Va inchinati cand treceti pe langa o biserica?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

eu nu am nici o problema in a merge in orice biserica, imi plac in special cele catolice, ascult muzica si slujbele, sint absolut inaltatoare, ma uit si la arhitectura si statuile din interior dar le apreciez ca pe orice arta, nu simt nevoia sa ma inchin la ele;
nu ma incomodeaza sa fiu in nici o biserica, ma pot reculege si ruga D-zeului meu oriunde...crezul meu sta in sufletul meu nu in cladirea numita biserica...si in mijlocul padurii daca as fi m-as putea ruga la fel, nu consider un pacat, din contra imi place sa vad diferite culte cum se desfasoara

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Il saluta pe Dumnezeu, Allure, il saluta pe Dumnezeu, de aia fac cruce.

Iasmin, dar Ioan Botezatorul cum il "saluta" pe D-zeu, tot facandu-si cruce?

Beren- cand o sa ma trag de sireturi cu sfantul Ioan, o sa il intreb si o sa te informez Deocamdata, eu inot intr-un ocean de mandrie (bine ca nu sunt singura), nu prea am cum sa ajung la masura sa...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Crucea pe care a fost rastignit Iisus Hristos a "aparut"dupa moartea lui Ioan Botezatorul.
Allure, n-am pus niciun semn de egalitate intre Dumnezeu si femeia respectiva.In alta ordine de idei, Iisus a fost mai intai om. Asa cum baiatul de pe front saruta ceea ce repezenta poza,si nu hartia din care era facuta fotografia, asa si noi, ne inchinam nu unei caramizi, ci acelei persoane care este reprezentata pe caramida.Si da, Iisus Hristos a fost vazut in carne si oase de catre apostoli, la fal si Fecioara Maria "mai marita decat heruvimii si mai slavita fara de asemnare decat serafimii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

"Caci cuvantul Crucii, pentru cei ce pier , este nebunie; iar pentru noi , cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu" (I Corinteni 1, 18)

Allure, au scris si alti protestanti la acest subiect, dar tu esti un pic cam prea "aprinsa" si postarile tale seamana a prozelitism. Se vede ca te consideri superioara , ca te-ai luminat tu citind Biblia, ca ne consideri mai inapoiati pe noi astia care ne facem semnul Sfintei Cruci, ( "multi chemati, putini alesi", nu-- dar ca fapt divers , asa, sunt mai putini ortodocsi si catolici decat restul care nu recunosc crucea ), dar sa stii ca nu e nevoie sa ne dai tu de gandit, suntem totusi in stare sa gandim si singuri.

beatrice75. Copiii mei (dar si eu) au sarutat ecranul telefonului mobil, pe care aveam o poza cu sotul, o luna de zile cat a fost plecat din tara, chiar ii spuneau :te iubesc tati, sa vii repede acasa! Asa simteau ei ca sunt mai aproape de taticul lor, si nu e vorba de cerintele nimanui , era doar modul de a ajunge mai repede, cu gandul la el (ca doar nu iubeau telefonul sau poza de pe el, nu vorbeau cu telefonul sau cu poza).

Nikole, eu te-as sfatui sa discuti problema ta cu un duhovnic. (Tinand cont ca ai zis ca ti s-a mai intamplat si in tara, cand aveai la tot pasul biserici ortodoxe, de ce n-ai intrebat atunci un preot?)
Oricum, ai spus ca ai biserica ortodoxa la o ora cu masina , de la tine de acasa, ceea ce nu-i chiar asa rau, ai putea sa ajungi duminica la liturghie si sa discuti cu parintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
Beren- cand o sa ma trag de sireturi cu sfantul Ioan, o sa il intreb si o sa te informez

Dupa cum vezi, nu e nevoie: ti-a explicat Beatrice ca semnul crucii nu avea cum sa existe in timpul vietii lui Ioan Botezatorul, deci el folosea alt "salut". Daca era suficient de bun pentru el, n-ar fi si pentru tine? Sau orice alt credincios?

Mergi la inceput

Beren, ar fi multe de zis, nu trebuie sa imi explice nimeni ce si cum. Poate te-ar mira sa auzi ca semnul crucii exista si inainte dar mai ''ascuns''. Cat despre ceea ce e bun pentru altii- e bun si pentru mine, scuza-ma, nu ma ghidez intotdeauna in viata dupa lozinci. In fond si la urma urmei, nu am fost nici unul in vremea Sfantului sa vedem cum anume Il saluta!!! Sau ma insel??? Io una nu am fost si bat la pareu ca nu a fost nimeni din vremea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Foarte interesant, Iasmin. Sa reformulez afirmatia ta: "n-am fost nici unul" contemporani cu Ioan Botezatorul (evident), deci nu stim cum "saluta" el pe D-zeu (fals, stim pentru ca era un evreu credincios, iar religia iudaica avea mai mult de doua mii de ani atunci - era bine stabilita). In schimb, tu stii despre existenta semnului crucii (cu simbolismul actual, presupun, altfel nu are nici o relevanta) inca inainte de nasterea lui Iisus fiul lui Maria ... Fascinant, vrei sa ne spui si noua mai multe despre acest aspect?

Mergi la inceput

Fascinant, Beren, de-a dreptul fascinant atata interes de-o data despre ceea ce stiu sau cred io....Eu sunt out of the question here, okay?? Ceea ce stiu, ceea ce sunt...Ar fi cu adevarat interesanta o discutie dar nu e nici locul si nici cazul.
Si sa nu incepem cu "fals, stim pentru ca era un evreu credincios, iar religia iudaica avea mai mult de doua mii de ani atunci - era bine stabilita". Religia iudaica le spunea sa mearga in pustie si sa propovaduiasca, sa ''boteze''???? Uite, asta chiar n-am mai auzit.

Ah, ai auzit de ''tonul face muzica''??? Sarcasmul e...overrated

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Nu inteleg de ce tb sa dam atitea explicatii ca avem icoane sau semnul Crucii,un pic de respect n-ar strica,fiecare religie cu ale ei,fiecare e liber sa practice sau sa dezerteze,Dumnezeu nu obliga pe nimeni la nimic.Ortodocsii se inchina la biserici si asta e,ca intelegeti sau nu,ca o faceti sau nu,e pb voastra,ca degeaba am explicat ca in biserica e Hristos pe masa,in Impartasanie,si ca pe El il salutam,degeaba a explicat Beatrice ca la icoane e cam cu o fotografie de-a celui drag,cui nu i se potriveste aceasta religie,sa se lepede de ea si gata.

Ce nu inteleg deloc-si uitati-va la toate subiectele care se refera la practica ortodoxa-e ce cauta sa tulbure,sa agite,sa iscodeasca,ispiteasca sau cum vreti voi,persoane care nu apartin acestei religii,care n-o inteleg sau de care s-au lepadat.Si,in loc sa-si vada de noua credinta sau de libera cugetare,vin sa ia si altii dupa ei,cred ei,sau macar sa-i tulbure.

Cum ar fi sa ma duc eu acuma la subiectul cu tarotul de ex sa ma bag in discutie si sa le spun ca nu e bun tarotul lor sau ca nu stiu ce varianta e mai buna decit alta.

Inca o data:putin respect:e vorba de o practica ortodoxa.Ca va place sau nu,o gasiti stupida sau nu,noi o practicam,nu e cazul sa avem a ne tot justifica pt asta,noi nu sintem doar cu Sola fide sau cu sola Biblia,sintem si cu Sfinta Cruce,asa e la noi si punct.

Nu cred,drgaa Allure,ca tu aici in Canada ti-ai permite sa te duci la un musulman sa-l intrebi nu stiu ce despre religia lui care nu ti-ar placea sau n-ai intelege,nu?Sau pe altul de oricare alta religie care n-ar avea sola biblia.Ei,considera-ne si pe noi tot asa:unii cu religia lor,unii de se-nchina la biserici cu semnul Crucii,ia sa le-o respect,asa sa-ti zici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamabear
[br
Nikole, eu te-as sfatui sa discuti problema ta cu un duhovnic. (Tinand cont ca ai zis ca ti s-a mai intamplat si in tara, cand aveai la tot pasul biserici ortodoxe, de ce n-ai intrebat atunci un preot?)
Oricum, ai spus ca ai biserica ortodoxa la o ora cu masina , de la tine de acasa, ceea ce nu-i chiar asa rau, ai putea sa ajungi duminica la liturghie si sa discuti cu parintele.

Da, problema e ca nu am masina..deocamdata, dar daca imi ajuta D-zeu, voi ajunge cu siguranta, vreau sa ma spovedesc, as vrea chiar pana sa nasc, daca s-ar putea...

Nu am intrebat in tara, pentru ca am ignorat problema, m-a incercat un sentiment de neputinta, de furie cumva...de tristete, nu stiu, ceva nasol oricum.
Am zis ca e mintea mea de vina, am ignorat in speranta ca nu se va mai repeta...se repeta
Ulterior am inceput sa ma rog fara icoane...in sinea mea, oriunde ma aflam, in tren, la munca... le-am strans , le am intr-un locusor al lor...am tot respectul pentru credinta in care am fost crescuta, dar este foarte deranjant ce mi se intampla, si mai rau ma indeparteaza de D-zeu.

Voi vorbi cu un preot

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput