Va inchinati cand treceti pe langa o biserica?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Il saluta pe Dumnezeu, Allure, il saluta pe Dumnezeu, de aia fac cruce.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

crede-ma pe cuvint ca D-zeu nu are nevoie sa-l salute muritorii;
faptele de mintuire (ca la asta se rezuma povestea) sint altele: roadele duhului sfint, iar alea trebuie facute in permanenta, nu numai cind treci pe linga biserica;
D-zeu nu e vecinu' de la 3 sa-l salut eu cind trec pe linga el

de fapt D-zeu nu are nevoie de majoritatea ritualurilor pe care le face omul in detrimentul celor ce trebuie facute cu adevarat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

O sa aleg sa nu te cred Allure.. Relatia mea cu Dumnezeu nu trece pe la tine Ce cred eu despre Dumnezeu e alegerea mea si nu ma poti obliga sa nu Il salut. E alegerea mea, asa cum alegerea ta este sa Ii atribui lui Dumnezeu judecatile tale personale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

"...iar oamenii se inchina la cruci, tablouri si statui"(Allure)
Oamenii nu se inchina la statui, ci la ceea ce reprezinta acele statui. Inainte cand barbatii plecau pe front si scoteau din buzunar poza sotiei/copilului lor si o sarutau, sarutau hartia?
Nu, ci persoana care era reprezentata in acea fotografie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure

crede-ma pe cuvint ca D-zeu nu are nevoie sa-l salute muritorii;
faptele de mintuire (ca la asta se rezuma povestea) sint altele: roadele duhului sfint, iar alea trebuie facute in permanenta, nu numai cind treci pe linga biserica;
D-zeu nu e vecinu' de la 3 sa-l salut eu cind trec pe linga el

de fapt D-zeu nu are nevoie de majoritatea ritualurilor pe care le face omul in detrimentul celor ce trebuie facute cu adevarat

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Allure, sunt de acord cu tine. Nu pot sa dau citate din Biblie, dar dupa umila mea parere, biserica este in suflet, nu ai nevoie de o cladire din piatra si beton ca sa-l gasesti pe Dumnezeu acolo si sa-l "saluti" ! Eu il "salut" in fiecare dimineata in intimitatea casei mele si daca e sa ma auda, cred ca ma aude la fel de bine si asa.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Il saluta pe Dumnezeu, Allure, il saluta pe Dumnezeu, de aia fac cruce.

Iasmin, dar Ioan Botezatorul cum il "saluta" pe D-zeu, tot facandu-si cruce?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

"...iar oamenii se inchina la cruci, tablouri si statui"(Allure)
Oamenii nu se inchina la statui, ci la ceea ce reprezinta acele statui. Inainte cand barbatii plecau pe front si scoteau din buzunar poza sotiei/copilului lor si o sarutau, sarutau hartia?
Nu, ci persoana care era reprezentata in acea fotografie.

chiar asa...ce reprezinta acele statui??? sa nu-mi spui ca pe D-zeu ca nu l-a vazut nimeni si nu stim cum arata...nici intr-un caz asa cum ne imaginam noi.
si repet, porunca spune clar "sa nu-ti faci chip cioplit si sa nu te inchini la el"

exemplul tau e prost cu femeia si poza; compari pe D-zeu si legile lui cu femeia si cerintele ei??

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

O sa aleg sa nu te cred Allure.. Relatia mea cu Dumnezeu nu trece pe la tine Ce cred eu despre Dumnezeu e alegerea mea si nu ma poti obliga sa nu Il salut. E alegerea mea, asa cum alegerea ta este sa Ii atribui lui Dumnezeu judecatile tale personale.

nu e nici o suparare. e dreptul tau constitutional sa faci ce vrei. aici discutam ce facem fiecare si venim cu argument daca putem. nu fortam pe nimeni sa faca nimic. e o discutie, atita tot. crede-ma ca nu vreau sa fac adepti. :)

din punctul meu de vedere trairea religioasa sau crezul nu trebuie bazate pe indicatiile pretioase ale nu stiu carei biserici, pe ritualuri mistice propovaduite de preoti, respectiv traditii inventate dupa ureche...cel mai sigur principiu e SOLA SCRIPTURA, din pacate nici pe ala nu e multa lume in stare sa-l descifreze.
de aia e atita buimaceala in religie...
deh, multi chemati, putini alesi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Vreau sa impartasesc cu voi o..traire intima, o...frustrare, exact asta este.

Sunt crestin ortodoxa,asa am fost botezata, asa am fost crescuta.
De putin timp, mai exact doua luni, locuim in Brazil, tara majoritar catolica.
Sunt genul de persoana care are nevoie de biserica,de comfesiune/spovada, astfel ca am inceput sa merg la biserica catolica de aici, chiar si pentru 30 minute, atunci cand sotul poate sta cu Kevin, fug in casa Domnului, e refugiul meu.

in fine...ieri am intrat in biserica, am stat ceva timp, la iesire, una dintre statui mi-a atras privirea.
Este vb despre Nossa Senhora Aparecida, ocrotitoarea Braziliei.
In cateva minute, mi-am dat seama ca m-am" pierdut",ca vorbeam cu o statuie, nu stiu daca ma fac inteleasa, am pierdut din vedere semnificatia statuii, o priveam absorbita,si am simtit ca idolizez fix statuia, si nu pe Maica Domnului, nu stiu, dar m-a intristat sentimentul...

mi s-a intamplat ceva asemanator cu ani in urma, in timpul rugaciunii, cu icoanele, si e frustrant, e deranjant ptr mine, simt cum..."alunec" , nu stiu daca i s-a mai intamplat cuiva, sau sunt eu ciudata...

asadar din pacate, inteleg puctul de vedere a lui Allure.

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

nikole, nu esti ciudata, esti normala...inseamna ca gindesti cu creierul; statuia aia e... o statuie, atita tot
omul in istorie a avut nevoie de reprezentare palpabila a lui D-zeu, de aia si-a creat "chipuri" fel si fel dar Biblia, citita cu atentie, spune altceva.
nu caut sa incit spiritele in nici un fel, va dau doar de gindit :)

Mergi la inceput