PRIETENE FARA TITLU (52)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Noi am ajuns acasa, Nicolas a fost ok la gradinita dar la noi nu-i o noutate.

Azi m-am tot conversat la telefoane ca a pus Robert anuntul de vanzare pt apartament si au inceput sa ma sune... firmele de imobiliare asa ca astept ca la sf sapt sa plece chiriasii si de luni sa pot prezenta apartamentul. Acum daca i-o fi venit vremea sa-l vindem pai sa se vanda.Am un feeling ca de data asta il ”insuram”.
Ehehe... e tare nu... Robert lucreaza in imobiliare si noi vindem apartamentul prin alte firme, nah.

DENISA - linisteste-te mai ca nu te judeca nimeni. Evident ca fiecare parinte este unic iar copilul deasemenea. Educatoarea lui Nicolas ne-a zis de ex. ca ea nu o sa-i compare pe copii intre ei pt ca fiecare are alt parinte in plus fiecare are inclinatiile lui.Ne-a mai spus sa nu-i certam, sa-i incurajam si sa nu-i comparam nici noi cu alti copii din acelasi motiv pe care vi l-am spus deja.
Alex va scapa de pampers pana la 3 ani... stai tu linistita. Depinde si de tine...sa te ocupi putin de el...fara sa-l fortezi, normal. De exemplu eu la inceput am crezut ca nu voi reusi dar intr-o zi l-am tot pus pe olita... normal ca el zicea de fiecare data NU NU NUUU dar e ii spuneam DOAR PUTIN... a doua zi deja a cerut singur Doar cand dormea ii puneam pampers... pana intr-o zi cand mi-a spus chiar el ca e baiat mare si nu vrea sa mai doarma cu pampers...dar nici in pat nu s-a scapat decat ffff rar .Asadar la pampesul de noaptea a renuntat la 2 ani si 10 luni. In schimb din momentul ala n-a mai vrut sa faca kk la wc. ci doar la olita... si nu la orice olita ci la olita lui... asa e si-acum.

INGRID - bine ca s-au linistit spiritele de jale la gradi pt Diana
Esti o fericita ca-ti gateste sotul... al meu trebuie sa apara si sa vad daca are chef sa manance ceva din ce avem prin frigider sau sa-i pregatesc ceva pe loc.
Vineri imi pregateste mama niste ciorbita de pui si ardei umpluti.
Eu am luat pauza de la gatit si de la alte treburi casnice pt ca nu mai sunt in stare deocamdata.

Monica gata distractia?
Astery voi pe unde mai bantuiti?

LILIANA si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

PASTE 2007
IARNA 2006

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna seara si de la noi.
Deci am ajuns si noi acasa. In seara asta nu avem lectii, asa ca imi continui treburile casnice
Sa il laud, sa nu-l laud???
Copilul meu s-a ADAPTAT . Nu mai este salbatic la iesirea din gradi, si sunt tare fericita.

DE ACORD ca fiecare copil are un ritm diferit , pana si cei putin "diferiti" (vorbesc evident despre al meu).

Liliana, spor la vanzare, sa folositi banii cu folos! Ia sa ne anunti mai si pe noi cand mai da sotul interviuri. Socru in America? Wow, l-au apucat tineretile iar ? Are el vreun scop, nu se poate.

Revin.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Ei buna seara,ne-am repatriat si noi.
DENISA e ziua de nastere a lui mami azi si in plus tati e Dumitru,a fost sf.Dumitru luni si ieri,am scris ca ii sarbatorim impreuna,deci nu au "ani de casatorie". Nu fusesi atenta
Eu in schimb am inteles bine ca majoritatea activitatilor - super faine dealtfel - le fac in timpul programului la gradi,ceea ce mi se pare super ok.Pe mine m-a enervat chestia cu caligrafia ,mai ales data ca tema de casa, ca n-a avut chef de ea la gradi.Si chiar e multisor sa scrie ei o litera pe zi la varsta asta.Parca si in clasa intai nu invatam asa de intensiv,dar na,s-au mai schimbat vremurile.Chestia e ca s-ar putea ca la varsta lor sa nu aiba inca dexteritate sa le scrie,ca precis mai usor le-ar memora decat le-ar putea si scrie majoritatea.Culmea ca la Diana mea e chiar invers,mai usor le scrie decat le memoreaza (de fapt n-o intereseaza asta) dar ea si-a exersat mana desenand intensiv.
Stiu ca tu esti super ambitioasa si curajoasa (de exemplu eu una nu as fi fost capabila sa merg teleleu tocmai in Canada departe de ai mei) si e mai normal sa le cam pretinzi si copiilor sa fie la fel,dar s-ar putea si ca ei sa nu aiba firea ta ... Si atunci le e cam greu sa tina pasul cu pretentiile tale.Ziceai de nivelul de-acolo al invatamantului.Sa stii ca si la noi ii invata la grupa pregatitoare destul de multe,dar atunci vor avea deja 6 ani nu ca acum nici 4 ani.Si la 6 ani e numai bine,eu la 6 ani am intrat in clasa intai.
Cu Alex vad ca inca nu esti linistita,mai vorbim dupa ce convingi 1000% ca e ok.
Revin ca Tudor e marait ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui teolinda

MONI - misto ca le da peste... la noi n-au dat pana acum. Supa de gulii?N-am auzit si n-am gustat.

