Disparitii copii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Recunosc ca eu acum sunt mult mai relaxata in privinta copilului, dar este maricica.
Si eu, cand era mititica, imi faceam tot felul de scenarii si stateam cu ochii pe ea ca pe un tezaur.
I-am repetat continuu ca nu are voie sa vorbeasca, sa primeasca si sa plece cu strainii, dar asta nu inseamna ca, o data, nu a plecat la plimbare cu bunicul unui baietel si cu baietelul. Din fericire, sunt si acum atenta la ea.
Iti inteleg panica, dar sa nu exageram !
Solutia e sa fii atenta in permanenta la copilul tau. Atat.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Tu crezi ca hotii astia de copii sint niste timpiti? Sint in gasca...echipa mare...unul vine si te tine de vorba ..te intreaba de unde este carul mare si cel mic...altul pleaca cu copilul intr-o duba neagra izolata perfect fonic...si byebye. 30 secunde max dureaza...sparg astia in ziua de azi banci in 60 secunde.

Din pacate Guestus are dreptate chiar asa se intampla, in cazul in care nu ati citi subiectul "Unde am gresit ?" o mamica povesteste cum :

Citat:
citat din mesajul lui l_carmen2003
"Intai acum cativa ani, vreo 3 cred, Alex nu avea 4 ani inca, eram in parc cu el, ziua, vara in jur de 10,30 parca... erau 2 barbati pe o banca discutau, pareau a fi tatici de copii... eu cu okii dupa copilul meu care era intr-un topogan cu tub... si la un moment dat unul dintre 'tatici' a venit prin spatele meu si m-a intrebat ceva, dar de asa natura ca m-am intors spre el... copilul iesise din tub si conform obisnuintei m-am intors dupa copil sa vad ce directie ia... luase directia iesire din parc de mana cu celalat 'tatic'!!... sa lesin! copilul meu! L-am strigat, copilul s-a intors, respectivul i-a dat drumul la mana si a iesit tacticos fara sa se intoarca macar! Celalat 'tatic' plecase si el in graba!
Da-i mustruluiala copilului, ti-am spus sa nu pleci niciodata cu nimeni, etc... Cheama politia... pe cuvantul meu: m-au intrebat cum aratau respectivi si alti parinti au dat mai multe semnalmente decat am putut da eu! De emotie, pentru ca nu le-am dat atentie... nu stiu!"

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

AVoogt, da-ne si noua link-ul de la topicul despre care vorbesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Laura, eu nu te-am certat, am inteles foarte bine gluma ta, poate ca tonul a fost un pic mai aspru, dar eu am simtul umorului si am zimbit cind ti-am citit mesajul. Cit despre Guestus, cred ca o stie ca i-am mai declarat-o cu alte ocazii, imi este unul din cei mai simpatici DC-isti tocmai pentru simtul umorului pe care il are, uneori cam exagerat, ce-i drept.

Dar, din pacate, disparitiile de copii nu mai intra in categoria ambulanta (era un subiect pe vremuri pe aici despre o ambulanta care umbla pe strazi si nu stiu ce facea), nici in categoria omului negru. Este o realitate dura, care se intimpla zilnic pe glob.

Saca tot s-a deschis un asemenea subiect, chiar daca a inceput prost, hai sa-l facem destept si folositor. E important sa fii pregatit si copilul tau la fel pentru orice fel de situatii care pot aparea. Veti spune, ca si Laura, ca daca sint atenta si-l supraveghez, nu are cum sa i se intimple nimic, ca doar nu vine sa mi-l ia din mina. Bineinteles ca are dreptate, chiar pina acolo nu s-a ajuns sa vina cineva sa ti-l smulga din mina, dar supraveghere suta la suta nu se poate, oricit de vigilent ai fi ca parinte.

Voi incepe prin exemplu dat de mine mai sus. Cind Agata a plecat cu acel parinte, nu am gasit-o, adica nu am stiut absolut nimic despre ea timp de 50 de minute! Stiti cum este sa nu stii unde iti este copilul, timp de 50 de minute!?! Groaznic, nici macar nu poate fi explicat in cuvinte. Citisem o gramada de articole, de materiale, de studii, de critici aduse studiilor, de marturii ale parintilor carora le-au disparut copiii... credeam ca stiu totul despre asa ceva... dar cind ti se intimpla tie, iti dai seama ca nu stii nimic. Cind am ajuns la patinoar si nu am vazut-o, nu am intrat imediat in panica, am cautat-o peste tot pe unde banuiam ca ar putea fi (vestiar, toalete). Apoi am inceput sa intreb pe toata lumea, calma inca, daca au vazut-o... Exact ca in cazurile citite de mine, toti au vazut-o, chiar cu citeva minute in urma, dar copilul meu nu era nicaieri. Am chemat paza, am inceput sa o cautam in tot complexul... calmul meu a durat exact un sfert de ora. Cind am realizat ca nu este si ca poate fi oriunde... mi s-au taiat picioarele, am simtit cum se face dintr-o data o liniste adinca, totul era acolo, in tacere, nu mai copilul meu galagios nu! Poti sa mori in acel moment, pur si simplu, ti se opreste inima si gata! Asta am si simtit, ca mi se pune o gheara in piept, gheara care m-a tinut luni de zile dupa aceea, una din crize fiind chiar destul de serioasa (din nou, Maru stie!), ca nu mai am aer si ca totul s-a sfirsit. O senzatie de sfirseala cum n-am mai simtit-o niciodata pina atunci. Dar eu mai am doi pitici linga mine, m-am uitat la ei si m-am mobilizat: trebuie sa ma misc, orice secunda este importanta, trebuie sa fac ceva. Da, dar ce? Atunci mi-am dat seama ca eu, mama grijulie (care e tot timpul cu ochii pe copii ca pe butelie, care sta de 8 ani acasa sa si-i creasca pentru ca nu am incredere sa-i duc la gradinita, nici macar sa-i scot din casa), informata si citita lu' peste, eram paralizata si incapabila sa fac ceva, pe de o parte de sfirseala care ma cuprinsese, dar si din cauza ca nu aveam nimic la indemina: lista de telefoane de urgenta (oficiale, prieteni, cunostinte), bani de taxi, lista cu alte locuri unde as putea apela in caz de... absolut nimic. M-am trezit singura, cu doi copii mici, intr-un birou al unui patinoar, cu un baiat tinar si nestiutor pe post de paza al acelui patinoare... si nu stiam incotro s-o apuc. Mi-am luat copiii si am plecat acasa, cu ultima speranta ca, poate o gasesc acolo. Dupa ce am alergat plingind pe strada pina acasa, tirind piticii dupa mine... am ajuns acasa si: nu era! Atunci am simtit cum s-a darmat totul in mine: a disparut Agata! Am intrat in casa si am intrat in aceeasi paralizie, ca nu stiam cum sa procedez, unde sa sun... am inceput sa caut pe net numarul de la Amber Alert, am intins telefonul sa sun la 911 (si pe asta il uitasem in paralizia si nestiinta mea)... cind a sunat telefonul: mami, sint la gradinita, m-a adus tatal unui baiat aici si ma aduce acum acasa inapoi! Of! Am inceput sa pling prosteste si nu m-am mai oprit pina seara tirziu...

De ce v-am povestit toate acestea? Ca sa intelegeti ca cei mai multi parinti nu sint deloc pregatiti pentru ceea ce li s-ar putea intimpla, copiii cu atit mai putin. Cum va spuneam, Agata mea stia de toate, fara sa o sperii, de la 4 ani i-am tot spus de ce sa se fereasca. Si cu toate acestea, nenorocirea s-a intimplat: s-a urcat in masina unei persoane cunoscuta din vedere, numai pentru ca era un copil in masina si, si-a spus ea, ca nu are cum sa i se intimpla nimic. Fals, pentru ca putea fi oricine in acea masina, poate chiar o persoana pe care sa creada ca o cunoste, ca doar la acea usa vin mereu masini cu parinti care isi iau copiii... si copiii se simt oarecum in siguranta cu oricine opreste acolo, mai ales daca mai are un copil in masina. A durat citeva secunde totul, ea nu voia decit sa ajunga acasa, ca incepea emisiunea ei preferata... abia dupa ce a ajuns in masina si-a dat seama ca e aproape un strain, ca il stie din vedere, nici de asta nu mai era sigura cind a vazut ca... pe copil nu-l cunoaste (era fratele celui care facea patinaj)... si a intrat in panica, si-a adus aminte de tot ce ii spusesem, de pozele copiilor disparuti si nemaigasiti sau gasit morti, de tot ce ii spusesem de-a lungul timpului despre aceste situatii. Prea tirziu... ceea ce facuse putea sa-i fie fatal! Si-a zis ca daca incepe sa plinga, nu e bine, asa ca, foarte calma aparent, l-a intrebat pe barbatul respectiv daca are un telefon mobil, ca sa o sune pe mama... gindindu-se ca asa isi va da seama daca e un om bun sau rau. Din fericire, era un om bun, un parinte inconstient, care a luat copilul altuia din locul unde trebuia sa vina mama sa il ia, dar doar din dorinta de a face un bine... Cit despre mine, eu am reactionat mult mai rau decit ea, am picat testul cu brio...

Deci, daca tot am deschis acest subiect, poate invatam ca trebuie sa avem la noi (nu acasa), o lista cu tot ce ne-ar putea ajuta in diverse situatii, iclusiv aceea in care nu gasiti copilul. Iar copilul trebuie sa stie de foarte mic ca nu se pleaca sub nici un pretext si cu absolut nimeni din locul unde parintele il stie si va veni sa-l caute (vorbesc despre copiii mai mari, dar si cei mici, cum au fost situatiile date din gradinite). Daca s-a intimplat sa se rataceasca, ar trebuie sa aiba ceva la el, scris pe o eticheta de la haina, oriunde, cu numele si un numar sau doua de telefon. Cit despre persoanele straine, fara sa-i invatam sa fuga de toata lumea, trebuie sa-i invatam sa fie prudenti. Nu orice persoana straina care se apropie de ei le vrea neparat raul, dar o persoana straina nu are nici un motiv sa reduca spatiul public dintre ei (1-2 m), sa-l atinga, sa-i ceara sa vina cu el (sa-si caute ciinele sau copilul disparut, sa-i dea bomboane sau sa-i vada nu stiu ce animal care se afla in masina, masina care se afla la doi pasi - motivele cel mai des invocate de catre rapitori). Da, vin, dar stati intii sa o intreb pe mama/tata/educatore/profesor! E suficient, daca are ceva de ascuns, persoana va pleca imediat. Si asta e doar inceputul, sint multe, multe sfaturi utile care se pot da pentru a preveni situatii neplacute sau tragice. Atit cit se poate macar...

De exemplu, eu sint parinte benevol la scoala Agatei. Ieri am primit de la scoala o foaie cu sfaturi in caz de alarma, semn ca trebuie evacuata cladirea sau ca o persoana intrusa se afla in scoala. Prima parte e logica si stim de mult aceste lucruri, dar ca parinte crescut si scolit in Romania, reactionezi ciudat la a doua parte: cum adica un intrus? Ce fel de intrus? Si scrie acolo cum sa iei copiii, sa te retragi intr-o clasa, intinsi pe jos, linga un perete, in spatele unor banci sau mese... si mai multe, dar nu sint de spus, ca oricind ar putea citi omu' negru'... ca si el invata ce sa faca in caz de... ca si noi. In primul moment, iti vine sa spui: woau! astia-s paranoici de-a dreptul! Da, dar dupa ce afli ca in nu stiu cite scoli au intrat dezaxati si au tras cu arma in stinga-n si-n dreapta... sufli si in iaurt si ti se pare la fel de normal sa primesti sfaturi pentru asemenea situatii la fel cum ti se pare normal sa primesti sfaturi cum sa evacuezi cladirea in caz de foc.

Vreau sa spun ca, poate cazurile de rapiri nu or fi chiar atit de multe incit sa ne ingrijoreze, sa ne streseze, oricum, nu mai mult decit alte situatii, dar atit timp cit macar un copil a fost rapit (si nu e unul, ca sint mult mai multi despre care vuiesc ziarele) si nu a mai fost gasit sau a fost gasit mort si stim si ceea a dus la moartea lui, trebuie luat in serios si acest aspect al problemei si actionat ca atare.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

asa avooogt. thanx ca m-ai salvat de la linsaj.

si ce credeti voi...ca l-carmen2003 este o mama iresponsabila? si ea spunea la fel...ochi ca ai mei nu are nimeni ...sint 1000% atenta cind ies cu copilul...etc etc. asa cum faceti si voi...bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielac

AVoogt, da-ne si noua link-ul de la topicul despre care vorbesti!

Unde am gresit?...subiectul a fost inchis.

Guestus o incurcase-i

de

AVoogt

Mergi la inceput

Guestus, nimic nu functioneaza! E o sursa de facut bani pentru unii si, ca orice hot care se respecta, cit traieste invata! Cu cit parintii inventeaza metode prin care sa-si apere copiii, cu atit mai mult hotii sint motivati sa gaseasca punctele slabe ale acestei aparari si sa contraatace. In cazul aparatului dat de tine, vor inventa daca nu au facut-o deja, tot felul de aparate care le vor depista si primul lucru pe care il vor face este de a-si schimba infatisarea (crezi sau nu crezi, stiu de la Amber Alert un caz in care acest lucru a fost facut in toaleta unui magazin, cind mama a inceput sa urle ca i-a disparut copilul, usile au fost inchise automat... iar copilul a fost gasit cu femeia care il luase, adormit si cu parul vopsit din negru in blond cu un spray), de a lua telefonul sa de a depista orice alt obiect prin care cei care il cauta ar putea sa-i ia urma: bratari, GPS-uri, cipuri etc. Asa ca, nici cu 1000 de dolari nu poti sa dormi linistit (unele costa mult mai mult decit cel dat ca exemplu de tine).

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Domle...yo nu glumesc aici. Daca ai palpitatii ca o sa fie rapit copilul....cumpara un aparat gen GPS si stii unde este in orice secunda. Ce este asa greu? Aia este cea mai buna metoda...nu sa citesti pe bloguri despre copii rapiti pt organe...cornee...sau mai stiu yo ce.
Presimt ca in urmatoarele 20 minute apar doamnele care cer decapitarea criminalului...arderea in piata etc.

Deci masori si stii direct in secunda 2 unde este copilul...mai mult de atit ce vrei?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Guestus, nimic nu functioneaza! E o sursa de facut bani pentru unii si, ca orice hot care se respecta, cit traieste invata! Cu cit parintii inventeaza metode prin care sa-si apere copiii, cu atit mai mult hotii sint motivati sa gaseasca punctele slabe ale acestei aparari si sa contraatace. In cazul aparatului dat de tine, vor inventa daca nu au facut-o deja, tot felul de aparate care le vor depista si primul lucru pe care il vor face este de a-si schimba infatisarea (crezi sau nu crezi, stiu de la Amber Alert un caz in care acest lucru a fost facut in toaleta unui magazin, cind mama a inceput sa urle ca i-a disparut copilul, usile au fost inchise automat... iar copilul a fost gasit cu femeia care il luase, adormit si cu parul vopsit din negru in blond cu un spray), de a lua telefonul sa de a depista orice alt obiect prin care cei care il cauta ar putea sa-i ia urma: bratari, GPS-uri, cipuri etc. Asa ca, nici cu 1000 de dolari nu poti sa dormi linistit (unele costa mult mai mult decit cel dat ca exemplu de tine).

domle...este o masura de protectie.
ca orice hot care se respecta nu o sa vina sa fure copilul tau care are GPS si o sa-l rapeasca pe ala care nu are...ca doar nu este prost sa se complice. Si 99.99 din 100 nu au nici un GPS...asa ca alegerea este mare.

Mergi la inceput

Ba te contrazic, Guestus! Ce tu crezi ca hotii astia-s prosti? Mai bine fur un copil cu GPS si il inlatur, pentru ca asta arata ca parintii au bani, poate fi rascumparat... daca au bani inseamna ca e bine ingrijit, cu singe nobil, scolit, educat, curat... etc.

Daca te duci in piata si cineva are pe o taraba fructe si legume pe care le da pe gratis, le iei? Nu te duci acolo unde dai un bani, ca sa fii sigur ca iei ceva bun? Cel care da pe gratis, sigur o face pentru ca fructele si legumele lui nu sint bune, altfel care ar fi motivul? Asa si cu hotu' si copiii!

Mergi la inceput