materiale antialergice
Baietelul meu este alergic la acarieni - as vrea sa-i fac haine de pat din material antialergic, stiti cumva unde se poate procura?
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
Raspunsuri
Deianira spune:
Oana, si eu sunt alergica si am cumparat perini si am vazut si plapumi/plapume (nu stiu varianta corecta ) antialergice la Jisk. Pe mine m-a ajutat foarte mult ca am scos din camera mea jucariile de plus, covorul si perdeaua. (Trebuia sa scot si cartile, dar efectiv nu am unde sa le duc.)
Marilena12 spune:
Acarienii traiesc in materialele pufoase, in plusuri, in general in zonele unde se strange praful. Cred ca nu e nevoie sa-ti spun sa eviti covoarele, jucariile de plus, cuverturile, plantele de camera care cresc in ghiveci, tapiteriile si mobilierul vechi, cartile vechi in biblioteca, hainele din blana de orice fel, etc. Pentru pat foloseste perne care se pot spala la masina de spalat (din material hipoalergic si cu burdufuri din material care nu permite cu usurinta patrunderea prafului), tesaturi netede naturale, orice material care poate fi spalat la temperatura inalta si ulterior calcat.
Pentru obiecte care nu se pot spala/fierbe si care nu crapa la temperaturi scazute, mai este o metoda prin care scapi de acarieni: se tin in punga de plastic in congelator timp de minim 30 min. Eu am procedat asa cu unele jucarii de plus muzicale, carti, etc.
Marilena
Blogul meu
OanaRusu spune:
Multumesc
Am sa merg pe la jysk - poate au si cearceafuri.
In camera lui sunt putine lucruri de care tb sa scapam - fiind camera copiilor e f aerisita si cu mobilier nou.
Oricum la camin (unde merge zilnic) sunt si jucarii de plus si covoare si perdele si oricat de corect poate parea, sa nu-l mai duc la camin nu e o optiune pe care o iau in considerare.
Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor