mezelurile NU sint bune!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Nu stiu cat costa 2 crenwursti, dar sigur nu mai scump de o punga cu cereale, vorbesc de cerealele simple, fara arome, cacao, miere. Burta e mai plina de la cereale decat de la crenwursti. Un kil de rosii - azi am luat de la supermarket - 2,90 lei, o salata costa aproximativ 3-4 lei, depinde de cat e de mancacioasa familia . Degeaba se spune ca e scump sa mananci sanatos, ca nu este. Sincer, acum cheltui mult mai putini bani pe mancare decat cheltuiam inainte, nu mai cumpar carne, mezeluri, lactate si oua. In schimb cumpar multe legume, fructe, nuci, migdale, masline, ciuperci. Deci faza cu parintii saraci nu tine, eventual cand acesti parinti saraci nici nu cumpara mancare, ci primesc. Aici intr-adevar nu se mai poate comenta, mananci ce ai. Dar nu cred ca e cazul aici.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Mdaa,inca o data repet,greu e cu moderatzia asta!

Care moderatie Dana? Gradinita la care vreau sa-mi inscriu copilul zice asa:

"Meniul gradinitei noastre este unul diversificat si echilibrat. La micul dejun copiii primesc tartine cu branza topita, branza telemea, pateu, unt cu gem, unt cu miere, pasta de ton sau cereale cu lapte, omleta, friganele, crenvursti, la care se adauga ceai, lapte sau iaurt."

Daca impart pe zile ce-am inrosit mai sus, imi rezulta ca in fiecare zi copilul meu va mananca nesanatos la micul dejun. Deci, a cumpara si acasa aceste produse nu-mi mai suna deloc a moderatie.

Cristina,

2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

edit, ca am dat quote la alt mesaj

Citat:
Claudia culmea e ca pentru a manca sanatos nici nu e nevoie sa gatesti prea mult. Mancarea sanatoasa e de fapt mancarea ne-preparata: fructe, legume crude, cereale in m u i a t e in apa, seminte si nuci ne-prajite. Alimentele preparate la foc isi pierd majoritatea vitaminelor si mineralelor. Iar daca ne gandim la bani, chiar daca iarna legumele sunt mai scumpe, carnea oricum, e mai scumpa. Si nici nu-i musai sa cumperi exotisme, se pot manca, chiar se recomanda, legume de sezon.

Crede-ma ca am grija ce baga copilul meu in gura dar fara sa exagerez. Daca a prins un cremvusti nu e capat de lume. Pe mine ma deranjeaza ca sunt catalogata ca ignoranta, lenesa si fara bun simt.
Citesc pe forumul asta de ani de zile si zic, ca uite ce de mame perfecte sunt in Ro, iar de cate ori merg in RO ma intreb unde sunt toate mamele ce zic ca sunt perfecte?
Vad mame cu cola in sticlutza cu biberon, vad copii ce la 4 ani nu stiu sa manance singuri, vad copii ce sunt inca afara la 11 noaptea, vad copii ce mananca numai dulciuri si ma intreb mereu , mai dar mamele ce striga, EU IS PERFECTA, unde sunt.
Cred ca sunt alte multe porcarii pe lumea asta mult mai periculoas decat un cremvusti sau salam si nimeni nu se socheaza.
Merg acum la masa ca striga copilul dupa mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Claudia, perfect de acord cu tine! Daca nu vin si insir lista de cumparaturi aici si spun ca mincam si mezeluri si McD's si pe la restaurante, asta nu inseamna ca nu-mi pasa ce maninca fiica-mea.

Cine intreba de Carina, citeste pe la pagina 4, cu ce de bunatati bio, whole wheat si nealterate isi hraneste familia (mai putin pe ea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

pai cu soia era natural.
de fapt era asa de rau ca nu mincai deloc, deci erai in afara oricarui pericol

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Ete nah, n-auzi ca soia e daunatoare? Eu ca si copil am ingurgitat la greu salam si parizer si crenvusti, cu si fara soia, pe ai mei ii durea fix in pix de e-uri nitriti fosfati, doar cautau orice se gasea de mancare pe piata. Cred ca d'aia am ajuns asa desteapta si frumoasa si devreme'acasa si pot acu' sa imi deschid ferma bio si sa ma apuc de stilul de viata amish.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
Mdaa,inca o data repet,greu e cu moderatzia asta!

Care moderatie Dana? Gradinita la care vreau sa-mi inscriu copilul zice asa:

"Meniul gradinitei noastre este unul diversificat si echilibrat. La micul dejun copiii primesc tartine cu branza topita, branza telemea, pateu, unt cu gem, unt cu miere, pasta de ton sau cereale cu lapte, omleta, friganele, crenvursti, la care se adauga ceai, lapte sau iaurt."

