fetita mea mananca prea mult..ce sfaturi imi dati?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Ulissa si s_ellia25 primul meu baietel s-a nascut cu 3,350 kg iar dupa prima luna avea 5 kg (deci a luat 1,7 kg), la 2 luni avea 6 kg, la 6 luni avea 9 kg, era un dolofan dragalas (in nici un caz obez) iar acum la 3 ani si ceva are 15 kg adica e subtirel-tras-prin-inel. Nu l-am tinut la regim, nu i-am impus cit sa manince, pur si simplu asa s-a dezvoltat el. Si BB2 ii calca pe urme, deocamdata e dolofanel, sa vedem cum va fi mai tirziu. Iar de sanatosi, pina acum, au fost foarte sanatosi, multumesc Domnului!

Si eu zic sa nu va faceti griji, sa nu-i infometati, ei stiu mai bine decit doctorul cit, cum si cind sa manince .

Mady lui Mihai - (1-aug-2006) si a lui Costin (21-apr-2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Baietelul meu a fost un bebe grasunic si foarte mancacios. Pana pe la 6 luni a pus cate un kg pe luna - in medie. Si a fost grasunic pana pe la un an si jumatate. Un dodlot pana la 2 ani. Apoi - un copil iute, energic si bine dezvoltat, s-a inaltat si nu a mai ramas nici urma de grasime.
Mancacios a fost tot cam pana pe la 3 ani.

Cand era bebe cerea foarte des san dupa ora pranzului - aici parerile sunt impartite - unii cred ca bebe trebuie alimentat la cerere, altii cred ca e mai bine dupa program. Dr. mea de atunci m-a sfatuit sa incerc sa las macar o ora intre alaptari, pt binele stomacelului, ca sa digere. Dar in rest sa-i dau la cerere cat vrea.

Pt perspectiva- pot sa-ti spun ca am intalnit mamici care, fiind prea stresate da greutatea copiilor au obtinut exact efectul invers. Mai ales cele care au incercat sa reduca "portia" copilului au reusit sa aiba copii frustrati, obsedati de "mancatul pe ascuns" si...la varste mai maricele asta provoaca un adevarat dezechilibru.

Eu as zice sa asculti instinctul alimentar al fetitei tale, chiar si cand mai creste, pt ca, la varste diferite copiii au nevoi diferite.
Si daca o inveti de mica sa ceara cand ii e foame si sa se opreasca din mancat cand simte nevoia - ii vei educa acest instinct alimentar, ceea ce ii va folosi toata viata. Si astfel e mai putin probabil sa faca excese alimetare cand creste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Voi va plangeati de bb-ii vostrii ca au luat mult intr-o luna. Razvan al meu, a luat in luna a 2-a, 2100kg, fiind nascut prematur si cu o greutate de 2420gr. Acum are 6.5 luni si are 9600gr si 74cm. Este hranit cu NAN si am inceput diversificarea la 5 luni cu suc de fructe si supa de legume.
Tot asa mi se spune si mie din toate partile, ca e ff gras, ca sa-i reduc portiile, dar nu am facut asta si vad ca acum nu a mai luat asa mult in greutate si a crescut mai mult in lungime.
E un copil energic si chiar daca e mai dolofan, e un scump, e copilul meu. cand v-a invata sa mearga, sunt convinsa ca v-a topi toate aceste grasimi

Sanatate multa puiutilor vostrii.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Asa este, se va inalta si se va subtia. Si atunci o sa iti fie dor de pulpitele si falcutele grasute... Spunea colega mai sus de copilul ei ca are la 6,5 luni 9,6 kg; al meu avea vreo 11-12 kg, iar dupa 8 luni abia daca a mai luat 200 gr pe luna. Slava domnului ca nu avea grasime, cum am mai vazut copii pe aici, dar era dolofan. Acum are 14 kg la un an si 2 luni si incep sa i se vada coastele... Asa ca, hraniti-va copiii, atunci cand le e foame. Sanatate

Mergi la inceput