La noi se face,eu n-am facut de-un cincinal E simpla: tai guliile cubulete,tai o ceapa mica si le pui sa fiarba impreuna cu niste orez.Eu mai puneam si un strop de ulei.Evident pui si sare si la final ceva patrunjel si smantana si e gata.Guliile fierb rapid,orezul la fel,deci in 15-20 de minute maxim e gata supa.Reteta de la gradi n-o stiu Am mai scris de multe ori pe forum,retete din astea,ca la noi in zona se cam fac supe din astea "dulci" (de fapt unele-s chiar acre bine ) si de conopida,de mazare cu galuste,de salata verde,de fasole verde,de cartofi,de rosii,de dovlecel,iar eu am adaptat si supa de brocolli.Si de chimen se face,dar din asta eu n-am facut never.Mai facea soacra-mea ceva supa din cartofi + varza creatza ,ce buna era si-aia.Trebuie sa incerc.

Acum va iau cu quote ca nu mai retin ce ati scris

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Daaa, hop si io cu urarile pt. Moni, am citit intro dunga se vede treaba, scuze.

Ingrid, deci Diana ok azi. Poate a venit vremea sa nu mai planga? Ce bine ar fi . Am mai spus, mi se pare a fi o fetita extrem de sensibila, si mamoasa... ce n-as da si eu sa am un mamos .

Hehe Moni, Razvan va face pregatitoarea la 7 ani, iar scoala va incepe la 7 si 8 luni. Si nu-i singurul, adica sunt multi copii nascuti in 2005, chiar azi o fetita a sarbatorit 4 ani.

Incerc sa pun poze de azi de la gradi.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Stiti cine mai e asa curajoasa ca BEE cu 3 copiii mici - o mai tine-ti minte pe miri-mik,a scris si o carte...o sa aiba bb 3 cred ca prin martie-parca tot baietzel...
Moni-scuze, LMA pt MAMA Si TATAL TAU!EU incerc macar pe E sa o modelez putin( ca e capricoarna deci cam greu) spre firea mea, A clar e firea lui tasu mai lenes, plus baiat,nasi cred ca costumul de "trintor" i se potriveste de minune..sa iti spun ca desi intre kids sunt 4 kg exact diferenta. asta micu' pare mai fortos per total ca sora-sa?? Si ca sa te convingi ca nu face caligrafie cum trebuie, o sapozez candmai aduce caietul ala acasa, sa vezi ce urat scrie, si ti-am zis ca e din cauza de STINGA MAI>..e mult mai greu,plus ca tb exersat cu ea, ca ei nu e clar meeu ca totul vine de la stinga al dreapta- in ce priveste scrisul, cu cititul i se pare mai usor, parca..A ta are talent paote la desen, eu nu am timp sa ma ocup de ea cu desenatul ca nu le am, iar Dragos f. putin, ca sunt altele care eu cred ca primeaza si ii plac, na..fiecare cu pitici ei

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput

Citat:

Lasa bre ca pe Ghita nu l-a impresionat, Diana a fost incantata? Asa-i cand devii matur... nu te mai sensibilizeaza asa tare chestiile astea de copii e mult mai frumoasa viata prin ochii de copii.

Normal ca i-a placut Dianei la circ,dar nu mai avea rabdare la inceput,voia sa intre odata animalele,ca incepusera cu umpluturi ca de obicei.Si Ghita e destul de pasionat de circuri si animale in special,dar probabil chiar or fi fost slabuti astia.Nu vazusi din ce-a povestit tipa aia ce aiuritori erau?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
Am dus-o pe Diana la gradinita (plangand) si mi-am rezolvat niste treburi pana acum. I-am dat o fusta draguta si ciorapi, nu i-a placut, ca ea vrea in pantaloni, uf. De maine numai in pantaloni o trimit.

Oooo cum de? A mea daca i-as da rochie intr-o zi numai de-aia ar vrea dupa aia . Dar i-ar fi mai incomod cu ciorapii lungi la echipat,iar la sport de doua ori pe saptamana,nu mai vorbesc.

LILI si la voi se echipeaza fetitele in rochii la gradi? Ca la Diana cam la trening e toata gasca de fete.Mai ales ca avand sortuletul ala deasupra tot nu se vede cine stie ce.Bine pana era cald si eu i-am mai dat rochite,dar acum niet.

Mergi la inceput

Citat:
Nasol cu 2 educatoare... parerea mea.. deh ce sa zic... noi avem doar una si ... in varsta. Mie mi se pare super... cel putin nu am vazut sa fie probleme cu copii si nici pe ea n-am auzit-o sa se planga de vre-unul. Oricum daca era ceva dubios... imi spunea el Nicolas

Ei si cum face aia fatza numai ea? Cate ore lucreaza pe zi atunci,ca la fabrica, de la 8 la 16?
Mie mi se pare ok cu doua,mai ales ca imi place de amandoua,se completeaza reciproc.Si Dianei ii plac.Si de ingrijitoare la fel,amandoua sunt cumsecade.Pana acum chiar n-am ce sa le bag de vina.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Vai Moni, am murit de ras cu aradeanca matale! sa fuga ea de pe scaun si sa lase copilul! Copilul!!! Vai de mine, daca era sotul in locul aleia, il aruncam direct in botul crocodilului! Ceea ce dovedeste ca totusi, instinctul de conservare e mai puternic decat orice!

Se mai intampla si la case mai mari
Pe vremuri umblam cu ai mei cu masina prin tara,noi si fratele lui taica-meu cu masina si familionul lor.Si inoptam odata langa Targu Mures langa o padure,dar seara ne zice unul ce trecea prin zona ca pe-acolo sunt si ursi.Asa ca taica-meu isi pune seara si toporisca la indemana .Ei s-au culcat in masini,ca n-au deschis decat un cort.Abia dimineata s-au prins ca eu cu frate-meu si cele doua verisoare dormeam in cort la indemana ursilor ... iar ei bine protejati in masini

Mergi la inceput