa ma iau la palme
avea reflux, dar nu inseamna ca vomita, problema era laptele care ii venea inapoi , il ardea pe esofag, fara sa vomite insa, nu tot timpul era asa, dar destul timp ceeea ce a facut sa nu suporte laptele din biberon niciodata, a avut si tratament cu motilium si inca un medicament pt aciditate, cat i.l dateam era ok, pe urma iar incepea asa ca am renuntat, odata cu diversificarea la 6 luni va fi mai bine
tot ce poti sa faci e s.o tii mult timp la verticala in brate sau cand sta in patut inclinata...
roxana 22 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE
Geani80 spune:
merci dayanara... e posibil sa fie si reflux. ea nu a vomitat niciodata.
slava domnului, s-a trezit azinoapte pe la 4 si a papat 150 si azi dimineata la 8 jumate inca 150... cred ca era lihnita saracuta :(
s-a strambat ea la inceput, dar nu asa tare. probabil ca inca o deranjeaza ce-o deranjeaza, insa i-a fost prea foame.
sa vedem cum evoluam azi si ce ne zice dr diseara.
voi reveni cu noutati. in caz ca alte mamici se vor lovi de aceeasi problema, sper sa le ajute cumva experienta mea descrisa aici.
dayanara spune:
geani, dupa ce bea, tine.o la verticala sa nu.i mai vina laptele inapoi, chiar daca nu vomita, ii poate provoca aciditate , asa daca o tii mult si nu mai simte arsuri (in caz ca sunt) e posibil sa uite si sa ia iar biberonul cu placere
roxana 22 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE