Test de sarcina pozitiv &beta HCG scazut

Test de sarcina pozitiv &beta HCG scazut | Autor: Valentina_D

Link direct la acest mesaj

buna seara,

va scriu in speranta ca poate cineva ar putea totusi sa imi dea un sfat!
sa va spun pe scurt
in 2007 am fost diagnosticata cu ovare polichistice si fac un tartament care functioneaza si in urma caruia ovarele mele au aspect normal
am doua sarcini oprite din evolutie, una in 2005, una in decembrie 2008
ciclul imi este de aproape doi ani de zile reglat la aprox 28 de zile.
ultima menstruatie a fost pe 18 septembrie, iar in 14 octombrie am inceput sa am o scurgere maroniu deschis
pe 15 octombrie, mi-am facut un test de sarcina care a iesit slab pozitiv; am sunat medicul endocrinolog si mi-a dat duphaston 3 pe zi, si sa continui si cu trtamentul cu metformin
pe 16, dimineata, am dozat betahcg la medlife, valoare mica :13,87

valori normale
< 3 mUI / ml Sarcina: 4 sapt.: 40-4480 mUI/ml 6 sapt.: 3700-84900 mUI/ml 8 sapt.:31100-184000 mUI/ml 9 sapt.:61200-152000 mUI/ml 10sapt.:22000-143000 mUI/ml 14sapt.:14300-75800 mUI/ml 16sapt.: 8800-54500 mUI/ml 18sapt.: 3900-49400 mUI/ml

azi, pe 19, repet betahcg, valoarea este 36,18,dr endocrinolog nu este deloc multumit si merg si la echo transvaginala unde medicul nu vede nimic
testul de azi dimineata este vizibil pozitiv fata de cel de vineri, mentionez ca sunt in prima zi de intarziere

miercuri iar merg la betahcg, iar saptamana viitoare alta echo

sunt extrem de ingrijorata
daca cineva a mai trecut prin asta, va rog sa imi scrieti

mi-e foarte teama de SEU

multumesc

Valentina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Buna!

Incearca sa te relaxezi ca se transmite si la
In primul rand este foarte bine ca s-a dublat valoarea.
Sarcina e prea mica pentru a se vedea la ecograf (mai ales daca nu este unu foarte performant).
Este posibil sa fi ovulat mai tarziu, ceea ce duce la o valoare mai mica a beta HCG-ului fata de parametrii normali (valorile date de tine sunt pentru un ciclu regulat de 28 de zile).

Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

iti multumesc, sa te auda Dumnezeu :-x

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

eu zic sa stai linistita. la seu valoare nu se dubleaza. la tine e ok probabil intr-adevar din cauza ovulatiei mai tarzii. si eu cand mi-am facut bhcgul era mai mic decat ar fi trebuit conform limitelor de pe buletinul de analize, insa s-a dublat si am ajuns la 17 sapt asa ca eu zic sa nu te ingrijorezi daca valoare se dubleaza. la eco se vedea deabia la bhcg peste 1000 deci degeaba iti face acum.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

eu zic sa stai linistita. la seu valoare nu se dubleaza. la tine e ok probabil intr-adevar din cauza ovulatiei mai tarzii. si eu cand mi-am facut bhcgul era mai mic decat ar fi trebuit conform limitelor de pe buletinul de analize, insa s-a dublat si am ajuns la 17 sapt asa ca eu zic sa nu te ingrijorezi daca valoare se dubleaza. la eco se vedea deabia la bhcg peste 1000 deci degeaba iti face acum.

multumesc, chiar ma incurajeaza ce spui tu
maine dimineata merg iar la betahcg, si abia pe 27 mai sunt programata la echo transvaginal
pana atunci continui tratamentul cu metformin si duphaston, asa cum a zis endocrinologul

deja ciclul a intarziat doua zile, si am o secretie albicioasa
sanii nu sunt tot timpul durerosi, insa sfarcurile ma omoara de durere
aseara eram atat de suparata incat imi doream sa vina ciclul, pentru ca m-au demoralizat complet cele doua doctorite

Valentina

Mergi la inceput

la echo s-a vazut pe ovarul drept un folicul de 2,2mm, si doctorita a spus ca e posibil sa fie un betahcg fals, de la acel folicul

eu una nu am mai auzit asa ceva, poate ca stie ce spune, insa testul de sarcina de ieri, s-a pozitivat imediat, dinprimul minut....tot de la folicul???
Doamne, ce stres

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

cred ca ar fi cazul sa schimbi dr... nu iese poz bhcg de la un folicul. ceea ce a vazut poate fi corpul galben .dc faci eco la un dr bun iti poate spune dc e folicul sau corpul galben cel care sustine sarcina, dar sigur bhcg nu iese de la folicul. bhcg poz ar fi putu iesi doar daca faceai vreun tratament cu pregnyl in ultimele zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

irina gand la gand cu bucurie. Asa i-am zis si eu lui Vali, ca eu n-am auzit de beta hcg fals pozitiv si chiar aseara vorbeam cu ea pe mess si ma intrebam daca nu cumva foliculul care s-a vazut la eco este corpul galben.

vali tare tare fata. Hai ca parca dracul nu mai e chiar asa de negru. Deja suntem doua, eu si irina, cu aceeasi parere.

M-am uitat aseara prin cartile mele despre sarcina si am vazut scris negru pe alb ca gonadotropina corionica umana este hormonul care se secreta doar in sarcina.

Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 8+

Handmade by Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Valentina, daca ieri ai fost abia in prima zi de intarziere, e inca foarte devreme.
Evolutia (dublarea) e semn bun. Valoarea este intr-adevar mica, dar s-au mai vazut sarcini.
Ecografic sincer si saptamana viitoare cred ca e prea devreme, decat daca iei in calcul sa te duci la o ecografie mai ...evoluata.

Iti urez succes si speram alaturi de tine sa fie de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya_I spune:

Valentina, acum cateva zile ai scris la Oligospermie, daca nu ma insel. Cum ai reusit sa ramai graviduta? Sunt foarte curioasa ca si noi suntem in aceeasi barca si tare ne dorim un bebe. Voi parca aveati 5 milioane, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANI.G spune:

valentina eu nu cred chestia cu bHCG fals pozitiv de la folicul nici in ruptul capului.
Iar parerea mea e sa NU mai faci eco vaginala acum.
Nu are rost sa deranjezi colul la o sarcina asa micuta.
Relaxeaza-te nu fa eforturi si ai sa vezi ca o sa fie bine. Daca se dubleaza e OK. Probabil ai ovulat tarziu si sarcina e micuta taaaree, dar e BB acolo

zi-ne si noua secretul tau

Mergi la inceput