oligoastenoteratozoospermie 4

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns csana spune:

tannoo,noi am facut un FIV neresusit in aprilie anul trecut. apoi am lasat-o balta pana-n toamna, cand am ajuns la dr Matei care ne-a recomandat acel tratament cu gonal f pentru 90 de zile. si ca sa nu ma sincronizez deloc cu barabatamiu , dr T mi-a recomandat laparo in februarie anul asta. si , soc, si eu aveam endometrioza . am zis sa incercam totusi niste IA, dar a fost in zadar. asa ca in aprilie,am decis sa-mi iau inima in dinti si sa fac tratamentul pentru endo, acela care-ti induce menopauza.l-am inceput la 1 iiunie, si abia la 1 nov am avut primul ciclu. de-a lungul verii ne-am relaxat, dar n-am renuntat la naturiste. chiar sunt curioasa sa vad cum mai sta sotul. m-am apucat acum de stimulare pt IA, la risc, pentru ca nu stiu cum se prezinta sotul.dr Matei nu era in tara, asa ca, singura spermograma va fi probabil la inseminare . sa nu fie in zadar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:
citat din mesajul lui tannoo25

balanta, acolo e vorba despre niste fluctuatii; insa, nu cantitatea ( numarul ) este importanta, ci, calitatea ; si, orice tratament da roade in timp ... si asta poate fi o explicatie

tanoo, si numarul e important in cazul nostru, fiindca noi vrem sa facem ICSI+IMSI; ori cu 2 mil/ml + asteno nu ne-am incadra la IMSI...

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alla76 spune:

Citat:

alla, stai linistita; fara stress

tannoo, cine se streseaza?
eu sunt cuminte ca un ingeras (atat de cuminte incat azi nu am facut nimic prin casa... daca tot ne-au luat astia apa !!! de parca as fi avut nevoie de apa cand aspiram )

_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vulturas spune:

buna dimineata

balanta ma bucur ca a mai crescut numarul gigeilor...bafta multa

tanno am vazut-o si eu pe fiica Andei Calugareanu...am impresia ca si-o cam face cu mana ei

alla esti tare rau fatoooo...cum sa aspiri fara apa? mi se pare corect...si pune-l pe S. sa faca treburi din astea....tu trebuie sa te protejezi...si inca ceva...te-am intrebat de utro si ai zis ca pana pe 14...nu cumva pana pe 11 si mi-ai zis 14 ca sa nu te stresez cu testul?

noi marti la ora 13 mergem la spermograma...parca tveety m-a intrebat, nu?

evanescence bafta multa
o zi cat mai usoara va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evanescence spune:

csana succes la IA,tinem pumnii sa fie si spermo la inaltime.
Ne spui te rog daca trat cu Gonal a avut vreun efect la sotul tau?
uite si al meu a facut dar fara efect si el avea clar recomandare pt ca are nivelul FSH sub limita...al tau cat avea Fsh? daca mai stii...

alla tinem pumnii si abia asteptam vestea cea mare de la tine.

vulturas bafta multa marti !!!

balanta in legatura cu Profertil....

a luat si al meu,ne-a trimis o cunostinta din Austria....a luat si 3 luni si pretul e destul de piperat 45 E cutia /luna si bineinteles fara nici un efect....

ma bucur ca la voi au fost imbunatatiri....dar vb aia spermo este variabila,mereu e diferit,e bine totusi sa credem in tratamentele pe care la facem si autosugestia este importanta...

Eu am cumparat ulterior trat cu Profertil exact vitaminele care le contine si am iesit mai ieftin...dar se pare ca la al meu sot nimic nu a functionat ca sa avem si noi un salt asa mare la nr

Dar cum am zis,este foarte important sa si credem cu adevarat ca un trat ne ajuta,ca daca baga pastile cu gandul ca "oricum e degeaba " exaxt asa va fii....asa ca fetelor aveti incredere si va fii bine

"Problemele aduc experienta,iar experienta aduce Intelepciune"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns csana spune:

evanescence,,inainte de a incepe trat sotul avea FSH 1 si ceva, dupa tratamnet, 6.2. nu ne-am sincronizat insa la inseminare pentru ca eu aveam endo si cred ca era un motiv sa nu se prinda. ma amAgesc si eu . acum chiar nu mai stiu cum sta, tare-s curioasa. o sa te tin la curent. tu ce mai faci? care mai sunt planurile vs legat de bebe? mai incercati IA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vulturas spune:

buna ziua

evanescence multumim mult!!! sa dea DD!!!!
ma astept sa aiba macar o mica schimbare spermograma dupa tratament ca altfel o sa cada si mai rau sotul in butoi si nu stiu cum sa il mai scot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

rocsana, unde ai facut fivul anul trecut ? tot cu tutunaru ?
ti-am zis, si eu am facut injectiile acelea, gonal f, desi nu a fost cea mai buna alegere; m-a dezamagit matei cu explicatia ei "am crezut ca este o sansa" ... sansa care pe mine m-a usurat de 9000 lei ... pe partea cealalta, tutunaru dadea explicatii la fel de indepartate de realitate ... ce sa mai, echipa perfecta, tutunaru + matei
acum, am schimbat ... ne-am orientat catre szeged ... la noi fiv este singura solutie, pana acum ...
pe tine, noi, cei de aici, te sustinem si asteptam sa se lase cu
insa cred ca ar fi fost foarte bine daca la A+B aveati macar 50% ...

balanta, m-ai bagat putin in ceata; ce e ICSI+IMSI ? urasc sa invat toate denumirile astea ... fiv, icsi, ...

alla, esti de belea, fato ... da' stai locului ... aspirat iti tre' acu' ...

tveety, vulturas, evanescence

maya, n-ai nici o veste ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Citat:

balanta, m-ai bagat putin in ceata; ce e ICSI+IMSI ? urasc sa invat toate denumirile astea ... fiv, icsi, ...

tanoo, IMSI = injectie intracitoplasmatica de sperma selectata morfologic

Iti dau copy/paste dintr-o portiune de articol ce exista pe un alt site de infertilitate:
=====================================================================
Metoda IMSI, dezvoltata in 2004 de o echipa de medici condusa de dr. Benjamin Bartoov, de la Universitatea BarIlan din Israel, implica examinarea spermei cu un microscop cu o foarte mare capacitate de marire (de aproape cinci ori mai puternic decat echipamentul standard de laborator), pentru a selecta spermatozoizii cu forma si marime care indica o buna calitate din punct de vedere genetic. Apoi, acestia sunt injectati in ovocite prin metoda ICSI clasica.
====================================================================

Scurt pe doi, se pare ca IMSI ar permite o selectie mai buna a spermatozoizilor care se aleg pt FIV pt a fi injectati in ovocite. Medicul din Austria a zis ca el nu considera necesar ca noi, fiind la primul FIV, sa facem ICSI+IMSI (el zicea ca e ok si ICSI simplu), insa noi am insistat.
Fiindca microscopul ce se foloseste la IMSI mareste foarte mult, este nevoie de o cantitate mai mare de sperma in campul vizual de unde se face selectia de spermatozoizi; de aceea spuneam ca ni s-a zis luna trecuta ca, avand doar 2 mil/ml, nu ne incadram la IMSI, ci coar la ICSI.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tannoo25 spune:

mercic, balanta; cred ca poti pune si site-ul acela de infertilitate, aici ...
ce clinica ati ales in Austria ? si noi am fi vrut acolo, insa am ales Ungaria ( Kaali - Szeged ); austriecii ce preturi au ? si rata de reusita ... ?

Mergi la inceput