mezelurile NU sint bune!
am citit de multe ori despre copii alimentati cu crenvursti, salam, sunca etc de la virste fff mici (un an, doi ...).
de multe ori argumentul era ca "nu stiu ce altceva sa-i dau sa manince".
eu cred ca putem presupune ca salamurile pur si simplu n-au fost inventate si sa gasim solutii. noi sintem responsabili de sanatatea copiilor nostri.
insa niciodata n-am stiut si n-am avut rabdare sa dau toate informatiile. ieri am gasit in evz un articol pe intelesul tuturor, cu explicatii amanuntite.
www.evz.ro/articole/detalii-articol/873012/Secretele-industriei-carnii-chimicalele-din-salamuri/" target="_blank">iata articolul.
in opinia mea brinza topita si pateul intra in aceeasi categorie.
merci!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Raspunsuri
Alizee spune:
La copiii mici de 1 an, 2 sau 3, aditivii din mezeluri le pot provoca alergii. Oricum, aditivi se pun si in dulciuri si in multe alte alimente.
Eu fac pateul de ficat asa : fierb ficatul de pui, apoi il mixex si il amestec cu iaurt Danone. Este delicios.
Se poate face o budinca din paste cu branza, lapte, oua si arome, buna si hranitoare.
Inchei cu sfatul ca mamele sa nu isi mai hraneasca copilasii mici cu mezeluri. Le afecteaza starea de sanatate.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
buli spune:
bun, atunci va rog frumos sa-mi spuneti de ce subiectul despre soia mai e si acum la generale, precum si cel despre margarina versus unt.
mi se pare foarte important ca parintii sa constientizeze cit rau fac mezelurile copiilor, de aia am postat la generale. de altfel, am destul timp de cind sint pe forum ca sa ma fi lamurit cu organizarea.
marius spune:
Off topic:
Probabil ca daca vor fi gasite vor fi mutate in sectiunea potrivita lor. Asta nu inseamna ca nu se strecoara si altele. Pe de alta parte fiind vorba de produse alimentare sau derivate in esenta locul acestor subiecte este in sectiunea de profil.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
buli spune:
makydenis, alternative sint, trebuie doar sa le cautam.
rapid as spune: gratar, muschi la cuptor feliat, oua, brinza de vaci etc
sigur ca e mai usor sa fierbi un crenvurst sau sa tai o felie de pastrama, dar efectele pe termen lung nu-s deloc bune.
discutii despre cum putem inlocui e-urile din alimentatie, au mai fost, mie mi s-a parut de bun simt articolul si f corect explicat.
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli makydenis, alternative sint, trebuie doar sa le cautam. rapid as spune: gratar, muschi la cuptor feliat, oua, brinza de vaci etc www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Si eu tot rapid as aminti ca salamurile se pot face in casa ( si nu, nu e chiar asa de migalos sa le faci), ma refer la cele crud-uscate sau preparate in cuptor.
Apoi ar mai fi ruladele preparate in tavi din carnuri tocate si care pot fi pastrate in frigider si apoi feliate, muschiuleti sau alte parti ale animalului coapte in tava sau produsul asta:
http://www.raps.de/img/produkte/fleischkaese.jpg
care poate fi facut in casa ( poate ca n-o sa arate la fel de bine ca in poza dar...facut de mami pentru pachetelul de gradinta sau scoala va fi de o mie de ori mai gustos, l-am vazut si pe la noi cu denumirea de cozonac de carne sau cas de carne.
Se intelege ca vorbim de retete care nu presupun prajeli intense si grasimi su carnuri grele ci adaptate pentru a fi bune de mincat de copii.
Ca sa nu mai vorbesc si de alte tipuri de mincaruri usoare pentru pus la pachet sau mincat in casa ca gustare.
Chiar mi-ar placea un subiect mai amplu despre toate astea la sectiunea "bucatarie".
“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher
puisorul spune:
Buli, excelent aricolul .
Fetita mea face doi ani imediat si nu a gustat inca mezeluri. Eu nu mai mananc de vreo doi ani decat cu mici exceptii, iar acum e in curs de trezire la realitate si sotul.
Makydenis, poti face friptura intreaga din piept de pui sau carne tocata de pui si vita sau chiar carne de porc peste 3 ani pe care o feliezi si o utilizezi pe post de "mezel". Mai este branza, oua, pateu de casa, clatite din cereale integrale si fructe uscate, clatite cu mere, etc. E mai consumator de timp un astfel de meniu dar ce nu facem pt sanatatea copiilor
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Asa zboara kg mele...
Delphinas spune:
se pot face multe in casa tocmai pt a evita mezelurile...sunt retete slava cerului...google sa traiasca.
recunosc ca pe unde mai merg, mai bag cate un mezel, chioar si acasa uneori. nu am copii. dar incet incet incerc sa le scot...si inventez fel si fel de chestii
spor la bucatarit
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Infertilitatea este o boala
Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare
Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??
ruxandra_sb spune:
Mezelurile NU sunt bune.
Si le-am redus considerabil consumul si pt noi, adultii. Iar copiii dac-au mancat de cateva ori in viata lor.
Si da, cred ca locul acestui subiect este aici, la Generale.
Buli, multumim.
Ce sa mancam in loc de mezel?
Pai sandvichurile se pot face si cu cascaval/telemea/somon/piept de pui la gratar/felii reci de friptura la tava.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
capcaunul spune:
Este interesant ca, desi mezelurile sunt (pe bune!) mult mai daunatoare sanatatii omului decat vaccinurile, pasteurizarea, darele de vapori lasate de avioane, teflonul, soia, etc, nimeni nu a suspectat vreo legatura intre companiile producatoare de mezeluri si illuminatii, masonii, guvernele mondiale sau extraterestrii care toti la un loc fac eforturi sustinute pentru decimarea omenirii.