PRIETENE FARA TITLU (52)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/teolinda/teolinda.jpg)
teolinda spune:
Apropos de marionete... si Nicolas imi tot cere de vreo 2 sapt... chiar am vazut la Ikea unele micute pt degete... 10 buc cu 25ron parca... i le-am aratat si lui in catalog si mi-a confirmat ca d-alea vrea.
Oricum el vrea multe... pe Alba ca zapada pt pitici( pitcii ii are deja de un an), pe "Gordon cu sina lui", pe "Emily cu sina ei" , pe" James cu sina lui" desi are 2 tipuri de sine. Eu i-am luat de la Baby Expo 2 trenuri cu vagoane care merg pe sinele respective... dar nu pe cei 3 pt ca deja ii are cu magnet .Vrea calutii si personajele din Horseland..."mai tarziu , daca apare"... nici nu stiu daca exita asa ceva
. Doar revista stiu ca e... si p-aia i-am luat-o acum vreo 2 luni ca ma batea la cap... si eu habar nu aveam ca era deja la chioscuri
.
Reviste si carti imi cere tot timpul...plus CD de la Evrika cu "Adi in lumea animalelor". Oricum ce primeste ... el se bucura f. tare... dar daca vede in revista sau pe prospect altceva... nu ezita sa mi le ceara imediat.
Ieri uitandu-ne pe catalogul Ikea ,Nicolas a inceput sa-mi arate ce ca ii luam bebelushului... ba lenjerie, ba jucarii... iar pt el mi-a aratat doar un pat
. Sunt curioasa daca atunci cand il vom avea pe bebe va mai fi la fel de darnic.
LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
PASTE 2007
IARNA 2006
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
Aoleu ca si eu am uitat,LA MULTI ANI PENTRU RAZVAN DIMITRIE a luI BEE ! Si tati e Dumitru,dar il cam sarbatorim peste doua zile impreuna cu mami,ca e ziua ei de nastere in 28.
Eu am dormit,asa ca-s cu ochii umflati de somn Si lihnita de foame,sa vad ce am prin frigider,ca dupa aia plecam la coafor.La 17,30 sunt programata si eu si Diana.
Lili tu chiar vrei sa il ti acasa pe Nicolas din ianuarie? Lasa-l mai la gradi ca pana alaptezi are bebe imunitate.Uite Tudor n-a luat nimic de la Diana si ea de cand s-a nascut a avut in ordine: amigdalita,diaree cu febra mare,muci,raguseala si tuse.Si asta mai ales ca ii place atat de mult la gradinita.Iar esti panicarda Nici bebe Tavi al lui Bee n-a luat.Ca un pic de muci,precis sunt doar de la temperatura mai joasa de la ei.
Nu stiam ca saptamana viitoare e vacanta la gradi,am pus-o O sa incep sa trag saptamana asta cu actele atunci,ca daca e Diana acasa nu mai fac nimic.Si saptamana asta cam am plimbari: azi coafor,maine cosmetica,poimaine ginecolog,o fi si vaccinul ...
Merg sa halesc ceva repede,ca imediat apare si Diana si dupa aia trebuie sa ii dau papa si lui bebe inainte sa plec.
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Denisam/Denisam.jpg)
Denisam spune:
Salut,
Ingrid- da, Emma odata am avzut-o ca a scos limba si aia ca se maimutarea cineva, ea ori raspunde cu vocea ridicata, gen tipat, ori a invatat de la tasu, nu conteaza ca a zis doar d evreo 2 ori mai demult"talk to the hand" si ridica mina la tine in semn de salut,dar e ofensa, clar
Lili-mai la cum descrii tu pe Nicholas, seamana a comportament de fata, eu cand ziceam de fundita-ma refeream de la A-Z, nu la haine...
BEE-sa iti traiasca flacaul cu numele
Astery- nu e si al tau sot Dimitrie, sau ma lasa pe mine memoria?
Legat de cadouri- eu i-am comandat niste carti,desi ea le stie pt Andrea, dar mai adaug eu ceva, cred ca keyboard-ul, de mosi inca nu stiu, probabil o rochita clar ca vien sezonul de petreceri si sa vad ce jucarii educative mai apar, treb sa o mai chestionez.
Deocamdata treb sa ii scurtez pantaloni ca simbata e halloween si o sa fie cowboy cu palarie cu tot, iar A va fi o albian-trintor-haios costumul-l-a primit,dar zau ca nu mai am timp de shoparit cum treb ,i-am cautat ceva mai haios, dar nu i-am gasit marimea, oricum nu realizeaza prea mult-si pt 2h nu merita efortul, de bani nu mai zic..revin,merg sa imi iau un ceai ca cred ca ma apuca iarasi gatul
Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Denisam/Denisam.jpg)
Denisam spune:
Lili-am uitat sa zic, ideea lui Moni sa il lasi pe Nic la gradi e super buna, dc nu ai ajutor la inceput va fi greu sa te descurci cu amindoi in primele 2-3 luni si cu casa si fiind iarna tb sa il "distrezi destul" si pe Nic in casa cam mult..eu zic din experienta mea,acum tu faci cum simti, macar pina in martie -aprilei lasa-l,apoi dc vremea e faina puteti sta afara destul..dar poate tu poti duce mai multe, zic si eu..nu dau
Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani
![](images/user_woman.png)
Ana_m spune:
Hola ,
La multi ani Razvan !!! sa cresti mare si frumos puiut drag !
La multi ani Razvan !!! sa cresti mare si frumos puiut drag !
Am si eu la comp la re mai normale fiindca Nicu e plecat , si vad ca de moment si Clara ma lasa sa stau fara sa vina si ea sa vada poze
.
Vineri aici tin sarbatoarea castanelor , asa ca i-am platit la Clara masa la scoala si va ramane sa pape acolo . sa vedem daca ii va placea . O sa aiba supa , asta banuiesc ca o va manca , cordon bleu , fructe si ceva prajitura tipica ce se manca in ziua aia . Meniu cat de cat ok pt gustul ei , mai putin desertul dar las ca ii zic sa mi-l puna mie in buzunar
, ca e grozav de bun . Glumesc , am de gand sa fac si eu , tocmai am cumparat ieri migdale , maine o sa le decojesc si macin . Asa ca pt ziua de vineri , daca nu mai repede am de gand sa fac o zacusca
. M-o apucat si pe mine , ca nu am facut in viata mea . Ba da , anul trecut am facut sub indicatiile mamei
. Bine ca macar stiu operatiunile ce trebuie facute . Din pacate nu mai imi amintesc cantitatile care le punea mama , retete pe net se gasesc o gramada foarteeeee variate . Sper sa am norocul sa fac una buna .
Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m
monica70 spune:
Buna seara, am reusit si operatiunea coafor.Dianei i-a taiat doar bretonul,in rest deloc ca nu era ros.La mine a mai luat cate putin din el.Culoarea nici urma sa iasa brown cum scria pe cutie,a iesit cam asa ceva:
http://www.dropshots.com/monica70#date/2009-10-26/19:19:14
Deci bate usor in visiniu,iar firele albe sunt ceva mai deschise la culoare.Bun e si asa macar are un pic de stralucire si e apropiat de culoarea naturala,oricum se va mai deschide treptat la spalat.
Revin ca ma inebuneste efectiv Diana,nu mai stiu ce am citit
MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
monica70 spune:
Abia acum s-a lasat linistea ... Pe la 22,30 abia au adormit,cica devreme dar dupa ora veche era 23,30 Diana mi-a mancat toti nervii azi si o sa ii punem fatza trista n-are decat sa oracaie cat pofteste! Ba rade in hohote ,ba se smiorcaie,degeaba o rog sa vorbeasca mai incet,ca sa taca n-am sanse
ca nu asculta deloc.Si-acum seara cand il alaptam pe Tudor ne-am pus pe cantat si dupa aia n-o mai opream.Nu mai spun ca si Tudor dupa ea ! In loc sa suga,radea sau "canta" si el cu tzatza in gura
Evident ca cu atata tambalau a fost si el mai marait si a trebuit sa il pun mai des la san ca sa il calmez.
Am inteles ca la engleza au invatat (sau repetat) culorile asa ca m-am pus si eu sa vad ce mai stie din ele.Concluzie? Aproape nimic Adica pe red si pink le stie (ca doar ii sunt culorile preferate
),iar pe restul le mai incurca sau uita,dar nici nu e atenta sau foarte interesata.In schimb cand am pus-o la PC la un videoclip cu animale si pronuntia lor in engleza,i-a placut mult si repeta si ea dupa aia.Deci asa ar functiona sigur.Daca ii pun mai des filmuletul ar invata repede cele cca 20 de animale prezentate.Cu culori n-am gasit inca,dar mai caut,la fel cu alte chestii ... Cum s-a apucat de construit iar din chestiile alea colorate,am mai repetat culorile in engleza cu ele.Nu se streseaza sa faca forme geometrice precum Diana de Ingrid,in schimb ma chinuie sa construim (mai mult eu) figurine dupa model.Azi am facut un catzel
Ce chef am
Dar s-a cam prins cum sa urmareasca modelul,numai ca nu are inca fortza sa bage chestiile alea unele in altele in anumite pozitii.Si oricum n-are chef singura,deci tot n-am scapat.
