si atentia se educa, nu? cum?
Raspunsuri - Pagina 3

l_carmen2003 spune:
Filofteia, tu vorbesti?!!!
Cum e puiul tau? ca mereu am admirat ce multe lucruri stie sa faca! Si cum te descurci tu sa ii oferi noi centre de interes! Si chiar am citit cu interes multe din postarile tale in care scriai si despre muzica si despre inot si despre cum a mers la scoala in clasa intai si cum te-ai luptat tu sa ajunga sa ii placa ce invata... aproppos avea o inclinatie spre electronica... o cultiva inca? Dar ideea e ca el se concetra si la lucrurile care il plicitseau macar era atent...
Si eu m-am gandit ca nu ii place dar vrea la antrenament.
Asta spun, daca nu ar mai vrea ceva nu ar face dar vrea. Abia asteapta! Bine poate pentru ca se intalneste cu alti copii! e drept...Sa vedeti cum sta lunea sa isi scrie pe foile de lucru tema la engleza sau cum asteapta antrenamentul de marti si joi... Ii place.
Sau cand ne jucam el incepe: mami eu sunt profesorul sa imi raspunzi si incepe, apoi schimbam rolul... mai ciudat cand ma pune sa cant ca am o super voce, dar cant...

filofteia spune:
Citat: |
Si eu m-am gandit ca nu ii place dar vrea la antrenament. Asta spun, daca nu ar mai vrea ceva nu ar face dar vrea. Abia asteapta! Bine poate pentru ca se intalneste cu alti copii! e drept...Sa vedeti cum sta lunea sa isi scrie pe foile de lucru tema la engleza sau cum asteapta antrenamentul de marti si joi... Ii place. |
Carmen...

Baietelul tau are un grup de prieteni de varsta lui?
Cred ca a invatat sa citeasca asa de repede pt ca ne-a vazut pe noi citind si lucrand mereu acasa si cum ei sunt maimutele a vrut sa copie insa la el problema nu e cand citeste ca atunci sta locului cat trebuie, ci cand lucreaza in colectivitati sau numai cand se gandeste la alti copii. |
Pasiunea copilului tau este cititul... acum tu vrei sa aiba pasiune si sa stea linistit la toate activitatile????
Filofteia, tu vorbesti?!!! Cum e puiul tau? ca mereu am admirat ce multe lucruri stie sa faca! Si cum te descurci tu sa ii oferi noi centre de interes! Si chiar am citit cu interes multe din postarile tale in care scriai si despre muzica si despre inot si despre cum a mers la scoala in clasa intai si cum te-ai luptat tu sa ajunga sa ii placa ce invata... aproppos avea o inclinatie spre electronica... o cultiva inca? Dar ideea e ca el se concetra si la lucrurile care il plicitseau macar era atent... |
Apropo... al meu (a III-a) n-a ajuns inca sa-i placa ce invata.

Eu nu l-am pus pana a inceput scoala sa faca teme acasa, le-am refuzat pe cele de la gradinita...si am fost dezaprobata de celelalte mamici si de soacra (care si acum imi aminteste

Este adevarat ca i-a fost mai greu in clasa I decat celorlalti, dar a privit scoala ca pe ceva extrem de serios, pentru care trebuie muncit ca sa ai rezultate... nu a avut rezultate exceptionale, dar observ acum in clasa a III a ca nu este departe de ceilalti care citeau/scriau la intrarea in clasa I.
Ma intrebam ce as fi facut daca aveam un copil cititor

rrox3 spune:
Carmen Filofteia a punctat deja ce vroiam si eu sa-ti scriu. Spui ca are destul timp de joaca, dar cu cine se joaca in timpul asta? Cat timp liber are de joaca in compania altor copii? Eu cred ca nu-i place tenisul, ii plac copii cu care se intalneste la tenis. Si atunci, il poti duce pur si simplu in parc, sa se joace cu copii, nu e nevoie sa-l duci la tenis. In conditiile astea e absolut normal sa nu fie atent la tenis.
Ai un baiat foarte inteligent, cu multiple calitati. E extraordinar ce scrii si despre felul in care percepe muzica si despre curiozitatea lui si interesul pentru nou. Sincer, nu cred nici 1% ca are vreo problema de concentrare. E absolut normal sa fie atent doar la ceea ce il intereseaza. Fii fericita ca-l intereseaza atat de multe si atat de mult. Relaxeaza-te. Iti recomand o carte, pe mine m-a ajutat, www.amazon.com/Parents-Guide-Gifted-Children/dp/0910707790" target="_blank"> "A Parent's Guide to Gifted Children "
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

iulia_b spune:
S-ar putea sa fi inteles gresit, parca spui ca ai caietele de activitati pe care le au la gradinita. daca da, facand cu el acasa inainte, la gradinita sigur se va plictisi pt ca deja el a lucrat temele respective. Eu nu sutn de acord cu temele la varsta asta pt ca sunt sigura ca un copil inteligent va invata repede doar de la gradinita. Eventual daca insisti, altfel de activitati acasa. Parerea mea ca ei trebuie lasati sa-si gaseasca ritmul lor fara prea multe insistente din partea noastra.

l_carmen2003 spune:
Iulia, am consultat caietele de lucru de la gradinita sa vad ce anume face acolo si am cumparat ceva asemantor nu chiar acelasi tip de caiet, sunt o gramada... Problema la el e ca isi termina tema apoi trece la joaca... sau trece la urmatoarea tema... n-are rabdare sa termine toti, incepe sa se foiasca... Subliniez ca aproape toti copiii din grupa citesc. Cel mai mult acasa fac cu el engleza si il pun sa modeleze, sa picteze - eu nu am talent la asa ceva poate si pt ca eu nu am prea facut asa ceva si il pun pe el sa isi dezvolte abilitati daca are... macar sa descopere poate ii place ceva, de relaxare... dar cand are el chef. In rest se joaca, citeste nu ii impun eu ceva... Ii aduc copii acasa mereu sau merge el la prietenii lui... Sambata sau duminica cel putin are mereu un invitat si stau cateva ore... Si mergem si in parc...
rrox3, si eu cred la fel ca nu ii place, sau poate i-ar place daca ar obtine el maxima atentie... zic si eu, nu stiu.
Joia trecuta, fiind mai frig, au fost doar 2 copii si s-a descurcat ok...

simali spune:
citat din mesajul lui l_carmen2003 Si eu m-am gandit ca nu ii place dar vrea la antrenament. |
Nu stiu cum e la tine dar fiul meu vrea la antrenament de masochist. Sau din orice alt motiv decat cel ca e talentat si se descurca. Nu stiu care ca nu spune... Mister.
Dar ideea e ca nu trebuie judecat simplist "daca vrea inseamna ca-i place si daca-i place ar trebui sa fie atent" pentru ca lucrurile sunt cu mult mai complexe de atat si fiecare copil poate sa aiba alta motivatie. (intalneste copii, vine mami cu el si se simte bine din cauza aceasta, etc.)
Legat de ideea "ce putem NOI face pentru ca al notru copil sa fie mai atent la scoala/gradi/lectii" si eu cred ca raspunsul este NIMIC. Acolo nu mai suntem noi la butoane, este altcineva si tine de capacitatea acelui cineva de a-l atrage pe copil in lumea lui. Eu cred ca fiecare copil are cheita lui si ca intr-un grup de 40 de copii nu poti sa descui cheita fiecaruia....
Legat de faptul ca baiatul lucreaza bine de unul singur dar cand sunt copii in jur este distras eu zic ca asta se intampla cu majoritatea copiilor singuri la parinti, obisnuiti cu masa lor, scaulnul lor, liniste, mediu linistit de invatare. Copiii care au mai multi frati si surori care tipa, se joaca, trag de ei in stanga si-n dreapta traiesc natural in harmalaie si nu mai au aceasta problema (eu zic ca e unul din marile avantaje ale familiilor cu mai multi copii). Cand va incepe scoala o sa-i fie mai greu la inceput dar se va obisnui in timp si o sa vezi ca nu o sa mai fie un impediment atat de mare.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice

simali spune:
citat din mesajul lui filofteia [quote] Ma intrebam ce as fi facut daca aveam un copil cititor ![]() |
Este calea cea mai fireasca si mai de bun simt.
Alice

simali spune:
citat din mesajul lui l_carmen2003 Iulia, Problema la el e ca isi termina tema apoi trece la joaca... sau trece la urmatoarea tema... n-are rabdare sa termine toti, incepe sa se foiasca... |
Nici eu nu am rabdare sa termine toti... Si ma apropii binisor de 40 de ani.

Alice