cum explic copiilor de ce i-a parasit tati

cum explic copiilor de ce i-a parasit tati | Autor: ciarli

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am doua fetite de 1 an si 10 luni (gemene) iar sotul meu s-a hotarat sa ne paraseasca.
Trecand peste restul traumelor si problemelor generate de aceasta situatie, ma intereseaza in mod special cum explic (poate nu in momentul acesta, dar in viitorul apropiat) fara sa ranesc sufletele micute cum se face ca daca tati le iubeste, le-a parasit.

M-ar interesa foarte mult sfaturi de specialitate, in masura in care cineva are timp sa-si bata capul, dar si recomandari de carti privind psihologia copilului, a copilului abandonat, a modoului de perceptie a acestora.

Va multumesc din suflet.

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Imi pare rau,Ciarli, ca sotul tau a abandonat casnicia voastra.
Le poti explica fetitelor ca mami nu se mai intelege cu tati, dar si mami si tati le iubesc la fel de mult ca pana acum.

Multa putere iti doresc.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Nu gandi asa, cel putin sa nu ai acest gand de fata cu ele ca te vor simti. Au copiii astia un nas ... moama
Tati a plecat ca e prea ocupat.
Iar voi sunteti si veti fi mult mai ocupate si nu aveti timp sa va ganditi la asta.
Asta e treaba ta personala.
Ele o vor lua ca atare. Tati nu mai sta cu noi. E ocupat. Va veni la un moment dat. Si atat.
Aceasta normalitate trebuie sa devina normalitatea voastra.
Acum depinde si de el cat doreste sa se implice.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Nu ma pricep sa dau sfaturi in astfel de situatii, dar am citit ca deseori copilul se simte vinovat pentru faptul ca parintii s-au despartit si ca unul din ei a plecat. Cand vor intreba, neaparat sa le explici ca tati nu a plecat din vina lor. Eu una asa as face. Multa putere!

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ciarli stiu ca suna dureros insa e bine sa pui problema despartiri TALE de sot separat de problema relatiei tatalui cu copii.

Din postarea ta spui ca tati v-a parasit, cred ca mai normal e sa vezi situatia asa: tati nu le-a parasit pe fete (asta depinde normal de relatia lui in continuare cu ele) ci a parasit viata ta.

Cel mai bine cand vor intreba fetele le poti spune ca tu si tati nu mai sunteti impreuna pentru ca nu va mai intelegeti insa el le iubeste la fel de mult ca si tine.

Si oricat de greu ti-ar fi, si stiu ca e greu, incearca mereu sa gandesti limpede si sa tii conflictul vostru al adultilor separat de relatia cu copii.

Imi pare tare rau, sper din suflet ca tati nu le-a parasit si pe fete.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Fetelor, este logic ca tati m-a parasit pe mine, dar implicit si pe ele. Eu vad problema din 2 bucatai, asa cum spuneti si voi, dar nu am vrut sa insisit decat pe partea traumatizanta pt copii.

Sunt absolut sigura ca pt copil nu este important ca taica-su m-a parasit pe mine, atata vreme,cat, implicit le-a parasit si pe ele.

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ciarli de ce consideri ca le-a parasit si pe ele? Ti-a spus el asta? Se poarta ca atare?

Te intreb pentru ca sa stii ca exista situatii cand tatii petrec mai mult timp cu copii dupa divort, in sensul ca pana atunci poate veneau acasa si se uitau la tv insa dupa divort dedica timp special si mai de calitate copiilor pentru ca nu mai au toata sapt la dispozitie.

Iti inteleg durerea insa poate e bine sa vezi intai ce legatura va dori tati sa aiba cu fetele, separat de durerea ta.

In rest, iti inteleg durerea, nici nu vreau sa-mi imaginez ce greu trebuie sa-ti fie cu doua fete mici, insa sunt convinsa ca doar uitandu-te la ele si iti trece supararea.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

incearca sa le spui ca tati s-a despartit de mami nu de ele!
tu ce zici? el a plecat fiindca nu le vrea pe ele, sau relatia cu tine?

Sta in puterea ta sa le faci o copilarie frumoasa care sa nu le lase traume pe viata. Daca tu esti suparata/ranita/jignita de el, de faptul ca relatia voastra a esuat, te simti la pamant fiindca tu ai visat si sperat altceva, nu le pune si lor pe umeri aceasta povara. Vor ajunge sa aiba probleme la adolescenta si nu vor reusi sa aiba relatii normale daca se vor simti abandonate ...
Iti doresc multa intelepciune si tarie!

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

http://community.webshots.com/user/Deusphoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

O prietena de-a mea s-a despartit de sot si copiii erau mai marisori. Au primit de la judecator cred o placuta pe care o lipisera deasupra patului pe care scria: "ai voie sa iubesti pe mami si pe tati la fel de mult, niciunul nu se va supara" (sau ma rog, tradus ceva asemanator).
Cred ca asta spune cam totul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

ciarli, eu nu inteleg ... de cand te-a parasit nu s-a mai interesat nici de fete :( , ti-a spus ca nu-l mai intereseaza nici copii??

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

http://www.zaman.ro/ro/detaylar.do?load=detay&link=5275

http://afdp.ro/stilul-de-viata-al-parintelui-singur.html

http://www.psihoterapia.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=524&Itemid=306

Mergi la inceput