De citit mi-a adus azi una din enciclopedii si am avut surpriza sa ii placa sa ii citesc despre moluste,crustacee,insecte,reptile,pesti ... ceea ce nu prea era genul ei.Adica nu prea avea chef sa ii citesc despre animale si insectele sau crustaceele nici nu le suporta.Dar am inceput strategic cu melcul ca asta ii place si a functionat.Ba chiar a fost atenta, ca mi-a raspuns bine la intrebarile de la fiecare pagina.
Azi a fost dispusa sa ne cante si inca din proprie initiativa un cantecel de la gradinita,ceea ce n-a mai facut de muuuulta vreme.
"Zana toamna,zana toamna/Tu ne-aduci multe bucurii/Tu ne-aduci merele si perele /Si nucile si strugurii ..."
Mai era ceva (parca cu vremea rea?),dar am uitat ce.Oricum cam aiurea si nici nu suna prea bine melodia,deci e clar ca e habarnista ca ma-sa la cantat
Maine iar se-arata ceatza si ploaie in zona ,nasool.
Ia sa revad eu ce-ati mai scris si revin.
monica70 spune:
Vorbeati de calarit,cred ca si noua ne-ar placea.Si avem un hipodrom (sau ce-a mai ramas din el ) chiar in apropiere la iesirea din Arad ,era chiar langa firma unde am lucrat,aia ce s-a inchis anul trecut.Asa ca cine stie,trebuie sa ma interesez.Doar ca ponei nu cred ca au.
LILI ai rearanjat casa,super! Daca e ceva ce mi-ar placea sa fac,asta e : sa mut mobilele,sa reamenajez,sa decorez etc.Doar ca n-am casa si pe cand oi avea-o - daca oi avea-o vreodata - oi fi prea batrana ca sa mai am chef de-asa ceva
Cadou lui Tudor? Nu stiu,chiar.Centre din alea de activitate mi-ar placea,dar nu-mi permit si oricum pedaleaza el de zor si in gol vad si deja se si taraste chiar.Ca am remarcat ca inainteaza chiar si pe spate asa ca nu-s neaparat necesare sa il stimulez motor
.Jucarioare am de la Diana si din alea de zdranganit ,iar de plusuri nu mai vorbesc,plin de ele de toate marimile si culorile.Ceva jucarioara sonora/luminoasa mai ieftina poate ii voi lua,ca ce-a avut Diana sau le-a distrus sau le-am facut cadou pe cele intacte.Si ce mai ii e necesar,la capitolul hainute.
LILI am uitat: felicitari pentru Nicolas ca e asa ascultator! Diana nici dupa mustruluiala,cafteala nu se prea invata minte.Vad ca isi doreste o multime de cadouri! Macar a mea e ceva mai modesta in pretentii,nu stiu ce m-as face daca ar cere tot ce vede !!!
INGRID super ca stie Diana ta deja asa bine engleza incat poate traduce din carti,chiar ceva simplu Bravo ei! (si tie mai ales!!!) Si bafta maine la gradi sa nu mai planga.
DENISA ce fain la voi ca respectati toate obiceiurle alea si cu costumatii ,mi-ar placea sa fie si al noi asa.Chiar sunt necesare rochite Emmei la cate evenimente si iesiri participati.
ANAMARIA bafta cu zacusca si sa ne ti la curent cum o fi Clara la gradi cu mancarea,chiar sunt curioasa.Vad ca si la voi alta fiesta
ASTERY disparusi in we asta? Unde?
URSULINA si tu?
ANDA tot asa ocupata?
BRANDUSA esti mai ok azi? Sper ca da,desi ziceai ca ai mult de alergat ...
Ca va ziceam de Tudor cu linsul omidei aleia.Pai asta mic s-a apucat vartos de treaba .Azi l-am prins lingand maimutza si chiar salopeta pe care i-o dadusem jos de pe el inainte de baie.Se pare ca nu se multumeste cu lins manutzele ... De-acum trebuie sa nu ii mai las nimic primprejur ca linge tot ce prinde
![](images/user_woman.png)
Ana_m spune:
Hai ca revin , tocmai ce am ajuns acasa de la o reuniune . Sa a mai si nominalizez putin ca altfel tot intru si vorbesc eu de una singura de ale mele .
Asa deci ,
Moni e un dulce Tudor cu omida si cu linsul , ne-am uitat impreuna cu Clara la filmulet si i-a placut mult. O mai intreb cateodat atu vrei un fratior sau o surioara , zice da , dar pe urma se razgandeste si zice nu , e mai bine asa, mi-e bine asa
Ingrid studiile zic caci cel mult 2 luni ii costa pe copii adaptarea la gradi , asa ca mai ai ..putin . Asta daca nu va revenii la sentimente mai bune legate de mesrul la gradi . Dar oare nu i-o fii placand ceva de acolo in mod special ?
