parlament unicameral

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Rufus, ma obosesti peste masura. Pentru ca n-a initiat si semnat referendumul decat acum, cand vin alegerile, ceea ce e profund imoral, cand stii ca iti aduce voturi in plus.

sa ma explic mai bine: multe persoane pe care le-am intrebat, mi-au raspuns ca voteaza cu DA la referendum deoarece Basescu vrea sa scape de hotii din Parlament si ca au salarii mari pe spinarea poporului. Nici unul nu stia de avantajele uni ori bicameralului. Si atunci, cum sa nu leg chestiunea de Basescu, hm? Cand se voteaza in orb?

Te obosesc? Las' ca mai e o luna si scapi...
Oamenii nu stiu ce-i aia uni sau bicameral si nici ce avantaje sunt pentru ca sunt "obositi" sa asculte, in permanenta, injuraturi la adresa lui Basescu. Intelegi? Daca rivalii lui s-ar "obosi" sa explice despre ce e vorba, poate am vorbi in cunostiinta de cauza; asa, sunt prea ocupati cu marlania.
Castiga puncte electorale Basescu? Ei, si ce? Cate "manevre" fac si ceilalti? Alea sunt morale? Promisiuni trase de par, fanfaronada...orice e bun ca sa castige voturi. Bani, pensii, orice e de vanzare...pe voturi. Nu?
Daca ai vorbi cu un psiholog, ti-ar explica despre un soi de fenomen invers: cu cat injuri mai tare pe cineva, cu atat ala devine mai simpatic.
Iata de ce multele persoane pe care le-ai intrebat raspund da la referendum. Pentru ca s-au saturat sa te auda pe tine si pe altii sa le spuna ce sa faca, ca asa gasesti tu (ei) moral. Eu cred ca alegatorii trebuie lasati sa gandeasca singuri, dupa interesul si mintea fiecaruia, nu dupa sfaturi de bine. Si daca iese Basescu, sau Geoana, sau Antonescu, vorbim despre presedintele Romaniei, nu despre un personaj oarecare, bun de terfelit din tata'n fiu. Ca asa vrea, in numele democratiei, partea "obosita" a electoratului. Victoria unuia din candidati nu trebuie sa fie o victorie de partid, asa cum va fi, de fapt, ci sansa de a avea un om in fruntea tuturor, al tuturor si pentru toata lumea.
Pana atunci, o sa obosesti mereu...pentru ca energia ta se pierde in negatii, nu in constructii.

Eu sper sa nu te superi pe mine; dar, in fond, si eu sunt "obosit", mi-e frica sa mai deschid televizorul sa vad toti fanfaronii.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Castiga puncte electorale Basescu? Ei, si ce? Cate "manevre" fac si ceilalti? Alea sunt morale? Promisiuni trase de par, fanfaronada...orice e bun ca sa castige voturi. Bani, pensii, orice e de vanzare...pe voturi. Nu?

Tu sustii ca Basescu are tot dreptul sa faca orice mirlanie ca sa cistige alegerile? Si ca mai ales din cauza asta il alegi?

E o timpenie, tocmai pentru ca face asa mirlanii ca sa cistige alegerile inseamna ca ar calca pe cadavre (inclusiv pe al tau) daca va avea vreun interes sa o faca. Te reprezinta cineva de genul asta?

Citat:

Iata de ce multele persoane pe care le-ai intrebat raspund da la referendum. Pentru ca s-au saturat sa te auda pe tine si pe altii sa le spuna ce sa faca, ca asa gasesti tu (ei) moral.

Eu cred ca alegatorii trebuie lasati sa gandeasca singuri, dupa interesul si mintea fiecaruia, nu dupa sfaturi de bine.

Te contrazici. Spuneai ca pe alegatori nu ii intereseaza diferenta intre bi si uni cameral, asta inseamna ca nu ii intereseaza sa judece singuri ci sa le spuna Basescu ca parlamentarii sint dusmanii poporului. Cei care "sint satui" de cei care le spun ca nu judeca corect sint cei care nu judeca de fapt, care sint prostiti de unu' altu'

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Uite eu ma duc sa votez la referendum pentru ca parlamentarii,raportat la ce fac, mi se par prea multi ,dar asta nu inseamna ca cel putin in turul I il mai votez pe Basescu.Inca nu pot sa trec peste faptul ca Pedeleul a preferat sa piarda voturi la europarlamentare dar sa iasa EBA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Citat:
citat din mesajul lui Marilena12
Unicameral au numai statele mici dpdv teritorial.

Cum ar fi Suedia, Norvegia, Danemarca si Finlanda toate 4 mai mari ca Romania?

Danemarca (43.094 kmp) e mai mare ca Romania (238.391 kmp)??? Wow. .

Oricum, precum stiti, marimea nu conteaza intotdeauna. :))).
Nu cea a teritoriului.

In schimb, aia a populatiei s-ar putea sa conteze.

Romania - 21.680.974
Suedia - 9.127.058
Norvegia - 4.799.252
Danemarca - 5.447.084
Finlanda - 5.238.460
Nr. de locuitori.

Altfel spus, fata de populatia Romaniei, populatia celorlaltor tari declarate, cu emfaza, "mai mari":), reprezinta asa:
Suedia -42%;
Norvegia -22%;
Danemarca -25%;
Finlanda -24%.

-------------------------

Edit: Si, pentru ca tot am umblat pe wikipedia, ia te uita ce imagine draguta am gasit:
harta cu statele care dispun de parlamente uni / bi-camerale in lumea asta larga: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Unibicameral_Map.svg
Petele cu uni-cameral sint alea portocalii (cum altfel? ).
Nah, studiati si hotariti-va in care gashka v-ar placea mai mult sa fim situati :))).

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Si daca vine Monaco cu tricameral trebuie sa facem la fel... sa nu raminem in urma cumva...cica ala e primul pas spre bunastare.

Imi pare tare idiot sa te apuci de comparatii...are cuba unicameral ..vrei sa ajungi ca ei cumva...asta e argumentul logic al unora. Da alte comparatii nu aveti...nr la pantofi...la pantaloni..?
deci e clar ca sint toti burtosii adunati in camerele astea si trebuie ajutati sa le paraseasca...sau poate voi aveti alta parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

O, da, este foarte idiot sa ai modele de comparatie. Asa gandesc si autosuficientii, care traiesc cu impresia ca numai ce au si ce sunt ei conteaza, restul este inexistent.
Si nu intotdeauna le iese, ba uneori li se mai si trage scaunul de sub fundulet, sa cada brusc, fara avertisment.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo pun pariu ca basescu o sa sparga gasca aia de burtosi.
Ramin toate secretarele pe drumuri ...alea care muta hirtiile de la xerox la birou tur retur...or sa mai dea afara din soferi..tragedie domle.
Se duce democratia de ripa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Yo pun pariu ca basescu o sa sparga gasca aia de burtosi.
Ramin toate secretarele pe drumuri ...alea care muta hirtiile de la xerox la birou tur retur...or sa mai dea afara din soferi..tragedie domle.
Se duce democratia de ripa

Nici eu nu sunt de acord cu marele numar de pierde-vara din parlament, dar nici cu manevrele unora tocmai acum, in campanie.
Eu cred ca pt tara noastra, cu o democratie atat de fragila si de "originala", este mai potrivit un parlament bicameral, dar cu mai putini membrii. Nu este necesar sa se cheltuie atata amar de bani, cand saracia este atat de accentuata tocmai de scandalurile dintre politicieni.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Tot citesc aici si ma straduiesc din toate puterile sa ma abtin sa postez ca sa imi menajez nervii... dar nu mai pot...

OK... cine spune ca numarul de parlamentari trebuie diminuat, dupa parerea mea are dreptate... Poate o fi o masura buna si aia cu unicameralul... nu stiu...

Dar sa avem un presedinte in exercitiu care isi permite sa manipuleze polulatia atat de mizerabil pentru interesul lui electoral, mi se pare mai mult decat josnic... A avut la dispozitie 5 ani de mandat, 5 ani in care a avut sub nas acest parlament suparapopulat si ineficient... de ce nu a facut asta anul trect, acum 6 luni sau acum 3 luni??? Simplu: pentru ca este o afacere foarte profitabila sa iti faci camapnie electorala pe bani publici...

A incercat sa mearga pe calea normal si legala cu votul parlamentului... Nu a mers... Eram foarte nedumerita de ce ii reprosa Robertei Anastase ca i-au picat referendumul... Pai era ingrijoarat omul si preocupat pentru ca toata campania lui electorala era deja croita pe acest referendum... avea afise, bannere si mash-uri deja cu sloganuri pe aceasta tema... avea site... Toate acestea au aparut, brusc, au impanzit Bucurestiul in prima zi de campanie electorala, in prima noapte... la cateva ore dupa ce a dat decretul... Un decret imoral dat pentru propriul lui interes... Are in mana cea mai puternica arma electorala: puterea! Pe materialele lui electorale nu scrie "Vino sa ma votezi pe mine pentru ca eu sunt Basescu si merit sa ma votezi" scrie "Hai la Referendum"!!!

Sunt ferm convinsa ca multi dintre parlamentari, politicieni ar fi de acord cu diminuarea numarului de parlamentari... DAR NU ACUM! Cum sa fie un politician de acord cu un referendum care nu serveste decat ca arma electorala presedintelui in exercitiu... Cum sa voteze pentru un politician care stie ca facand asta ii creste cota in sondaje lui???

Trebuie sa recunosc: Dl Basescu este un personaj de o inteligenta remarcabila... aceasta miscare, ca si multe altele pe care le-a facut in ultima vreme, o demonstreaza... Din pacate merge din ce in ce mai mult pe ideea ca "scopul scuza mijloacele"... Observasem la el de ceva un derapaj periculos... o tendinta de a dirija si manipula tot...de a se lasa imbatat de puterea pe care i-o da functia... Asta insa mi se pare prea de tot...

Mergi la inceput