alocatia de stat pentru copii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

In Suedia alocatia e de 100 de euro pe copil pe luna si banuiesc ca e unul din modalitatile de a incuraja natalitatea (care de fapt e prea mica in tot EU, cel putin in tarile din sudul Europei e jale). Mi se pare civilizat ca statul sa dea niste avantaje familiilor cu copii, fie prin alocatie sau prin reducerea taxelor. Aici banii astia ii primesc toti care au copii indiferent de situatia financiara si multi aleg sa ii puna intr-un cont al copilului.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Alinutza "probabil se alinieaza legislatiei din tarile UE, unde alocatia pentru copii nu prea exista",...nu e chiar asa in tarile membre UE...Dau mai jos exemple:

Germania plateste alocatie de stat pentru primii trei copii in cuantum de 154 de euro lunar/copil iar pentru urmatorii copii alocatia creste la 179 euro/luna.

Irlanda plateste lunar pentru primul si al doilea copil cate 150 de euro iar pentru urmatorii copii alocatiile sunt de 185 de euro. In aceasta tara, daca se nasc tripleti alocatia fiecarui copil va fi dublu alocatiei unui singur copil (adica 300 de euro/luna pentru fiecare copil). Daca se nasc gemeni fiecare copil va primi o data si jumatate alocatia unui singur copil (225 de euro pentu fiecare copil)

In Cehia, copiii pana al 6 ani primesc 500 CZK (aprox. 19,19 euro lunar); de la 6 - 15ani - 610 CZK (aprox. 23,41 euro lunar); de la 15-26 ani - 700 CZK (aprox. 26,87 euro lunar).

In Polonia pana la varsta de 5 ani a copilului se platesc 48 PLN (aprox. 12 euro); 64 PLN ( aprox. 16 euro) #8211; pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 5 -18 ani; 68 PLN (aprox. (17 euro) #8211; pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 18-24 ani.

In Marea Britanie: 18.10 £ /saptamanal pentru cel mai mare copil sau pentru copilul singur (aprox. 24,22 euro); 12.10£/saptamanal pentru alti copii (aprox. 16,19 euro)

Danemarca: pentru fiecare copil pana la varsta de trei ani se platesc 151 de euro/luna, intre 3 si 7 ani - 136 de euro/luna; pentru fiecare copil cu varsta intre 7 si 18 ani se platesc 107 euro/luna.

Spania plateste pentru copii sub 18 ani o alocatie lunara in cuantum de 24,25 euro. Daca venitul familiei creste peste 9.328 de euro/an atunci nu se acorda nici un fel de beneficii.

Italia acorda beneficii in functie de numarul membrilor familiei si de venitul familiei. Astfel daca o familie cu patru membri are un venit anual peste 12.500 de euro, beneficiul lunar va fi de 258 de euro/lunar. In cazul in care venitul familiei este peste 25.000 de euro anual, atunci statul va acorda lunar un sprijin de 121 de euro. Peste 67.000 de euro anual (venit al famililiei) nu se mai acorda nici un fel de beneficiu.

Vecinii nostri bulgari, acorda alocatie de 9,20 euro lunar pentru primul copil, 10 euro pentru urmatorii copii. Pentru copilul care nu a implinit un an se vor primi 51 de euro lunar.

Iar vecina noastra din vest, Ungaria, plateste pentru un copil in familie suma de 47 de euro. Daca este crescut de un singur parinte, atunci copilul primeste 51 de euro. Daca in familie sunt doi copii atunci fiecare copil primeste 51 de euro iar daca sunt in familie monoparentala statul plateste 55 de euro/copil. Pentru 3 copii, Ungaria plateste cate 59 de euro, iar daca e familie monoparenatala - 63 de euro/luna.

Lala
Asa am postat si eu,de pe pozitia mamei care isi simte copilul discriminat pentru simplul motiv ca in loc sa stea la seminte o zi intreaga sta si munceste din zori in noapte ,plateste taxe cinstit pina la ultimul leut .
A nu se interpreta ca am ceva cu cineva,insa am vecini de exemplu care beneficiaza de subventii la caldura iarna de iarna desi sunt salariati..dar deh..in cartea de munca au salariu minim..ce sa-i faci?
Niciodata nu ma uit in ograda altuia,insa ma enerveaza necinstea.De aia ne ducem de ripa...

Maminuta


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Mai stiti familiile alea pe care le mai dau la stiri si care "traiesc" - intotdeauna m-am intrebat cum - din alocatiile copiilor... Din pacate maura asta va incuraja tot statul degeaba si exploatarea copiilor. Poate va vine greu sa credeti ca sunt oameni care fac copii pentru alocatii sau care refuza sa-i dea la stat tot ca sa le poata lua alocatiile, pe care le beau la carciuma din sat imediat cum iese postasul pe poarta. Pentru ca ei sunt principalii beneficiari ai acestei masuri. Si nu mi se pare normal. Tot ei care iau ajutor social, venit minim garantat, alocatii monoparentale (ca de cele mai multe ori stau in concubinaj). Mi se pare o masura buna pentru familiile care sufera pentru ca au salarii mici, dar care muncesc si isi trimit copiii la scoala (din cate stiu eu alocatiile nu se mai dau prin scoala, nu?), care poate sunt someri si chiar au multi copii.
Ar trebui facute anchete sociale dar cine are personal, timp si bani sa se ocupe de asa ceva?
Eu, din cauza a doua saptamani lipsa din cartea de munca (pana atunci completa) nu am luat indemnizatie doi ani si ce, a interesat pe cineva? Sau ca am cumparat medicamente "pentru ca nu mai sunt fonduri" sau ca am platit analize din acelasi motiv?
La noi in tara se face discriminarea celor care muncesc, celor care sunt corecti si isi mai platesc si impozitele la timp. Si se favorizeaza statul degeaba, mancatul semintelor in poarta si trimisul copiilor la cersit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Din cate stiu eu este reglamentata chestia asta cu statul acasa din copil in copil.Stiu ca se da pana la al 3-lea copil,dupa aceea se ia doar alocatia normala,de 40 de ron.
Iar mama care sta in concediu de maternitate,poate sa stea de la primul la al 2-lea copil,ca si continuitate,deja la al 3-lea nu mai are voie,trebuie sa aiba cel putin un an de zile muncit intre sarcini!Ma insel?
Si bineinteles ca asistenta sociala ar trebui sa se implice,sa verifice daca copii au ce manca,au cu ce se imbraca,daca au caldura in casa.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Da, ai dreptate, 30 RON era marul discordiei

Ok, gandim diferit la subiectul asta. Poate si din cauza ca eu nu-i privesc ca "banii copilului" pentru ca nu vad de ce statul ar trebui sa dea bani fiecarui copil, ci il vad strict ca ajutor social.


Rationamentul tau se aplica si aici. Daca ai venit/familie intre anumite valori, primesti alocatia ce poate varia de la un maxim pt. cei cu venituri extrem de mici pina la $0 pt. cei ce depasesc limita, fie ca o depasesc cu $1 sau cu un milion, legea e una. Nu stiu pina la cit merge suma maxima, insa cu siguranta e suficienta pt cresterea unui copil. De asemenea exista si pedepse cu inchisoarea pt cei ce cauta sa fraudeze sistemul, facind declaratii de venit false. Diferenta e ca in RO, alocatia pt. copii e o suma f. mica sa acopere cheltuielile pt. copii, raportat la puterea de cumparare si ceea ce pt unii 30euro e un mizilic, pe care-l lasa la o iesire in oras cu prietenii(e un exemplu, nu stiu ce poti lua cu banii astia), pt. alti parinti reprezinta medicamente sau scutece pt. copii. Acum nicicum ar da-o guvernul, tot nu e bine, vad: daca se da, de ce se da si la aia, daca se ia, de ce se ia, ca sa se dea iar la aia...greu sa cada la pace cu voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Ei, uite ca unii romani sunt dispusi la multe si pentru mizilicul ala de 30 de euro, pentru multi se traduce in x pachete de tigari sau y cantitate de alcool, fara sa se gandeasca macar la painea de maine a copiilor, sa nu mai vorbim de haine, caiete, rechizite, in caz ca acei copii merg si la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Dragele mele, este vorba de 30RON, nu Eur... Pana acum erau 42 RON... adica ceva mai putin de 10Eur...

Se pare ca nu ati citit decat comentariile mai din urma, nu postarea mea initala.

Repet: nu diminuarea alocatiei m-a revoltat (valoarea) ci gestul statului de a imi lua si din acest foarte putin pe care il primeam, desi noi, ca si familie contribuim din plin la Bugetul de Stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada spune:

A fost o idee mai sus super ok de a se acorda acesti bani in bonuri de masa, cat despre ideea de a te crampona chiar si principial de aia 10 lei, eu zic sa inveti sa privesti si prin ochii copilului caruia ii e foame. Lasam la o parte categoriile mentionate mai sus, dar pentru unii acesti bani chiar fac diferenta!
Oricum toti platim impozite, medicamente si clinici,nu mai zic de gradinita si mai nou scoala chiar daca este de stat (n-ai vrea sa stii cat am platit de la inceputul scolii pana acum pe rechizite si inca o data rechizite, fondul clasei, fondul scolii, tabla, casetofon, excursie, crucea rosie, poze, culegeri suplimentare, cartea si caietul de engl, cartea de religie, etc..) dar cred ca putem sa-i multumim lui Dumnezeu ca suntem sanatosi si avem putere de munca. Eu una as renunta la cate 10 lei din alocatia celor 2 copii ai mei fara a face atata caz si m-as mai gandi si la alte principii.....mai altfel un pic.
A, si de fapt oricum e numai campanie electorala.
Numai bine
Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


O masura populista, care incurajeaza lenea si statul degeaba pe banii statului, respectiv ai "fraierilor" care platesc taxe. Din ciclul.. venitul minim garantat, sprijinul acordat familiilor monoparentale, indemnizatia de 200 ron pana la 2 ani indiferent daca mama a cotizat ori ba,...

Plus exploatarea la greu a copiiilor; asistenta sociala la noi este aproape inexistenta.

Mai bine ar investi acei bani pt suficiente locuri in gradinite/scoli unde sa le asigure copiiilor o hrana adecvata, ingrijire si un minim de educatie.

Asa, mai degraba este stimulata nasterea altor viitori ne-platitori de taxe..


Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Ada, iti multumesc pentru lectia de morala... din pacate chiar nu ai nimerit persoana care sa aibe nevoie de ea. Sincer, prefer sa ofer eu copiilor care au nevoie cu mult mai mult... Si chiar o fac destul de des...

Ai zis o chestie adevarata aici: e campanie electorala si au nevoie de voturi... Dar mai bine se apucau sa mai constriasca niste gradinite cu banii astia... ca tot veni vorba de educatia pseudogratuita de care copilul meu nu a putut beneficia pana acum...

Mergi la inceput