Lili deci stie Nicolas ce sa ii cera la mos cadou . Fiica-mea ar vrea de toate si nimic . Nimic cand o amenint ca nu mai vine mosul ca nu asculta . Si imi zice dar nu mai imi trebuie nimic , am destul e, am de toate . Si cand revine la sentimente mai bune zice ca ii trebuie jucarii noi
Ca vorbeatti de muci si raceli , Clara de 2 spatmani e tot cu nasul curgator . Noroc ca nu are febra sau ceva dar nasul asta nu se mai opreste . hiar nu mai stiu ce sa fac . Am sa-i dau ceva paracetamol sa vedem daca o ajuta sa mai scape de ei , macar seara.
Si sotu cu o raceala tare atipica , il doare gatul de cateva zile si tot ia la strepsils si nu il las , nici nu evolueaza raceala nici nu da inapoi , il tine acolo .
Iar eu cu dureri de cap , dracu stie ce mai am ca m.-am saturat , azi ici am mai luat nimc ca aproape degeaba iau . Bine azi a fost mai suportabil , practic mi-e doar greu capul foarte greu
. Macar sa fii baut si io ceva sa zic ca reactii adverse dar asa ...
Azi m-am innoit mi-am luat o camasa si un sveter lung , acum mai trebuie sa si slabesc . vai iar m-am ingrasat , cred ca am probleme serioase la cap ca nu ma pot mobiliza sa nu mai manc atat .
Na cam atat , mai stau putin ca azi iar am baut cola pe la 5 si iar stau ca si cucuvelele si nu pot dormi .
Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Buna dimineata!
La multi ani Razvan Dimitrie si celor care au sarbatorit numele Dumitru!
Eu tot tarziu ajung sa urez, ce pot face, aseara am facut cornuri (da, da, eu singurica) din aluat crescut si fiindca nu ma pricepeam eu la smecherii, nu mi-a iesit chiar perfect...dar sotul a mancat cu unt si m-a laudat. Mda, ce sa zica si el, saracul!
Anamaria, 2 luni? Hai mai, asa-i ca glumesti? Pai de o luna o tot duc si degeaba, de fapt ea merge o saptamana, 2 sta acasa si tot asa. In ritmul asta de melc, poate apucam si noi pana la Craciun macar o luna sa fie de frecventat gradinita. Cu cadourile...treceti la ceva mai practic, plusuri cel putin nu mai are rost. Acum sunt mari, nu le mai trebuie toate aiurelile. Nu de alta, dar sunt bani aruncati.
De muci: noua ne-a spus medicul sa facem tot posibilul sa-i tratam, deoarece o noua raceala/infectie se muleaza bine pe un nas curgator. Plus ca nu e ok nici pentru sinusuri, urechi...I-am dat trei zile Colargol (dupa prescriptie) si vad ca s-au oprit. Apa de mare si picaturi si BB daca nu-si sufla bine nasucul. Eu am mai tinut-o pe Diana la aburi, ceai de musetel si un prosop pe cap, ce sa zic, pare ca a functionat.
Imi pare rau de durerile tale de cap, dar mai bine iei ceva, nu sta cu durere. Am bolduit ca e important.
Cu slabitul...nu tine regim, mananca exact cat papa si Clara. Aceleasi portii. Aceeasi mancare. Hai, macar o luna si imi zici apoi daca da rezultate. La mine a dat.
Moni, am aruncat o ochire la tine si la fiica-ta tunse, super a iesit, si culoarea si freza! Bine ca nu ti-ai taiat parul scurt, paradoxal, dar arati ca o fetita asa. Zic asta, deoarece toata lumea stie ca parul scurt intinereste. La tine e altfel.
Ai facut teatrul si papusile? Mie imi plac ideile tale, n-am cand le pune in practica, dar tu stai acasa si cum Tudor e cuminte..te poti ocupa lejer. Sa ma uit si eu cum linge omida aia.
Deci, ai luat-o de la inceput cu mutrele pleostite. Diana a facut crize? Nu asculta, ori ca e o perioada si habar nu avem noi, ori ca e geloasa inca si nu stie cum sa reactioneze, ori ca e obosita...cred ca trebuie sa le iei pe toate in calcul.
Cu engleza, continua zilnic, ori la calculator, ori sa-i vorbesti tu, ai sa vezi progrese in timp scurt. Daca te bazezi pe gradinita...vei avea o mare dezamagire.
Mai cumpara-i magneti sa construiasca, ii place mult.
Piua, ma cheam seful.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues