Cand copilul vorbeste prin somn

Cand copilul vorbeste prin somn | Autor: ramiha

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 2 ani si 6 luni are momente cand vorbeste prin somn, cred ca atunci cand viseaza ceva. De cele mai multe ori spune scurte cuvinte, ca "Nu" sau "Da". Uneori rade in hohote, alteori abia o pot opri din plans.

Azi-noapte de exemplu a inceput sa planga. Cand am intrebat-o ce s-a intamplat mi-a spus: "m-am fript la aragaz".

Oare este ceva comun sau ar trebui sa ma alarmez? Poate o stresez eu prea mult cu diversele reguli si interdictii inerente in educatie (sa stranga jucariile, sa nu puna mana la aragaz etc)?

Tatal ei mai vorbeste prin somn, dar foarte rar. Oare se transmite genetic?

Pot face ceva in privinta asta?

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

E normal. Uneori chiuie, alte ori rade, vorbeste in somn in functie de ce viseaza,de cat de intens viseaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Fetita mea are aceeasi varsta si la fel vorbeste in somn, rade chiar suspina cateodata ... nu trebuie sa te ingrijorezi. Daca se trezeste plangand linisteste-o spunei ca a fost doar un vis, tine-o in brate pana se calmeaza si adoarme..poti sa-i spui Tatal Nostru sa nu mai visese urat. Si noi am vb in somn candva sau inca mai

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Erica spune poezii in somn - nu glumesc!
Cred ca e normal la varste mici sa retraiasca noaptea ce au facut in timpul zilei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Hahaha, tocmai mi-am amintit ca eu cu sora-mea vorbeam in somn in lb germana (noi am facut scoala germana) si ai mei erau convinsi ca vorbim in loc sa dormim, si anume in germana ca sa nu priceapa ei

Off topic: mi-e greu sa cred ca daca spui tatal nostru asta va impiedica pe cineva sa viseze urat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Off topic: mi-e greu sa cred ca daca spui tatal nostru asta va impiedica pe cineva sa viseze urat...

Caro

Asta in cazul in care nu ai credinta !

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

fetele, multumesc de raspuns, m-ati linistit. Credeam ca numai noi patim asta.

Raluca, mama Nectariei, 30.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Eu vorbeam prin somn in copilarie, ba era chiar eram si somnambula (de cateva ori s-a intamplat sa patrulez prin casa)

Si acum mi se mai impla sa vorbesc prin somn (odata la 3-4 ani, in perioade de stres maxim).

Apropo de ce spunea Carolinah, eu vorbesc franceza toata ziua la birou, si asta de vreo 10 ani, iar cand s-a mai intamplat sa vorbesc in somn, cica tolocaneam ceva in franceza .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Hahaha, tocmai mi-am amintit ca eu cu sora-mea vorbeam in somn in lb germana (noi am facut scoala germana) si ai mei erau convinsi ca vorbim in loc sa dormim, si anume in germana ca sa nu priceapa ei

Caro

Ce m-ai distrat!! Si copii mei merg la gradi germana si vorbesc amandoi in somn. Tot in germana. Ca se cearta cu colegii de la gradi, iar ei vb numai germana la gradi. Bineinteles eu nu pricep o iota din ce zic ei. Dar ma gandesc deja ca o sa vina vremea cand o sa vb intre ei in germana si noi o ne uitam ca prostii..O inteleg pe mama ta

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

A mea pitica de 3 ani o striga pe Morfea sa vina langa ea in vis....,desi eu ii vorbesc romana,sotul franceza ,la kiga vorbeste germana si e clar c turuie doar in germana ,numai ea stie ce spune in vis.

Mai nasol este ca de vreo 2 saptamani se trezeste plangand si mi-e greu sa o consolez,imi spune ca-i este frica sa doarma singura si atunci o iau la mine in pat,sa fie o strategie?

ramiha,este o reactie normala la varsta asta si daca mai merge si la gradinita e clar ca are trairi intense ,e important sa o inveti pericolul,nu te simte vinovata ca esti prea stricta cu ea,doar asa va invata

Mergi la inceput