alocatia de stat pentru copii
Raspunsuri - Pagina 10
cait spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_s M-au intristat parerile multora vis-a-vis de ajutorul social...si vis-a-vis de alocatiile pentru femeile cu multi copii. Am citit fraze gen "cutarescu e in Italia la munca si nevasta-sa sta acasa cu 10 copii si traieste din alocatia lor". Serios acum, din ce ati vrea sa traiasca? Sa iasa la cersit? Are multi copii, trebuie sa stea acasa, sa le gateasca, sa-i ingrijeasca...cum o puteti invidia? Sau dispretui? Sau ma rog, ce alt "sentiment" v-a animat??!! Acest exemplu este un caz social - si trebuie ajutat de stat. Chiar daca nu va convine si vi se pare "comunism", cum am citit niste pareri. M-au deranjat iarasi parerile gen "eu nu muncesc ca sa poata cutare sa stea acasa fiindca n-are chef de munca". Va grabiti sa judecati si sa aruncati cu noroi...si e pacat, va stiu pe multe dintre voi (din citite) si va apreciez modul de gandire...dar nu va face cinste aceasta graba de a eticheta...cum puteti sti ca acel om nu are chef de munca? Poate sufera de o boala care il impiedica sa munceasca (fizica sau mentala), poate este intr-o perioada intre munci si isi cauta, face cursuri de perfectionare...poate munceste sa puna pe picioare o afacere proprie...ideea este ca nu puteti sti - eu am un vecin care de 20 de ani nu mai munceste - are o pensie imensa de la stat si intr-o zi mi-a povestit ca i-a cazut un utilaj pe el intr-o zi...dupa 4-5 operatii arata si se misca aproape normal, dar isi duce zilele in dureri insuportabile...si n-ai zice, cand il vezi e mereu cu zambetul oe buze, mereu are o vorba buna pentru fiecare. El este unul din beneficiarii sistemului "dau de la cel bogat sa aiba si cel sarac" - si va asigur ca, daca ati fi cu cutitul la os si nevoite sa apelati la acest sistem social, v-ati dori sa fie mai multi care accepta aceasta idee "comunista" si sustin financiar sistemul. O zi buna |
Eu una zic cand nu ai bani si nici resursele necesare in primul rand nu faci atatia copii si apoi astepti sa-ti dea statul alocatiile ca doar tu esti sarac dar faci copii.Copii trebuie sa-i asumi nu doar sa-i faci.
Oricum vorbind de ajutoare proportia celor care profita este multtttt mai mare decat a celor care au intradevar nevoie de ele.
Poate ca cc alocatia copilului nu este prevazuta in constitutie dar daca pentru unii este un drept de ce pentru altii nu?Doar pentru ca au parinti ce castiga mai bine?Toti sunt copii si merita sa primeasca la fel.
Cait
Home is where heart is...
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cait In Franta iti garantez ca fiecare copil are alocatie indiferent de veniturile parintilor si iti pot spune ca am vazut familii cu un venit de 12000e pe luna care au cerut si obtinut alocatia.Este un drept al copilului de care beneficiaza fiecare familie.De ce statul ar trebui sa-i trateze diferit pe copii doar pe baza veniturilor familiei. Oricum mie noua lege mi se pare ca incurajeaza natalitatea celor care asteapta ajutoare de la stat. Cait Home is where heart is... |
Cait, cei care obtinut alocatiile aveau mai mult de un copil. Pentru un singur copil in Franta nu exista alocatie indiferent de venituri :
www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/af" target="_blank">http://www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/af
Cei cu venituri mici mai primesc un complement la aceste alocatii :
http://www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/cf
cait spune:
Mik iti spun sigur ca ei aveau un singur copil si acesta adoptat si am vazut viramentul de la caf in fiecare luna si am vazut si venitul tatalui ca mama nu lucra.Acum ce declara fiecare la venituri asta nu stiu.La fel un cuplu el pilot Air France cu un super salariu ea nu lucreaza au 4 copii si alocatii caf de 500e aproape asa ca eu nu mai inteleg care e logica.
Cait
Home is where heart is...
Manuc spune:
Ma bag si eu in seama cu un exemplu care se incadreaza, dupa parerea mea, in aceeasi categorie cu subiectul curent.
Anul acesta baiatul meu cel mare a inceput clasa I si in primele zile de scoala venea in fiecare zi acasa cu cornul pe care il primea. Cornul - cum probabil stiti, e simplu, e o bucata de paine. L-am intrebat de ce il aduce mereu acasa, ca oricum nu il manaca, si mi-a raspuns ca e dreptul lui. I-am explicat ca daca el nu ar lua acel corn de care oricum nu are nevoie, chiar daca este al lui, un alt copil care nu are ce manca acasa ar fi bucuros sa-l primeasca.
Nu a mai adus niciodata de atunci cornul, dar m-a intrebat daca nu ar putea el sa mearga personal la un copil amarat sa-i duca si cornul si laptele pentru care el munceste in fiecare zi la scoala.
Parerea mea e ca multe mame ar renunta de buna voie nu la 10 RONI, ci la toata alocatia daca ar sti ca o fac pentru copii care au nevoie, dar cand stii ca o alocatie mare poate convinge niste descreierati sa mai faca un copil pe care sa-l trimita la cersit, sau oricum, sa nu aiba grija de el... parca nu e chiar ce iti doresti.
dodo spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maminuta
Dodo ,ma intreb de unde tragi tu concluzia ca exista asa o majoritate covirsitoare care fenteaza legile? Draga mea,problema reala in romania nu este aceea ca nu se colecteaza bani...nooo...ci ce se intimpla cu banii colectati?Unde se distribuie ei?Pe criterii politice,se impart unor firme capusa,pentru ca apoi sa intre in buzunarele tatucului cap de trib....ASTA E PROBLEMA REALA IN ROMANIA. Mi se pare putin rautacioasa referirea la "cei ce stati in Romania". Draga mea,in viitor probleme vor fi la nivel global,nu numai in Romania.Cit despre parerile astea formate din auzite ,prin prisma presei,a rudelor si a altor canale...in contextul in care nefiind zi de zi aici,sa treci prin toate cele....da-mi voie sa am indoieli. E simplu sa stai pe margine si sa iti dai cu parerea.Fara sa vrei,poti judeca lucrurile fie exagerat,fie subiectiv. |
Ai(aveti) dreptate, eu nu stau in RO, asa ca ce naiba imi dau eu cu parerea...Ma duc naibi la Diaspora, ca acolo mi-e locul, parerea mea nu e ceruta si nici macar citita ca ansamblu, e decimata ca la analize literare...Puneti totusi un semn de avertizare: TOPIC REZERVAT REZIDENTILOR DIN RO, sa stim sa nu va nerfam cumva
Manuc spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui dodo
Ai(aveti) dreptate, eu nu stau in RO, asa ca ce naiba imi dau eu cu parerea...Ma duc naibi la Diaspora, ca acolo mi-e locul, parerea mea nu e ceruta si nici macar citita ca ansamblu, e decimata ca la analize literare...Puneti totusi un semn de avertizare: TOPIC REZERVAT REZIDENTILOR DIN RO, sa stim sa nu va nerfam cumva |
Imi dau eu cu parerea din interior: generatia pe care o crestem cei care stam in RO va avea serioase probleme de infruntat in viitor, si economice, si de mentalitate.
maminuta spune:
Manuc..idem si generatii din nspe alte tari din lumea asta.
Stiti ce ma scoate pe mine din minti in zilele astea?Ca datorita contextului asta nebunesc in care traim,context in care am devenit roboti..serviciu,familie,indatoriri cotidiene...am uitat sa apelam la SPIRITUL CIVIC.( L-OM FI AVUT VREODATA?)De ce de exemplu noi,SOCIETATEA CIVILA in loc sa ne lamentam pe forum, sa judecam si sa comentam,nu LUAM ATITUDINE?De ce de exemplu aceasta comunitate,DESPRECOPII,nu initiaza un manifest pe care sa il semnam toti,sa desemnam niste reprezentanti care sa duca mesajul nostru celor care se joaca cu deciziile care ne privesc?
Important e ce facem s aimpiedicam acel viitor sumbru de care vorbiti,fetelor.
NU E SUFICIENT SA NE LAMENTAM SI SA NE ENERVAM PE UN FORUM.E VORBA DE VIITORUL COPIILOR NOSTRI,ORIUNDE AM CONVIETUI CA TARA IN ACEST UNIVERS GLOBAL.
cl spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mik
Cait, cei care obtinut alocatiile aveau mai mult de un copil. Pentru un singur copil in Franta nu exista alocatie indiferent de venituri : www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/af" target="_blank">http://www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/af Cei cu venituri mici mai primesc un complement la aceste alocatii : http://www.caf.fr/wps/portal/particuliers/catalogue/metropole/cf Mik. |
Nope, nu ai dreptate, vorbesc in cunostinta de cauza! Cumnatii mei au avut alocatie pentru primul copil, singurul copil, timp de 5 ani si jumatate (pentru ca de cateva saptamani au si al doilea copil, deci acum au alocatii pentru doi copii)!