laparoscopie 12
Raspunsuri - Pagina 20
ella_gabi spune:
Eu totusi o saptamana dupa interventie am luat o pauza si n-am facut mai nimic, adica am stat foarte linistita, mi-am trimis copilul la bunici si am evitat si cel mai mic efort.
Leopard13 mie medicul anestezist mi-a prescris niste calmante sa le iau inainte de operatie daca imi este foarte, foarte frica, nu le-am luat ca n-avea rost dar poti cere orice crezi ca te va face sa te simti mai in siguranta.
Mult, mult succes si curaj!
leopard13 spune:
Ella, iti multumesc mult pentru raspuns!!! Eu aproape in fiecare dimineatza ma trezesc plangand si ma rog la Bunul Dumnezeu sa imi dea si mie curajul de care am atata nevoie...Sper ca nu m-a uitat!!!
Ma rog plangand si il implor sa ma ajute!!! Curajul poate veni si frica asta mare sa dispara doar cu ajutorul LUI...
Recunosc ca nu stau bine psihic!!!Ma uit pe geam si vad pasarelele cantand si plang pentru ca realizez ce frumoasa e viatza si ca as vrea si eu sa ma trezesc intr-o dimineatza cu zambetul pe buze si cu chef de viatza!!! Am incercat sa imi impun ca totul va fii bine, dar mai ales dimineatza cand ma trezesc si primul lucru cand deschid ochii imi vine in minte OPERATIA si atunci simt ca mi-i se face rau...apare frica asta pe care nu o pot controla si imi vine sa plang si vorbesc cu Dumnezeu, rugandu-l sa ma ajute cumva!!!! Ca nu mai pot!!!
Va rog din sufletul meu sa ma scuzati daca va plictisesc spunandu-va ceea ce simt!!! Va rog sa ma scuzati!!! Nu stiu cand voi putea si eu sa ma bucur de viatza si sa ma gandesc la viitorul meu!!! Acuma, de fapt de 2 luni, ma trezesc cu gandul la operatie si adorm cu gandul la operatie!!! Am uitat sa rad, sa vad si eu viatza cu alti ochi...
Stiu, ca poate EXAGEREZ, dar ASTA SIMT!!!! Va multumesc din suflet ca cititi si randurile scrise de mine...si ca ma ajutati cum puteti si voi!!! Dar cu cat ma rog mai mult la Dumnezeu si astept minunea de a ma face sa zic...Gata! Ma duc si ma operez si scap si va fii bine!!!
Dar asta nu se intampla!!! Ba, parca mai rau cad in ganduri negre..iar cand se intensifica frica...mi-i se face rau!!!! Asta este, fetele, eu am starea asta de 2 luni si simt ca nu mai pot!!!! Nu mai am vlaga, nu mai am nimic!!!
Va pup pe toate, va doresc sanatate maxima si sa ma iertati daca am gresit cu ceva!!!!
LORY76 spune:
BUNA GINA,EU SUNT LORY SI SUNT DIN GALATI,IMI CER SCUZE CA M-AM BAGAT IN ACEASTA DISCUTIE IN LEGATURA CU ACEASTA INTERVENTIE LAPAROSCOPICA. EU SUNT PROGRAMATA PENTRU INTERVENTIE LUNI SI MI-E FRICA TARE DAR ASTA E,DACA VREM SA AVEM UN COPIL FACEM MULTE SACRIFICII,MIE TREBUIE SA-MI DESFUNDE O TROMPA. AM INTELES CA TU NU AI PLATIT OPERATIA DAR EU M-AM INTERESAT SI TREBUIE SA DAU 10 MILIOANE LA DOCTORUL CHIRURG SI 1 MILION JUMATE LA ANESTEZIST,O GRAMADA DE BANI,DAR ASTA E. TE PUP SI IMI CER SCUZE INCA ODATA,O ZI BUNA
leopard13 spune:
Imi este frica sa nu clachez de tot!!!
Nu stiu ce sa mai fac!!! Eu astea 2 luni am cautat un medic bun care sa ma faca sa am incredere in el si cand l-am gasit...am ramas dezamagita rau de tot...Parca mi-a cazut ceva in cap!!!
Si, acuma, ce sa fac sa o iau de la zero??? Iar??? Ca nu mai pot!!!
De aceea am intrat si eu pe forumuri sa aflu si eu un doctor bun...
Cand am plecat de la doctor, ultimul doctor care m-a dezamagit complet...ma gandeam ca asa ceva nu se poate!!! Deci, nu poti spune unui pacient ca nu stii sigur daca nu e cancer...desi pare chist dermoid...
Atunci...aveam in cap ca poate daca ma arunc pe sina de la metrou scap odata si gata!!! Nu este usor!!!
Medicul ar trebui sa iti dea incredere sa lupti ...Este posibil sa nu fie nimic rau...si atunci ce sa fac sa ma sinucid aiurea...
Nu pot sa va spun ce este in sufletul meu...
Ma scuzati iar daca v-am gresit cu ceva...va pup pe toate si BUNUL DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE VOI...ca poate pe mine m-a uitat!!!
Va pup!!! Numai bine va doresc!!!!
leopard13 spune:
Stiu, STIU...ca doctorul poate afla ce este doar la examenul histo-...., dar repet exista pacienti mai slabi de inger...care vad totul negru...si atunci sina de la metrou este la un pas!!!!
Matusa mea a iesit la pensie, dar a fost medic primar ORL si cand la ea venea un pacient cu o problema grava...matusa mea facea eforturi mari sa nu i se citeasca pe fatza ceva care sa o tradeze ca e ceva rau!!!
Pacientii stateau si o priveau in ochi sperand la o incurajare ca se poate incerca sa fie totul bine!!! Si, atunci, matusa mea le zicea...Stati linistiti ca o sa fie bine...Dar trebuie sa va internati pentru investigatii...Oricum, le vorbea altfel...le dadea o sperantza...si asta este mare lucru!!!!
Totusi, ca medic, nu poti lasa o persoana in incertitudine...pentru ca REPET...SINA DE METROU E LA UN PAS....pentru cei slabi de inger....
Iar, sperantza pe care i-o poti da unui pacient...conteaza enorm...
Altfel, gandesti cu sperantza....altfel suporta psihicul tau....
Daca ii spui unui pacient...NU STIU, DOMNE, POATE FII UN SIMPLU CHIST SAU CANCER...In primul rand ca NU poti PRONUNTZA ACEST CUVANT pana nu esti sigur 100%...
Asa s-a intamplat cu un baiat tanar...a fost la doctor si i-a zis ca e suspect de SIDA si i-a facut analiza...Intre timp baiatul S-A SINUCIS!!! Cand au fost parintii la rezultat nu avea absolut nimic, era sanatos tun!!! Dar, viatza baiatului, care a suferit o depresie la auzul vorbelor medicului, este pe veci pierduta!!! S-a gandit baiatul ca daca un medic a zis asa...are dreptate...ca e medic, nu??? si atunci baiatul de 18 ani a CEDAT!!!! Familia a ramas indurerata...
Si, atunci, las sa va faceti si voi o parere!!!! Cand va duceti la medic, cu incredere ca te poate ajuta si vezi sperantza in ochii lui parca altfel lupti....Cand iti zice...nu stiu, domne, poate fii doar un chist sau poate fii cancer...atunci...pentru cei cu psihicul prost...poti sa-i ai pe constiintza....daca iti pasa ca medic...daca nu...nici macar pe constiintza nu ii ai...
leopard13 spune:
Si, sa va mai zic si eu ceva!!! Inainte sa intervii laparoscopic sau clasic trebuie sa stii cu ce confrunti!!! Care este problema!!!
Nu poti intervenii laparoscopic si ciupi din chist pentru o biopsie la minut in timpul operatiei ( asa se face!) ca apoi sa iasa ceva rau...Doamne fereste....pentru ca nu e bine sa ciupesti din el!!!
Si, atunci, doctorul Ion Ionut mi-a zis ca incearca laparoscopic ...
Totusi, nestiind sigur ce este!!! Eu ce sa mai cred ca sunt in bezna totala......Si, ca daca nu merge, ma taie....
Eu consider ca atunci cand intrii intr-o operatie trebuie sa stii cu ce te confrunti si apoi sa iei o decizie...informand si pacientul....
Stiu ca nu se poate sigur 100% stii pana nu se intervine, dar totusi trebuie sa existe anumite analize care sa specifice ce anume este!!!!
Citeam pe net despre laparoscopie...un discurs al domnului doctor TUTUNARU ca o ecografie tranvaginala iti poate spune cu acuratete ce fel de chist este...daca ecografia este citita de un medic ecograf bun!!! Exista anumite particularitati pentru fiecare chist in parte si la fel si despre ce e mai rau...Exista anumite date specifice in ceea ce consta chistul respectiv si atunci se poate spune cu precizie daca se poate interveni laparoscopic!!!!
Adica laparoscopia este interzisa atunci cand o persoana este obeza( nu e cazul meu!) sau daca acel chist este malign!!! Deci, inseamna ca se poate afla cumva si atunci se decide ce interventie trebuie facuta!!!! Acestea au fost scrise de catre un doctor....
Unul zice asa, altul zice altceva....si pana la urma eu HABAR NU AM CE SA MAI FAC!!!!!
Daca v-ati saturat si voi de mine....imi cer scuze iarasi si daca nu ma mai vreti printre voi...spuneti-mi si va respect si voi iesi din forum!!!! Scuzati-ma, va rog!!!!
leopard13 spune:
Ellyshor, JAGUAR??????
V-ati plictisit de mine????? De aia poate nu mai intrati aici????

M-ati parasit?????

Ellyshor spune:
Cu cuuu!![]()
![]()
![]()
Elenush
...eu te inteleg perfect, dar tot nu-mi place ca nu reusesti sa ajungi la un echilibru psihic.
Stiu ca e stresanta situatia, dar gandeste-te ca nu esti prima femeie care pateste asta. Nu ai ce sa faci...viata este asa cum ne-a dat-o Dumnezeu iar noi trebuie sa o traim cat de bine putem.
Daca trebuie sa trecem printr-o astfel de experienta....vom trece si gata. Stie El, Dumnezeu, de ce ne pune la atatea incercari.
TE ROG MULT! INCEARCA SA TE LINISTESTI! Gandeste-te ca sunt lucruri si experiente mult mai groaznice pe lumea asta....nu trebuie sa-l maninem pe Dumnezeu.
In plus, sa vezi ce o sa mai radem dupa interventie de toate temerile pe care le-am avut inaintea ei. ![]()
![]()
![]()
Hai fii cumintica, te rog...si nu te mai gandii la tot felul de prostioare!

Viata e frumoasa...asa cum e ea!
Gagici, azi e ziua mea!

Fac 27 de anishori...si zau daca imi vine a crede ca eu sunt cea care ii implineste!
Unde s-o fi dus timpul asta? Cand or fi trecut atatia ani?!
Zau daca stiu
Oricum, e o varsta frumoasa asa ca merita sa sarbatorim:

Am si pupicei grasi pentru voi: 

Babyboom
...vino la mami...acum

LORY76 spune:
Buna fetelor,doar ce am iesit din spital,am facut laparoscopie si a fost totul ok,mi-au curatat o trompa si mi-au facut si dryling ovarian adica mi-au curatat un ovar de multe chisturi.VA PUP PE TOATE SI VA DORESC MULTA SANATATE