Blocarea cardurilor Visa si Mastercard

Blocarea cardurilor Visa si Mastercard | Autor: copiloi

Link direct la acest mesaj

Imi spune si mie cineva ce se intampla?????

Am folosit de 2 ori un card mastercard in Germania, dupa care....m-am trezit ca niciun bancomat (de aici, din Germania) nu-mi mai recunoaste cardul. Am sunat la banca (BRD) si mi s-a spus ca "pentru siguranta mea" cardul a fost blocat (de catre Mastercard) caci as fi folosit cardul la niste bancomate suspectate de a fi masluite. Astea-s povesti....Cardul l-am folosit doar in bancomate aflate in interiorul bancilor, care sunt permanent supravegheate video....

Ieri imi spune sotul ca a primit mesaj pe telefon ca i s-a blocat si lui cardul BCR (tot "din motive de siguranta")....

Astazi citesc in presa www.gandul.info/news/20-000-de-romani-s-au-trezit-ieri-cu-cardurile-blocate-afla-aici-daca-esti-in-pericol-5055196" target="_blank">asta.

Ce se intampla?

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Mie mi l-au blocat de saptamana trecuta, nu stiu de ce scrie ca de ieri?

Cand sa platesc niste bilete de avion online joia trecuta...hop, cardul nu merge. I-am sunat si mi-au comunicat candid ca ei au blocat cardul, mi-au povestit istorioara cu Spania (eu am fost in Spania recent, asa ca cel putin la mine s-a nimerit tara), si mi-au mai zis un lucru interesant: nu primesc automat alt card, ci trebuie sa ma duc SA FAC CERERE pentru eliberarea unui nou card.

Ce crezi? M-am dus si...am facut cerere de anulare card, am retras si toate depozitele de la ei. Nu stiu daca trebuie sa dau numele bancii, insa nu m-am asteptat sa nu fiu informata de blocarea cardului, in conditiile in care au si nr.meu de telefon, si adresa de mail si sunt clientul lor de mai bine de 6 ani de zile.

totusi mi se pare cam abuziva inchiderea asta brusca, ce te faci daca esti in strainatate si depinzi doar de un card? Puteau sa le blocheze temporar cumva, cu posibilitate de deblocare la ghiseele bancilor lor.

In fine, ce mai conteaza. Mi-am deschis conturi la ING.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Eu de cite ori plec in Europa sun la Master Card sa le spun tocmai ca sa nu mi-l blocheze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

teribil de interesant
vad ca nu am primit nicio notificare de la ING inca iar contul e activ, cardul functioneaza, desi l-am folosit foarte des la plati online.

Roxana

Mergi la inceput

Roxana, din ce mi-au explicat ei este vorba de un procesator(?!) din Spania care a fost spart si toate datele celor ce au platit cu cardurile sunt in mainile hotilor.

Mergi la inceput

Inca ceva: cardul meu era VISA, deci nu are legatura cu Visa/Mastercard ci doar cu faptul ca l-ai folosit pentru o plata procesata prin acel procesator din Spania.

Mai am un card Mastercard la alta banca care functioneaza bine-mersi (pana la proba contrarie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Cardul meu VISA a fost blocat de acum o saptamana de catre Alpha Bank, dar m-au sunat inainte, mi-au spus care e treaba si mi-au emis alt card in cel mai scurt timp posibil(5 zile).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bumbacel

Cardul meu VISA a fost blocat de acum o saptamana de catre Alpha Bank, dar m-au sunat inainte, mi-au spus care e treaba si mi-au emis alt card in cel mai scurt timp posibil(5 zile).

bumbacel ingerasilor Tudor (9.12.2004) si Vlad (7.01.2008)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

Ai fost norocoasa! La mine este vorba de exact aceeasi banca care mi-a blocat cardul si nu m-a informat. Dupa cum spuneam am inchis deja conturile si nu mai vreau sa mai aud de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Mda....deci are legatura cu spania......si noi am fost in spania, in august, dar nu inteleg de ce s-au trezit de abia acum sa blocheze cardurile

Oare Protectia Consumatorului nu ar putea interveni sa verifice toata povestea asta, in care eu, cel putin, nu cred?!?

Mie mi-au deblocat cardul cateva minute ca sa scot ce aveam de scos de pe el, dar avand in vedere ca sunt in Germania si ca nu pot depune personal cerere de eliberare alt card, ei mi-au propus sa sun la ei de fiecare data cand vreau sa scot bani ca sa-mi deblocheze cardul pt. cateva minute . Le-am zis ca nu-s normali

Oricum, la cate comisioane incaseaza, s-ar fi putut deranja sa informeze lumea . Am online banking, puteau sa-mi lase un mesaj acolo, ceva....

In plus, la telefon, nu mi-au dat nicio explicatie!!! I-am intrebat ca ce garantie am ca daca imi emit alt card nu o sa patesc la fel?!? De abia azi am auzit piovestea cu spania....

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Eu sunt sigura ca am citit ceva pe tema asta zilele trecute.
Nu mai stiu daca am citit pe net sau am vazut la TV, n-am prea dat atentie subiectului ca nu ma afecta, dar imi e cunoscut.
Deci au anuntat. Poate ca nu eficient, dar au anuntat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Daca nu pe site-ul lor, atunci unde au anuntat????

Nu era normal sa puna un anunt acolo si pe site???

In schimb, au avut grija ca la rubrica Noutati, sa ne anunte ca:

BRD sprijina lansarea primei rachete romanesti catre Luna

Alina

Mergi la inceput