Copii nostri speciali! *10*
Raspunsuri - Pagina 9
andru_mami spune:
nico-da doamne sa fie ca in visul tau,doamne cred ca daca il vad mergand,cred ca inebunesc de fericire,cred ca stau beata 1 luna,,ce sa zic,stii si tu ca asta cred ca e visul oricarei mame de copil cu asa probleme;sa dea d-zeu sa fie bine la toti copiii,pe toti sa ii vad intr-o zi,cat mai curand daca se poate,sa ii vad in picioare.
pupici ioanei si spor la treaba ,sa aveti rezultate
POZE
BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA
adrianapop spune:
fetelor,,,,adrian a inceput sa vorbeasca cursiv dupa 3 ani,,,pana atunci doar cuvinte,,,unele intelese doar de el si propozitii foarte scurte
Intre 3-4 ani a inceput dintr-o data sa vorbeasca fraze intregi,sa lipeasca cuvintele si sa ne arate ce stie,,,,,la inceput mai stalcit cu mari probleme in pronuntia literei R ,L
Iar intre 4-5 ani a vorbit deja ca si fratele lui,,,,corect,cursiv si foarte multttttttt,,,,parca nu mai vrea sa taca,,,,nu se poate oprii,,,,tot vorbeste si vorbeste,,,,,,dar lucrul bun e ca vorbeste la obiect,,,,, nu bate campii
acum pronunta corect literele ,,,R il spune doar in unele cuvinte si in altele in sare din obisnuinta,,,dar vad ca ii place sa vorbeasca,,,sa povesteasca,,,sa rada,,,
el de bucurie vorbeste asa mult,,,,cand se aseaza langa mine,,,mi-ar spune tot,,,
si ca ma iubeste,,,si ca sant frumoasa,,,si ca el e cel mai iubit copil,,,ba mai mult e si leu,,cal,,zorro,,,depinde de moment si dispozitie,,,
revin,,,,ca mi s-a trezit gradinita
Dodo-pui spune:
Ma bucur sincer Adriana pentru ca vorbeste mult si corect .E ffimportant sa-i placa sa vorbeasca de aceea a si recuperat
Bogdan nu spune corect [/b]C,F,G,H,Z[/b]iar unele cuvinte le stalceste din dorinta dea spune repede tot.
Mai avem de munca dar suntem pe drumul cel bun.
Cum stiti noi am fost la B .Bodo are ochelari si mi-au spus pt prima data dr ca si fata are cataracta....acesta a fost motivul pt care am tacut...nu stiu ce sa spun.
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,BazarBogdan,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
andru_mami spune:
ma doare maseaua,nu mai pot,am sunat-o pe dr. si i-am zis ca maine sunt la ea la cabinet,si a zis sa fac si o radiografie;beyyyy,chiar nu inteleg de ce ma doare asa,daca cica mi-a scos nervul,de ce dracu mai doare?
fug sa mananc si eu ceva,daca pot,am facut pui la ceaun cu mamaliga si mujdei,dar nu stiu daca pot manca.
hai ca mai trec pe la voi
POZE
BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA
wnimra spune:
stefanut imi cer scuze ca te intreb, dar fetita a avut pt la nastere?...o hipoxie, un edem din cauza presiunii, nu stiu,...dr astia sunt tampiti , daca ai avut necazul cu fetita asta nu inseamna ca trebuie si baiatul sa pateasca cine stie ce , dar iti dau dreptate, mai bine mergi in afara la niste investigatii serioase, nu poti sta cu deciziile medicilor de la noi, azi asa mine altceva.
Pt ca il tii de picioare si el se ridica singur in fundulet poti sa il inveti sa se tina el de pantaloni de ex si sa se ridice, incet incet o sa reuseasca si poate o ia si in 4 labe sau macar taras ca la armata, o sa isi dezvolte un stil propiu de deplasare.Daca ai cald in casa il poti lasa pe jos si sa il ademenesti cu fel si fel de jucarii sa vina la ele.Noi la bobath folosim piscina cu bile , il poti lua una si cu 2-3 seturi de bile, il asezi in ea si el trebuie sa scoata capul sus si sa mimeze un tars , 4 labe , orice ca sa inoate prin bile, il ajuta mult.O minge mare, o gasesti la raionul de articole sportive din mall , eu de ex am galbena, si este maaare, il tii de glezne si el cu burtica pe minge tre' sa atinga podeaua cu manutele desfacute si capul dezlipit de minge si sa incarce mainile.Greutati de 1/2 kg, in cazul in care are un restart la una din maini, daca le tine pe amandoua pe langa el si se sprijina in ele e ok daca nu o greutate mica pusa pe manuta ca sa il achilibreze, orteze pt picioare si ghete speciale daca nu calca corect, o minge mai mica care se baga sub burtica(sa nu stea agatat, doar in sprijin, sunt la libarii din acelea colorate cu diverse marimi) si el poate sa stea in 4 labe cu ajutor pana prinde miscarea, il tii in genuchi(sa nu atinga cu fundul gleznele) cu spatele la tine , ii iei manutele si le intinzi in sus , apoi cu o miscare mai brusca il arunci in fatza, (in pat) el tre sa vina cu mainile in pozitie corecta si palmele dechise in sprijin si capul sus,apoi il tii de solduri ca sa se redereseze singur pana la tine, daca nu face corect, se fac serii de cate 8 10 exercitii pe zi chiar de 3 ori pe zi...sunt putine miscarii dar poti incepe cat de cat cu ele.
Vera la dr cu tine , sper sa te rezolve si sa te scape de suferinta.
nicoleta slabe sanse de 4 labe , doar se ridica sta putin si dupa se arunca , mimeaza un taras si sa zic ca sta mai bine in fundulet.Poop Ioanaaa
adriana poate reusim si vb intr-o buna zi ,te poop
dodo felicitari pt Bogdan, este un luptator si printzesa o sa fie bine , va poop
babette a ajuns la Constanta , o sa faca terapie hiperbara cu Vladut, ne rugam pt pitic ca sa ii fie bine si sa scape de crize, are recomandare de la un medic din afara.Abea astept sa ii vad
pe restul va pooop si mai dai cu subsemnatul pe aici
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
poze Alex
BAZAR PENTRU MIHAITA
andru_mami spune:
meyyy,am fost sa ma tund ca nu mai suportam,toata casa e numai par,imi cade rau de tot,mi-am lust si sampon de la klorane ptr caderea parului,dar nu mai puteam,nici nu il puteam lasa pe andrei sa se tarasca prin pat,ca ii intrau firele de par pringurita,si m-am hotarat sa ma tund mai scurt,desi sotul ,nu prea agrreaza parul scurt,dar acum era urgenta,trebuia sa fac ceva,si una din solutii era sa ma tund;
andrei se rostogoleste prin tot patul ,ba chiar nici nu ii ajunge,ca mereu il prin de haine sa nu ajunga pe jos,chiuie si tipa toata ziua,ma trage de par,imi da palme,ma musca,e un nebunic,un mic nazdravan.
pupici ,am fugit sa ii dau lapticul,ca a venit ora de somn,el asa adoarme,mai tarziu,ca de .daca s-a trezit la 10,nu pot sa il culc la 9seara nici de il omor.
POZE
BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA
stefanut-08 spune:
Buna seara,
Wnimra - mersi mult pentru ajutor.Incerc sa fac cat mai multe miscari cu puiul meu.Am gasit un kinetoterapeut care lucreaza cu copii la 40 km de noi.Mergem incepand de luni si sper sa fiu multumita.Macar pana vine zapada si frigul sa mergem in fiecare zi.Nu ma supar deloc ca ma intrebi de fetita, aici pe forum simt ca ma intelege toata lumea si imi descarc sufletul cu placere.Ioana a avut o mica hipoxie la nastere, a primit nota 7.Dar nu a stat la incubator deloc si nici nu a fost gavata.La eco - transfontanelare nu s-a vazut nimic.Doctorii au mers mereu pe ideea ca a facut totul cu intarziere din aceasta cauza si de aceea nu am facut prea multe investigatii.Totusi acum ca apare o problema asemanatoare la al doilea copilas incep sa isi puna intrebari.Cica nu prea se intampla coincidente si sa fie 2 copii cu probleme asemanatoare fara nici o legatura intre ele.De aceea am si facut atatea analize si investigatii, cam tot ce se face la noi plus analize genetice in Germania si totul a iesit bine.Mai putin acea atrofie a creierului care se vede la RMN..
Acum sunt bucuroasa ca putem incepe terapia Bobath si sper sa il ajute.
O seara buna la toata lumea!!!
andru_mami spune:
stefanut-ma bucur ptr voi ca ati gasit unde sa mergeti la terapie,e fff important sa faca cat mai mult de la varsta mica,asa recuperarea va fi mai buna si poate mai rapida;
sa dea d-zeu sa va fie cu folos,sa se vada ceva,si sa inveti si tu sa lucrezi acasa cu el,ca nu-i de ajuns sa lucrezi doar la centru.
sanatate multa si sa auzim de bine
pupici lui stefanut
POZE
BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA
kariguld spune:
hallo stilatelor!
sa aveti un uichend fain, cu soare si liniste!
io sunt ocupata, am multe pe cap....dar n-am uitat de voi! sanatate puilor vostri si voua asemenea!
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
andru_mami spune:
am fost la dentist iar azi,am fost si am facut radiografie,a zis ca nu se vede nimic nasol,sunt doar 2 canale pe care le-a obturat,nici infectie,si ca teoretic nu ar avea de ce sa ma doara,si sa mai astept o saptamana sa vedem daca ma mai doar,ca s-ar putea sa fie pana se aseaza plomba,sa vedem.......ce o fi pana la urma;
am trecut sa ii iau si lui andrei niste strampi ca luni plecam la spital si nu mai avea noi,si am intrat sa vad ce faceti si voi
pupici la toate si we placut tuturor
POZE
BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA