laparoscopie 12
Raspunsuri - Pagina 19
jaguar spune:
Leooo ai aparutt 
Draguta mea draga, linisteste-te ca nu e bine daca mai continui in ritmul acesta.
Hai sa incerc sa iti explic cum stau lucrurile cu aderentele produse de raceala sau bacterii, si e cu totul altceva cand ai aderente de la alte 2 operatii... diferenta e ff mare, aderentele in cazul asta sunt ff multe si dense ca o plasa de paianjen, uneori nici nu trece laparoscopul printre ele si toate instrumentele, crede-ma ca am vazut cateva cazuri din astea.
Uite si mie mi-au gasit ff multe aderente, dar nu erau de la alte operatii si atunci a fost mai simplu si usor sa curete pe acolo.
Sper ca ai inteles cam care e diferenta si de ce uneori se practica operatia clasica atunci cand laparoscopia nu se poate face. De obicei medicii nu isi asuma riscul de a perfora vre-un organ sau vas de sange, asa ca e mult mai bine si eficace sa se faca clasica in cazurile delicate.
Stai calma nimeni nu te v-a taia clasic fara acordul tau!!!
Somn usorrrr pupiciiii

![]()
leopard13 spune:
Jaguar, multumesc frumos!!!!
Ma bag la nani nani!!! Sper sa mai vorbim si maine!!!!
Sper sa pot intra ca maine am multa treaba, dar imi fac eu timp!!!
Poate dupa amiaza!!!! Abia astept sa mai vorbesc cu voi!!!!
Noapte buna si multi pupici!!!!!

ella_gabi spune:
Buna ,
leopard13 iti scriu si aici in speranta ca te voi linisti putin in privinta operatiei. Deci nu este mare lucru, crede-ma si daca mergi intr-o clinica privata o sa ai parte de tot confortul si aici ma refer la dureri. La Euroclinic eu m-am simtit excelent, operatia mea a durat vreo 2 ore, din momentul in care m-am asezat pe masa efectul anesteziei a fost imediat si n-am simtit absolut nimic, in urmatoarea secunda cineva striga la mine ca operatia s-a terminat si ca sunt bine.
N-am avut drena cu toate ca si eu am avut un chist tubar de 8 cm pe 6, deci foarte mare, dar am avut o sonda urinara pe care am tinut-o pana a doua zi. Nu m-a dernajat absolut deloc ba chiar a fost mai bine cu ea deoarece n-aveam niciun chef sa ma fi ridicat si sa fi mers la toaleta. A doua zi am plecat acasa, e adevarat ca m-a durut cam rau spatele si coastele vreo 3 zile dar acum, la 3 saptamani de la operatie mi-au ramas niste cicatrici, mici, mici de tot. Pansamentele mi le-am scos singura acasa....si cam asta a fost. N-ai voie sa faci efort deloc dupa, nici macar sa urci scarile, e spre binele tau sa te menajezi cat poti de mult si important dar foarte import este sa ai o stare psihica buna.
Am amanat aceasta operatie care acum mi se pare o nimica toata 4 ani si imi pare rau de tot timpul pierdut. Acum cred ca depinde si de organismul fiecaruia dar eu zic ca m-am refacut usor si de aceea sfatuiesc pe oricine sa nu se lase dominat de frica, asa cum am facut eu ci sa priveasca totul ca pe o sansa mare pt bebe.
Mult succes!!!
leopard13 spune:
Ella, tu la ce doctor te-ai operat??????
Si cat ai platit cu totul????
Te-ai operat laparoscopic????????
Pupici multi!!!!

leopard13 spune:
Ella, mi-ai mai scris si in alta parte?????
Adevarat ca m-am inscris in vreo 3 forumuri, dar nu te-am vazut!!!!

Scuze!!!! Cred ca din cauza starii pe care o am!!!

Sau poate m-au ajutat fetele mele de pe aici si mi-au postat anuntul si in alta parte, dar eu nu stiu!!!!

Oricum, va multumesc la toate din suflet si va mai astept cu VESTI!!!!!

leopard13 spune:
Ella, te-a operat pe masa ginecologica???? Cu picioarele in sus ca la ginecologie????Te-ai trezit la reanimare sau tot in sala de operatii????
La reanimare ai stat mult???? Te-ai internat in ziua operatiei???? Sau cu o zi inainte???? Si te-au luat dimineatza sau la pranz in operatie???? Scuza-ma ca pun atatea intrebari, dar....

Pupici!!!!

leopard13 spune:
Ella, ti-a facut injectie in burta???? Inainte sau dupa operatie?????
Ti-a facut si in fund sau vena inainte de operatie????

Astept vesti de la tine!!!! Si, in special cine te-a operat???????

jaguar spune:
Buna seara,
Ce mai faceti?
Ella, bine ai venit si ma bucur ca esti bine dupa operatie.
Si eu am aproape 3 sapt de la operatie, sunt ok.
Vroiam sa te intreb daca ti-a venit ciclul ca de obicei sau a intarziat dupa operatie?
Leopard, fii linistita uite si Ella spune ca este o nimica toata, si
nu are rost sa te stresezi atat. Te pooppp si seara placuta!
Ellysorrr, ce faci?Cum te simti? AMR 2zile pana la internare, tin pumnii stransi! o sa fie bine, mergi fara frica!!!
Sa aveti o duminica frumoasa si aveti grija de voi

ella_gabi spune:
Buna,
Pe mine m-a operat d-na doctor Gherasie de la CF2 bineinteles dupa un diagnostic pus in prealabil, dar eu aveam diagnisticul pus de vreo 4 ani de diversi medici. Operatia a fost ca orice interventie pe masa de operatie in sala de operatie de la Euroclinic. M-am internat in ziua interventiei care a avut loc pe la ora 14, n-am mancat nimic si n-am baut in ziua operatiei, iar cu o zi inainte am mancat foarte usor cam pana la pranz. Inainte de interventie mi s-a facut un antibiotic si alte cateva substante...ma rog, nu le stiu pe toate, dar cert este ca am adormit si m-am trezit pe masa de operatie pt ca asa e procedura, e obligatoriu sa adormi si sa te trezesti in sala. Anestezia presupune si trezirea din anestezie dar nu te speria nu o sa vezi mare lucru :). Eu recunosc ca am stat foarte bine din punct de vedere psihic si n-am avut teama mai deloc, poate curiozitate.
Imi aduc aminte ca in noaptea ce a urmat mi s-a facut intr-adevar si o injectie in burta, dar n-am simtit nimic, la cate calmante ti se administreaza....dormi foarte bine, adica te refaci. La reanimare am stat cam 3 ore pana m-am trezit de tot, apoi m-au mutat in salon. Toate injectiile se administreaza prin branula adica e simplu, chiar ma simteam ca un rezervor la un moment dat :). M-am operat laparoscopic dar daca erau probleme exista acordul meu sa intervina si prin operatie clasica, asa am condierat eu ca e mai bine, astea sunt deciziile fiecaruia. Nu mi-a intarzia deloc CM, chiar ma asteptam la asta deoarece citisem ca poate sa vina si la 6 saptamani dar vad ca stresul produs organismului meu n-a fost asa mare. Eu inca mai sunt in concediu medical dar o sa merg de luni la serviciu, am incercat sa ma duc la o saptamana de la operatie dar nu m-am simtit bine deloc si am decis sa mai stau.
Leopard13 bineinteles ca o interventie presupune si riscuri, eu n-am avut efecte secundare dupa anestezia generala de care imi era cel mai frica> Dar important este asa cum spun si celelalte fete sa ai o stare psihica foarte buna, sa mergi fara teama, in primul rand fara teama de durere, normal ca un stres exista dar eu, repet, regret mult ca am asteptat atat sa o fac. Eu mai sunt si alergica la cateva medicamente printre care si penicilina.
Costul interventiei la Euroclinic este in jur de 5000 RON, depinde de ce presupune operatia, oricum te anunta ei ce si cum inainte.