Blocarea cardurilor Visa si Mastercard

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

si mie mi-au blocat VISA de citeva ori, ajunge sa platesc pe la vreo benzinarie prin coclaurile mai pustii canadiene si hop, cardul e blocat; culmea e ca in Romania l-am utilizat mereu in ultimii ani si niciodata nu l-au blocat, prezinta incredere mai mare

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Daca nu pe site-ul lor, atunci unde au anuntat????

Nu era normal sa puna un anunt acolo si pe site???

In schimb, au avut grija ca la rubrica Noutati, sa ne anunte ca:

BRD sprijina lansarea primei rachete romanesti catre Luna

Alina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui copiloi
Mie mi-au deblocat cardul cateva minute ca sa scot ce aveam de scos de pe el, dar avand in vedere ca sunt in Germania si ca nu pot depune personal cerere de eliberare alt card, ei mi-au propus sa sun la ei de fiecare data cand vreau sa scot bani ca sa-mi deblocheze cardul pt. cateva minute . Le-am zis ca nu-s normali
Alina

Hai ca au fost ok, mie nu mi-au facut oferta asta banca de care ziceam. Macar iti da posibilitatea sa rezolvi temporar problema pe care o ai...

Mai mult decat atat, eu nici macar nu am putut sa transfer o parte din banii care ii aveam pe card in contul curent. Cica 15 zile trebuie sa ramana toti acolo pana se anuleaza cardul (care oricum era blocat de ei cine stie de cand). Eu stiam ca iti retine o suma si restul ti-i da. Eu bine, nu a fost asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu desi nu sunt pregatita in domenoiul bancar am inceput sa gandesc in simtul "bancherilor" de cand, fortuit, folosesc bani prin intermediul lor.
Am ajuns la urmaturiile concluzii care m-au ajutat f. mult pana acum:
-daca banca te pacaleste odata, o va face mereu;
-daca banca profita mai mult decat tine,o va face mereu;
-niciodata sa nu fi impresionat de avantajele oferite de banca,totdeauna exista ceva ce iti scapa si avantajul nu este de partea ta;
-daca sunt deficiente in activitatea bancii sa fii sigur ca nu sunt pt. a te proteja pe tine.
-etc., uneori imaginatia in a-ti lua banii este greu de sesizat.
Dupa acest expozeu pot sa va spun ca sunt Banci care isi respecta clientii si banci care nu-si respecta clientii;trebuie sa ai rabdare si perspicacitate ca sa le descoperi.
Din fericire ma bucur ca sunt Banci care iti ofera siguranta de care ai nevoie atunci cand esti nevoit sa depinzi de BANI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Eu desi nu sunt pregatita in domenoiul bancar am inceput sa gandesc in simtul "bancherilor" de cand, fortuit, folosesc bani prin intermediul lor.
Am ajuns la urmaturiile concluzii care m-au ajutat f. mult pana acum:
-daca banca te pacaleste odata, o va face mereu;
-daca banca profita mai mult decat tine,o va face mereu;
-niciodata sa nu fi impresionat de avantajele oferite de banca,totdeauna exista ceva ce iti scapa si avantajul nu este de partea ta;
-daca sunt deficiente in activitatea bancii sa fii sigur ca nu sunt pt. a te proteja pe tine.
-etc., uneori imginatia de a-ti lua banii este greu de sesizat.
Dupa acest expozeu pot sa va spun ca sunt Banci care isi respecta clientii si banci care nu-si respecta clientii;trebuie sa ai rabdare si perspicacitate ca sa le descoperi.
Din fericire ma bucur ca sunt Banci care iti ofera siguranta de care ai nevoie atunci cand esti nevoit sa depinzi de BANI!

Ti-am colorat cu rosu contradictia. Si cu verde rezolutia acestei contradictii pe care tu singura o dai.

b.nica, banca te manipuleaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Ti-am colorat cu rosu contradictia. Si cu verde rezolutia acestei contradictii pe care tu singura o dai.

eu l-as fi colorat si pe acel "fortuit" nepotrivit in context, findca nu prea cred c-a luat-o chiar asa prin surprindere interactiunea cu bancile, ci ca mai degraba l-a folosit incercand (fara succes) sa-l inlocuiasca pe mai vulgarul "fortat".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LidiaB spune:

E normal sa se blocheze cardurile atunci cand le folositi intr-o alta tara. Aceasta se intampla tocmai ca sa vi se protejeze conturile bancare, deci banii pe care ii aveti. In baza de date a bancilor figurati cu adresa fizica de Romania. Ceea ce ar trebui sa faceti ori de cate ori va propuneti sa folositi cardurile in afara tarii, e sa anuntati banca de care apartineti de data iesirii din tara, a intoarcerii si tara/tarile pe unde veti calatori. In acest caz nu veti mai avea probleme. Cat despre folosirea cardului online, nu se va bloca indiferent ce site folositi.

Numai bine,
LidiaB

Mergi la inceput

ar fi si culmea sa trebuiasca sa anunt mereu banca ca plec din tara...Cardul l-am facut special ca sa poata fi folosit si in strainatate, deci nu vad de ce sa-l blocheze.

Ce-i drept m-au sunat de vreo 2 ori pana acum sa ma intrebe daca anumite plati sunt facute de mine. da, erau, am confirmat, totul ok.

E clar ca nu functioneaza asa, nu am avut niciodata probleme. Am inteles acum de ce au blocat cardul (procesorul din Spania), insa nu mi-a s-a parut corect sa nu ma anunte. Atata tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

am patit si eu cu ing acum aprox.o luna cu card visa electron.m-au sunat insa sa ma anunte ca am facut ceva plati externe si banca de date a respectivului furnizor a fost sparta si pt. siguranta treb. sa imi fie schimbat cardul.am autorizat anularea cardului respectiv si in 5 zile mi-au emis altul.
insa sotul nu a fost atat de norocos.la aceeasi banca, s-a trezit cu el suspendat cand avea nevoie mai mult de el si cand i-a luat la rost au zis ca e posibil sa fi fost tinta unor fraude samd..si l-au anulat ei de capul lor,fara sa il anunte..insa asta cam pe 13-14 oct.

Cristina si Alessia Stefana
Septembrie 2009
Bazar SEBI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

ar fi si culmea sa trebuiasca sa anunt mereu banca ca plec din tara...Cardul l-am facut special ca sa poata fi folosit si in strainatate, deci nu vad de ce sa-l blocheze.

Ce-i drept m-au sunat de vreo 2 ori pana acum sa ma intrebe daca anumite plati sunt facute de mine. da, erau, am confirmat, totul ok.

E clar ca nu functioneaza asa, nu am avut niciodata probleme. Am inteles acum de ce au blocat cardul (procesorul din Spania), insa nu mi-a s-a parut corect sa nu ma anunte. Atata tot.

Mie mi se pare aiurea si sa ti se blocheze cardul fara a fi anuntat, dar cel mai mult ma deranjeaza orbecaiala asta a lor de a controla cumva lucrurile. Chestia cu fraudele este de amploare si se pare ca i-a luat si pe ei prin surprindere, astfel incat neavand posibilitati de a controla problema, incearca diferite variante: fie blocheaza cardul la fiecare iesire din perimetrul obisnuit, fie te suna de cate ori scoti/transferi bani ca sa le confirmi, fie blocheaza iar cardul (cu sau fara anunt prealabil) si te roaga cu respect sa le ceri voie de fiecare data cand vrei sa ai acces la proprii bani , etc.
Inteleg ca trebuie perfectionat sistemul si ca trebuie gasita o modalitate de control asupra sigurantei conturilor, dar citind aici tot ce s-a scris, cred ca problema se va generaliza si ca vom ajunge sa consideram ca banii stau mai bine la saltea sau la trezorerie daca ai mai multi, decat in conturile de card. Deh, avantaje si dezavantaje!
Oricum, ei n-au inca o metoda eficienta de a impiedica furtul iar noi nu mai avem siguranta sau acces neingradit la bani.

Marilena
Blogul meu

Mergi la inceput