Daca impart pe zile ce-am inrosit mai sus, imi rezulta ca in fiecare zi copilul meu va mananca nesanatos la micul dejun. Deci, a cumpara si acasa aceste produse nu-mi mai suna deloc a moderatie.

Cristina,

2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."

Anca,ai intzeles tu foarte bine la ce ma refeream!

Si chiar am citit ce meniu au copii la gradinitza aia la micul dejun ,iar mie nu mi se pare absolut deloc nesanatos!mergi si comunica-le ca tu nu dorestui sa ai in meniu cele 4 componente(la gem iar ma abtzin)si gata!

la nepoata mea la gradinitza la micul dejun se maninca salam,bierschinken(nu stiu cum se traduce in romaneste dar tot din familia salamului este)de fapt chiar am s-o rog pe sora mea sa-mi dea si mie meniul complet sa vad sie u cit de nesanatos se maninca la gradinitza aia catolica!
Eu va rog inca odata haidetzi sa ne pastram in limite normale!Mie exagerarile astea mi se par complet deplasate!

nicio mama nu-i da cu buna stiintza copilului o alimentatzie neasanatoasa(o mama dc-istta in niciun caz)!

dar de la a exagera chestii cu cascaval facut in casasi mai stiu eu ce minuni...e cale lunga!

Asa cum s-a mai spus nu alimentazia.nu gura aia de salam,crevrusti,pufuletzi sta la bazele cancerului sau a altor imbolnaviri!

Dana

Mergi la inceput

Gabi eu nu spun ca toata lumea trebuie sa devina vegetariana. Eu am ales asta pentru mine, iar materialele citite pe aceasta tema m-au convins ca veganismul e solutia optima pentru mine.
Chiar daca se alege sa manace carne, e bine de stiu ca exista riscuri si consumul de proteine animale sa fie moderat. In articolul de la inceput se mentiona ca romanii consuma foarte multe mezeluri. Si cred ca asta era scopul lui buli sa traga un semnal de alarma, alimentele daunatoare sa fie consumate in cantitate foarte mica, ca exceptie.
Oana_C si eu cunosc persoane care duc un stil de viata mult mai putin sanatos decat mama mea, si inca traiesc. Dar eu am hotarat ca pentru mine are sens proverbul "Paza buna trece primejdia rea"

Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

CristinaGoji, vad ca ai 2 copii, sa-ti traiasca!
De 1 an si de 3 ani.
Sa inteleg ca nu le dai deloc carne, lactate si oua? Si compensezi cu vegetale crude, masline, ciuperci si multe cereale si seminte?
Daca da, de ce? Acu' hai ca noi adultii, om trai si vegetarieni, dar copiii sunt in crestere... lactatele si carnea sunt surse de calciu de neinlocuit. Or avea si vegetalele ceva calciu, dar prea putin pt. copii.
Iar ouale sunt sursa de vitamina E, care e unul din cei mai importanti antioxidanti (cu rol anticancerigen, printre altele). Care din vegetalele mancate de voi e sursa de vitamina E?
Sigur, faci cum crezi, si pana la urma copilasii tai or sa cresca sanatosi si fara carne-lactate-oua, sa dea Dzeu.
dar totusi... verifica si cu pediatrul ca e Ok regimul asta...

EDIT: am citit raspunsul .
Asa e, Buli a atras atentia ca mezelurile sunt nasparlii (si e adevarat) si poti sa renunti la ele, ca nu patesti nimic. N-ar fi rau ca lumea sa manance mai putine mezeluri, mai ales ca sunt si foarte scumpe fatza de ce contin. Dai 30 de ron pe o linguritza de carne si in rest... amidon, slana si apa chioara injectata, basca ceva conservanti si coloranti. nu prea "se" merita...
Dar daca manaci cu moderatie chiar si de-astea, de pofta, nu se sfasie cerurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Cristina, Condoleante, imi pare rau ca ti-ai pierdut mama.
Si zic si eu la fel ca Gabi, plus ca aici, chiar medicii pediatri ce sunt vegetarieni, recomanda carnea la copii.

Mergi la inceput

Va multumesc pentru condoleante!

Gabi copiii mei nu sunt complet vegetarieni, dar mananca foarte rar carne si lactate, ca o exceptie. Multumesc pentru atentionare oricum, sunt sigura ca a fost facuta cu intentii bune. M-am informat suficient de mult, zic eu, privind vegetarianismul la copii.

Vladic
Daria

Author unknown

Mergi la inceput