Prietenie intre 2 depresive

Mama si soacra mea sunt 2 persoane depresive, care iau tratament medicamentos de ani de zile, soacra are si episoade de internare in spital pe tema asta etc.
Locuind f aproape una de alta de o vreme, se viziteaza cel putin odata pe zi, daca nu mai des.
Si acum intrebarea: este sau nu bine? Adica ele oare se incurajeaza una pe alta, stiind cam cu ce se mananca boala asta sau dimpotriva, se influenteaza negativ, dand o depresie la patrat? Imi dau seama ca depinde de ce, cum discuta, insa m-ar interesa parerea voastra de oameni din afara.
Raspunsuri

Alizee spune:
De ce iti pui asemenea intrebare ? Ai observat vreo schimbare de comportament la ele, in urma legaturii de prietenie ?
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mik spune:
Caro, mie nu-mi place titlul !
Eu zic ca e un lucru bun ca se au una pe alta si pot discuta. Pot discuta linistite de suferintele lor.
Marea majoritate nu are nici cea mai mica idee de ce e o depresiune, din care cauza persoanele depresive sunt izolate caci nimeni nu stie cum sa lege contactul (teama, nestiinta, neputinta).
Ar trebuie numai sa aveti grija sa nu fie amindoua odata in episoade severe.

bobocel_07 spune:
Eu nu cred ca ai de ce sa iti faci griji.Mai bine te-ai bucura ca pot vorbi despre boala lor pentru ca se simt mai lejer stiind ca amandoua sufera de aceiasi boala, se simt in largul lor pentru ca lumea cand aude ca esti depresiv se uita cu oarecare teama la tine.Mi s-a intamplat in cercul nostru de prieten sa spuna unul ca este depresiv si ca urmeaza un tratament pentru asta, ca apoi sa se susuteasca in spatele lui ca este nebun.Total aiurea mi s-a parut dar asa este lumea rea.Asa ca nu iti mai face griji degeaba.
alexia_07

Mik spune:
Alexia, depresiunea e considerata de multi ca un capriciu sau ca nebunie curata. E foarte greu sa explici ca o persoana depresiva care nu are nici un organ clasic afectat sufera si inca profund. Si mai ales ca trebuie ajutat.

Deus spune:
poate ca se ajuta intre ele, poate ca asa le este mai usor...
Dar ce probleme au de-s depresive? Nu le poti convinge sa se inscrie impreuna intr-un club de ceva, sau sa faca undeva munca de voluntariat! Le-ar ajuta enorm sa vada ca pot sa fie utile, ca pot ajuta pe cineva!
Incerca sa le implici:-)))
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus poate ca se ajuta intre ele, poate ca asa le este mai usor... Dar ce probleme au de-s depresive? Nu le poti convinge sa se inscrie impreuna intr-un club de ceva, sau sa faca undeva munca de voluntariat! Le-ar ajuta enorm sa vada ca pot sa fie utile, ca pot ajuta pe cineva! Incerca sa le implici:-))) |
Deus, fara suparare, dar asta e mod foarte superficial de a vedea lucrurile. Depresiunea nu are o cauza imediata pe care sa pui degetul (mi-a murit pisica !), ci e o acumulare de stari si necazuri care fac ca anumite substante (dopamina intre altele) sa nu mai fie secretate corect si in cantitate suficienta de creier. Se mai produce si un efect de spirala infernala : pacientil nu doarme, lipsa somnului impiedica fabricarea dopaminei, care lipsa da insomnie, pacientul e trist si cu cit e mai trist, cu atit lucrurile merg mai prost.
Fara tratament si ajutor terapeutic si din familie nu se poate iesi din porcaria asta de boala, care din pacate nu e destul de inteleasa si tratata.
Si nu, nu e suficient sa ai o ocupatie de citeva ore pe zi/saptamina ca sa poti iesi de starea de depresiune.

Deus spune:
si cand trece depresia, oamenii sunt asa de obisnuiti sa fie tot in starea de suparare incat nici numai isi doresc sa fie altfel.
DEVII CEEA CE PRACTICI !!
Este dovedit ca atunci cand ajuti pe cineva te simti mai bine, cand esti util te simti mai bine, cand cineva are nevoie de tine gaesti energie sa faci ceva...Voluntariatul este bine venit fiindca s-ar simti utile.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto

ralcat spune:
Caro, pot sa-ti spun din experienta mea cu mama. Depresiva cu state vechi si internata de destule ori din cauza asta.
De cate ori se vizita cu amica ei buna la fel de depresiva ca si ea, era si mai picata in butoiul cu melancolie. Si parca incerca sa ne convinga si mai abitir ce viata chinuita, ce greu, ce perfect indreptatita e ea sa fie asa depresata ... uite si Marga confirma. Si la randul ei ... si Marga povestea la fel ... cum confirma mama. In loc sa incerce sa se ridice una pe cealalta, se ajuta sa se afunde. Aveau amandoua episoade severe ... de-mi venea sa urlu vazand cum mama, pe care am stiut-o mereu o luptatoare, o echilibrata o minune de mama pica lata de nu o puteam scoate din pat cu zilele, ca ea vrea sa moara ... ca nu mai are pentru ce trai.
Sau cel putin asa a fost la mama.
Acu e departe de Marga, sta cu noi si mai ales cu baiatul meu, care n-o lasa sa pice. De dragul lui a reinvatat si sa iubeasca si sa zambeasca si sa citeasca povesti si sa se plimbe. e mult mai echilibrata cand nu e influentata de cineva care sa-i confirme si s-o afunde si mai rau.
Dar depinde mult si de ce discuta, ca intre cuscre e mereu acea bariera pe care n-o poti trece. Nici una din ele nu se poate plange de alegerea facuta de cupilu personal si nici de deciziile cuplului vostru care nu-i convin, pentru ca cealalta ar reactiona invers. Asa ca poate incearca fiecare sa-i arate celeilalte ce bine ii e si ce bine va sprijina si per total sa aiba un efect bun apropierea lor.
Pup si bafta, sa va mearga bine :)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

carolinah spune:
Titlul e sugestiv, de asta l-am ales.
Nu stau decat de-o vreme asa aproape si se viziteaza zilnic, asa ca nu pot sa-mi dau seama de influenta inca. De aceea ma si intrebam, daca o fi bine, stiind care e problema.
Ele au ambele boala asta confirmata, fara niciun dubiu. E depresie de aia "fara motive" nu determinata de soc post traumatic sau ceva.
Si are dreptate Mik, nu trece ocupand-o cu ceva sau asa. Le-am implicat in multe, numai ca atunci cand ai boala asta esti obosit continuu, n-ai chef de nimic, nu te motiveaza nimic, totul e urat si negru etc.
E cumplita boala, iti distruge cheful de viata si-ti intuneca zilele. Si stiti cum se spune, cea mai contagioasa boala e cea psihica!

rrox3 spune:
Carolinah da' despre grupurile de suport ce parere ai? Iti faci probleme ca s-ar aduna acolo doar ca sa se depreseze si mai tare?
Eu zic ca-i tare bine pentru cineva cu probleme psihice sa aiba companie, sa aiba un prieten. Nu cred ca-i cazul sa-ti faci griji din cauza asta.
In rest... toate depresiile au o cauza. Cei mai multi nu sunt dispusi, sau nu pot, nu stiu, sa o caute indeajuns de bine.
Si boala psihica nu e contagioasa. Cu siguranta.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)