tema pt acasa cu doi copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Lorelai, fetele tale sint unice si are fiecare ritmul ei, e bine ca nu incurajezi competitia intre ele, ele trebuie sa fie o echipa, sa faca lucruri impreuna, sa se ajute una pe alta, sa se sustina si incurajeze.
Situatia voastra de acum, cu lectiile, e de fapt o lectie in sine de viata, pentru noi, parintii si avem nevoie de multa imaginatie sa scoatem ce e mai bun din ea, fetele tale invata cum sa faca fata situatiei si cum sa scoata ce e mai bun din ele, cum sa coopereze.
Nu as pedepsi-o pe cea care zice " I'm the winner", e destul sa le repeti si ras-repeti ca nu e frumos si ca asta inseamna "teasing", ca nu se face mai ales intre frati, ca nu exista "winners" ci fiecare face ceva in ritmul lui.
As pune un ceas sau un timer, de fiecare data si as co-opta-o si pe sora cea rapida la lectii sa o incurajeze pe cealalta sa se intreaca pe sine, adica sa incerce sa-si intreaca timpul de data trecuta. Competitia cu sine insasi. O lauzi daca reuseste, cu oricit ar fi, si o incurajezi daca nu reuseste : nu-i nimic, data viitoare mai incercam si o sa vezi ca pina la urma reusesti !
Nu cred ca e bine sa le separi, nu au ce invata prin separare dar poti sa le spui ca lucreaza impreuna pina cind cea care termina prima are de ales sau o incurajeaza pe cealalta, raminind linga ea si facind o alta activitate: desenind de ex sau pleaca in alta camera sa se joace in liniste.

Succes !

-------
mamica fericita de M(2000), M-R( 2004) si MV (2008)
si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda

..........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Lorelay, sorry, nu mi-a picat fisa ca esti pe alte meleaguri.

Eu am 2 baieti, unul in clasa 1, celalalt la gradinita. Cel mic, rareori sta in alta camera, vrea "calare" pe fratele lui. Acum, dupa cateva saptamani de scoala, deja cel mare s-a invatat si isi face marea majoritate a lectiilor inainte sa vina cel mic de la gradinita.

Cand nu se poate altfel, ii dau si celui mic de lucru, ceva de desenat, colorat si sta cuminte la biroul lui.

Mie nu mi se pare corect, ca un copil sa primeasca mai mult de lucru doar pentru ca e mai rapida. Asta o va determina ori sa devina mai lenta, ori sa devina frustrata si sa se reverse asupra surorii ei, din cauza careia trebuie ea sa sufere (munceasca mai mult, sa nu se uite la desene...). Docamdata sunt mici si stai cu ele la lectii, dar mai tarziu? Cat timp vei putea sa le pazesti la lectii?

Mergi la inceput